0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
3sn'den uzun duraklama yapılacağı öngörülüyorsa, durma işlemiyle beraber hemen vites boşa alınmalıdır. Bu işlemin yapılması diğer otomatik şanzımanlar için de yakıt tasarrufu anlamına gelmektedir.
Yeni toyotaların genelinde bu sorun var bende bebek rampasında yakalanmıştım annem babam ve ben vardım bagajda dolu sayılırdı. zar zor kaldırdım balata kokusu eşliğiyle beraber aracım şu anda 48.000 km baskı balata değişmedi...
Merhabalar toyotaclubtr dostları geçen gün yaşamış olduğum bir problemi sizinle paylaşmak istiyorum.2012 model corolla elegant M/M aracımız var aracımızdan gayet memnunuz motorun sessizliği , konforu , endamı vs vs Geçenlerde dik bir rapmada 4 kişi tırmanıştaydık yavas gidiyorduk cekmedı araç manuel aldık belkı bu konuda geç davrandık ama arac boguldu we durduktan sonra bir daha kalkamadı ordan abi bana garip geldi inanın gerçi o esnada Es tuşunu kullanmayı bunu beklemezdim aractan geri geri cıktık tekrardan rampayı devırlı halde gectık.. bunlar normal mi acaba , sonuçta arabamı aldıgımda geri kayar m/m diyorlardıı ınanın normal rampada m/m atıyorum geri bile kaymıyorr anlamıyorum neden böyle yaptı...2. örnek olarak şunu dile getirmek istiyorum .aracımı gerı gerı kaldırama cıkaracagım düz bir vaziyette ıkı arka lastık cıktı ve yavsladım hafıf ön lastıklerı kaldırama cıkarırken araba bayıldı resmen zorla cıktı . sasırdım ne yanı hızlı sekılde önlerı mı kavrayacagım... bu bogulma ısteksızlık konusunu bıraz aydınlatabılırmısınız dostlar.. saygı ve sevgilirimle