0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Aynı sıkıntı bende de var Hasan Bey, bu konuda yalnız değilsiniz Gece yolculuğundan nefret ederim. Fakat kendi tecrübeme göre size bir tavsiyem olacak. Gözlerinizi kontrol ettirin, eğer astigmatınız varsa ve buna uygun bir gözlük kullanmıyorsanız gece görüşü biraz sıkıntılı olabiliyor ve bu sıkıntı sizi psikolojik olarak zorluyor.
-1 Katılmıyorum....Göz ile alakası olsa aynı sorunları gündüz de yaşar... Olay tamamen psikolojik...
Ciğerim, astigmatı olanlar ışığa karşı çok duyarlı olurlar ve gözlerinden herhangi bir miyopi veya hipermetropi olmasa bile görme keskinliğinde sorun yaşarlar. Ben 2005 yılında lazer ameliyatı ile 4 derece miyop olan gözlerimi sıfırladım. Ameliyatımın başarılı yapılmış olduğunu kontrol için gittiğim başka doktorlara da teyit ettirdim. Görmede hiç bir sıkıntım yoktu. Fakat 0,75 astigmattan dolayı zaten ışığa karşı aşırı hassas olan gözlerim herhangi bir gözlük kullanmadığım için beni her zaman sıkıntıya soktu. Daha fazla dayanamayıp geçen yıl doktora gittim ve doktorun "Ameliyatınız çok başarılı yapılmış, çok mecbur değilseniz bu gözlüğü kullanmanızı tavsiye etmem, gözünüzü tembelleştirirsiniz" demesine rağmen kendime astigmat gözlüğü yazdırdım. Gözlerim sıfır olmasına rağmen o gözlüğü takınca sanki SD yanından HD yayına geçmiş gibi oluyorum. Gece en güçlü farı da kullansanız aydınlatma şiddeti ve derinliği gündüz ışığının belki % 1'i bile olmayacaktır. Dolayısıyla astigmatlı bir gözün detayları görmesi çok güç olacak, keskinlik azalınca, derinlik hissi de kaybolacak ve insan kendini güvensiz hissedecektir.
Tamam haklısınız bu yazdıklarınızla Hakkı Bey.. Hatta birebir yaşamış birisi olarakyazdığınız için, birinci ağızdan olanları dinleyince tabiki insan birşey demiyor...amaaaa; bakın Hasan Bey ne diyor: ''Akşam araba kullandığım zamanlar birden yol önümde yokmuş gibi sanki uçuruma gidecekmişim gibi geliyor bana.'' bu cümlede herhangi bir şekilde ışık kelimesi geçiyor mu??
Yolculuk başkadır gece,hele şehirler arası yolda hafifde yağmur atıyorsa,fasılalı gelen silecek motoru sesi radyona derinden çalacak,camı çok hafif açacaksın temiz hava içeri dolacak,aradan sızan yağmur damlaları yüzünü okşayıp nemli bir buse bırakacak...Tepkilere göre hikayenin devamını yazarım
off offfffff:))) sanıyorum gece arab kullanmayı seven sadece ikimiziz ))
Seydi bey beni de unutmayın
özcan bey bir kişi daha bulursak okey oynarız:))
Gece yolculuğu başkadır, gündüz yolculuğu başkadır. İkisinin de güzel tarafları var. İkisininde olumsuz yanları var. Ama severim. Yolculuk olsun da gerisi mühim değil gerçi. O zaman güneş batarken veya doğarken tam arasında yolculuk yapalım. : )))
Biz okeye oturduk,sende yancı ol Emre