Anket

Avensis mi Accord mu?

Toyota Avensis 2.0 executive elegant(2006)
Honda Accord executive 2.0(2006)

Gönderen Konu: Avensis & Accord  (Okunma sayısı 58686 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B-
Ynt: Avensis & Accord
« Yanıtla #240 : Haziran 03, 2012, 17:50:26 »
Hem atrıcada Accord da zaten Civic ve Legend arası bir araç.
Kanaat-i acizanemce deme.
Kanaatin varsa,aciz değilsin.

2005 HONDA ACCORD 2.4 EXECUTIVE

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #240 : Haziran 03, 2012, 17:50:26 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #241 : Haziran 03, 2012, 19:24:24 »
Peki bu durumda Accord E segment mi oluyor yoksa Camry D segment mi ?  Ya da her ikisede E segment mi demek istiyorsunuz .Bana sorarsanız Honda Accord D segment Honda Legend E segment oluyor .
Toyota Avensis D segment Camry E segment diye biliyorum . Yalnışım varsa düzeltin lütfen . Araçların segmentleri de zaten dış boyutlarıyla ilgili diye biliyorum . Motorlarıyla değil .

İkisi de D segmenti ama biri üst sınıf biri normal diye ayırabiliriz..

Mercedes C segmenti bi araçla yada BMW 3 serisi bi araçla Renault Megane 2(sonuçta c segmenti bi araç) kıyaslama ya benziyor.. İsterseniz bunu da bi düşünelim..
Segmentler kendi içinde ayrılıyorlar sorun burda..
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #242 : Haziran 03, 2012, 19:39:03 »
Accord geçen gün gördüm çok güzel ama Avensis'in özellikle benimki gibi makyajlı kasası bana daha cazip geliyor.Şöyleki araç çok büyüyünce sportif hatlar biraz itici duruyor.O yüzden Avensis'e oy verdim.Bu arada Accord'a kesinlikle kötü demiyorum yanlış anlaşılmasın sakın.Tamamen tarzım açısından konuşuyorum.
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #243 : Haziran 03, 2012, 22:58:17 »
İkisi de D segmenti ama biri üst sınıf biri normal diye ayırabiliriz..

Mercedes C segmenti bir araçla yada BMW 3 serisi bir araçla Renault Megane 2(sonuçta c segmenti bir araç) kıyaslama ya benziyor.. İsterseniz bunu da bir düşünelim..
Segmentler kendi içinde ayrılıyorlar sorun burda..

Kerem Bey,

Ben Avensisi Accord ile aynı kategoride görüyorum . Zira ikinci elde Accord biraz daha pahalı olsada bence denk araçlar . 0 km alırkende fiyatları çok farklı değil diye biliyorum. Ama motor performansı noktasında Accord bir adım önde . Hatta bazı konularda donanım noktasında Avensis daha iyi demiştim daha önce hatırlarsanız . Hem sizin bu tavrınız altınızdaki araca haksızlık olur kanaatindeyim .  :) Bence Camry gibi hem dış ölçüleri çok daha büyük E segment bir araçla karşılaştırmamak lazım . diye düşünüyorum ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #244 : Haziran 04, 2012, 06:24:17 »
Peki bu durumda Accord E segment mi oluyor yoksa Camry D segment mi ?  Ya da her ikisede E segment mi demek istiyorsunuz .Bana sorarsanız Honda Accord D segment Honda Legend E segment oluyor .
Toyota Avensis D segment Camry E segment diye biliyorum . Yalnışım varsa düzeltin lütfen . Araçların segmentleri de zaten dış boyutlarıyla ilgili diye biliyorum . Motorlarıyla değil .

A,B,C lere cok fazla ilgilenmem ben dis gorunusune ic donanima motor hacmine ve performansina ve fiyatina bakarim bence ikisi kesinlikle ayni sinif, yeni kasa 2012 camry suan mevcut accorda gore bir adim onde ama yeni kasa 2013accord cikinca o fark kapanir zaten
eger dediginiz segmentler dis boyutuna gore veriliyorsa accord camryden ust sinif cunku accord camryde daha uzun daha genis ve daha yuksek

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #245 : Haziran 04, 2012, 14:09:32 »
Forumda segment tartışmaları çok oluyor, aslında çok da önemli bir konu değil. Ama en net bilgi şöyle;

Avensis ve Accord D segmenti araçlarıdır (Bunlar büyük aile arabası olarak da adlandırılırlar.)

