Gönderen Konu: 2009-2012 Avensis yakıt harcamaları burada toplayalım (1.6 benzinli)  (Okunma sayısı 19204 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
Arkadaşlar avensis yakıt konusu belli olsa iyi olur gibime geldi.
2011 Avensis 2800 km de ortalama 7.2 lt göteriyor.Uzun yolda deneme şansım olmadı.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • Araç: Corolla
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
Ynt: 2009-2012 Avensis yakıt harcamaları burada toplayalım
« Yanıtla #1 : Mayıs 19, 2012, 19:42:30 »
dizel, benzinli ? :)
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Benzinli 1.6 132 bg.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür edildi
8 lt  diyebilirim

Valvematıc motor ekonomi istenirse ekonomi performans istenirse performans sağlar diye biliyorum

Doğrudur şehiriçi 6 yıda gördüm 9 litreyide

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
Genellikle ortak bir düşünce var
1600 cc benzinli motoru olan araçlar ş.içinde 10 lirenin altına düşmez deniliyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: 0+
8 lt  diyebilirim

Valvematıc motor ekonomi istenirse ekonomi performans istenirse performans sağlar diye biliyorum

Doğrudur şehiriçi 6 yıda gördüm 9 litreyide

Kesinlikle katılıyorum.2012 makyajlı avensisi birkaç hafta önce test ettim.Yol bilgisayarını sıfırladım teste çıkmadan.Standart bir test sürüşü gibi kısa bir mesafe de değildi. Yolun yarısında sürekli küçük vites yüksek devir, yarısında da tam tersi büyük vites düşük devir kullandım. Standart akıcı bir Ankara trafiği ve park ettiğimde aracın ortalama yakıt tüketimi yol bilgisayarına göre 7.3 lt/100 km idi.Sürekli dikkatli kullanıldığında 6'lı değerler kolaylıkla yakalanabilir.1.6 132 ps,160 nm ve 1400 kg bir araca göre gayet iyi bence :) Ayrıca ağırlığına ve motor hacmine göre doğru devirlerde kullanıldığında seri bir araç.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
benimki 8.3 şu ana ama bir kere izmir edirne 430 km gitmeden sıfırladım üzerine 570 km izmir trafiğinde dolaştım ama çok dikkat ettim shiftlere 430 km yide ortalama 110 km ile gittim ortalamam 7.6 idi ve bilgisayar çok güzel ve hatasız hesaplıyor tam olarak 75 litre civarı yakıt tükettim denemek için yaptım bunu sırf yol bilgisayarı doğrumu diye doğrumuş :)
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
1600 cc benzinli motoru olan araçlar ş.içinde 10 lirenin altına düşmez deniliyor
evet kemal amca öyle deniyor kış aylarında sürekli kısa mesafe kullanımda 10 a kadar yaklaşabiliyor ama ben 1 sene oldu daha hiç 10 lara çıkamadım ki genelde arabanın hakkını veriyorum  :)
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
İki sene sonra bu araçtan alabilirim sağlığım ve maddi durumum el verirse şayet.Bu Auris'lerde kullanılan motola aynı değil mi?
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2009 avensis 1.6 valvematic elegant m/t
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '09
  • 5 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi

tamamen şehir efsanesi ben istanbul trafiğinde % 60'ı dur kalk olan bir yerde ortalama olarak şu anda 7.8 ortalamaya çıktım...
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • DİYARI MEVLANA
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '03
  • 2 kere teşekkür etti
2011 avesis elagant extra ile,26.05.2012 günü
250 tl ye 57 lt benzin aldım 95 oktan........878 km yol (konya-Eskişehir)gittim. aracta 3 yetişkin idik. 680 kmsi sehirler arası geri kalanı sehir içi...Benzin fiyatı 4.35 tl ve eve geldiğimde bilgisayarda 58 km daha yol yapabilecegimi gösteriyordu.bunu da eklersek 878+58=936 km eder.
gelirken (340 km)bilgisayar 5.6 gösterdi. ortalama hız 78 km/h
giderken,ortalama 88km/h hız yakıt 6.4 dü yol ıslak hava kapalı idi.
 yol 3 saat 40 dakika sürdü. 10 dakika mola verdim.
kısaca arkadaşlar gaza sert basmayın,vites göstergesini takip edin egimli yollarda ayagınızı gazdan cekin,aracınızdaki gereksiz yüklerden kutulun..
bundan önce dizel corollam vardı.oda bu kadar yakıyordu. ARACINIZIN KIYMETİNİ BİLİN VE SAKİN KULLANIN. İYİ AKŞAMLAR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Arkadaşlar yakıtı nereden alıyorsunuz? Ben aracımı aldığımdan beridir opet ten alıyorum ama shell'ide denemek istiyorum ne dersiniz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2009 avensis 1.6 valvematic elegant m/t
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '09
  • 5 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar yakıtı nereden alıyorsunuz? Ben aracımı aldığımdan beridir opet ten alıyorum ama shell'ide denemek istiyorum ne dersiniz?

