Gönderen Konu: Corolla T-Sport  (Okunma sayısı 4316 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
Corolla T-Sport
« : Mayıs 17, 2012, 10:21:17 »
Kısa bir süredir araştırma içindeyim, arananlar kısmındada bir topic açtım, fakat ordaki mesajlara diğer üyeler tarafından yanıt verilemiyor sanırım, bu yüzden genel bilgi almak ve daha fazla kişiyle fikir paylaşımı yapabilmek açısından bu topici açtım. Eğer istediğim kondisyonda ve istediğim fiyata bir araç bulabilirsem almak niyetindeyim, olumlu ve olumsuz tüm görüşlerinizi bekliyorum.
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Toyota Club Türkiye

Corolla T-Sport
« : Mayıs 17, 2012, 10:21:17 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
Ynt: Corolla T-Sport
« Yanıtla #1 : Mayıs 17, 2012, 10:25:32 »
Eğer sen T-Sport alırsan ben hasetimden çatlarım. :D Yorumumu daha sonraya saklıyorum ;)
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • 62 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Mayıs 17, 2012, 10:29:29 »
Eğer sen T-Sport alırsan ben hasetimden çatlarım. :D Yorumumu daha sonraya saklıyorum ;)
haha, niye yahu, sanırım benim film koptu 110hp ye tahammül ede ede. Niyetine girdik bakalım, inşallah olur
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Mayıs 17, 2012, 10:58:43 »
haha, niye yahu, sanırım benim film koptu 110hp ye tahammül ede ede. Niyetine girdik bakalım, inşallah olur

En başında demiştim  T-Sport alalım sana diye, neyse bende araştırayım bir yandan güzel bir şey bulursam haber veririm, ooff ooff çok iyi olacak. (Anladın sen onu)
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 14' Ibiza
  • Kan Grubu: 0-
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #4 : Mayıs 17, 2012, 11:21:19 »
 :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 17, 2012, 12:42:22 »
Allah gonlune gore temiz bi araba nasip eder insallah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bir memleket gibidir gemi...
    • 9GAG - Just For Fun
  • Kilometre: 140
  • Model Yılı: '06
  • 1 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 17, 2012, 12:56:29 »
Usta temizini bulup icine sinerek alman dilegiyle.

Facelift getirmedikleri icin Toyota'ya kirginim.
Beşiktaş JK Kongre Üyesi - TMMOB JMO Üyesi - Beşiktaş'ın Şövalye Ruhlu Semt Çocuğu - Bahriyeli

'06 Corolla HB 1.6 16V VVT-I Sol Spec. (SR + CC)  A/T - /////ALPINE PMX-F640 SBE-1243BR SPG-17CS SXE-1325S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 17, 2012, 13:03:01 »
:D

ALper ve Murat bir bu var sahibinden de
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-sifir-motor-sifir-sorun-sadece-yetkili-servis-bakimli-48511594/detay

bir de şu var ama bu biraz uzak dur der gibi. ;)

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-toyota-corolla-t-sport-2004-model-85190534/detay

Sercan, ilk linkteki araçta takas seçeneğine evet denmiş, bu araçla takasa girsem diyorum. Daha sonra elimizde patlarmı
bu t-sport? satarken zorlanırmıyız acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • 62 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Mayıs 17, 2012, 13:58:52 »
ilki fiyat açısından bence yüksek söylemiş, herkezin arabası kendine değerlidir o ayrı konuya, benimde ona kıyasla 30-32istemem lazım kendi arabama, sonuçta araçlar piyasa ederleri doğrultusunda satılıyor, 2.ilandada lpg ile kullanıyor aracı, ordan zaten eledim, zor heralde bu aracı bulmak ama, bir süre bakınacaz artık, nasipse olur

güzel dilekte bulunan arkadaşlarada teşekkür ediyorum, bazı şeyleri çokta zorlamaya gerek yok, ama içine sinen bişey denk gelirse, kaçırmayı düşünmüyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Mayıs 17, 2012, 22:10:39 »
Sercan, ilk linkteki araçta takas seçeneğine evet denmiş, bu araçla takasa girsem diyorum. Daha sonra elimizde patlarmı
bu t-sport? satarken zorlanırmıyız acaba?

Satarken acele etmemek gereken bir araç abi, anında elinden çıkartamazsın ancak hastası ya da aracı bilen alır, Bence sen öyle iyisin abi bırak kalsın böyle .

ilki fiyat açısından bence yüksek söylemiş, herkezin arabası kendine değerlidir o ayrı konuya, benimde ona kıyasla 30-32istemem lazım kendi arabama, sonuçta araçlar piyasa ederleri doğrultusunda satılıyor, 2.ilandada lpg ile kullanıyor aracı, ordan zaten eledim, zor heralde bu aracı bulmak ama, bir süre bakınacaz artık, nasipse olur

güzel dilekte bulunan arkadaşlarada teşekkür ediyorum, bazı şeyleri çokta zorlamaya gerek yok, ama içine sinen birşey denk gelirse, kaçırmayı düşünmüyorum

Yüksek söylemesi normal çünkü aracın motor yeni ve de piyasadakilere göre iyi durumda illaki pazarlığı vardır. ;) diğerlerini gör diye paylaştım açıkcası :D
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • 62 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Mayıs 18, 2012, 02:42:39 »
favorilere aldım, takipteyim, aracın genel kondisyonu da güzel duruyor ama bekleyelim bakalım , belki biraz düşer fiyatta, pazarlık payıda mutlaka olacaktır dediğin gibi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 140000
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mayıs 18, 2012, 10:02:56 »
Abim km fazla olayan orjinalliği ile oynanmamış temiz birşey bulursan dynoya çıkart motor sağlığına bak biraz sür hoşuna giderse kaçırma derim bu fiyat aralığında alınacak en mantıklı araç gibi :) yada birazdaha ekle golf gt 1.4ttsi 170hp dsg 7ileri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Mayıs 18, 2012, 10:19:24 »
favorilere aldım, takipteyim, aracın genel kondisyonu da güzel duruyor ama bekleyelim bakalım , belki biraz düşer fiyatta, pazarlık payıda mutlaka olacaktır dediğin gibi

Arayıp bi yoklama yapsan iyi olur Alper.

