Gönderen Konu: rampada kalkışta alttan vuruntu olması  (Okunma sayısı 8936 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 12100
  • Model Yılı: '15
  • 13 kere teşekkür edildi
rampada kalkışta alttan vuruntu olması
« : Mayıs 12, 2012, 15:41:00 »
arkadaşlar geçen hafta istanbula gittik,istanbul trafiği malum dur kalk ,araç ta arkada 4 kişi ön dolu bagaj dolu ,trafikte dur kalk larda önden alttan vuruntu yapıyor ,hareket haline gelene kadar,antebe geldim ses kesildi acaba ağırlıktan mı oldu ,
birde yine araç ağır büyük çamlıca tepesine çıkarken rampada durdum park etmek için kalkış yaptım debrajı tam çektim araç biraz hareket etti alttan duman ve balata kosusu geldi,acaba  debraj baskı balata damı sorun oluştu? cevağlar için teşekkürler
44 MALATYA 44
2007  verso comfort

Toyota Club Türkiye

rampada kalkışta alttan vuruntu olması
« : Mayıs 12, 2012, 15:41:00 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
Ynt: rampada kalkışta alttan vuruntu olması
« Yanıtla #1 : Mayıs 12, 2012, 16:21:21 »
Aynı trafikte diğer otomobillerde böyle bir durum oluşmadığına göre, yarım debriyaj kalkış konusunda kendinizi geliştirmelisiniz gibi görünüyor. Elbette İstanbul trafiğide pek normal sayılmaz. Aracınızda bir problem olduğunu düşünmüyorum, dik rampalarda el freni destekli kalkış yapmalısınız.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #2 : Mayıs 12, 2012, 18:05:05 »
yok be abi 5 yıl hakkari çukurca rampalarında kullandım böyle bir problem yaşamadım,ayrıca sadece rampada değil istanbulda düz yolda bile yaptı ardarda 3-4 kez ,sürakli debraj fren yaptık malum trafik sıkışık, yarım debriyaj konusunda 16 senedir araç kullanıyorum abi  :)
44 MALATYA 44
2007  verso comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2011 Auris 1.6 elegant siyah
  • Araç: Auris
« Yanıtla #3 : Mayıs 12, 2012, 19:37:55 »
arkadaşlar geçen hafta istanbula gittik,istanbul trafiği malum dur kalk ,araç ta arkada 4 kişi ön dolu bagaj dolu ,trafikte dur kalk larda önden alttan vuruntu yapıyor ,hareket haline gelene kadar,antebe geldim ses kesildi acaba ağırlıktan mı oldu ,
birde yine araç ağır büyük çamlıca tepesine çıkarken rampada durdum park etmek için kalkış yaptım debrajı tam çektim araç biraz hareket etti alttan duman ve balata kosusu geldi,acaba  debraj baskı balata damı sorun oluştu? cevağlar için teşekkürler

Hocam bu ses ön taraftan gelen ve ön tarafın yukarı aşağı yaparak küt küt vurmasımı acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #4 : Mayıs 12, 2012, 19:44:48 »
aynen öyle hocam
44 MALATYA 44
2007  verso comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Mayıs 12, 2012, 19:55:47 »
Aracınızla veya kullanım şeklinizle ilgili bir sorun değil. Bende de aynı sorun var. sert kalkışlarda oluyor, rampa yukarı ıslak zeminde sakin kalkışlarda bile oluyor, bazen düzde bile olabilir. Bununla ilgili birçok yere konu açtım ve birsürü servise danıştım. Sonuç toyotaların karakteristik bir özelliği :) bende auris var ve serviste başka aurisleride denedim onlardada aynı sorun var. aynı şekilde corollalardada bu durum var. sebebi ise şu; ön kısım çok ağır ve tekerlerdeki yere tutunma farkı oluşunca, yani bir taraf tutunup bir taraf tutunamayınca bu durum çok sık oluyor. tutunmayı etkileyen önemli faktörler ise yol ve lastiklerinizin durumu. her iki teker birden yere tutunamazsa patinaja düşüyor fakat bir taraf diğerinden fazla yere tutununca iki teker arasındaki tork farkından dolayı küt küt vurmalar oluyor. Ben alıştım artık ve kafayada takmıyorum zaten bu sıralar fazlada olmuyor nedense, sanırım lastik havalarım düzgün ve sakin kullanıyorum :)

