Gönderen Konu: ARACIMIN BENDEN ÖNCEKİ SAHİBİ İNTİHAR ETTİ?  (Okunma sayısı 1792 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
ARACIMIN BENDEN ÖNCEKİ SAHİBİ İNTİHAR ETTİ?
« : Mayıs 19, 2012, 12:13:33 »
Yaklaşık 2 yıl önce resimde gördüğünüz arabamın sahibi ekonomik sıkıntılardan dolayı intihar etti.
Ben tesadüfen arabasını gördüm ve abi satmayı düşünüyormusun dedim. oda olabilir dedi ve anlaşıp satın aldım. Araba almayı düşünmediğini ve borçlarının olduğunu söyledi. 1 ay önce bu abi tren raylarına kafasını koyarak intihar etti. ben 1 hafta etkisinden kurtulamadım ve çok üzüldüm.arkadaşlarım arabayı satsan iyi olur gibi telkinlerde bulundular. kendimi adamın ölümünden sorumlu gibi hissettim belki size saçma gelebilir. arabaya her bindiğimde o abi aklıma geliyor. bana bir fikir verin lütfen ne yapmalıyım?

http://www.dha.com.tr/eskisehirde-halil-duru--intihar-etti_305384.html

Toyota Club Türkiye

ARACIMIN BENDEN ÖNCEKİ SAHİBİ İNTİHAR ETTİ?
« : Mayıs 19, 2012, 12:13:33 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
Ynt: ARACIMIN BENDEN ÖNCEKİ SAHİBİ İNTİHAR ETTİ?
« Yanıtla #1 : Mayıs 19, 2012, 13:44:37 »
Fatih Bey, bunun bir mantik ve bir de duygusal boyutu var.

Mantik boyutuna bakarsaniz, eger bir komplo kurmadi iseniz bir baskasinin yaptigi hareketlerden kendinizi sorumlu tutmaniz bence mantikli degil. O yüzden araci satin almis olmanizin bir etkisi olmadigini fark edeceksiniz.

Ama mantigin duygu üstünde bir hükmü yoktur. Eger sizi rahatsiz ediyorsa, kalbinizi dinleyin. Hayat bu tarz seylere kafayi takip, üzülmek icin cok kisa.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Ex Toyota User --Auris Pert--
  • 2 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 19, 2012, 13:49:54 »
Her şey insanlar için. Hocam sen fazla düşünme bence, sat gitsin arabayı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 19, 2012, 14:09:05 »
Sat hemen sat

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 19, 2012, 14:55:05 »
Allah taksiratını affetsin...
Olay daha sıcak. Bir müddet bekleyin bence. Sonuçta sizin bir suçunuz yok. 2 yıl olmuş arabayı alalı. Ama aşırı derecede rahatsız oluyorsanız satıp kurtulmak da bir çözüm.
Bir gün öleceğinin idrakinde olanlar, asla kalp kırmaz!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 19, 2012, 14:57:31 »
Olay daha sıcak. Bir müddet bekleyin bence. Sonuçta sizin bir suçunuz yok. 2 yıl olmuş arabayı alalı. Ama aşırı derecede rahatsız oluyorsanız satıp kurtulmak da bir çözüm.

Ne kadar ulvi kelimeler :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 20000
  • Model Yılı: '11
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 19, 2012, 15:19:38 »

Aynı kanaatteyim
Auris'11 A/T
Passat B8'15 TSI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Mayıs 19, 2012, 18:29:14 »
dediğim gibi arabayı alalı 2 yıl oldu. tesadüfen arabasına talip oldum. kendimi sorumlu tutmamın sebebi biraz keşkeler. "keşke arabasını almasaydım, oda trenle yolculuk etmek zorunda kalmazdı ve intihar etmezdi" gibi. haberi okuduysanız bir kaç kez intihara kalkışmış. Sanırım yinede en doğrusu satmak olacak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 19, 2012, 19:14:59 »
dediğim gibi arabayı alalı 2 yıl oldu. tesadüfen arabasına talip oldum. kendimi sorumlu tutmamın sebebi biraz keşkeler. "keşke arabasını almasaydım, oda trenle yolculuk etmek zorunda kalmazdı ve intihar etmezdi" gibi. haberi okuduysanız bir kaç kez intihara kalkışmış. Sanırım yinede en doğrusu satmak olacak.

