0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ordu mordu kalmadı gitti valla
Siz hem bakımını yapan hem uçuran pilot gördünüzmü?
Ben size kısaca açıklamaya çalışayım;aynı ücreti ödersin ama aynı hizmeti alamazsın. Astsubay-subay ve hatta fazlası subay-general arasında vardır. Düşünün bir otele gidiyorsunuz ve aynı ücreti ödemenize rağmen farklı hizmetler sunuluyor. Kabul edebilir misiniz?Aynı adada çalışıyorsunuz ve ada tazminatı ödeniyor. Lojmanı olan, Maraş' ta villası olana daha fazla tazminat, kirada oturan (tek oda ev kirası 650 TL) en az tazminatı ödüyorlar.Arabanızın bakımı, zimmeti mali sorumluluğu size ait ama arabanıza Bölük Komutanınız biniyor ve iş gereği size lazım olduğunda yokuş yapıyor. İş riski var diye ona daha fazla tazminat ödeniyor. Bir bölüğün zimmeti milyon dolarlarla ölçülebilir ve bu zimmet astsubaya verilir. Türkiye de her memur 1/4 'ünden emekli olabilirken astsubaylar bundan istifade edemez.Kanunları ve yönetmelikleri hazırlayıp aynı zamanda uygulayanlar sizi hem yargılayıp hemde ceza vermeye kalksa herhalde bu mantıklı olmaz. Ama TSK' da böyledir.Bir amiriniz (illaki subay olmak zorunda) sizden özel bir şey istediğinde kanuni olmasa da yapmak zorundasınız. Yoksa size olmadık işler uydurur, iki dudak arası emirlerle size hayatı zindan eder. Siz onu şikayet ettiğinizde bu uygulamalar şikayet ettiğiniz kademelerden daha fazla baskı olarak size yansır ve sonunda mecburen şikayetten vazgeçersiniz. Bu gibi saymakla bitmeyecek yüzlerce şey sayabilirim. Askerliğini yapanlar daha iyi anlarlar sanırım beni.
Konuyu sessizce takip ediyordum kiiii, ufaktan yazasım geldi... Kamuoyunda yanlış algılanan hususu önce düzeltmek isterim. Astsubay camiası kendi statüsünün farkındadır ve kimsenin statüsü ve aldığı maaş ile alakalı herhangi bir problemi yoktur. Asıl konuya negatif ayrımcılıkların ortadan kalkmasını sağlamak, 50 yılı aşkın bir süredir iyileştirilmesi beklenen özlük haklarının gözden geçirilmesi ve insani yaşam koşulları altında eşit işe eşit ücret mantığı açısından bakmak gerekir.
Sinan Bey yazdıklarımdan bunu mu çıkardınız?
Arkadaşlar orta bir yanlışlık varsa düzeltilmelidir. Başbakanımız bile Personel arasındaki haklar konusunda düzeltmeler yapacağım diye son seçimden önce gündem programında konuşmuştu.
Kendi düşen ağlamaz...Yıllarca belkemikliği yaptık orduda , ne semer varsa sırtımızdaydı, ki halen sırtımızda ...Artık hayvan terli. Son dönemde zabit zevatın maaşlarına yapılan zamdan sonra kimse böyle vatan millet sakarya tarzı gazları yemiyo bu camiadan......
Ortada cok daha vahim problemler varken ve yillardir düzeltmek icin calismamisken durup durup bu konuda ayda bir kamuoyunu oyalayici konulari ortaya atan bir grubu samimi bulmuyorum. Vergi problemleri tüm Türkiye'yi etkiliyor ama halen cözüm yok. Benzin bir kac yila 10 lirayi gecer.
Yani verdiğiniz örnekten bu çıkıyor. Adam pilot 30 trilyonluk jet uçuruyor.Özlük haklarını eleştirmek daha mantıklı. İş konusunda herkes eğitimini aldıği işi yapıyor sonuçta dünyanın heryerinde böyle.Assubay pilot olsa tazminat alsa hayır ben almam dermi?
Asıl demek istediğim verilen emeğin bir kıymeti yoktur eğer ikinci plandaysan. Saygılar...
ben de biliyorum bir pilotun yaptığı iş çok büyük ama o 30 trilyonluk jeti hazırlayanları da yok saymamak gerek diye düşünüyorum. Uçuş başarılı geçerse bütün övgü plaket pilota yapılır, ama assubay o uçağı uçuşa hazırlamak için ne emekler vermiştir kimsenin haberi olmaz. Uçuş başarılı geçmişse bu başarının arkasında assubayda vardır. Asıl demek istediğim verilen emeğin bir kıymeti yoktur eğer ikinci plandaysan. Saygılar...
murat bey sizin astsubay sorunları hakkında birhaber olduğunuzu düşünüyorum yoksa forumda geçtiği gibi aradaki farklar yazılmaya kalksa sayfalar yetmez
emrah bey, yukarida yazdigimin benim sorunlardan haberdar olup olmadigi ile uzaktan yakinda alakasi yok. Ben bu sorunlarin neden simdi basinin ilgisini cektigini de merak ediyorum. Yukarida yazdigimi okumadiginizi saniyorum. Astsubay subay sorunlari yalnizca ordu mensuplarini ilgilendirirken, diger yillardir cözülmemis vergi sorununun tüm Türkiye'de maasli calisani ilgilendirdigini söylüyorum. Yani bir sorun 1 milyondan az kisiyi ilgilendirirken, vergi sorunlari asagi yukari 20 milyon kisiyi direk ve kalan 55 milyonu da dolayli ilgilendiriyor. Yani basit aritmetik.
emrah bey, kimse bir problem yok demiyor. Dikkati cekmek istedigim sey her nedense cok 2 yildir bir tek ordu ile ilgili problemler basinin agzinda ciklet olmus. Benzin 5 lira sinirina dayanmis; basinin umrunda degil. Ben bu durumda samimiyet görmüyorum.