Anket

Avensis mi Accord mu?

Toyota Avensis 2.0 executive elegant(2006)
Honda Accord executive 2.0(2006)

Gönderen Konu: Avensis & Accord  (Okunma sayısı 58677 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B-
Ynt: Avensis & Accord
« Yanıtla #260 : Haziran 05, 2012, 17:55:58 »
abi bence ülkemizde accord avensis , amerikada camry accord passat.... youtubede genelde böyle karşılaştırmalar

Herşeyi bilen adam GOOGLE idi . YOUTUBE damı eklendi bu kadroya .  :)
Kanaat-i acizanemce deme.
Kanaatin varsa,aciz değilsin.

2005 HONDA ACCORD 2.4 EXECUTIVE

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #260 : Haziran 05, 2012, 17:55:58 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '15
  • 47 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #261 : Haziran 05, 2012, 21:53:03 »
Karşılaştırmalara bu açıdan bakılmamalı bence. Zira her ürünü bir alt veya bir üst segmentiyle karşılaştırmak moda.

Önceki paylaştığım tablodaki ABEYK oranı hiç bilmediğim bir aracın hangi segment olduğuna dair en güvenilir fikri veriyor.
Ayrıca Avensis ile Accord aynı segmenttir (D). Firmalar farklı bölgelerde farklı araçları sanki karşılığıymış gibi sürebilirler. (vw Touran soran adama "o yok, yerine Caddy verelim" diyen volkswagen temsilcisinden sonra ne desek boş... biz diyoz "aile aracı" o diyor yerine "hafif ticari".... yine avensis yerine camry diyene kızmamak lazım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #262 : Haziran 06, 2012, 21:37:46 »
bu arada mercedes S serisi 5,096 mm uzunluğa sahipken toyota avalon da 5020mm uzunluğa sahipmiş demekki ülkemizde olmasada toyotanın f segmentinde aracı var :)
Toyota'da ki çeşit hangi firmada var... Ama adamlar araç sokmuyorlar türkiye'ye. Corollayla kandırıyorlar bizi. Çocuğa şekeri verip susturur gibi. Toyota'da kaç çeşit model var maşallahı var yani...
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #263 : Haziran 06, 2012, 23:29:09 »
Toyota'da ki çeşit hangi firmada var... Ama adamlar araç sokmuyorlar türkiye'ye. Corollayla kandırıyorlar bizi. Çocuğa şekeri verip susturur gibi. Toyota'da kaç çeşit model var maşallahı var yani...
Oğuzcum vermesinde zaten. Bu ülkenin %80'i 1.6 motordan fazlasını kaldıramaz. Toyota anca buraya 1.4d-4d verir. Hoş milli gelirimiz 10.000 küsür tl ama ne hikmetse çoğu insan hakkı yenen kesimden.

En fazla D segmenti araçlar işte. O da 1.6 olmak şartıyla. Yani mercedes c ler, Bmw 3 ler falan hep hayal.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #264 : Haziran 08, 2012, 11:05:34 »
Oğuzcum vermesinde zaten. Bu ülkenin %80'i 1.6 motordan fazlasını kaldıramaz. Toyota anca buraya 1.4d-4d verir. Hoş milli gelirimiz 10.000 küsür tl ama ne hikmetse çoğu insan hakkı yenen kesimden.

En fazla D segmenti araçlar işte. O da 1.6 olmak şartıyla. Yani mercedes c ler, Bmw 3 ler falan hep hayal.
Turgut abicim haklısın ama Türkiye'de çok araç satan ülkelerden bir tanesi... Vw nasıl kafayı kullanıyor adam sırf satsın diye sadece Türkiye'ye özel araba üretiyor başka hiç bi ülkeye gitmiyor sadece Türkiye Passat CC 1.4 Tsi 160 bg...
 Toyota'da satışını istese daha çok geliştirebilir vw'yi bile geçebilir Avensis'e 1.6 dizel Corollaya'da aynısı yurt dışında satılan modellerine yine 1.6 atmosferik motor koysa yollasa Türkiye'ye yine tutar... Müşteri beklentisini göz önünde bulundururlarsa satışı kat kat artar...
  VW'ye şu konu da hayranım sadece 1 kasa da misal jetta 4 çeşit motor seçeneği var 3 çeşit paket seçeneği var her donanım ve motor da oto. vites seçeneği var tüm müşteri potansiyelini karşılıyor.  Yine gereksiz yere çok yazdım ya neyse allah herkesin gönlüne göre versin :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #265 : Haziran 08, 2012, 11:10:16 »
Turgut abicim haklısın ama Türkiye'de çok araç satan ülkelerden bir tanesi... Vw nasıl kafayı kullanıyor adam sırf satsın diye sadece Türkiye'ye özel araba üretiyor başka hiç bir ülkeye gitmiyor sadece Türkiye Passat CC 1.4 Tsi 160 bg...
 Toyota'da satışını istese daha çok geliştirebilir vw'yi bile geçebilir Avensis'e 1.6 dizel Corollaya'da aynısı yurt dışında satılan modellerine yine 1.6 atmosferik motor koysa yollasa Türkiye'ye yine tutar... Müşteri beklentisini göz önünde bulundururlarsa satışı kat kat artar...
  VW'ye şu konu da hayranım sadece 1 kasa da misal jetta 4 çeşit motor seçeneği var 3 çeşit paket seçeneği var her donanım ve motor da oto. vites seçeneği var tüm müşteri potansiyelini karşılıyor.  Yine gereksiz yere çok yazdım ya neyse allah herkesin gönlüne göre versin :)

