0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Aracıma benden önceki sahibinin o serviste yaptığı bakımların dökümünü istesem verir mi acaba?
evet hakkı hocam haklısınız ki öyle oldu. servisi aradım ve cevabı şu: " döküman veremeyiz ama sadece bilgi veririz oda küçük bir ücret karşılığı 75 tl" adamlar herşeyi paraya dönüştürmüşler helal olsun.
kazıkçılar.
Direk Toyota merkeze mail atıp onlardan bilgi isteseniz?Birde bundan ücret talep etmelerinin ne kadar doğru olduğunu sormuşta olursunuz..
Araç geçmişi kişiye özel bilgi olduğu için telefonla kesinlikle yardımcı olmazlar. Fiyat konusunda şikayette bulunabilir. Fakat bu konuda da eğer servis normalden fazla fiyat istememişse, genel merkezin servisi ezeceğini sanmıyorum. Belki bir indirim yapılabilir o kadar. Benim Fatih Bey'e tavsiyem şu. Eğer Toyota servisinde çalışan bir ahbabı var ise bu bilgiyi el altından ücretsiz bir şekilde alabilir Eğer yok ise, bir bahane ile servise gitsin, cüzi de olsa bir harcama yapsın, bu arada aracın geçmişini bilmediğini, buna göre bir bakım programı yapmak istediğini, mümkünse araç geçmişinin kendisine yazılı olarak; bu mümkün değilse şifahi de olsa bildirilmesini istediğini söylesin. Biraz para ve havuç onları yumuşatacaktır
Bim in yaptığı bazı kampanyalar bile ilçe içindeki farklı şubelerde bile değişiklilik gösterebiliyor. Acaba başka bir servise sorulsa daha uygun bir fiyata bilgiler verilebilir mi?Sahip olduğum aracın servis kaydını bana 75tl ye satacaklarsa servisten soğumamak içten bile değil yani.
Farklı servislere sorulması mutlaka iyi olur. Fakat çok fazla indirim beklememek lazım, sonuçta alacağımız belge, ekspertiz raporunun bir parçası ve bu raporun çok daha maliyetli olduğunu biliyoruz. Servisten soğumadan önce olaya biraz daha objektif bakmakta fayda var. Rasyonel bir ticari işletme kazan-kazan prensibi ile hareket eder. Hiç kimse hilal-i ahmere çalışmak istemez. Servis, o müşteriden para kazanmazsa veya daha sonra kazanma ihtimali görmezse, neden yardımcı olsun ki? Havuç tabirini o yüzden kullandım
Ama Hakkı abim şimdi senin söylediğin farklı bence. Çünkü ekspertiz raporu ile yapılan bakımların listesi farklı.Eğer arkadaş ekspertiz raporunun kopyasını dahil istemiş olsaydı fiyat aslında makul. Ama serviste yapılan bakımın listesini istediği için bence pahalı.