0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ortada cok daha vahim problemler varken ve yillardir düzeltmek icin calismamisken durup durup bu konuda ayda bir kamuoyunu oyalayici konulari ortaya atan bir grubu samimi bulmuyorum. Vergi problemleri tüm Türkiye'yi etkiliyor ama halen cözüm yok. Benzin bir kac yila 10 lirayi gecer.
Yıllarca sınırdan sınıra , 3 kuruş para karşılığında , gördüğü haksılıklara rağmen ,kendini siper eden , ne uzayıp ne kısalan ,değerli Astsubay camiasını halen samimi bulmayan bazı çevrelerin, daha önceki senelerde olduğu gibi ,bu senede Ege ve Akdeniz sahillerinde ,yaz tatillerini gönül rahatlığı ile yapabileceklerini bildirmek isterim.... Meraklanmayınız ismini sadece ana haber bültenlerinde 45 saniye duyduğunuz yerlerde halen birileri var ve çoluk çocuğundan, ailesinden uzaktalar daima ordalar... Lütfen bilmediğiniz konularda ahkam kesmeyiniz...
Ibrahim Bey, lafiniz bana ise direk yaziniz. Veya ne yazdigimi bir daha okuyup, aslinda hangi gruba yönelik yazdigima bir dikkat ediniz ve tam okumadan ahkam kesmeyiniz. Kastettigim grup ile astsubaylarin yakindan uzaktan alakasi yoktur.
Seyit Güvenç kardeşe %80 katılıyorum. ordunun problemlerini (varsa) alakası olmayan forumda gündeme getirmek bence çok yanlış ve hiç kimsenin yararına değildir. genel kurmay başkanlığımız şikayetleri elbette değerlendirip gerekli önlemleri alacaktır. fakat hükümetin ordudan korktuğu söyleminizi haddini aşan bir ifade olarak görüyorum, yanlış anlaşılma olmasın ben başka bir partinin üyesiyim yani akp li değilim, fakat iktidarda hangi parti ve başbakan olursa olsun ordu onun emrinde olacaktır vede olmalıdır bu devletin bekeası için çok önemlidir. kemal hocanın ordu mordu kalmadı görüşünü desteklemenizi anlıyamıyorum. yine de bazı arkadaşların yorumlarına nazaran sizin tesbitlerinizi beğendim. ordumuz (kimsenin değil, bütün milletin) bu coğrafyada çok güçlü olmak zorundadır bizlerde onu daha güçlendirmek için gerekli desteği vermeliyiz.
Atilla abicim,- Öncelikle ben hükümetin ordudan kortuğunu söylemedim. Sanırım yalnış anlamışsınız. Daha önce olsa hemen söyleniverecek şey hükümetin ordudan korktuğu olacaktı. Benim anlatmak istediğim şey bu maaş artışını (bir çok kişinin yalnış bildiği gibi subaylara maaş zammı yapıldı da astsubaylara yapılmadı şeklinde ) kanunlaştırıp yürürlüğe koyan hükümet bu uygulamanın haksızlık olduğunu göremedi mi? Yoksa başka bir amacı mı vardı? Acaba Genelkurmay Başkanlığı böyle adil olmayan bir maaş artışını mı teklif etti yoksa bütün askeri personelin maaş artışını mı teklif etti? Bunu bilen var mı?- Diğer bir husus "subay elbisesi astsubay elbisesi diye bir şey olmamalı" diyen arkadaş acaba aradaki tek farkın sadece subay üniformasında apolet olması, astsubay üniformasında apolet olmaması olduğunu biliyor mu? Diğer bütün malzemelerin aynı olduğunu, birlikte tedarik edildiğini ve aynı şekilde dağıtıldığını biliyor mu? Yoksa bunu da kulakdan dolma bilgilerine göre mi konuşuyor?- Diğer husus, işini iyi yapan, kurallara harfiyen uyan, kılığı, kıyafeti, işi, bilgisi ve disiplini ile kendisini geliştirmiş ve kendisine güvenen bir askerin (bakın subay veya astsubay diye ayırmıyorum) üstleri tarafından ezilebileceğine inanıyormusunuz? Şahsi işler yaptırıldıığını, yapmayanların üstleri tarafından ezildiğini söyleyen arkadaşım hiç bu açıdan düşündü mü? Bırakın askerliği hiç bir meslek grubunda işni iyi yapan birisini amirleri ezemez. Nihayetinde kendine güvenen, işini iyi yapan kişi daima istediğini elde eder.
Murat bey sizde hangi grubu kastediyorsanız direk yazınız kiiii, bizde lafımızı ona göre şahsınıza direk söyleyelim...Hattı zatında sorunlarını ısıtıp ısıtıp ayda bir ortaya koyan bir grup olmadığımız zaten aşikar. Sanırım sizin yazdıklarınızı tekrar gözden geçirmeye ihtiyacınız var ,yada ne demek istediğinizi sanırım cümlelere dökememişsiniz, zira yazılarınızda ne demek istediğiniz maalesef anlaşılamıyor ....Bu yazınızda daha net olduğunuz için ayrıca teşekkür ederim...Biraz araştırma ile bu insanların neyin çabasında olduğunu daha net anlayacaksınız kanaatindeyim...
tamamen katılıyorum ve altına imzamıda atarım. biz asker bir milletiz ve aşağı yukarı her ailede bir tsk mensubu vardır. benim ailemdede yeni emekli olmuş bir mensup bir de 3 senedir uçan kartalımız var.
Emeklinize uzun ve neşeli bir emeklilik hayatı diliyorum. Kartalınızın da kanatlarının hep parlak ve açık olmasını temenni ediyorum.