Gönderen Konu: Hyundai'i zora sokan durum(ilginç)  (Okunma sayısı 1909 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
Hyundai'i zora sokan durum(ilginç)
« : Mayıs 17, 2012, 20:27:11 »
http://dunya.milliyet.com.tr/bu-goruntuler-otomotiv-devini-harekete-gecirdi-/dunya/dunyadetay/16.05.2012/1541023/default.htm

Çok ilginç bir haber. Korkuyla karışık okudum. Daha önce Toyota'nın da başına gelmiş bir olay. TcT üyelerinin böyle bir durumdan haber var mı acaba? Şok oldum haberi okurken...

Toyota Club Türkiye

Hyundai'i zora sokan durum(ilginç)
« : Mayıs 17, 2012, 20:27:11 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
Ynt: Hundai'i zora sokan durum(ilginç)
« Yanıtla #1 : Mayıs 17, 2012, 20:34:04 »
Fren yerine gaza basarlar ya onun gibi.Acaba sürücünün aklına bir şey gelmedi mi el frenini çekmek,kontağı kapatmak gibi,gerçi panik halinde aklına gelir mi oda var,ve işe yarar mı...Yazık.Araba vites değiştirmeden nasıl yaptı 130 km/h onu da merak ettim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #2 : Mayıs 17, 2012, 20:41:14 »
İlginç bir durum. Allah kimsenin başına bu tür olayları vermesin.
K.K.T.C.       TRNCNAVY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 17, 2012, 20:44:00 »
toyatanın da başına buna benzer bir olay gelmiş

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 193000
  • Model Yılı: '96
  • 6 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 17, 2012, 20:47:24 »
orçun otomatik vites diye birşey duymadın galiba kardeşim ayrıca bu pedal takılması filan değil aracın beyniyle alakalı bir durum keşke ilk önüne çıkan araca çarpsaymış diyor insan ama o an panikten ve reflexten böle olmuş bence
===Denenmiş Denenmez===

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 17, 2012, 20:48:24 »
Buradaki kaza Toyota'nın başına gelene pek benzemiyor gibi.

Yalnız, takılan gaz pedalı konusunda, aklınızda bulunması gereken tek şey şudur;

Düz veya otomatik, Vitesi hemen Boş'a alın.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 230 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Mayıs 17, 2012, 20:51:08 »
orçun otomatik vites diye birşey duymadın galiba kardeşim ayrıca bu pedal takılması filan değil aracın beyniyle alakalı bir durum keşke ilk önüne çıkan araca çarpsaymış diyor insan ama o an panikten ve reflexten böle olmuş bence

Tamam otomatik viteste de vites geçirilmiyor mu ? araba nasıl devirleniyor onu diyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 17, 2012, 21:07:21 »
Tamam otomatik viteste de vites geçirilmiyor mu ? araba nasıl devirleniyor onu diyorum.

otomatik vitesin amacı zaten vites değiştirmekten kurtulmak. gaz pedalından ayağını kaldırmıyorsun kendi kendine değişiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 17, 2012, 21:11:35 »
hep söylüyordum otomatik vitesli araçta sanki ben onu değil o beni kullanıyormuş gibi oluyor diye. gerçekten de olabiliyormuş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 230 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Mayıs 17, 2012, 21:22:25 »
Şaşırdım Hakan abi.. ilginç :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Ynt: Hyundai'i zora sokan durum(ilginç)
« Yanıtla #10 : Mayıs 19, 2012, 23:06:27 »
Haberde sorunun tam olarak ne olduğu belirtilmiyor. Yani gaz takılması çok hafif bir eleştiri kalır gibi. Bilmem, ben araç alacak olsam şu saatten sonra tercihim kesinlikle Hundai olmazdı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mayıs 20, 2012, 21:48:14 »
Zaten oğlu yüklemiş çiftin aracın üreticisi ve polis ilgilenmeyince bi forumdan başka biri youtuba yüklemişler.. Ondan sonra yapılan açıklamada ise 80 e yakın olay var deniyor konuyla alakalı..Zor bir durum ..Sonata da az buz bi araç değil hani..
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mayıs 20, 2012, 21:58:47 »
çok kötü bir durum hakikaten , allah kimseye vermesin. Anlık karar vermek lazım, bu teknoloji ve dünyadaki gelişim öldürüyor maalesef insanları. Gaz kelebeği elektronik olmasa bu tür bir şey yaşanılacağını düşünmüyorum, ama burdaki yaşlı sürücü, fren, el freni , vites değişimi gibi şeyler denemedimi acaba diye düşünüyorum, videonun ilk başında sanki bir fren sesi var, hafif bir gırçlama, otomatik viteste powerbrake yapıldığı durumda gelen gibi. El frenini çekmek sanırım en doğru tercih olurdu burda, frende bi yerden sonra kayıtsız kalabilir malum. Ama izleyip, böyle bir şey olabildiğini görmek iyi oldu. Başıma gelirse, önümdeki ilk araca vuracağım. Allah taksilatımı affetsin.
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mayıs 20, 2012, 22:17:42 »
olay toplam 5 6 sanıye suruyor.. hangımızın aklına el frenı vıtes kucultmek motor frenı gelır...
auris D-4D blue