Camry ise, Accord'la karşılaştırılamaz bile. Camry E segment bir araçtır. (üst sınıf otomobil diye de geçer.)

Bir de Şükrü hocamdan ricam, şu ilk sayfadaki Avensis'in resmini değiştirsen ne güzel olur. 2012 model Accord ile 1985 model Avensis karşılaştırılmaz ki :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 367 kere teşekkür etti
« Yanıtla #246 : Haziran 04, 2012, 14:22:15 »
Forumda segment tartışmaları çok oluyor, aslında çok da önemli bir konu değil. Ama en net bilgi şöyle;

Avensis ve Accord D segmenti araçlarıdır (Bunlar büyük aile arabası olarak da adlandırılırlar.)

Camry ise, Accord'la karşılaştırılamaz bile. Camry E segment bir araçtır. (üst sınıf otomobil diye de geçer.)

Bir de Şükrü hocamdan ricam, şu ilk sayfadaki Avensis'in resmini değiştirsen ne güzel olur. 2012 model Accord ile 1985 model Avensis karşılaştırılmaz ki :)

camry ve accord ikisinide motor secekleri ayni 2.0,2.4 ve3.5 ikisinide donanimlari ayni ikisininde boyutlari hemen hemen ayni accourd cok az daha buyuk neden camry daha ust sinif anlamis degilim
Bence turkiyede yok denecek kadar az camry oldugu icin sizin gozunuzde bi ust sinif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #247 : Haziran 04, 2012, 14:51:56 »
eger dediginiz segmentler dis boyutuna gore veriliyorsa accord camryden ust sinif cunku accord camryde daha uzun daha genis ve daha yuksek

CAMRY

Boy           4815 mm.
genişlik   1795 mm.
yükseklik   1500 mm.
"muhterem aks kafasi"   2720 mm.
ön track   1550 mm.
Back track1535 mm.

ACCORD

Boy           4750 mm.
genişlik   1760 mm.
yükseklik   1470 mm.
"muhterem aks kafasi"   2720 mm.
ön track   1515 mm.
Back track1530 mm.

AVENSİS

Boy           4630 mm.
genişlik   1760 mm.
yükseklik   1480 mm.
"muhterem aks kafasi"   2700 mm.
ön track   1505 mm.
Back track1510 mm.

Belki bu bilgiler konumuza biraz daha açıklık getirebilir diye düşündüm.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #248 : Haziran 04, 2012, 14:54:17 »

Segment
Diğer isimleri
Örnekler

A segmenti
Basic – Mini – Minicar – Şehir arabası-Economy car
Peugeot 107 - Fiat Panda - Renault Twingo - Toyota Aygo - Hyundai i10 - Citroen C1 - Chevrolet Spark - Suzuki Alto - Kia Picanto

B segmenti
Small – Küçük - Küçük aile arabası
Ford Fiesta - Renault Clio - Renault Symbol - Opel Corsa - Fiat Grande Punto - Fiat Palio - Toyota Yaris - Mazda 2 - Chevrolet Kalos - Volkswagen Polo - Peugeot 207- Peugeot 206- Honda Jazz - Nissan Micra - Nissan Note - Hyundai Getz - Dacia Sandero - Mitsubishi Colt - Hyundai i20 - Kia Rio-Skoda Fabia

C segmenti
Lower Medium – Alt orta sınıf otomobil
Mitsubishi Lancer -Renault Fluence - Renault Megane - Hyundai i30 - Toyota Corolla - Ford Focus - Opel Astra - Honda Civic - Audi A3 - Fiat Bravo - Volkswagen Golf - Kia Cee'd - Peugeot 308 - Mazda 3 - Hyundai Elantra - Kia Cerato - Skoda Octavia - Dacia Logan - Toyota Auris - Proton Gen2

D segmenti
Upper Medium - Üst orta sınıf otomobil
Opel Insignia - Volkswagen Passat - Opel Vectra - Alfa Romeo 156 - Renault Laguna - Ford Mondeo - Toyota Avensis - Honda Accord- Seat Exeo - Mazda 6 - Alfa Romeo 159 - Nissan Primera - Skoda Superb - Mercedes C-Serisi - BMW 3 Serisi

E segmenti
Executive - Üst sınıf otomobil
Mercedes E Serisi - BMW 5 Serisi - Audi A6 - Chrysler 300C

F segmenti
Luxury - Lüks sınıf otomobil
Mercedes S Serisi - BMW 7 Serisi - Audi A8 - Jaguar XJ - Volkswagen Phaeton
S segmenti

