Gönderen Konu: BAŞLANGIÇ SEVİYESİNDE SLR ?HANGİ MARKA VE ÖZELLİKLER ?FİYAT ?  (Okunma sayısı 1271 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 182000
  • Model Yılı: '14
  • 58 kere teşekkür etti
  • 72 kere teşekkür edildi
TCT dostlarım elimde halen kullandığım nikon L23 var tabiki basit makine ama bir o kadar kullanışlı şöyle daha iyi bir makinam olsun biraz daha profosyonele yakın çekimler yapmak istiyorum.Forumdan ilgilenen arkadaşlar ilk aklıma gelen Sercan bey diğer arkadaşlarda yardımcı olursa sevinirim aklıma gelmişken cevap yazan arkadaşlarımdan şimdiden özür diliyorum çünkü yarın 21 günlük göreve gidiyorum ve internete girme şansım hiç yok ancak dönünce önerilerine cevap yazabileceğim şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum saygılarımla....( Makina limitim 1200 TL )
"Türk Birliği`nin bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk Birliği`ne inanıyorum, onu görüyorum. Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk Birliği`yle açacaktır. Dünya sükununu bu fasıllar içinde bulacaktır.Türk'ün varlığı bu köhne aleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek."   M.KEMAL ATATÜRK

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Fatih Koyunoğlu
    • Fatih Koyunoðlu
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
Hocam ben sana araştırmalarımı söyleyeyim.Bu piyasayı nikon,canon ve pentax çekiyor bana göre.20 nisanda Canon Eos 1000D aldım.18-55 kit lens var üzerinde.Yanında aldıklarımı da söyleyeyim.
Canon Eos 1000D+
Canon 18-55 Kit+
Tiffen 58 Mm Uv Filtre+
Canon Taşıma Çantası+
Toshiba 4Gb Class 4 Hafıza Kartı+
Slik F-730 Tripod & Slik Tripod Çantası+
Discovered Easy Cover Dslr Kılıfı
JJC LCD Ekran Koruyucu
JJC Su Terazili Flaş Yuvası Koruyucusu
Pixco Parasoley...+
Bana toplam maliyetini sorarsan da kargoları hariç 1250-1300 liraya geldi.Bunların içinde fantazi olsun diye aldığım ürünler ekran koruyucu,flaş yuvası koruyucu vs.İşini görecek olanları + ile işaretledim.1000D çok güzel.Ben beğendim.Çok gelişmiş bir model değil.Ancak yine de fazla yerden yere vuruluyor.Eğer abartmadan çekim yaparım dersen yeterli olacaktır.Çok daha uygun fiyatlara bulup 200 liraya yakın tasarruf sağlayabilirsiniz.Toplam 1100 lira civarında bu malzemeleri tedarik etmek mümkün.Aldığım ürünler gayet kaliteli.1000D video çekmiyor.Bunu da belirteyim.Video çekecekseniz bir üst modeli olan 1100 D önerebilirim.Menüsü ingilizce.Ama lise düzeyinde.Biraz okuyunca mantıken ne olduğunu anlıyorsunuz zaten.:)Yardımcı olabileceğim bir durum olursa elimden geleni yaparım.Benden daha tecrübeli arkadaşlar forumda bolca mevcut.Ancak ben de sizinle aynı durumdan 1000D makineye kavuştuğum için yazmak istedim.
"Türkiye'de hiçbir başarı cezasız kalmaz!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
Tolga Bey,

Canon, Nikon ve Pentax'in giris seviye ürünleri hem cok basarili hem de birbirine cok yakin özellikler sunuyorlar. Aradaki farklar acikcasi cok kücükler. O yüzden marka olarak hangisini kendinize yakin hissediyorsaniz onu alabilirsiniz. Bütcenizle alinabilecek sifir makinalar:
- Canon 1100d kit
- Nikon D3100 kit

Veya 2.ellere bakarsaniz, bir üst sinifa ulasabilirsiniz (misal Canon 550d veya Nikon d5000). Pentax'i listelemedim, cünkü K-r modeli bence ara sinif. 1100d'den iyi ama 550d'den daha düsük bir model.

Bu markalarda özellikle 550d ve üstünde Canon'un video cekimi oldukca basarili. Digerlerin sunmadigi video konumlari ve özellikleri sunuyor.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante