Gönderen Konu: ekonomi amaçlı araç değiştirmek  (Okunma sayısı 1650 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • 5 kere teşekkür edildi
ekonomi amaçlı araç değiştirmek
« : Mayıs 18, 2012, 10:53:27 »
merhaba arkadaşlar 2010 model dizel mmt aurisim var ve aracımı çok seviyorum ancak son günlerde nedense aracımı satıp 20.000tl civarında bir araç alıp geri kalan parayla tasarrufa gitmek gibi bir fikir düştü aklıma aracımı sıfır aldım 25000 km de çok fazla kullanmıyorum her senede değer kaybediyor biliyorsunuz... maksat beni iki nokta arasında taşıyan bir aracım olsun yeter ekonomik yönden rahatlayınca daha iyilerini alırız inşallah. internette bir kaç ilan buldum sizinle paylaşıyorum sizce aracımı değiştirirsem pişman olurmuyum sizin düşünceleriniz nedir ?

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-orjinal-full-astra-elegance-85281416/detay/
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-ford-focus-1-6-ghia-otomatik-temiz-84814521/detay/
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-focus-otomatik-vites-ghia-1-6-hb-67-000-km-de-85943042/detay/
toyoooo toyota :)

Toyota Club Türkiye

ekonomi amaçlı araç değiştirmek
« : Mayıs 18, 2012, 10:53:27 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
Ynt: ekonomi amaçlı araç değiştirmek
« Yanıtla #1 : Mayıs 18, 2012, 11:02:08 »
Eğer böyle bir niyetiniz var ise '004 Focusu kaçırmamanızı tavsiye ederim hatta bi an önce yola koyulmalısınız, o aracı kaçırmayın derim.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 42 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 18, 2012, 12:30:12 »
Opel'i boşverin. Temiz ise 2004 Focus iyi bir seçim olur bence de.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • serdar_tanitmis@hotmail.com
  • Araç: Corolla
  • 6 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 18, 2012, 12:38:30 »
farkettim de 1.6 benzinli otomatik vites arac bakıyorsunuz  eger dizel olan aurisi satıp o benzinli aracı alırsanız basınızı cok duvara vurursunuz bence...yakıtta cok farkeder diye düşünüyorum..
Her zaman doğruyu söyle hiçbir zaman ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • www.formediet.com
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 63000
« Yanıtla #4 : Mayıs 18, 2012, 13:00:42 »
farkettim de 1.6 benzinli otomatik vites arac bakıyorsunuz  eger dizel olan aurisi satıp o benzinli aracı alırsanız basınızı cok duvara vurursunuz bence...yakıtta cok farkeder diye düşünüyorum..
+ 1....

Aynen konuyu tasarruf diyerek açmışsınız. Bence en büyük yanlışı dizelden benzinliye geçerek yaparsınız... Eğer aldığınız aracı 6 ay binip onu da satarım diyorsanız söylediklerimi unutun :P Amma..... uzun vadeli bineceğim; şöyle 3-4 yıl kahrımı çeksin diyorsanız o Auris'den arta kalan parayla, evet tasarruf yaparsınız; ve tasarruf ettiğiniz meblayı da benzin istasyonlarında yitirirsiniz ....;) Cevabınız uzun vadeli bineceğim ise: dediklerimin arkasındayım.... ::)
Online Zayıflama ve Sağlıklı Beslenme
http://www.formediet.com
Çünkü En Lezzetlisi Sağlığınız !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 18, 2012, 14:59:53 »
+ 1....

Aynen konuyu tasarruf diyerek açmışsınız. Bence en büyük yanlışı dizelden benzinliye geçerek yaparsınız... Eğer aldığınız aracı 6 ay binip onu da satarım diyorsanız söylediklerimi unutun :P Amma..... uzun vadeli bineceğim; şöyle 3-4 yıl kahrımı çeksin diyorsanız o Auris'den arta kalan parayla, evet tasarruf yaparsınız; ve tasarruf ettiğiniz meblayı da benzin istasyonlarında yitirirsiniz ....;) Cevabınız uzun vadeli bineceğim ise: dediklerimin arkasındayım.... ::)

senede 10.000 km gidiyorum 100 km de 6 lt tüketim var 10.000km de 600 lt yakıt yapar buda 4 tl den 2400 tl mazot parası veriyorum demek benzinli otomatik araç 100 km de 10 lt yaksa 10.000 km de 4,40 4400 tl yapar aradaki 2000 tl yi de benzinli araç ve dizel aracın bakımı arasındaki farka vurursak pekte birşey farketmiyor diye düşünüyorum toyotamı mecbur yetkili servise götürüyorum ama 2.el araç aldığım aracı sanayide ustaya götürüp daha ucuza bakımlarını yaptırabilirim birde tabi dizel 10 bin km de bakıma girerken diğeri en az 15 binde bir bakıma girecek birinin vergisi daha az haliyle kaskosuda öyle olacaktır yani benzin ve mazot kıyaslaması benim gibi yılda 10.000 km giden biri için anlam ifade etmiyor benzinli aracada rahatlıkla binebilirim toyotamı satıp 2.el araç alsam cebime 20 küsür bin lira para kalacak bunuda ev peşinatı yapmayı düşünüyorum mantıksız bir yanı varmı dediklerimin ?? 
toyoooo toyota :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 136 kere teşekkür etti
  • 435 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 18, 2012, 15:09:01 »
Aslına  bakarsanız  gayet  mantıklı bir  yaklaşım. Özellikle de  ev  almayı düşündüğünüz  için.  Ama daha düşük motorlu Yarisler falan da  olabilir yakıt ekonomisi açısından.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 18, 2012, 15:17:19 »
senin auris kaça satılır erman, nedir piyasası :-[

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • www.formediet.com
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 63000
« Yanıtla #8 : Mayıs 18, 2012, 15:29:25 »
senede 10.000 km gidiyorum 100 km de 6 lt tüketim var 10.000km de 600 lt yakıt yapar buda 4 tl den 2400 tl mazot parası veriyorum demek benzinli otomatik araç 100 km de 10 lt yaksa 10.000 km de 4,40 4400 tl yapar aradaki 2000 tl yi de benzinli araç ve dizel aracın bakımı arasındaki farka vurursak pekte birşey farketmiyor diye düşünüyorum toyotamı mecbur yetkili servise götürüyorum ama 2.el araç aldığım aracı sanayide ustaya götürüp daha ucuza bakımlarını yaptırabilirim birde tabi dizel 10 bin km de bakıma girerken diğeri en az 15 binde bir bakıma girecek birinin vergisi daha az haliyle kaskosuda öyle olacaktır yani benzin ve mazot kıyaslaması benim gibi yılda 10.000 km giden biri için anlam ifade etmiyor benzinli aracada rahatlıkla binebilirim toyotamı satıp 2.el araç alsam cebime 20 küsür bin lira para kalacak bunuda ev peşinatı yapmayı düşünüyorum mantıksız bir yanı varmı dediklerimin ??

Hesap doğru Hocam :alkis: :alkis:
Online Zayıflama ve Sağlıklı Beslenme
http://www.formediet.com
Çünkü En Lezzetlisi Sağlığınız !