Gönderen Konu: SERVİS ARABAMA YAPTIĞI BAKIMLARIN LİSTESİNİ VERİR Mİ?  (Okunma sayısı 2193 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Aracıma benden önceki sahibinin o serviste yaptığı bakımların dökümünü istesem verir mi acaba?

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
Ynt: SERVİS ARABAMA YAPTIĞI BAKIMLARIN LİSTESİNİ VERİR Mİ?
« Yanıtla #1 : Mayıs 18, 2012, 21:41:16 »
Bence verirler sorun olacağını sanmıyorum.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2015 Honda Civic Beyaz :)
    • Online Matematik
  • Model Yılı: -
« Yanıtla #2 : Mayıs 18, 2012, 22:00:34 »
Aracıma benden önceki sahibinin o serviste yaptığı bakımların dökümünü istesem verir mi acaba?

Dikkat edilirse servste kayıt açılırken (müşteri beyanı) şeklinde yazılır birçok şey. Bu kayıtlar nereye bakıldığı nereye dokunulduğundan ziyade sorun bulunmuş, tamir edilmiş ya da değiştirilmişse oluşan kayutlar ki bunu herhangi bir bakıma gittiğinizde servis kaydı oluştururken laf arasında sorup öğrenebilirsiniz.
Matematik sever, öğretir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '13
  • 7 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 19, 2012, 09:50:37 »
Çoğu şirket araca yaptıkları işlemi kayıtlarda tutar.İsterseniz dökümanını verebileceklerini düşünüyorum.Ben almıştım aracı alırken 4 sayfalık bir döküman.
2013 Auris Premium Multidrive S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 19, 2012, 11:39:59 »
Verilir ama belirli bir ücret de talep edebilirler :)
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Mayıs 19, 2012, 12:05:04 »
evet hakkı hocam haklısınız ki öyle oldu. servisi aradım ve cevabı şu: " döküman veremeyiz ama sadece bilgi veririz oda küçük bir ücret karşılığı 75 tl" adamlar herşeyi paraya dönüştürmüşler helal olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 19, 2012, 15:14:50 »
evet hakkı hocam haklısınız ki öyle oldu. servisi aradım ve cevabı şu: " döküman veremeyiz ama sadece bilgi veririz oda küçük bir ücret karşılığı 75 tl" adamlar herşeyi paraya dönüştürmüşler helal olsun.

75 TL mi?   :blink: El-insaf yahu.
Bir gün öleceğinin idrakinde olanlar, asla kalp kırmaz!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 20000
  • Model Yılı: '11
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 19, 2012, 15:16:59 »
Küçük bir ücret deyince 5-10 TL sanıyor insan ama 75 TL de neymiş yuhh artık.
Auris'11 A/T
Passat B8'15 TSI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 19, 2012, 15:34:41 »
kazıkçılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 22, 2012, 09:40:31 »

kazıkçılar.

Kemal beye katılıyorum söylediğinde  :blink: böyle saçmalık mı olur.. sizin doğal haklarınız arasında olmalı böyle bişey..
Topraktan geldik toprağa gideceğiz.. Mühim olan çamurlaşmamak..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mayıs 22, 2012, 10:25:45 »

Şaka gibi bu nedir böyle yahu, A4 kağıdının topu 5lira. :)
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mayıs 23, 2012, 08:28:15 »
Direk Toyota merkeze mail atıp onlardan bilgi isteseniz?
Birde bundan ücret talep etmelerinin ne kadar doğru olduğunu sormuşta olursunuz..
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Mayıs 23, 2012, 09:02:47 »
Direk Toyota merkeze mail atıp onlardan bilgi isteseniz?
Birde bundan ücret talep etmelerinin ne kadar doğru olduğunu sormuşta olursunuz..

Araç geçmişi kişiye özel bilgi olduğu için telefonla kesinlikle yardımcı olmazlar. Fiyat konusunda şikayette bulunabilir. Fakat bu konuda da eğer servis normalden fazla fiyat istememişse, genel merkezin servisi ezeceğini sanmıyorum. Belki bir indirim yapılabilir o kadar. Benim Fatih Bey'e tavsiyem şu. Eğer Toyota servisinde çalışan bir ahbabı var ise bu bilgiyi el altından ücretsiz bir şekilde alabilir :) Eğer yok ise, bir bahane ile servise gitsin, cüzi de olsa bir harcama yapsın, bu arada aracın geçmişini bilmediğini, buna göre bir bakım programı yapmak istediğini, mümkünse araç geçmişinin kendisine yazılı olarak; bu mümkün değilse şifahi de olsa bildirilmesini istediğini söylesin. Biraz para ve havuç onları yumuşatacaktır :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Mayıs 23, 2012, 09:53:11 »
Araç geçmişi kişiye özel bilgi olduğu için telefonla kesinlikle yardımcı olmazlar. Fiyat konusunda şikayette bulunabilir. Fakat bu konuda da eğer servis normalden fazla fiyat istememişse, genel merkezin servisi ezeceğini sanmıyorum. Belki bir indirim yapılabilir o kadar. Benim Fatih Bey'e tavsiyem şu. Eğer Toyota servisinde çalışan bir ahbabı var ise bu bilgiyi el altından ücretsiz bir şekilde alabilir :) Eğer yok ise, bir bahane ile servise gitsin, cüzi de olsa bir harcama yapsın, bu arada aracın geçmişini bilmediğini, buna göre bir bakım programı yapmak istediğini, mümkünse araç geçmişinin kendisine yazılı olarak; bu mümkün değilse şifahi de olsa bildirilmesini istediğini söylesin. Biraz para ve havuç onları yumuşatacaktır :D
Bim in yaptığı bazı kampanyalar bile ilçe içindeki farklı şubelerde bile değişiklilik gösterebiliyor. Acaba başka bir servise sorulsa daha uygun bir fiyata bilgiler verilebilir mi?
Sahip olduğum aracın servis kaydını bana 75tl ye satacaklarsa servisten soğumamak içten bile değil yani.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Mayıs 23, 2012, 10:37:43 »
Bim in yaptığı bazı kampanyalar bile ilçe içindeki farklı şubelerde bile değişiklilik gösterebiliyor. Acaba başka bir servise sorulsa daha uygun bir fiyata bilgiler verilebilir mi?
Sahip olduğum aracın servis kaydını bana 75tl ye satacaklarsa servisten soğumamak içten bile değil yani.