Yalnız birde şunu düşünün.. Bu yolculuğu ailesiyle bu araçla yapsaydı arabada karısıyla birlikte giderken bir kamyonun altına sürseydi hem kamyon ve çevredeki insanlara verilebilecek bir zarar olacaktı yada aracı şarampole yuvarlayıp yine karısının canına kastetmiş olacaktı.. Bunu söylemek zor ama belkide almanız belkide iyi bir sebep yarattı bunu bilemezsiniz daha doğrusu kimse bilemez ama vicdanınız rahat değilse satın ve vicdanınızı rahatlatın ve biraz daha modelli birşeyler alabilirsiniz..
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 21, 2012, 08:06:42 »
Yaklaşık 2 yıl önce resimde gördüğünüz arabamın sahibi ekonomik sıkıntılardan dolayı intihar etti.
Ben tesadüfen arabasını gördüm ve abi satmayı düşünüyormusun dedim. oda olabilir dedi ve anlaşıp satın aldım. Araba almayı düşünmediğini ve borçlarının olduğunu söyledi. 1 ay önce bu abi tren raylarına kafasını koyarak intihar etti. ben 1 hafta etkisinden kurtulamadım ve çok üzüldüm.arkadaşlarım arabayı satsan iyi olur gibi telkinlerde bulundular. kendimi adamın ölümünden sorumlu gibi hissettim belki size saçma gelebilir. arabaya her bindiğimde o abi aklıma geliyor. bana bir fikir verin lütfen ne yapmalıyım?

http://www.dha.com.tr/eskisehirde-halil-duru--intihar-etti_305384.html

fatih bey çok üzücü bir olay yaşamışsızı rabbim taksiratını affetsin, rahmet eylesin inşallah,geride kalnlara sabır versin...konuyu okurken geçenlerde okuduğum bir yazı hatırıma geldi,o yazı çerçevesinde sizi rahatsız edecek bir durum olaağını sanmıyorum ancak her nekadar kendi rızası ile aracı atın almış olsanız bile ederinin çok çok altında satın alacağınızı yada alış veriş yaptığınızı düşünmüyorum bundan dolayı sizinle bir alakası olmadığı kanaatindeyim..tekrar geçmiş olsun..

bahsetitğim yazıyı okumanız için sizinle paylaşıyorum umarım size sorunuz yada sorununz konusunda daoğru bir karar verme imaknı sunar.saygılar sunarım

http://www.ahmetsahin.org/makaledetay.asp?id=1384

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mayıs 21, 2012, 08:15:55 »
Bence arabasini satin alarak borclarini biraz kapatmis oldun belkide intiharini erteledin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mayıs 21, 2012, 09:11:58 »
Fatih bey, başınız sağolsun.

Kadir bey'e katılıyorum, o kişinin arabasını alarak ona iyilik yapmış oldunuz,
Küçük veya orta boy bir kazaya karışıp aracını hemen satanlar gibi olayı korku filmlerine çevirmenin bir anlamı yok, bu tip olaylar bir çok yerde yaşanmaktadır, aracınıza keyifle binmeye devam edin, bu konunun sizde hatıradan başka bir şey bırakmayacağını unutmayın.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • www.formediet.com
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '12
« Yanıtla #12 : Mayıs 21, 2012, 09:29:29 »
Öncelikle başınız sağolsun :( :(
Allah geride kalanlara sabır versin...
Ben yine de iyi şeyler düşünüp pollyannacılık yapın demek isterim...
Belki olayda siz olmasanız başkası da zarar görecekti :( (Ercüment Bey'e katılıyorum...)
Belki o insan o araçla başkalarının da canını yakacaktı bilmeden :( :(

