Gönderen Konu: TSK mensupları olan Subay,Astsubay ve Uzman Jandarma arsaında ayırım var mı  (Okunma sayısı 5092 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
Ortada cok daha vahim problemler varken ve yillardir düzeltmek icin calismamisken durup durup bu konuda ayda bir kamuoyunu oyalayici konulari ortaya atan bir grubu samimi bulmuyorum.

Vergi problemleri tüm Türkiye'yi etkiliyor ama halen cözüm yok. Benzin bir kac yila 10 lirayi gecer.
+1907

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
Aslında herkes biliyor problemin ne olduğunu ama yazamıyor. Okyanus ötesi diyorum başkada birşey demiyorum.
Kısır tartışmalara gerek yok, ama gün geldiğinde (geçmiştede olduğu gibi) bende laik bir vatandaşım diyecekler :)  bugün atıp tutanlar :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
Bu ülke yedi düvele kafa tuttu bir avuç cahil biat kültürüne sahip güruha teslim olmayacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 22 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
   Yıllarca  sınırdan sınıra , 3 kuruş para karşılığında  , gördüğü haksılıklara rağmen ,kendini siper eden , ne uzayıp ne kısalan ,değerli Astsubay camiasını halen samimi bulmayan bazı çevrelerin, daha önceki senelerde olduğu gibi ,bu senede Ege ve Akdeniz sahillerinde ,yaz tatillerini gönül rahatlığı ile yapabileceklerini bildirmek isterim....
   Meraklanmayınız ismini sadece ana haber bültenlerinde 45 saniye duyduğunuz yerlerde halen birileri var ve çoluk çocuğundan, ailesinden  uzaktalar daima ordalar...
   Lütfen bilmediğiniz konularda ahkam kesmeyiniz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Akaryakıt ve hayat pahalılığını kınıyorum...
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
+10000000000......
2011 Toyota Avensis Elegant Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
   Yıllarca  sınırdan sınıra , 3 kuruş para karşılığında  , gördüğü haksılıklara rağmen ,kendini siper eden , ne uzayıp ne kısalan ,değerli Astsubay camiasını halen samimi bulmayan bazı çevrelerin, daha önceki senelerde olduğu gibi ,bu senede Ege ve Akdeniz sahillerinde ,yaz tatillerini gönül rahatlığı ile yapabileceklerini bildirmek isterim....
   Meraklanmayınız ismini sadece ana haber bültenlerinde 45 saniye duyduğunuz yerlerde halen birileri var ve çoluk çocuğundan, ailesinden  uzaktalar daima ordalar...
   Lütfen bilmediğiniz konularda ahkam kesmeyiniz...

Ibrahim Bey, lafiniz bana ise direk yaziniz.
Veya ne yazdigimi bir daha okuyup, aslinda hangi gruba yönelik yazdigima bir dikkat ediniz ve tam okumadan ahkam kesmeyiniz. Kastettigim grup ile astsubaylarin yakindan uzaktan alakasi yoktur.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 182000
  • Model Yılı: '14
  • 58 kere teşekkür etti
  • 72 kere teşekkür edildi
Bu mevzu provakasyon kokuyor ...Allah şanlı ordumuzu başımızdan eksik etmesin.....derim başkada yorum yapmam.
"Türk Birliği`nin bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk Birliği`ne inanıyorum, onu görüyorum. Yarının tarihi, yeni fasıllarını Türk Birliği`yle açacaktır. Dünya sükununu bu fasıllar içinde bulacaktır.Türk'ün varlığı bu köhne aleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek."   M.KEMAL ATATÜRK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
Ibrahim Bey, lafiniz bana ise direk yaziniz.
Veya ne yazdigimi bir daha okuyup, aslinda hangi gruba yönelik yazdigima bir dikkat ediniz ve tam okumadan ahkam kesmeyiniz. Kastettigim grup ile astsubaylarin yakindan uzaktan alakasi yoktur.