Saygılar.
Ömer

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #6 : Mayıs 12, 2012, 20:18:43 »
ömer hocam ben aracı ilk aldığımda bayiden araca alışma döneminde de oluyordu şimdi hatırladım ani kalkış yapıyordum o zaman,şu an antepteyim hanım ve ben varım araçta o şikayetler yok artık,ani kalkış yapıyorum ve olmuyor.aklıma ağırlık geliyor arkada oturanlar yaklaşık 270 kilo idi ön taraf doğal olarak arkaya göre havada kalıyor ve düz yolda normal kalkışta da oluyor du. olabilirmi acaba
44 MALATYA 44
2007  verso comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 12, 2012, 20:32:26 »
ömer hocam ben aracı ilk aldığımda bayiden araca alışma döneminde de oluyordu şimdi hatırladım ani kalkış yapıyordum o zaman,şu an antepteyim hanım ve ben varım araçta o şikayetler yok artık,ani kalkış yapıyorum ve olmuyor.aklıma ağırlık geliyor arkada oturanlar yaklaşık 270 kilo idi ön taraf doğal olarak arkaya göre havada kalıyor ve düz yolda normal kalkışta da oluyor du. olabilirmi acaba
  arabanızın modeli ve km si nedir?
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Mayıs 12, 2012, 21:24:38 »

bence arkada oturanlarında etkisi büyük. çünkü ön kısım kalkacağı için yola tutunma zorlaşacak. ben en çok kaygan yolda bu durumu yaşıyorum. özellikle yağmurun ilk yağdığı zamanlarda yol jilet gibi oluyor. bu zamanlarda biraz fazla yüklenirsem 2. vitese geçiştede aynı vuruntu oluyor. bazen aracın önü dağılacak diye korkuyorum  :) ama dişli yollarda bu vuruntuyu yaşamak çok zor. işin  ilginç yanı ilk zamanlar vuruntu yapacak diye dikkatli kalkış yapıyordum 2-3 aydır ise bu olayla karşılaşmadım. en kızdığım nokta ise toyota servisinde bu durumu motorun yan motor olduğu için yaptığını söylemeleri.

Saygılar.
ömer

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #9 : Mayıs 12, 2012, 22:11:26 »
2007 verso 82000 de
44 MALATYA 44
2007  verso comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Mayıs 13, 2012, 05:59:39 »
2007 verso 82000 de
  araban daha çok yeni , benim tahminim motor kulaklarında , eksoz bağlantılarında bir hata olabilir. gaziantep oto üstüne çok iyi ustaların olduğu bir kentimiz, sanayideki iyi ustalardan birine arabayı götür yolda bir dinlet, altına girip kontrol etsin kesinlikle hatayı bulur. toyotada alttan vuruntu şeklinde bir umumi hastalık olmaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Mayıs 13, 2012, 06:09:19 »
birde şöyle bir durum var, arabanın arka tarafı yüklüyken ağırlık merkezi arkatarafa doğru kayar, ön tekerlere binen yük azalır patinaj ihtimali artar. patinaj yaparken lastik aniden yere tutuş yaparsa vuruntu meydana gelebilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mayıs 13, 2012, 16:36:33 »
eski aracımla (2004 corolla 1.4 terra) köy yolunda giderken aracın altını büyük bir taşa vurmuştum. bu olay sonrasında kalkışlarda sizin dediğiniz gibi vuruntu yapıyordu, çok çok sakin kaldırırsam sıkıntı olmuyordu. sakin bir yere gelince arabanın altına yattım ve el freninin bir arkasın gelen yerde egsoz askısına bükülmüş ve o noktada egsozu yukarıya kadar dayamış ve esneme payanı neredeyse 1 parmak seviyesine düşürmüş. kalkış yaparken motor titremesi ile bu boşluğu kapatıp kaportaya vuruyordu. askıyı söktüm ve düzelttim ardından tekrar yerine vidaladım. egsoz normal yerine geldi ve herhangi bir vuruntu kalmadı.
2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #13 : Mayıs 17, 2012, 07:52:27 »
fırsat bulursam altına baktıracacam,şu an için ses yok hızlıda kalksam yavaşta kalksam vuruntu yok ,dediğim gibi bence ağırlıktan oluyor ,ama yinede gösterecem.
debraj baskı balata nın bittiğini nasıl anlarız,bana dedikleri fren ve gaza birlikte basıp debrajdan ayağını çekince stop ediyorsa sağlam dediler,doğrumu acaba doğruysa sorun yok denedim stop ediyor
cevaplar için teşekkürler
44 MALATYA 44
2007  verso comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #14 : Haziran 29, 2012, 16:22:09 »
arkadaşlar servise götürdüm chuck up için bu konuyuda söyledim sorun altını vurmusum egzozu tutan demir eğilmiş ondan dolayıymış düzelttiler ses kalmadı herkese teşekkürler
44 MALATYA 44
2007  verso comfort