evet vwnin en taktir ettiğim yönü bu ama vwde doğuş faktöründen kaybediyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #266 : Haziran 08, 2012, 23:07:33 »
evet vwnin en taktir ettiğim yönü bu ama vwde doğuş faktöründen kaybediyor.
Aynen Doğuştan millet şikayetçi... Ve akıllı doğuş yanlışlıkla başka ülkeye gidecek olan passatları kendisi almış... Highline passatta park sensörü yok ne arkada ne önde şimdi onu satmaya çalışıyorlar bi parti öyle gelmiş :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #267 : Haziran 09, 2012, 00:10:27 »
Aynen Doğuştan millet şikayetçi... Ve akıllı doğuş yanlışlıkla başka ülkeye gidecek olan passatları kendisi almış... Highline passatta park sensörü yok ne arkada ne önde şimdi onu satmaya çalışıyorlar bir parti öyle gelmiş :)

klimasız golf gibi yani. allahım yarabbim 55.000 tl verip klimasız bir araç nasıl alınır aklım mantığım almıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #268 : Haziran 09, 2012, 00:48:55 »
klimasız golf gibi yani. allahım yarabbim 55.000 tl verip klimasız bir araç nasıl alınır aklım mantığım almıyor
Aynen öyle o da yanlış gelen partilerden...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #269 : Haziran 09, 2012, 02:06:46 »
Halen 2.0 Accord kullanan, daha önce 1.6 Avensis sahibi ve 2.0 Avensise makam aracı olarak defalarca binmiş birisi olarak Accord'un Camry ile aynı sınıfta olduğu görüşüne kesinlikle katılmıyorum. Fiili kullanım deneyimlerime ve segment kriterlerine göre Accord ile Avensis yapışık japon ikizleridir ve her ikisi de D sınıfıdır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #270 : Haziran 09, 2012, 21:00:59 »
Halen 2.0 Accord kullanan, daha önce 1.6 Avensis sahibi ve 2.0 Avensise makam aracı olarak defalarca binmiş birisi olarak Accord'un Camry ile aynı sınıfta olduğu görüşüne kesinlikle katılmıyorum. Fiili kullanım deneyimlerime ve segment kriterlerine göre Accord ile Avensis yapışık japon ikizleridir ve her ikisi de D sınıfıdır.

Abi sağolasın bizim fikrimizi desteklediğin için . Bizde Kelkitli muhterem bir zat çıksa bize manevi destek olsa diye bekliyorduk .   :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #271 : Haziran 09, 2012, 21:18:22 »
 Dursun beye bende katılıyorum gerçekten yapışık ikiz gibiler güzel bi benzetme olmuş :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #272 : Haziran 28, 2012, 21:01:02 »
Arkadaşlar , çoktandır aranıza Honda Foruma takıldığım için katılamıyorum ama inanın TCT yi her gün daha önceki konulara cevap yazılmışmı diye kontrol ediyorum . Yani sizlerden kopmadım :)

En son uzun yol tecrübelerimi sizinle paylaşmak istiyorum . Kızılcahamam - İstanbul arasında 410 km yolu  2.4 Accord ile  130 km hızla (cruise control) otobanda 2750 devir civarı  75.15 TL ye katettim . LPG fiyatı 1.96 TL den . benzinde 32 kuruş yakan Avensisime kıyasla bayağı ekonomik oldu . Tahmin ediyorum hızımı 2400 devir 110 km de tutsaydım 16 - 17 kuruş civarı yakacaktı . Zira Honda forumdaki diğer arkadaşlar bu değerleri yakalayabildiklerini söylüyorlar . Bu arada arabada 3 kişiydik . Biri baya tombuldu :) Klima açık .