Murat bey sizde hangi grubu kastediyorsanız direk yazınız kiiii, bizde lafımızı ona göre şahsınıza direk söyleyelim...
Hattı zatında sorunlarını ısıtıp ısıtıp ayda bir ortaya koyan bir grup olmadığımız zaten aşikar. Sanırım sizin yazdıklarınızı tekrar gözden geçirmeye ihtiyacınız var ,yada ne demek istediğinizi sanırım cümlelere dökememişsiniz, zira yazılarınızda ne demek istediğiniz maalesef anlaşılamıyor ....Bu yazınızda daha net olduğunuz için ayrıca teşekkür ederim...Biraz araştırma ile bu insanların neyin çabasında olduğunu daha net anlayacaksınız kanaatindeyim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
   Kıymetli arkadaşlarım,
- Uzun uzun yazmak ve daha da doğrusu konuşmak lazım.
- Yadsınamayacak bir şey var ise ordu gibi emir komutanın keskin kurallarla var olduğu bir ortamda öncelikle eşitlikten söz etmek ne mümkündür ne de doğrudur. Diğer önemli husus ise gerek astsubayların gerek ise subayların ve Uzman Erbaşların özlük hakları 1980 ihtilalinden bu yana düzeltilmedi. Arada en iyi düzeltmeyi ki o da maaş anlamındaydı Erbakan hükümeti vermişti. Bunun dışında gerçekten kısaca askeri personelin özlük haklarının düzenlenmesi ve iyileştirilmesi gerekli.
- Bunun yanında iki üç sayfadan beri okuduğum ve bazı arkadaşlarımın eksiklik, haksızlık olarak söyledikleri hususlar Murat beyin de dediği gibi diğer bir çok meslek grubunda da var. Mesela Polis memurları ile Amirleri arasında, Mühendisler ve aynı daldaki teknisyen ve teknikerler arasında, Öğretmenler arasında ve daha bir çok meslek grubunda. O yüzden özellikle askeri personel arasında böyle bir sıkıntı varmış gibi görmemek lazım.
- Sosyal tesislerin ayrı olması çok normal. Askerlik demek hiyerarşi demektir. Her durumda bir asteğmen bir Kıdemli başçavuştan daha üst rütbededir ve kıdemlidir. Sosyal tesisleri bir yaparsanız askerliğin temeli olan disiplin gereği bir asteğmen veya teğmen o tesise geldiğinde mesleğe yıllarını vermiş bir astsubayın önüne geçecektir ki bu personeli zor durumda bırakacaktır. Ayrıca sosyal tesisler arasında işletme açısından söylendiği gibi büyük farklılıklar yok. Hizmette sıkıntı var ise bu hizmetten fatdalananların müracaat etmeleri ile gayet rahat düzeltilir. Nihayetinde subayların da astsubayların da sosyal tesislerinin işletmeci olarak sorumlusu astsubaylarımızdır.
- Bazı arkadaşlarımın konuya yabancı olduğunu düşündüğüm bir konu da, son günlerde subaylara maaş zammı yapıldığı ancak astsubaylara maaş zammı yapılmadığı konusudur. Bu tamamen yalnış bir duyumdur. Son günlerde yapıldığı söylenen zam hem subayların hem de astsubayların belirli bir kesimine yapılmıştır. Ve yapılan zam ile ilgili neredeyse yüzlerce dava açılmıştır. Nihayetinde aslında biraz akıl yürüten birisi bu maaş zammının provokasyon maksatlı yapılmış olduğunun anlayacaktır. Örnek; bu maaş zammını onaylayıp kanunlaştıran ve uygulamaya koyan maliye bakanlığı yani hükümet değilmidir? Hükümet subaylardan korkusuna mı böyle adaletsiz bir maaş zammını kabul etmiştir? Bir korkusu mu vardır? Bunun bir haksızlık olduğunu anlamamışmıdır? Anladıysa neden itiraz edip iptal etmemiştir?