İçiniz rahat olsun... Aracı satıp satmama mevzusunda karar tamamen size ait; eğer her bindiğinde aklıma gelecek üzüleceğim diyorsanız değil dakika, saniye bile beklemeyin... (Büyük bir ihtimal aklınıza her bindiğinizde yaşadığınız bu üzücü olay gelecektir...)
yok ben çabuk unuturum derseniz kalsın bi köşede 2 ay sonra yine kaldığınız yerden devam....

Online Zayıflama ve Sağlıklı Beslenme
http://www.formediet.com
Çünkü En Lezzetlisi Sağlığınız !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mayıs 21, 2012, 09:31:19 »
Bence arabasini satin alarak borclarini biraz kapatmis oldun belkide intiharini erteledin

Aynı fikirdeyim. Maalesef ülkemizde son yıllarda gücünün üzerinde yaşama ve çocuklarının masraflarını kontrol edememe durumu yüzünden memurlar gibi düzenli geliri olan insanlar arasında bile çevrilemeyecek borç batağı korkunç derecede artmış durumda. Bu yüzden evini arabasını satan o kadar insan duyuyorum ki... Bu nedenle bu böyle sıkıntılı insanların mallarını sıkıntılı olduğunu bilerek rayicinin altında almaya çalışmadığımız sürece vicdan azabı çekmemiz için hiç bir neden yok. Eskiden emlak piyasası bugünkü kadar derin ve hareketli olmadığı için maalesef fırsatçılık yapmaya çalışanlar olurdu ama bugün en fazla % 5 tenzilatla emlağınızı rahatlıkla satabiliyorsunuz.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Captiva 2,0A/T High 7k / Hyundai i20A/T
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '10
  • 167 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mayıs 21, 2012, 11:03:35 »
Aynı fikirdeyim. Maalesef ülkemizde son yıllarda gücünün üzerinde yaşama ve çocuklarının masraflarını kontrol edememe durumu yüzünden memurlar gibi düzenli geliri olan insanlar arasında bile çevrilemeyecek borç batağı korkunç derecede artmış durumda. Bu yüzden evini arabasını satan o kadar insan duyuyorum ki... Bu nedenle bu böyle sıkıntılı insanların mallarını sıkıntılı olduğunu bilerek rayicinin altında almaya çalışmadığımız sürece vicdan azabı çekmemiz için hiç bir neden yok. Eskiden emlak piyasası bugünkü kadar derin ve hareketli olmadığı için maalesef fırsatçılık yapmaya çalışanlar olurdu ama bugün en fazla % 5 tenzilatla emlağınızı rahatlıkla satabiliyorsunuz.

Hakkı üstadıma katılıyorum, aradanda çok vakit geçmiş, ama çok taktıysan psikiyatrik destek almanda fayda var kanımca...
İlk hamlede piyon deyip geçilenler oyunun sonlarında şahı sıkıştıran kahramanlardır...
Güvendiğim iki şey;aynaya baktığımda gördüğüm ve yukarı baktığımda göremediğimdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Fatih Koyunoğlu
    • Fatih Koyunoðlu
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mayıs 22, 2012, 08:52:37 »
Hocam sizin hiç bir suçunuz yok.İnanın buna.Her insan kendi beyni ile yaşar.Kendi düşüncesi ile hareket eder.Arkadaşlar da söylemiş.Ya ailesi ile birlikte giderken aracı ile intihar etmeyi deneseydi.O zaman keşke arabasını alsaydım deyip moraliniz bozulurdu.Bunda yanlışlık yok.Gönlünüzü ferah tutun.Başınız sağ olsun diyelim.
"Türkiye'de hiçbir başarı cezasız kalmaz!"