Gönderen Konu: TSK mensupları olan Subay,Astsubay ve Uzman Jandarma arsaında ayırım var mı  (Okunma sayısı 5090 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
ordu mordu kalmadı gitti valla

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 22 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi

Kendi düşen ağlamaz...
Yıllarca belkemikliği yaptık orduda , ne semer varsa sırtımızdaydı, ki halen sırtımızda ...
Artık hayvan terli. Son dönemde zabit zevatın maaşlarına yapılan zamdan sonra kimse böyle vatan millet sakarya tarzı gazları yemiyo bu camiadan...... :D :lol: :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
Siz hem bakımını yapan hem uçuran pilot gördünüzmü?

Sinan Bey yazdıklarımdan bunu mu çıkardınız? :o
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: AB+
  • 11 kere teşekkür etti
Ben size kısaca açıklamaya çalışayım;
aynı ücreti ödersin ama aynı hizmeti alamazsın. Astsubay-subay ve hatta fazlası subay-general arasında vardır. Düşünün bir otele gidiyorsunuz ve aynı ücreti ödemenize rağmen farklı hizmetler sunuluyor. Kabul edebilir misiniz?
Aynı adada çalışıyorsunuz ve ada tazminatı ödeniyor. Lojmanı olan, Maraş' ta villası olana daha fazla tazminat, kirada oturan (tek oda ev kirası 650 TL) en az tazminatı ödüyorlar.
Arabanızın bakımı, zimmeti mali sorumluluğu size ait ama arabanıza Bölük Komutanınız biniyor ve iş gereği size lazım olduğunda yokuş yapıyor. İş riski var diye ona daha fazla tazminat ödeniyor. Bir bölüğün zimmeti milyon dolarlarla ölçülebilir ve bu zimmet astsubaya verilir.
Türkiye de her memur 1/4 'ünden emekli olabilirken astsubaylar bundan istifade edemez.
Kanunları ve yönetmelikleri hazırlayıp aynı zamanda uygulayanlar sizi hem yargılayıp hemde ceza vermeye kalksa herhalde bu mantıklı olmaz. Ama TSK' da böyledir.
Bir amiriniz (illaki subay olmak zorunda) sizden özel bir şey istediğinde kanuni olmasa da yapmak zorundasınız. Yoksa size olmadık işler uydurur, iki dudak arası emirlerle size hayatı zindan eder. Siz onu şikayet ettiğinizde bu uygulamalar şikayet ettiğiniz kademelerden daha fazla baskı olarak size yansır ve sonunda mecburen şikayetten vazgeçersiniz.
Bu gibi saymakla bitmeyecek yüzlerce şey sayabilirim. Askerliğini yapanlar daha iyi anlarlar sanırım beni.
Askerliğimi generalin sivil şöförü olarak yaptım. Sizi çok iyi anlıyorum. Anlattıklarınız yüzeysel kısmı birde konuları açarak anlatılmaya kalkışsak sayfalar yetmez. Kısacası ayrım o kadar fazlaki bunu anlatmaya kelimeler yetmez. Bu kadar da kesin konuşuyorum...
2001 Avensis 2.0 D4 sol extra

Uyarı!!! Ağzınızı kullanmadan önce beyninizle olan bağlantısını kontrol ediniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
   Konuyu sessizce takip ediyordum kiiii, ufaktan yazasım geldi... Kamuoyunda yanlış algılanan hususu önce düzeltmek isterim. Astsubay camiası kendi statüsünün farkındadır ve kimsenin statüsü ve aldığı maaş ile alakalı herhangi bir problemi yoktur.
  Asıl konuya negatif ayrımcılıkların ortadan kalkmasını sağlamak, 50 yılı aşkın bir süredir iyileştirilmesi beklenen özlük haklarının gözden geçirilmesi ve insani yaşam koşulları altında eşit işe eşit ücret mantığı açısından bakmak gerekir.