- Murat beyin tespitini maalesef kimse görmemiş. Konuyu açan arkadaşımız nerede acaba ve neden bu konuyu açtı ve kaba tabirler "kaçtı"? Bunu yaparak son günlerdeki bazı malum basın organları gibi ortalığı karıştırmak mı istiyor? Maalesef subay ve astsubaylarımız kaba tabir ile 250 liraya birbirine düşürülmek istenmiş ve maalesef bir kesimi de bu oyuna gelmiştir. Kemal abinin dediği husus çok önemlidir ve her daim göz önünde bulundurulmalıdır. Başa Türkiye yok ve maalesef başka bir ordumuz da yok. 
- Diğer bir husus ise maalesef biz Türk milleti kendi işimizi bırakır başkalarının işini o işin eğitimini almış erbabından daha iyi bildiğimizi düşünür, kahvede 10 dakika içerisinde dünyayı yıkar yeniden kurarız. Bence biraz daha dikkatli ve akıllı olmak lazım diye düşünüyorum.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
Seyit Güvenç kardeşe %80 katılıyorum. ordunun problemlerini (varsa) alakası olmayan forumda gündeme getirmek bence çok yanlış ve hiç kimsenin yararına değildir. genel kurmay başkanlığımız şikayetleri elbette değerlendirip gerekli önlemleri alacaktır. fakat hükümetin ordudan korktuğu söyleminizi haddini aşan bir ifade olarak görüyorum, yanlış anlaşılma olmasın ben başka bir partinin üyesiyim yani akp li değilim, fakat iktidarda hangi parti ve başbakan olursa olsun ordu onun emrinde olacaktır vede olmalıdır bu devletin bekeası için çok önemlidir. kemal hocanın ordu mordu kalmadı görüşünü desteklemenizi anlıyamıyorum. yine de bazı arkadaşların yorumlarına nazaran sizin tesbitlerinizi beğendim. ordumuz (kimsenin değil, bütün milletin) bu coğrafyada çok güçlü olmak zorundadır bizlerde onu daha güçlendirmek için gerekli desteği vermeliyiz.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 341 kere teşekkür etti
Seyit Güvenç kardeşe %80 katılıyorum. ordunun problemlerini (varsa) alakası olmayan forumda gündeme getirmek bence çok yanlış ve hiç kimsenin yararına değildir. genel kurmay başkanlığımız şikayetleri elbette değerlendirip gerekli önlemleri alacaktır. fakat hükümetin ordudan korktuğu söyleminizi haddini aşan bir ifade olarak görüyorum, yanlış anlaşılma olmasın ben başka bir partinin üyesiyim yani akp li değilim, fakat iktidarda hangi parti ve başbakan olursa olsun ordu onun emrinde olacaktır vede olmalıdır bu devletin bekeası için çok önemlidir. kemal hocanın ordu mordu kalmadı görüşünü desteklemenizi anlıyamıyorum. yine de bazı arkadaşların yorumlarına nazaran sizin tesbitlerinizi beğendim. ordumuz (kimsenin değil, bütün milletin) bu coğrafyada çok güçlü olmak zorundadır bizlerde onu daha güçlendirmek için gerekli desteği vermeliyiz.