Sports - Spor otomobil
Porsche Serileri - Ferrari Serileri - Maserati Serileri

Küçük MPV
Multi Purpose Vehicle
Hyundai Matrix - Toyota Corolla Verso - Renault Megane Scenic - Seat Altea

Büyük MPV
Mini Pessenger Van
Renault Espace- Ford S-Max

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Türkçe Öğretmeni.
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #249 : Haziran 04, 2012, 16:38:20 »

Turgut Bey baktım ama değiştir butonu yok zaman aşımına uğramış galiba:)

Yönetici arkadaşlardan yardım bekliyoruz..
Ahirette Seni Kurtaracak Bir Eserin Olmadığı Taktirde, Fani Dünyada Bıraktığın Eserlere Kıymet Verme...    Bediüzzaman Said Nursi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 367 kere teşekkür etti
« Yanıtla #250 : Haziran 04, 2012, 17:01:45 »
Alperen bey aldiginiz accord kesinle avensisten daha iyi camry ile ayni sinif
o olculeri nerden aldiniz bilmiyorum ama dilerseniz size katalog gonderebilirim 2012 yeni kasa camry ve 2012 eski kasa accord ( eski kasa dedim cunku yenisi cikacak 2013te)
olculeri yaziyorum katalog yollayabilirim

accord 2.4                          camry 2.5
Length                             4.946                                4.825
Width                             1.845                                 1.825   
Heigth                            1.476                                 1.470
Wheelbase                     2.800                                  2.775
Tread FR/RR                 1.590/1.590                     1.575/ 1.560
Ground Clearance               146                                   150
Weight                               1.559                                1.590 

eski camry biraz daha kucuk ama katalogu yok bende onun icin yazmiyorum accord yeni camryden bile daha buyuk varin hesabini siz yapin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #251 : Haziran 04, 2012, 22:17:12 »
Alperen bey aldiginiz accord kesinle avensisten daha iyi camry ile ayni sinif
o olculeri nerden aldiniz bilmiyorum ama dilerseniz size katalog gonderebilirim 2012 yeni kasa camry ve 2012 eski kasa accord ( eski kasa dedim cunku yenisi cikacak 2013te)
olculeri yaziyorum katalog yollayabilirim

accord 2.4                          camry 2.5
Length                             4.946                                4.825
Width                             1.845                                 1.825   
Heigth                            1.476                                 1.470
Wheelbase                     2.800                                  2.775
Tread FR/RR                 1.590/1.590                     1.575/ 1.560
Ground Clearance               146                                   150
Weight                               1.559                                1.590 

eski camry biraz daha kucuk ama katalogu yok bende onun icin yazmiyorum accord yeni camryden bile daha buyuk varin hesabini siz yapin

Abi sana zahmet verdik ama , önceki aracım 2004 Avensis şimdiki ise 2005 Accord . Söylediklerimde bu iki aracı karşılaştırıyorum sadece . Yeni kasaları değil . Keşke yeni kasa Accordumuz olsada karşılaştırsak .  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #252 : Haziran 04, 2012, 22:30:03 »
 Ben de o kadar konu için de bi Kerem abiye cevap verecektm bmw 3 serisi C değil D segmenti diye ama Alperen abimiz segmentleri paylaşmış :)
 Ve ben accord'un avensisten uzun olduğuna kesinlikle katılmıyorum eski kasalar için diyorum 2004-05 ama belki de göz yanılmasıdır ki avensisin içi accord'dan daha kaliteli accord'dan daha lüx bi sınıfa geçmesinin imkanı yok kalite farkı bile var ama yeni kasaya dönerse iş tam tersine dönüyor 2009 yeni kasa accordu da inceledim  yeni avensisi de yeni accord her açıdan önde lakin eski kasaların da durum öyle değil...
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Model Yılı: '15
  • 47 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #253 : Haziran 04, 2012, 22:52:19 »
Araç segmentleri diyince ekteki segmentasyon çalışmasını beğenmiştim. Bu konudaki fikrim ise şu; sonuçta böyle bir standartlaşma olmamasına rağmen firmalar birbirleriyle rekabet edebilmek için oluşturduları bir düzen var. Misal X firması A müşteri profili için A aracını yaparken Y firması da bu araçla rekabet edebilecek, aynı müşteri profiline araç üretiyor. İşte birçok firmanın aynı profildeki müşteriler için hazırladıkları araçlar A segmentini oluşturuyor. Tabi her firma rakipleriyle aralarına fark koyabilmek adına uyanıklık yapmaya çalışıyor; kimi rakibinden daha büyük araç yapıyor, kimi daha çok donanım koyuyor. Kimi de ikisini de koyup haliyle fiyatı da şişiriyor. Tabi fiyatın bu noktada çok artması müşteri profilinden sapma oluşturabileceğinden bu rekabetçi düzeyde oluyor...
Muhabbetle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 367 kere teşekkür etti
« Yanıtla #254 : Haziran 05, 2012, 09:06:55 »
Ben de o kadar konu için de bir Kerem abiye cevap verecektm bmw 3 serisi C değil D segmenti diye ama Alperen abimiz segmentleri paylaşmış :)
 Ve ben accord'un avensisten uzun olduğuna kesinlikle katılmıyorum eski kasalar için diyorum 2004-05 ama belki de göz yanılmasıdır ki avensisin içi accord'dan daha kaliteli accord'dan daha lüx bir sınıfa geçmesinin imkanı yok kalite farkı bile var ama yeni kasaya dönerse iş tam tersine dönüyor 2009 yeni kasa accordu da inceledim  yeni avensisi de yeni accord her açıdan önde lakin eski kasaların da durum öyle değil...