Aynen

Kimin haddine bu konuyu tartışmak ? Bize mi düştü onca sorun varken.Ülkenin en düzgün kurumu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
Sinan Bey yazdıklarımdan bunu mu çıkardınız? :o

Yani verdiğiniz örnekten bu çıkıyor. Adam pilot 30 trilyonluk jet uçuruyor.
Özlük haklarını eleştirmek daha mantıklı. İş konusunda herkes eğitimini aldıği işi yapıyor sonuçta dünyanın heryerinde böyle.
Assubay pilot olsa tazminat alsa hayır ben almam dermi?
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Arkadaşlar orta bir yanlışlık varsa düzeltilmelidir. Başbakanımız bile Personel arasındaki haklar  konusunda düzeltmeler yapacağım diye son seçimden önce  gündem programında konuşmuştu. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
Ortada cok daha vahim problemler varken ve yillardir düzeltmek icin calismamisken durup durup bu konuda ayda bir kamuoyunu oyalayici konulari ortaya atan bir grubu samimi bulmuyorum.

Vergi problemleri tüm Türkiye'yi etkiliyor ama halen cözüm yok. Benzin bir kac yila 10 lirayi gecer.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • 96 kere teşekkür etti
Arkadaşlar orta bir yanlışlık varsa düzeltilmelidir. Başbakanımız bile Personel arasındaki haklar  konusunda düzeltmeler yapacağım diye son seçimden önce  gündem programında konuşmuştu.

Hasan Bey, konuyu acma sebebinizi bizle de paylasabilir misiniz?

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi

Kendi düşen ağlamaz...
Yıllarca belkemikliği yaptık orduda , ne semer varsa sırtımızdaydı, ki halen sırtımızda ...
Artık hayvan terli. Son dönemde zabit zevatın maaşlarına yapılan zamdan sonra kimse böyle vatan millet sakarya tarzı gazları yemiyo bu camiadan...... :D :lol: :D
Ordumuz  güvenceydi
hem dış düşmanlara hemde iç yıkıcılara karşı
İlerde bir gün ne demek istediğimi anlayacaksın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
Astsubayla subay arası çekişmeyi bırakın eşleri arasında bile kocasının rütbesiyle övünen kadınlar gördüm askerde.. Ast üst muhakkak olmalı ki bi işler yürüsün  ama piyon niyetine kullandığın astsubayla makamında oturup emir veren arasında zam konusunda ayrım yapamazsın..
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
Ortada cok daha vahim problemler varken ve yillardir düzeltmek icin calismamisken durup durup bu konuda ayda bir kamuoyunu oyalayici konulari ortaya atan bir grubu samimi bulmuyorum.

Vergi problemleri tüm Türkiye'yi etkiliyor ama halen cözüm yok. Benzin bir kac yila 10 lirayi gecer.

murat bey sizin astsubay sorunları hakkında birhaber olduğunuzu düşünüyorum yoksa forumda geçtiği gibi aradaki farklar yazılmaya kalksa sayfalar yetmez

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Kilometre: 22000
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
Yani verdiğiniz örnekten bu çıkıyor. Adam pilot 30 trilyonluk jet uçuruyor.
Özlük haklarını eleştirmek daha mantıklı. İş konusunda herkes eğitimini aldıği işi yapıyor sonuçta dünyanın heryerinde böyle.
Assubay pilot olsa tazminat alsa hayır ben almam dermi?
ben de biliyorum bir pilotun yaptığı iş çok büyük ama o 30 trilyonluk jeti hazırlayanları da yok saymamak gerek diye düşünüyorum. Uçuş başarılı geçerse bütün övgü plaket pilota yapılır, ama assubay o uçağı uçuşa hazırlamak için ne emekler vermiştir kimsenin haberi olmaz. Uçuş başarılı geçmişse bu başarının arkasında assubayda vardır. Asıl demek istediğim verilen emeğin bir kıymeti yoktur eğer ikinci plandaysan. Saygılar...
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Asıl demek istediğim verilen emeğin bir kıymeti yoktur eğer ikinci plandaysan. Saygılar...
Çook yanlış bir düşünce. Tabi ki kıymeti vardır. İşini severek yaparsan zaten, övgü, madalya, para için yapmazsın ki.