Farklı servislere sorulması mutlaka iyi olur. Fakat çok fazla indirim beklememek lazım, sonuçta alacağımız belge, ekspertiz raporunun bir parçası ve bu raporun çok daha maliyetli olduğunu biliyoruz. Servisten soğumadan önce olaya biraz daha objektif bakmakta fayda var. Rasyonel bir ticari işletme kazan-kazan prensibi ile hareket eder. Hiç kimse hilal-i ahmere çalışmak istemez. Servis, o müşteriden para kazanmazsa veya daha sonra kazanma ihtimali görmezse, neden yardımcı olsun ki? Havuç tabirini o yüzden kullandım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '13
  • 20 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mayıs 23, 2012, 11:35:58 »
Servislerdeki araç kayıtları, araç sahibinin kişisel bilgileri niteliğindedir. Bu bilgilerin araç sahibinin izni olmadan 3.taraflarla yazılı/sözlü paylaşılması bir suçtur. Şahsen benim servisim benim haberim ve onayım olmadan böyle bir şey yapsa canlarına okurum...

Eğer aracı satın aldıktan sonra giderseniz, artık sizin aracınız olduğundan araçlar ilgili her türlü bilgiyi alabilirsiniz. (Fiyat konusuna girmiyorum, bu işin maliyeti birkaç sayfa kağıt, biraz printer toneri ve personelin harcadığı süreden ibarettir. Siz hesaplayın artık maliyeti. 75TL. gibi rakamlar isteniyorsa bu "leş kargalığı" dır bana göre..)

Aracı satınalmadan giderseniz, yukarıda belirtiğim gibi servisin bu bilgileri size hiçbir şekilde vermemesi lazım. Araç satınalma aşamasında araç sahibi bu bilgileri isteyip size verebilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Mayıs 23, 2012, 11:53:57 »
Farklı servislere sorulması mutlaka iyi olur. Fakat çok fazla indirim beklememek lazım, sonuçta alacağımız belge, ekspertiz raporunun bir parçası ve bu raporun çok daha maliyetli olduğunu biliyoruz. Servisten soğumadan önce olaya biraz daha objektif bakmakta fayda var. Rasyonel bir ticari işletme kazan-kazan prensibi ile hareket eder. Hiç kimse hilal-i ahmere çalışmak istemez. Servis, o müşteriden para kazanmazsa veya daha sonra kazanma ihtimali görmezse, neden yardımcı olsun ki? Havuç tabirini o yüzden kullandım :)
Ama Hakkı abim şimdi senin söylediğin farklı bence. Çünkü ekspertiz raporu ile yapılan bakımların listesi farklı.
Eğer arkadaş ekspertiz raporunun kopyasını dahil istemiş olsaydı fiyat aslında makul. Ama serviste yapılan bakımın listesini istediği için bence pahalı.  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Mayıs 23, 2012, 12:11:43 »
Ama Hakkı abim şimdi senin söylediğin farklı bence. Çünkü ekspertiz raporu ile yapılan bakımların listesi farklı.
Eğer arkadaş ekspertiz raporunun kopyasını dahil istemiş olsaydı fiyat aslında makul. Ama serviste yapılan bakımın listesini istediği için bence pahalı.  :)

Evet farklı ama söylemek istediğim araç geçmişinin de ekspertiz raporu gibi yüzeysel de olsa araç hakkında bir bilgi verdiği ve hukuken bağlayıcı olduğudur. Dolayısıyla ekspertiz raporu gibi bir emek harcanmasa da yine de ücret talep edilmesini doğal karşılıyorum. Ama tabi ki 75 TL'nin makul olup olmadığı ayrı bir tartışma konusu :) Kimine göre büyük para, kimine göre ise üçte bir depo benzin parası. Bunu üyelerin takdirine bırakmak lazım bence :)