bu segment olayi tamamen goreceli gibime geliyor her ulkeye gore paketler sunuyorlar isin icinden cikmak mumkun degil

Abi sana zahmet verdik ama , önceki aracım 2004 Avensis şimdiki ise 2005 Accord . Söylediklerimde bu iki aracı karşılaştırıyorum sadece . Yeni kasaları değil . Keşke yeni kasa Accordumuz olsada karşılaştırsak .  :)

insallah oda olur abi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #255 : Haziran 05, 2012, 12:33:27 »
bu arada mercedes S serisi 5,096 mm uzunluğa sahipken toyota avalon da 5020mm uzunluğa sahipmiş demekki ülkemizde olmasada toyotanın f segmentinde aracı var :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #256 : Haziran 05, 2012, 16:48:58 »
Araç segmentleri diyince ekteki segmentasyon çalışmasını beğenmiştim. Bu konudaki fikrim ise şu; sonuçta böyle bir standartlaşma olmamasına rağmen firmalar birbirleriyle rekabet edebilmek için oluşturduları bir düzen var. Misal X firması A müşteri profili için A aracını yaparken Y firması da bu araçla rekabet edebilecek, aynı müşteri profiline araç üretiyor. İşte birçok firmanın aynı profildeki müşteriler için hazırladıkları araçlar A segmentini oluşturuyor. Tabi her firma rakipleriyle aralarına fark koyabilmek adına uyanıklık yapmaya çalışıyor; kimi rakibinden daha büyük araç yapıyor, kimi daha çok donanım koyuyor. Kimi de ikisini de koyup haliyle fiyatı da şişiriyor. Tabi fiyatın bu noktada çok artması müşteri profilinden sapma oluşturabileceğinden bu rekabetçi düzeyde oluyor...
Muhabbetle

Yani aslında sizin yüklediğiniz bu tabloda Avensis ve Accord D segment gözükürken , Camry E sınıfı gözüküyor  tahmin ettiğim gibi  :)  bizimde tartıştığımız zaten Accordu Avensislemi yoksa Camry ilemi karşılaştırmamaız gerektiğiydi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #257 : Haziran 05, 2012, 16:54:07 »
Yani aslında sizin yüklediğiniz bu tabloda Avensis ve Accord D segment gözükürken , Camry E sınıfı gözüküyor  tahmin ettiğim gibi  :)  bizimde tartıştığımız zaten Accordu Avensislemi yoksa Camry ilemi karşılaştırmamaız gerektiğiydi.

abi bence ülkemizde accord avensis , amerikada camry accord passat.... youtubede genelde böyle karşılaştırmalar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #258 : Haziran 05, 2012, 17:37:58 »
Konu çok dağıldı ,farklı bildiğim şeyler yanlış çıktı..
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 367 kere teşekkür etti
« Yanıtla #259 : Haziran 05, 2012, 17:39:49 »
Konu çok dağıldı ,farklı bildiğim şeyler yanlış çıktı..

:D :D :D :D

abi bence ülkemizde accord avensis , amerikada camry accord passat.... youtubede genelde böyle karşılaştırmalar

+11111