Atilla abicim,
- Öncelikle ben hükümetin ordudan kortuğunu söylemedim. Sanırım yalnış anlamışsınız. Daha önce olsa hemen söyleniverecek şey hükümetin ordudan korktuğu olacaktı. Benim anlatmak istediğim şey bu maaş artışını (bir çok kişinin yalnış bildiği gibi subaylara maaş zammı yapıldı da astsubaylara yapılmadı şeklinde )  kanunlaştırıp yürürlüğe koyan hükümet bu uygulamanın haksızlık olduğunu göremedi mi? Yoksa başka bir amacı mı vardı? Acaba Genelkurmay Başkanlığı böyle adil olmayan bir maaş artışını mı teklif etti yoksa bütün askeri personelin maaş artışını mı teklif etti? Bunu bilen var mı?
- Diğer bir husus "subay elbisesi astsubay elbisesi diye bir şey olmamalı" diyen arkadaş acaba aradaki tek farkın sadece subay üniformasında apolet olması, astsubay üniformasında apolet olmaması olduğunu biliyor mu? Diğer bütün malzemelerin aynı olduğunu, birlikte tedarik edildiğini ve aynı şekilde dağıtıldığını biliyor mu? Yoksa bunu da kulakdan dolma bilgilerine göre mi konuşuyor?
- Diğer husus, işini iyi yapan, kurallara harfiyen uyan, kılığı, kıyafeti, işi, bilgisi ve disiplini ile kendisini geliştirmiş ve kendisine güvenen bir askerin (bakın subay veya astsubay diye ayırmıyorum) üstleri tarafından ezilebileceğine inanıyormusunuz? Şahsi işler yaptırıldıığını, yapmayanların üstleri tarafından ezildiğini söyleyen arkadaşım hiç bu açıdan düşündü mü? Bırakın askerliği hiç bir meslek grubunda işni iyi yapan birisini amirleri ezemez. Nihayetinde kendine güvenen, işini iyi yapan kişi daima istediğini elde eder. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
   Atilla abicim,
- Öncelikle ben hükümetin ordudan kortuğunu söylemedim. Sanırım yalnış anlamışsınız. Daha önce olsa hemen söyleniverecek şey hükümetin ordudan korktuğu olacaktı. Benim anlatmak istediğim şey bu maaş artışını (bir çok kişinin yalnış bildiği gibi subaylara maaş zammı yapıldı da astsubaylara yapılmadı şeklinde )  kanunlaştırıp yürürlüğe koyan hükümet bu uygulamanın haksızlık olduğunu göremedi mi? Yoksa başka bir amacı mı vardı? Acaba Genelkurmay Başkanlığı böyle adil olmayan bir maaş artışını mı teklif etti yoksa bütün askeri personelin maaş artışını mı teklif etti? Bunu bilen var mı?
- Diğer bir husus "subay elbisesi astsubay elbisesi diye bir şey olmamalı" diyen arkadaş acaba aradaki tek farkın sadece subay üniformasında apolet olması, astsubay üniformasında apolet olmaması olduğunu biliyor mu? Diğer bütün malzemelerin aynı olduğunu, birlikte tedarik edildiğini ve aynı şekilde dağıtıldığını biliyor mu? Yoksa bunu da kulakdan dolma bilgilerine göre mi konuşuyor?
- Diğer husus, işini iyi yapan, kurallara harfiyen uyan, kılığı, kıyafeti, işi, bilgisi ve disiplini ile kendisini geliştirmiş ve kendisine güvenen bir askerin (bakın subay veya astsubay diye ayırmıyorum) üstleri tarafından ezilebileceğine inanıyormusunuz? Şahsi işler yaptırıldıığını, yapmayanların üstleri tarafından ezildiğini söyleyen arkadaşım hiç bu açıdan düşündü mü? Bırakın askerliği hiç bir meslek grubunda işni iyi yapan birisini amirleri ezemez. Nihayetinde kendine güvenen, işini iyi yapan kişi daima istediğini elde eder. 
   tamamen katılıyorum ve altına imzamıda atarım. biz asker bir milletiz ve aşağı yukarı her ailede bir tsk mensubu vardır. benim ailemdede yeni emekli olmuş bir mensup bir de 3 senedir uçan kartalımız var.    :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • 96 kere teşekkür etti