Sizleri özledim .

Saygılarımla ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #273 : Haziran 28, 2012, 21:18:39 »
Arkadaşlar , çoktandır aranıza Honda Foruma takıldığım için katılamıyorum ama inanın TCT yi her gün daha önceki konulara cevap yazılmışmı diye kontrol ediyorum . Yani sizlerden kopmadım :)

En son uzun yol tecrübelerimi sizinle paylaşmak istiyorum . Kızılcahamam - İstanbul arasında 410 km yolu  2.4 Accord ile  130 km hızla (cruise control) otobanda 2750 devir civarı  75.15 TL ye katettim . LPG fiyatı 1.96 TL den . benzinde 32 kuruş yakan Avensisime kıyasla bayağı ekonomik oldu . Tahmin ediyorum hızımı 2400 devir 110 km de tutsaydım 16 - 17 kuruş civarı yakacaktı . Zira Honda forumdaki diğer arkadaşlar bu değerleri yakalayabildiklerini söylüyorlar . Bu arada arabada 3 kişiydik . Biri baya tombuldu :) Klima açık .

Sizleri özledim .

Saygılarımla ...

Alperen bey hondayı aldınız ama muhabbetimiz devam ediyor biliyorsunuz...
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #274 : Haziran 28, 2012, 21:51:20 »
Alperen bey hondayı aldınız ama muhabbetimiz devam ediyor biliyorsunuz...

Kerem Bey ,

Kandil akşamı beni unutmadığınız için ayrıca minnet borcum var size.

Kendinize iyi bakın . Ben yine hem buralardayım , hemde telefonumdan ulaşabilirsiniz .

Avensisimi özlüyorum bazen , ama Acoord da basınca gidiyor yawww.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #275 : Haziran 28, 2012, 21:56:20 »
]
keyfini cikar abi
ozelden mesaj attim size cevaplarsaniz sevinirim
hondalanmak istiyorum bende

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #276 : Haziran 28, 2012, 22:02:29 »
]
keyfini cikar abi
ozelden mesaj attim size cevaplarsaniz sevinirim
hondalanmak istiyorum bende

Abi Toyota forumdayız. Ayıp olmaz mı?  :)

Avensisin uzun yol konforu daha iyi . Accordun ise şehiriçi . Daha önce bu konu altında birçok konuda değerlendirme yapmıştım . Onları okursanız baya bilgi var . Ayrıca mesajınız ulaşmadı bana .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #277 : Haziran 28, 2012, 22:07:02 »
Abi Toyota forumdayız. Ayıp olmaz mı?  :)

Avensisin uzun yol konforu daha iyi . Accordun ise şehiriçi . Daha önce bu konu altında birçok konuda değerlendirme yapmıştım . Onları okursanız baya bilgi var . Ayrıca mesajınız ulaşmadı bana .

avensis yok bizde :)
camry vs accord yapamak isterdim ama corolla vs civic dusunuyorum
civic benim icin +1 suan ama bakayim kullananlar ne yorum yapmis onlari okumak istiyorum hondacilar nediyor?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #278 : Haziran 29, 2012, 16:08:29 »

avensis yok bizde :)
camry vs accord yapamak isterdim ama corolla vs civic dusunuyorum
civic benim icin +1 suan ama bakayim kullananlar ne yorum yapmis onlari okumak istiyorum hondacilar nediyor?

yeni kasa değilde eski kasa civic dersen okey abi...

Kerem Bey ,

Kandil akşamı beni unutmadığınız için ayrıca minnet borcum var size.

Kendinize iyi bakın . Ben yine hem buralardayım , hemde telefonumdan ulaşabilirsiniz .

Alperen bey teşekkürler herşey için..Şu izmir de görüşme olayı hala geçerli sayenizde 2,4 accordun tadına bakarız :)
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #279 : Haziran 29, 2012, 21:47:12 »
yeni kasa değilde eski kasa civic dersen okey abi...

Alperen bey teşekkürler herşey için..Şu izmir de görüşme olayı hala geçerli sayenizde 2,4 accordun tadına bakarız :)

Kesinlikle eski kasa CIVIC daha güzel . Ama Accord'un yeni kasası harika . İnşaallah İzmire gelebilirsem . İstanbula da beklerim ayrıca . Malum burası pay-i taht .