Abim km fazla olayan orjinalliği ile oynanmamış temiz birşey bulursan dynoya çıkart motor sağlığına bak biraz sür hoşuna giderse kaçırma derim bu fiyat aralığında alınacak en mantıklı araç gibi :) yada birazdaha ekle golf gt 1.4ttsi 170hp dsg 7ileri

Arda kardeşim, ne yaptın yahu Golf GT ile T-Sport bir olmaz bi kere motor yapısı olarak, Alperin amacı farklı onun kullanış tarzına uymaz GT dayanamaz daha doğrusu :D
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mayıs 18, 2012, 12:24:04 »
Arayıp bir yoklama yapsan iyi olur Alper.

Arda kardeşim, ne yaptın yahu Golf GT ile T-Sport bir olmaz bir kere motor yapısı olarak, Alperin amacı farklı onun kullanış tarzına uymaz GT dayanamaz daha doğrusu :D
Gaza biraz fazla basacaksa dayanmaz o motor :) o ayrıda kullanım amacına honda type-r uyar gibi ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • 62 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Mayıs 18, 2012, 12:41:48 »
Gaza biraz fazla basacaksa dayanmaz o motor :) o ayrıda kullanım amacına honda type-r uyar gibi ?
type-r uygun gibi gözüküyor kardeşim ama maalesef piyasaları çok yüksek, bir de işlerim planladığım gibi gitmedi. Ve açıkcasıda t-sport gibi bir alternatif varken type-r ın yanında, değerlendirmek istiyorum. Malum performansı biraz geride type-r dan, modifiyeye yönelik parça perspektifide çok dar civice göre. Ama benim amacım aracı çok yüklemek değil zaten, tatillerde fazla kmde yaptığımdan, aracımla sorunsuz gezebilmeliyim, t-sportumda olsa mutlaka üzerinde katalizörü durur. Japon araçlarını standart şekliyle kullandıkça pek sorun yaşayacağımı sanmıyorum, hothatchde olsa.

Golf alternatifi bana çok uzak, aşırı beslemeli araç uzun süre kullandım, çeşitli modifikasyonlarda bulundum, oldukça riskli ve masraflı bir iş. Tercihim aşırı besleme olsaydı, bu fiyat aralığında bakacağım tek araç gc8 olurdu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bir memleket gibidir gemi...
    • 9GAG - Just For Fun
  • Kilometre: 140
  • Model Yılı: '06
  • 1 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mayıs 18, 2012, 13:11:34 »
Piyasa olarak Type-R'dan ziyade VTi ile karsilastirilmasi gereken bir arac. VTi'lar'da bence yanina yaklasamaz T-Sport'un girtlak olmadigi surece, ayrica patlamamis VTi bulmak samanlikta igne aramak gibi.

Atmosferik Hothatch icin Avrupa piyasasinda cok iyi bir tercih T-Sport. Ah bir de Facelift Kompressor gelseydi ulkemize, tadindan yenmezdi.
Beşiktaş JK Kongre Üyesi - TMMOB JMO Üyesi - Beşiktaş'ın Şövalye Ruhlu Semt Çocuğu - Bahriyeli

'06 Corolla HB 1.6 16V VVT-I Sol Spec. (SR + CC)  A/T - /////ALPINE PMX-F640 SBE-1243BR SPG-17CS SXE-1325S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Mayıs 18, 2012, 13:39:25 »
Piyasa olarak Type-R'dan ziyade VTi ile karsilastirilmasi gereken bir arac. VTi'lar'da bence yanina yaklasamaz T-Sport'un girtlak olmadigi surece, ayrica patlamamis VTi bulmak samanlikta igne aramak gibi.

Atmosferik Hothatch icin Avrupa piyasasinda cok iyi bir tercih T-Sport. Ah bir de Facelift Kompressor gelseydi ulkemize, tadindan yenmezdi.

Esasında bir tane var arkadaşımızda ama kendisi pek aktif değil. (Yurt dışından comp. getirtdi.)
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mayıs 18, 2012, 14:32:48 »
Compressörle şehirler arası yolda 7.1litre tüketime kadar düşen abimiz vardı iyi hatırlıyorum başka bir forumda bence çok iyi bir değer ve compressörü orjinal değildi sonradan eklenmişti...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • 62 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Mayıs 18, 2012, 15:12:46 »

Eder olarak tr de vti dan da ucuz genelde t-sport, ama üretim yılı vs. yle gerçek rakibi ep3. Kompresörde de kasnak olayı var ya, minilerdeki sürekli kasnak değişiminden dolayı o da korkutuyor insanı, gerçi japon aracının motor mukavemeti çok daha iyi olur, stock binildikçe.