Ben 3 yildir bp'den aliyorum cok memnunum opeti ve shelli tavsiye etmem.
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '11
Merhaba,

1.6 Benzinli araç kullanıyorum.İstanbul içi ortalama 7,5-8 litre.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Ben 3 yildir bp'den aliyorum cok memnunum opeti ve shelli tavsiye etmem.

Memnuniyetleriniz nedir? Bir depo ile yapılan yol , performans biraz açar mısınız? Opet performans açısından iyi, shell uzun mesafe gitmesi açısından övülüyor.Bp hiç kullanmadım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar 2005 avensis 1.6 elegant sahibiyim. Aracımdan sağlamlık konfor ekonomi anlamında memnun olmama rağmen yeni avensisin özellikle son makyajlı hali beni cezbetmeye başladı. Hele 1.6 station elegant modelini görünce daha da ilgimi çeker oldu. Steyşın avensis sahibi olabilmek şimdiye kadar oldukça uzak görünüyordu. Toyotanın 1.6 motor hacmindeki araç seçeneklerini arttırması sanırım satışlarına olumlu yansıyacaktır. 2009 sonrası Avensislerin yakıt tüketimleri konusunda başka arkadaşlar da yazabilirse sevinirim. Ayrıca lpg li kullanan arkadaşların da yorumlarını okumak isterim. Benim aracım 3 yıldır 70000 km yi sorunsuz tamamladı şükür. Şehir içi ortalama  kışın 10 yazın 8 lt lpg tüketiyor aracım. 1 depo benzini ise 20000-22000 km kullanabiliyorum. Uzun yolda sakin kullanımda ise 100 km de 6.5/7 lt ye kadar düşebiliyor tüketimim. Bu verileri yeni kasa lpg li avensisi olan arkadaşların verileriyle karşılaştırmak istiyorum çünkü fabrika verileri her zaman güvenilir olmayabiliyor. Saygılar.
2005 Toyota Avensis Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
2012 avensis 1.6 lpg taktırdım 380 km de 38 litrelik gaz aldım aldıktan sonra 300 km yaptım 180 şehir dışı(ortalama 110 km), 120 şehir içi şu an tek ışık yanıyor bakalım kaç km daha idare edecek

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
Öncelikle yeni aracınız ve lpg kitiniz hayırlı olsun diyeyim. Benim aracımda takılı sistem lovato ve tek ışık yandıktan sonra ortalama 120 km daha gidiyor. İlk depo size net bir sonuç vermeyecektir. Çünkü aracın içinde gazın geçtiği borular vs. yerlere ilk defa gaz girecek ve aldığınız ilk gazın bir kısmı buralarda kümelenecektir. Ayrıca aracınız rodaj süresinde olduğundan sanırım ilk birkaç bin km de fazla yakması muhtemel. Daha sonraki tüketimlerinizi de paylaşırsanız sevinirim. Unutmadan kitiniz hangi markaydı?
2005 Toyota Avensis Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 69000
  • Model Yılı: '11
  • 6 kere teşekkür edildi
Merhaba arkadaşlar lpg li avensis kullanıcısı olarak veriler şöyle 50 lt ile ortalama 110 km hızda 562 km gitmektedir.Uzun yolda ise  620 km yi buluyor. Özgür beyin dediği gibi ekonomi istiyorsan ekonomi performans istiyorsan performans.....
mehmet hocam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
Öncelikle yeni aracınız ve lpg kitiniz hayırlı olsun diyeyim. Benim aracımda takılı sistem lovato ve tek ışık yandıktan sonra ortalama 120 km daha gidiyor. İlk depo size net bir sonuç vermeyecektir. Çünkü aracın içinde gazın geçtiği borular vs. yerlere ilk defa gaz girecek ve aldığınız ilk gazın bir kısmı buralarda kümelenecektir. Ayrıca aracınız rodaj süresinde olduğundan sanırım ilk birkaç bin km de fazla yakması muhtemel. Daha sonraki tüketimlerinizi de paylaşırsanız sevinirim. Unutmadan kitiniz hangi markaydı?

verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. daha sonra yakıt değerlerimi yeniden paylaşırım. landirenzo kit kullanıyorum.