Gönderen Konu: Auris Comfort Extra hakkında  (Okunma sayısı 2510 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 7 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Auris Comfort Extra hakkında
« : Mayıs 20, 2012, 21:26:31 »
Sevgili forumdaşlarım bildiğiniz üzere aranıza yeni katıldım. İlk etapta aracımla ilgili merak ettiğim bazı noktaları sizin bilginize sunmak istiyorum.

1. Klima
    a) Aracım çalışmaya başlar başlamaz İç Hava Sirkülasyon Modu aktif hale geliyor bunu nasıl önlerim?
    b) Auto modunu kendi konforuma göre nasıl ayarlayabilirim ?

2. Vites Geçişleri
    a) SHIFT uyarısına bağlı kalmaya özen gösteriyorum ama çok kısa sürede 5.Vitese geliyorum ama hızım 60 -        70 Km/h civarında oluyor.

Cümleler doğrudur sen doğru isen, doğruluk bulunmaz sen eğri isen.

Toyota Club Türkiye

Auris Comfort Extra hakkında
« : Mayıs 20, 2012, 21:26:31 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Ynt: Auris Comfort Extra hakkında
« Yanıtla #1 : Mayıs 20, 2012, 21:37:21 »
Sevgili forumdaşlarım bildiğiniz üzere aranıza yeni katıldım. İlk etapta aracımla ilgili merak ettiğim bazı noktaları sizin bilginize sunmak istiyorum.

1. Klima
    a) Aracım çalışmaya başlar başlamaz İç Hava Sirkülasyon Modu aktif hale geliyor bunu nasıl önlerim?
    b) Auto modunu kendi konforuma göre nasıl ayarlayabilirim ?

2. Vites Geçişleri
    a) SHIFT uyarısına bağlı kalmaya özen gösteriyorum ama çok kısa sürede 5.Vitese geliyorum ama hızım 60 -        70 Km/h civarında oluyor.

Klimayı auto konumunda kullanıyorsanız belli bir dereceden sonra iç hava sirkilasyonunu açar ya siz iç hava sirkilasyonunu kendiniz kapatacaksınız yada auto konumunda dereceyi yükselteceksiniz  .

Vites konusunda o saçma göstergeye takılmayın ben bakmıyorum kafama göre takılıyorum 100 km de en fazla 200 gr tasarruf yaptırıyor 200 gr için onu takip etmeye değmez dikkati dağıtmaktan başka bir işe yaramıyor .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 21, 2012, 08:18:53 »
Mahmut kardeşim sana Shift konusunda katılmıyorum, bence bilhassa uzun konusunda çok gerekli bir durum, çok ekonomik oluyor uzun yolda 3.5 3.6 lara kadar düşebiliyorum.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #3 : Mayıs 21, 2012, 11:44:20 »
Mahmut kardeşim sana Shift konusunda katılmıyorum, bence bilhassa uzun konusunda çok gerekli bir durum, çok ekonomik oluyor uzun yolda 3.5 3.6 lara kadar düşebiliyorum.
Sercan abi doğrudur hiç uzun yol yapmadığı için uzun yolda birşey diyemem aracım şu an 22000 küsür km de yaptığım toplam uzun yol 270 km geri kalanı hep şehir içi şehir içindede bence dikkat dağıtmaktan başka bir işe yaramıyor özellikle sıkışık trafikte .

Ben bir ara ona bakarak kullanmayı denedim aynı şartlarda sadece 200 gr tasarruf yaptırdı ondan fazla takmıyorum o göstergeyi hatta ilk bakımda servise iptal ediliyorsa iptal etmelerini söyledim ama malesef iptal olmuyormuş .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 21, 2012, 11:50:55 »
Sercan abi doğrudur hiç uzun yol yapmadığı için uzun yolda birşey diyemem aracım şu an 22000 küsür km de yaptığım toplam uzun yol 270 km geri kalanı hep şehir içi şehir içindede bence dikkat dağıtmaktan başka bir işe yaramıyor özellikle sıkışık trafikte .

Ben bir ara ona bakarak kullanmayı denedim aynı şartlarda sadece 200 gr tasarruf yaptırdı ondan fazla takmıyorum o göstergeyi hatta ilk bakımda servise iptal ediliyorsa iptal etmelerini söyledim ama malesef iptal olmuyormuş .