Sizin dediğinize gelecek olusak, opera şefleri, aktörler vs... her meslekte bu böyledir. Vitrinde, sahnede birileri vardır. Bir de sahne arkasındakiler vardır.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
ben de biliyorum bir pilotun yaptığı iş çok büyük ama o 30 trilyonluk jeti hazırlayanları da yok saymamak gerek diye düşünüyorum. Uçuş başarılı geçerse bütün övgü plaket pilota yapılır, ama assubay o uçağı uçuşa hazırlamak için ne emekler vermiştir kimsenin haberi olmaz. Uçuş başarılı geçmişse bu başarının arkasında assubayda vardır. Asıl demek istediğim verilen emeğin bir kıymeti yoktur eğer ikinci plandaysan. Saygılar...

Biz aynı frekansı yakalayamıyoruz sizinle. Kolay gelsin.
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • 96 kere teşekkür etti

murat bey sizin astsubay sorunları hakkında birhaber olduğunuzu düşünüyorum yoksa forumda geçtiği gibi aradaki farklar yazılmaya kalksa sayfalar yetmez

emrah bey, yukarida yazdigimin benim sorunlardan haberdar olup olmadigi ile uzaktan yakinda alakasi yok. Ben bu sorunlarin neden simdi basinin ilgisini cektigini de merak ediyorum.

Yukarida yazdigimi okumadiginizi saniyorum. Astsubay subay sorunlari yalnizca ordu mensuplarini ilgilendirirken, diger yillardir cözülmemis vergi sorununun tüm Türkiye'de maasli calisani ilgilendirdigini söylüyorum. Yani bir sorun 1 milyondan az kisiyi ilgilendirirken, vergi sorunlari asagi yukari 20 milyon kisiyi direk ve kalan 55 milyonu da dolayli ilgilendiriyor. Yani basit aritmetik.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
    Kemal hoca ordu darbe yapıncamı oluyor? ordumuz bir azınlık kesimin ordusu olunca asıl yok olur, şimdi aksine bütün milletin ordusu, komutanlarımız milletimizin komutanlarıdır. böyle toplumsal problemler tartışılırken hemen araya ideoloji sokmak kime ne fayda sağlar?
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
emrah bey, yukarida yazdigimin benim sorunlardan haberdar olup olmadigi ile uzaktan yakinda alakasi yok. Ben bu sorunlarin neden simdi basinin ilgisini cektigini de merak ediyorum.

Yukarida yazdigimi okumadiginizi saniyorum. Astsubay subay sorunlari yalnizca ordu mensuplarini ilgilendirirken, diger yillardir cözülmemis vergi sorununun tüm Türkiye'de maasli calisani ilgilendirdigini söylüyorum. Yani bir sorun 1 milyondan az kisiyi ilgilendirirken, vergi sorunlari asagi yukari 20 milyon kisiyi direk ve kalan 55 milyonu da dolayli ilgilendiriyor. Yani basit aritmetik.

murat bey samimi bulmadığınız bu insanlar yıllardır sineye çektikleri problemleri dile getirmekte, haklısınız ülkemizde vergi sorunu ve daha onlarca problem var fakat bu problemde 100.000 muvazzaf astsubay ve ailesini ilgilendiren çok çok büyük bir problemdir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • 96 kere teşekkür etti
emrah bey, kimse bir problem yok demiyor.
Dikkati cekmek istedigim sey her nedense 2 yildir bir tek ordu ile ilgili problemler basinin agzinda ciklet olmus. Benzin 5 lira sinirina dayanmis; basinin umrunda degil. Ben bu durumda samimiyet görmüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
emrah bey, kimse bir problem yok demiyor.
Dikkati cekmek istedigim sey her nedense cok 2 yildir bir tek ordu ile ilgili problemler basinin agzinda ciklet olmus. Benzin 5 lira sinirina dayanmis; basinin umrunda degil. Ben bu durumda samimiyet görmüyorum.

haklısınız murat bey ciklet olduğu kesin lakin emin olun bu konu çok sıkıntılı bir konu ve ciklet olan konulardan çok daha farklı insanların sıkıntısı çok fazla, saygılar sunarım.