Murat bey sizde hangi grubu kastediyorsanız direk yazınız kiiii, bizde lafımızı ona göre şahsınıza direk söyleyelim...
Hattı zatında sorunlarını ısıtıp ısıtıp ayda bir ortaya koyan bir grup olmadığımız zaten aşikar. Sanırım sizin yazdıklarınızı tekrar gözden geçirmeye ihtiyacınız var ,yada ne demek istediğinizi sanırım cümlelere dökememişsiniz, zira yazılarınızda ne demek istediğiniz maalesef anlaşılamıyor ....Bu yazınızda daha net olduğunuz için ayrıca teşekkür ederim...Biraz araştırma ile bu insanların neyin çabasında olduğunu daha net anlayacaksınız kanaatindeyim...

Ibrahim Bey, Hanefi Avci'nin "Halicte Yasayan Simonlar kitabini okudunuz mu?
Okumadi iseniz öneririm.  8-)

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 341 kere teşekkür etti
   tamamen katılıyorum ve altına imzamıda atarım. biz asker bir milletiz ve aşağı yukarı her ailede bir tsk mensubu vardır. benim ailemdede yeni emekli olmuş bir mensup bir de 3 senedir uçan kartalımız var.    :alkis:

Emeklinize uzun ve neşeli bir emeklilik hayatı diliyorum. Kartalınızın da kanatlarının hep parlak ve açık olmasını temenni ediyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
Seyit bey Öncelikle yazınızda bazı husulara katılıyorum ama  katılmadığım bir çok nokta olduğunu da belirtmem gerekir.

1 - Son dönemde kamuoyuna yansıyan hususlarda  eşitlik arama tutumu yoktur, herkes statüsünün farkında olmakla beraber yıllarca süregelen negatif ayrımcılık gündeme getirilmiştir ki bu da zaten aşıkardır...

2-  Birçok meslek dalında bahsetmiş olduğunuz ayrım malesef bu derece uçurum noktasında olmamakla beraber , diğer meslek grupları bahse konu zümre kadar ezilmemekte ve sorumluluk altına sokulmamaktadır...Bunun yegane örneği zabit zevat ile beraber diğer meslek gruplarının 1/4 ünü hakediyor olamları ama bu hakkın bir tek camiamıza verilmemiş olmasıdır...

3-  Askerlik meslekten ziyade bir yaşam biçimidir mantığı ile icra edilmektedir, bununla beraber hiyerarşi içinde olduğumuz zaten askerliğini yapan her Türk evladının bildiği bir konu. Sosyal tesisler ile alakalı mantığınız ise bence uygun değil ,zira adı üzerinde sosyal tesis denilen yer insanların sosyalleşeceği bir alandır. Personelin rütbelerini bir kenara bırakarak faydalandıkları kolaylık tesislerinden sıralarına riayet ederek hareket etmeleri gayet medeni olacaktır...Zaten gelişmiş profesyonel ordulardada bu iş böyledir...Bakınız yurt dışında görevli birliklerimiz self servis mantığından hareketle rütbesi ne olursa olsun diğer orduların içinde aynı şekilde görevlerini icra etmektedirler....Ayrıca tahsis edilen sosyal tesislerin fiziki imkanları görev yapan personel sayılarıyla orantılı değildir...Mevcut sosyal tesislerin 2/3 'ü subay olarak değerlendirilmektedir....

4- Yapılan zam konusunda düşüncelerinizde haklılık  payınız olabilir, fakat uzun bir zamandır Astsubay maaşları ile alakalı herhangi bir iyileştirme olmadığı ise ortadadır. Yapılan iş olarak en yakın örneğimiz olan Emniyet teşkilatında yeni mezun bir polis memuru ile TSK mensubu yeni mezun bir Astsubay çavuş arasında yaklaşık 500 ila 600 TL civarında fark bulunmaktadır.

5- Konu 250 lira konusu değildir, Zaten sizin gördüğünüz kadar bu basit bir konu da değildir, aksine şu zamana kadar sıkıntılarını anlatmamış, odalarında sadece kendi aralarında konuşup durmuş bir zümrenin yasal yollarla kendisini anlatma çabasıdır...Asıl bunu anlayabilmek biraz çaba gerektirmektedir.Gel gelelim ordumuz içersinde bu denli fedakar, can siperane çalışan bu camia bu kadar küçümsenecek bir camia da değildir ,herkes herşeyin farkındadır. Konu saptırılmadan anlatılmalı net olunmalıdır...Kaldı ki yaşadığımız bu devirde bilgiye kolay ve ucuz ulaşılmasından dolayı bahsedilen konu hakkında gerekli tahlilleri de herkes rahatça yapabilir...