Haklısın ş.içinde çok fazla bir anlamı olmuyor Mahmutcum özellikle trafikde değişen koşullarda dur kalk yokuş vs. gibi durumlarda zorada sokabiliyor ama ş.dışında çok işe yaradığını söyleyebilirim.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #5 : Mayıs 21, 2012, 14:39:34 »
Haklısın ş.içinde çok fazla bir anlamı olmuyor Mahmutcum özellikle trafikde değişen koşullarda dur kalk yokuş vs. gibi durumlarda zorada sokabiliyor ama ş.dışında çok işe yaradığını söyleyebilirim.
Abi uzun yoldada olsa ben kullanmam aracın en az yaktığı devir 1800-2200 devir aralığı bu devirlerde en yüksek viteste gittiğinizde maksimum tasarrufu sağlarsınz zaten. Bu göstergeyi koyacaklarına bir broşür içinde aracın en verimli devir ve vites aralıklarını yazan bir broşür verseler daha iyi .

Bu donanımın getirdiği maliyetede araca daha yararlı başka bir donanım katabilirler. Ben birinin aracında vites değişim göstergesi varmı diye başka birine soranını daha duymadım . Başka bir donanım olarak ta en basitinden hız sabitleyici veya soğutmalı torpido gözü gibi daha işe yarıyacak bir donanımı ben tercih ederdim şahsen .

Tabi bunlar bizim dememizle olmuyor adamlar böyle yapmış mecbur kullanacağız . :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '13
  • 65 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 21, 2012, 16:23:55 »
1-  Araç çalışırken egzos dumanını içeri almasın diye dış havaya kapatıyor, ben araç hızlandığında tuşa basarak dış havaya açıyorum modu. Auto modunda ise seçtiğiniz sıcaklığa göre fan hızını ve yönünü kendisi ayarlar . Auto modunda  iç sıcaklığı belirlediğinizde o sıcaklığa hemen ulaşabilmek için gereken ne ise yapar klima. Auto modu genellikle, çok sıcak veya çok soğuk günlerde aracın  içerisindeki ısıyı istenilene hemen getirmek için kullanılır.

2. SHIFT ise düşünerek ayağını gaza basanlar için ,  VALVEMATIC araçları verimli kullanmak adına çok iyidir.  Sizin kullanma tarzınıza göre SHIFT işareti  belirir  alt ve üst devirlerde. Eğer tasarruflu şehir içi kullanımını tercih ediyorsanız  2000 deviri geçinde size vites yükseltmenizi önerir.  Eğer daha sportif kullanıyorsanız   üst devirde bu işareti tekrar verir , 3000 devir ve üzerinde. Valvematic araçlar da SHIFT moduna dikkat ederseniz ciddi yakıt tasarrufu sağlarsınız. Ayrıca manuel şanzumanlı  valvematic bir aracı kullanmanın bence en keyifli yanı bu. Motorun ve valvematic sisteminin ne yaptığını  aracın içerisinde iken anlıyorsunuz, motor ve şanzumanın hareketlerine uyum sağlamış oluyorsunuz.  Aracınız valvematic değilse shift moduna çok kafa yormaya gerek yok,  tasarruf yapmak istiyorsanız alt devride kullanırsınız aracı. Valvematic daha hassas subap ayarı yaptığı için shifte uyduğunuzda daha verimli davranıyor.
born to ride

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • KralFerdi
  • 12 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 21, 2012, 19:13:50 »
1-  Araç çalışırken egzos dumanını içeri almasın diye dış havaya kapatıyor, ben araç hızlandığında tuşa basarak dış havaya açıyorum modu. Auto modunda ise seçtiğiniz sıcaklığa göre fan hızını ve yönünü kendisi ayarlar . Auto modunda  iç sıcaklığı belirlediğinizde o sıcaklığa hemen ulaşabilmek için gereken ne ise yapar klima. Auto modu genellikle, çok sıcak veya çok soğuk günlerde aracın  içerisindeki ısıyı istenilene hemen getirmek için kullanılır.

