hahaha abi turkce soyleye soyleye dilinde tuy bitti sanirim ingilizceye gectin
buarada yeni civic cikti yoksa sen hala eski kasadamisin?
Ben de okurken güldüm. Artık Kemal bey klasik söylemini farklı diller üzerinde deneyerek fantazi yapmaya başladı.
Avatarında eski kasa bir civik görünüyor ama muhtemelen fotoyu yenilemeye fırsat olmamıştır henüz. Yoksa eski modelli bir araç kullanması mümkün mü?
)
Tarih tekerrürden ibaret derler ya...
2004 corollam varken Yeni corollanın çıkmasını sabırsızlıkla bekliyor casus fotoları falan izliyordum
japonların çalışmalarını çok gizli tuttuğunu, hondayı falan silip süpürecek bir dizaynla ortaya çıkıp
var olan bütün değerleri alt üst edeceklerini sanıyordum, oysa hayallerimi yıkıp alt üst eden bir modelle çıktı
savunmaları ise çok ilginç ti.., "siz olsanız bu kadar çok benimsenmiş bir kasayı tamamen değiştirirmisiniz"
yani corolla kullanıcıları klasik düşünceli , yenilik ve köklü değişiklikleri sevmezler gibi bir ifade
oysaki ben yenilikçiyim, yenilikleri severim ve yenilik bekliyordum
sonunda hayal kırıklığımı honda alarak onarmaya çalıştım, her ne kadar bazı donanım eksiklikleri olsada corollayı pek te aratmadı,
hatta civic i daha çok sevdim alıştım
ama gel gör ki bu yeni civic olayında da aynı hayal kırıklığını yaşadım
sabırla yeni kasanın çıkmasını beklerken, bir taraftan da "bundan daha fitüristik ne çıkarabilirlerki" diye kuşku içindeydim
Nitekim civic o güzelim kasayı dahada geliştirip güzelleştireceğine ne yazık ki içine etmiş
şekilsiz, basık, taklit ve çalıntı özellikleriyele öne çıkan garip bir kasayla geldi
gerçi corollanın yaptığı gibi iç donanımını bayaa yükseltmiş, içi nispeten güzel, özellikle kokpit harika
ama ne yazıkki içerde malzeme kalitesi dibe vurmuş , dacianın içi bile daha kaliteli kumaşlarla kaplı sanırım
dıştan ise tam katliam, arabayı yerden yükseltmek için içini basıklaştırmışlar, o ferahlık hissi kaybolmuş
sisler, ızgara, arka stoplar her şey basit özentilerden ibaret
Benim bu kasaya ısınıp almam imkansız, zaten sanırım civic çok kan kaybedecek
onca krize rağmen yok satıyodu, şimdi şapa oturmuşlar, bahaneleri de fabrikanın düşük kapasiteyle üretmesi falan gibi bir şeylermiş
Türkiye fabrikalarında bir model daha üretilecekmiş falan....Civic defterini kapatmış bulunuyorum; Accord alayım dedim ama 200 ve 2400 cc ler
hem pahalı hem çok yakıyor hemde vergi dezavantajı var, zaten ülkemizde 2400 cc motor nerede kullanılır ki
ne yazıkki accordun 1600 cc olanı yok
Avensisi yeniden incelemeye başladım , fiyat donanım, performans herşey çok iyi
ama 2 nokta olumsuz
birincisi 1600 motorlarda otomatik vites yok, rahata acayip alıştım, otomatik kullanmak büyük konfor
ikinciside bir türlü tipini değiştirmiyor, hep aynı çizgiler, göüm çok fazla alıştı, artık yeni çizgiler görmek istiyorum
Özetle şimdilik havadayım, araba satılsa bile ne alacağımı bilemiyorum, belkide japonlardan uzaklaşıp alfa romeo falan alırım
italyan arabalarınıda hiç sevmem aksi gibi