6- Son olarak dediğiniz gibi madem bu kadar güzel yürüyor bu işler , her şey güllük gülistanlık ,neden bu insanlar bu denli hep bir ağızdan aynı konuları ,aynı sıkıntıları dile getiriyor, geçinemediklerini belirtiyorlar deli mi bu insanlar...Oyak gibi bir kurumun likit akışının %60 'ı bahse konu bu camiadan olmasına rağmen neden yönetiminde bu camiadan kimse olmaz, bu mantıklı mıdır? Yıllarca mesai mevhumu gözetmeksizin trilyonluk zimmetlerin altında  büyük sorumluluklar alarak görev yapan bu insanların neden yetkileri arttırılmaz. Neden olmaz ,neden yapılmaz ,neden ,niye....Çok konuşulur bu konu daha çok su götürür.

NOT: Kıyafet konusuna ithafen linkteki videoyu seyrediniz...Ahmet Keser NTV Konuşması
Bu Kadarına da Pes Diyen Astsubaylar - Sn. Ahmet KESER HABERTÜRK'TE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 38800
  • Model Yılı: '10
  • 34 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
Otomobil tutkunlarının buluştuğu bir forumda bu konuların tartışılmasına çok üzüldüm.Bu konuların yeri burası değil bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
Emeklinize uzun ve neşeli bir emeklilik hayatı diliyorum. Kartalınızın da kanatlarının hep parlak ve açık olmasını temenni ediyorum.
sağol kardeşim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 341 kere teşekkür etti
İbrahim kardeşim,
 - 250 lira benzetmesini sadece bir ironi yapmak için kullandım. Benim dikkat çekmek istediğim husus bu konuyu açan kişinin maalesef konuyu açtıktan sonra hiç ortalıklarda görünmemesi. Bu da insanda ister istemez bir soru işareti olulşturuyor.  Ayrıca TEMAD başkanının NTV haberde açıkladığı bazı konularda maalesef eksik bilgi mevcut. Basını yeterince takip etmemiş. Ayrıca kendisi de bir emekli astsubay olmasına rağmen bilgileri ilgili yerlerden doğru olarak toplamamış. TEMAD başkanı bundan yaklaşık 3-4 hafta kadar önce FOX tv sabah haberlerine bağlandı ve NTV'de yapmış olduğu açıklamalar ile taban tabana zıt açıklamalar yaptı. Ben bu iki açıklamasını dinleyince sanki (belki komplo üretiyorsun diyeceksin) bir yerlerden bazı talimatlar almış da öyle konuşuyor gibi hissettim. NTV ve HABERTÜRK haberlerindeki konuşmalarını yurt dışında olduğum için dinyelememiştim.
- Ayrıca şunu da açıklıkla söylemeliyim ki ilk yazdığım yorumda da belirttiğim gibi elbette astsubayların özlük hakları maaşları başta olmak üzere düzeltilmeli. Son 10 yılda muhtelif meslek gruplarının (polis, hakim, din görevlisi vb.) özlük hakları çeşitli düzenlemeler ile iyileştirildi. Hiç bir meslek grubunun iyileştirilmesi astsubaylarımızın ki gibi davulla zurna ile yapılmadı. Bunu biraz düşünmek lazım değil mi? Ayrıca özlük haklarının iyileştirilmesi sadece astsubaylar için değil bütün askeri personel için olmalı. Verdiğin örek çok güzel oluş. Yeni mezun bir polis memuru maalesef yeni mezun astsubaydan olduğu gibi yeni mezun bir teğmenden de fazla alıyor. Bu arada maalesef bir çok kişi senin gibi seviyeli ve bilgili olarak tartışmıyor ve kulaktan dolma bilgiler ile yorum yazıyor. Bu yüzden bu konuda İsmail Değerli arkadaşımın fikrine katılıyor ve bu konuda bir daha yorum yapmıyorum. PM'den ulaşırsan daha detaylı konuşabiliriz.   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Emekli uzman jandarmalar açlık grevinde video | Focus Haber
www.focushaber.com

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • 96 kere teşekkür etti
Hasan Bey, ortaligi karismanin bir alemi yok. Konuyu kitliyorum.