2. SHIFT ise düşünerek ayağını gaza basanlar için ,  VALVEMATIC araçları verimli kullanmak adına çok iyidir.  Sizin kullanma tarzınıza göre SHIFT işareti  belirir  alt ve üst devirlerde. Eğer tasarruflu şehir içi kullanımını tercih ediyorsanız  2000 deviri geçinde size vites yükseltmenizi önerir.  Eğer daha sportif kullanıyorsanız   üst devirde bu işareti tekrar verir , 3000 devir ve üzerinde. Valvematic araçlar da SHIFT moduna dikkat ederseniz ciddi yakıt tasarrufu sağlarsınız. Ayrıca manuel şanzumanlı  valvematic bir aracı kullanmanın bence en keyifli yanı bu. Motorun ve valvematic sisteminin ne yaptığını  aracın içerisinde iken anlıyorsunuz, motor ve şanzumanın hareketlerine uyum sağlamış oluyorsunuz.  Aracınız valvematic değilse shift moduna çok kafa yormaya gerek yok,  tasarruf yapmak istiyorsanız alt devride kullanırsınız aracı. Valvematic daha hassas subap ayarı yaptığı için shifte uyduğunuzda daha verimli davranıyor.

BU yoruma aynen katılıyorum ekleyecek husus yoktur. Aracınız on numara merak etmeyin Toyota kalitesi var araçta. Sıkıntı olmaz Allah kaza bela vermesin...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 7 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 21, 2012, 19:31:22 »
@ Mahmut  M.DALI
@ Sercan KARABULUT
@ Çağlar DEMİRDOĞAN
@ Ferdi ÖZHAN

ilginiz ve değerli paylaşımlarınız için teşekkür ederim.

Cümleler doğrudur sen doğru isen, doğruluk bulunmaz sen eğri isen.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 23, 2012, 19:22:58 »
 Hava iç sirkülasyon modu ile ilgili olarak havalandırma sıcaklığını 22 derece veya üzerinde bir değere getirdikten sonra iç sirkülasyon modu devreden çıkar. Havalandırmayı kapattıktan sonra ve tekrar tekrar kontağı kapatıp açsanız da çok gerekmedikçe otomatikman iç hava moduna geçmez.
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 65 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Mayıs 24, 2012, 12:19:36 »
bakın bu 22 derece olayını bilmiyordum. Ama bu iç sirkülasyon meselesi dış havanın sıcaklığından çok  temizliğine göre değişmeli bence. Ben kendim ayarlıyorum, artık el alışkanlığına dönüştü, kışın kirli havada özellikle yavaş giderken ve ışıkta beklerken dışarıya kapatıyorum havayı. Bazı araçlarda  hava sensörü var, dış havayı kirli olarak algıladığında kendisi iç sirkülasyona alıyor. Özellikle aracının iç döşemesi bej olanlar daha çok dikkat etmeli yoksa simsiyah is tutuyor.
born to ride

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #11 : Mayıs 24, 2012, 12:48:12 »
bakın bu 22 derece olayını bilmiyordum. Ama bu iç sirkülasyon meselesi dış havanın sıcaklığından çok  temizliğine göre değişmeli bence. Ben kendim ayarlıyorum, artık el alışkanlığına dönüştü, kışın kirli havada özellikle yavaş giderken ve ışıkta beklerken dışarıya kapatıyorum havayı. Bazı araçlarda  hava sensörü var, dış havayı kirli olarak algıladığında kendisi iç sirkülasyona alıyor. Özellikle aracının iç döşemesi bej olanlar daha çok dikkat etmeli yoksa simsiyah is tutuyor.

Çağlar bey kışın iç sirkülasyonu açarsanız yani dışarının havasının içeri girmesini engellerseniz camlar buğu yapar bilginiz olsun  .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 65 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Mayıs 25, 2012, 11:49:53 »
Çağlar bey kışın iç sirkülasyonu açarsanız yani dışarının havasının içeri girmesini engellerseniz camlar buğu yapar bilginiz olsun  .

Biliyorum Mahmut bey, ama ayarlıyorum işte. Bekleme yaptığımda veya çok yavaş gittiğimde, trafiğe yakalandığımda dış sirkülasyonu kapatıyorum. Yoksa gerçekten hava çok pis oluyor dışarıda, hem sağlık açısından , hem de içerinin kirlenmesi açısından bu pis havayı ne yapıp edip içeri almıyorum. Bir de Auris'im de sevdiğim bir özellik var, camlar buğulansa bile sadece arka yan camlar buğulanıyor, aynalarım veya ön camım çok hafif buğulanıyor. Buğulanma konusunda çok rahatım.
born to ride