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • 62 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Mayıs 20, 2012, 22:22:15 »
olay toplam 5 6 sanıye suruyor.. hangımızın aklına el frenı vıtes kucultmek motor frenı gelır...
yapmayın mete bey, insanın kaza durumunu farkedip algılayarak frene basması ortalama 0.75sn, bu refleks yarış pilotlarında 0.4sn lere kadar inebiliyor, kaza 130la olmuş, sonatanında o sürate çıkması nerdeyse 20sn, bence burada bişeyler yapılabilirdi. Aşırı panikle pek bişey yapılmadığını düşünüyorum. Misal, bir çok bayan, araçlara arkadan çarptığında silecekleri çalıştırıyorlar bir anda, bu korku refleksi ve panik. Hatta bazıları, otomatik araçla kaza yapıyor, ve vitesi boşa almadan araçtan çıkıyorlar, araç gitmeye devam ediyor. Bu gibi durumlarda kişilerin tepkileri farklı oluyor. Ama herkez de panik halinde olsa, kazasız seyretmek mümkün olmaz.
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mayıs 20, 2012, 22:26:52 »
araçta bulunanların da yaşlı insanlar olduğunu göz önünde bulundurmak lazım tabi. yapılabilecek şeyler vardı belki ama yapamamış malesef.
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 230 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Mayıs 20, 2012, 22:39:10 »
Arabaların kazadan sonraki hali:
http://news.zum.com/articles/2426982?t=t

biraz araştırayım dedim ve şöyle bir yorumla karşılaştım:

http://www.hyundaiclubtr.com/showthread.php?24455-Bu-kaza-Hyundai-yi-zora-soktu&s=eb802a49d198050080d55565439af2a6
"CC 50km'yi geçmeden devreye girmez, adam tecrübeli sürücü olsa boşa atardı aracı, aynısını ben opel omega'da yaşadım, panik yapmadan N 'ye attım arabayı. Servis'in tespiti fren müşiri arızasıydı."

"2500cc V6 omega'da cc açık 120 ile giderken trafiğe girdim ve frene bastım, tabii cc devreden çıkmadı, 40-50km hızlara kadar düşürdüm, araba otomatik olduğu için vitesi 1'e aldı ve üst devirde 120'ye çıkmaya çalışıyordu ama 40-50 km gibi bir hızda fren sayesinde tuttum, tabii dahada yavaşlamam gerektiğinden boşa atarak yavaşladım. Bence adam zerre fren yapmamış, boşada atmamış."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mayıs 21, 2012, 06:07:55 »
yasli amcanin reflexleri cok iyi bence boyle bir kaza yapmasi bana dusudurucu geldi
super refleksler ama bosa almayi yada ilk seferde hemen onundeki araca carpmayi dusunemiyor bide video kaydi var sozde kara kutu
130la duran araca carpiyor ama kimsede  bisi yok  bence hundaiye  :alkis: :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mayıs 21, 2012, 08:04:47 »
Çok şaşırtıcı gaz takılma olayı benimde başıma gelmişti, Ford fiesta 98 modeldi yanlış hatırlamıyorsam araç bi an da yavaşlaması gerekirken hızlanmaya başladı önümdeki araca doğru yaklaşırken çokda panik yapmamıştım, gaza sertçe basıp çektim normale döndü :) Bu gibi durumlarda gaza hızlı ve sert bi şekilde basıp çekmek ya da debriyaja basıp boşa almak tabi panik anında aklada gelmeyebilir.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • 62 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Mayıs 21, 2012, 08:30:14 »
Çok şaşırtıcı gaz takılma olayı benimde başıma gelmişti, Ford fiesta 98 modeldi yanlış hatırlamıyorsam araç bir an da yavaşlaması gerekirken hızlanmaya başladı önümdeki araca doğru yaklaşırken çokda panik yapmamıştım, gaza sertçe basıp çektim normale döndü :) Bu gibi durumlarda gaza hızlı ve sert bir şekilde basıp çekmek ya da debriyaja basıp boşa almak tabi panik anında aklada gelmeyebilir.
hacı abi, seninki normal gaz kelebiği, 2007 sonrası yanılmıyorsam, elektronik gaz kelebeğine geçildi bi çok araçta. Yani bu alet de olay pedal takılması değildir muhtemelen. Sistem biraz daha farklı.

Ama Kadir beyin dediği gibi, bu kazada şüphelendirici şeyler var, o ilk refleksi yapan yaşlı amca, ve sonraki şerit değiştirmelerdede aynı şekilde, belli direksiyonu iyi, burdan kozyatağına kadar bizimle gelir yani yürüse, altyapı var. Neden bizim ilk anda düşünebildiğimiz şeyleri yapmıyor, garip bir durum. Şüphelenmemekte elde değil. Hep mağdur gösteriyoruz yaşlı amcayı, belki içine şeytan girmiştir.