0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Başlık kendi kendine onar ama..... bu çizikler kendi kendine oluşmadı . Bu çizikleri kim yaptı sorabilir miyim?? Mahallenin çocukları mı yoksa seyahat esnasında( araç seyir halindeyken) oluşan şeyler mi yoksa daha da kötüsü siz park halinde durmak suretiyle beklerken başka aracın gelip sürtünmesi ile oluşan şeyler mi??
Azalmış biraz ama tam gitmemiş, mecburen boyatacaksın oraları
Güzel çalışma olmuş, tebrik ederim.
Elinize emeğinize sağlık
çocukların ön kaputumu çizmelerinden dolayı, şimdi bu konuya tekrar bakıyorum. çizik giderici ile doldurup, üstüne cila atmıştım. evet tırnağa gelmiyor çizik ama, cayır cayır da duruyor kaputun üstünde aracın üstündeki cilanın kalkıp, rötüş maddesiyle doldurup ardından mı cila atsam diyorum?
Sağolasın, çizikler şimdi tamamen gitti. Sonrasında minik bir kaza ile servise bırakınca hepsi yapıldı. Senin durum için; ben olsam önce bir pasta çekerdim, çizik gitmezse kalın pasta, daha da çıkmazsa rötuş boyası+pasta denerdim. Ama eğer tırnağa gelmiyorsa pasta+cila işi çözer. Bu arada kalın pasta atarsan dikkatli ol, tüm boyayı kaldırma. Yavaş yavaş bastırarak...
tırnağa gelmiyorlar ama iğrenç duruyorlar çünkü çok fazla çizilmiş pasta için, opak olan boyalarda kullanılmalı diye duydum. benim aracım metalik. sonuçta bildiğim kadarıyla pasta dediğimiz yanlardaki boyayı inceltip eksik olan yeri dolduruyor. araç zaten 16 yaşında, şimdiye kadar zaten boya baya bir incelmiştir diye tahmin ediyorum. o yüzden pastadan korkuyorum. çizik kalemiyle doldursam ve üstüne güzel bir cila atsam diyorum???
O çizik kaleminden ben de alıp denemiştim, benim çiziklerde işe yaramadı. Yine de denemeyi istersen 6-7tl ye olur olan, başka birşi olmaz.pasta metalik boyada da olur, benim araç da metalik boya. ama aracın 16 yaşında olmasına birşi diyemem. Çünkü ben bir defa +20 yaşındaki bir araca az birşey sürdüm, boyayı komple kaldırdı. Ama böyle bir durumda zaten görüyorsunuz, çok az kalkma eğiliminde bırakırsınız. Bir de ilk göze çarpan yerde yapmazsanız sorun olacağını sanmıyorum. Çünkü böyle kılcal çiziklerde pasta çok iyi işe yarıyor.
bugün sanayiye gittim, aracımın boyasından yaptılar rötüş için. çok ilginç birşey. gram gram 7-8 çeşit boya karıştırıldı 50 gram kadar boya aldım. 2-3 noktaya sürdüm. daha az göze çarpıyor gibi, ancak 1200-1500 zımpara alıp onunla zımparalayıp ardından cila yapmayı düşünüyorum. umarım güzel birşey çıkacak ortaya bu arada kaput için sordum, abi sakın rötüşu sürme oraya, sırıtır dedi. tırnağa gelmiyor, çok ince çizik bu. pasta+cilayla pırıl pırıl olur bu dedi. haftasonu şu aracın tüm çizikleriyle ilgilenmeyi düşünüyorum. çizikleri kapatıp cilalarsam, araç galerisine bende aracımı koyucam artık