Gönderen Konu: Mini Onarım Hakkında  (Okunma sayısı 1756 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 7 kere teşekkür etti
  • 228 kere teşekkür edildi
Mini Onarım Hakkında
« : Mayıs 11, 2012, 13:14:35 »
Merhaba arkadaşlar,

2012 Auris aracımının başına küçük bir kaza geldi. Nasıl oluştuğunu bilmiyorum ama, sağ ön kapı ile tavan arasında bulunan parçanın üzerinde yaklaşık 5cm çapında bir ezik oluştu. Toyota servisi de kaskoyu bozmadan, Mini Onarım kapsamında bedelsiz halledecek.

Ancak benim kafama takılan şu;
Çok küçük çapta bir lokal boya da olsa, boyanan yer itibariyle, (kapı üzerindeki direk) aracımın değerinde bir düşüş olur mu?

Servisdeki usta, tavan olmadığı sürece böyle bir problem olmayacağını, zaten hasarın çok küçük olduğunu ve kayıtlarımızda da mini onarım olarak görüneceğini, ayrıca araç beyaz yani opak olduğu için boya farkı da oluşmayacağını söyledi.

Sizin görüşlerinize de başvurmak istedim.

Toyota Club Türkiye

Mini Onarım Hakkında
« : Mayıs 11, 2012, 13:14:35 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Mini Onarım Hakkında
« Yanıtla #1 : Mayıs 11, 2012, 14:09:09 »
o eziğin bir fotoğrafını çek hocam, satarken gösterirsin, o ufacık şeyden dolayı aracın değerini düşürmeye çalışan birinede
satma o arabayı zaten.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #2 : Mayıs 11, 2012, 15:47:25 »
Fotosunu çek kafan rahat olsun arkadaşım... Alacak kişi kayıt sorgusunu yaptığında araçta kaç liralık onarım yapıldığı belli oluyor. maliyet çok küçük olacağından satışında herhangi bir sorun yaşamazsın...
Ayrıca bunun için fiyat kırmaya çalışan olursa da selamını ver arkana bile bakmadan uzaklaş o alıcıdan, en azından araban hayırsız birine gitmemiş olur ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #3 : Mayıs 11, 2012, 17:53:40 »
Merhaba arkadaşlar,

2012 Auris aracımının başına küçük bir kaza geldi. Nasıl oluştuğunu bilmiyorum ama, sağ ön kapı ile tavan arasında bulunan parçanın üzerinde yaklaşık 5cm çapında bir ezik oluştu. Toyota servisi de kaskoyu bozmadan, Mini Onarım kapsamında bedelsiz halledecek.

Ancak benim kafama takılan şu;
Çok küçük çapta bir lokal boya da olsa, boyanan yer itibariyle, (kapı üzerindeki direk) aracımın değerinde bir düşüş olur mu?

Servisdeki usta, tavan olmadığı sürece böyle bir problem olmayacağını, zaten hasarın çok küçük olduğunu ve kayıtlarımızda da mini onarım olarak görüneceğini, ayrıca araç beyaz yani opak olduğu için boya farkı da oluşmayacağını söyledi.

Sizin görüşlerinize de başvurmak istedim.

Merhaba Ender Bey,

Servis kayıtlarında mini onarım olarak geçer ama tramerden kişi sorgulama yapmak istediğinde mini onarım olarak görmez.Tavanda oluşan büyük hasarlar sorunludur eğer bir araç tavandan zarar almışsa pert olarak algılanır.ama sizin hasarınız ufak olduğu için hiç bir sorun yaşamazsınız fotoğrafını çekebilirsiniz veya onarımı yapacağınız servisin numarasını verirseniz satın alacak kişiye ordan detaylı bilgisini alabilirler veya zaten hasar sorgulaması yapmak istiyorsa plakanızla hasar dosyanızı açtıracağınız sigorta şirkenden hasarın detayını öğrenebilir.Ufak hasar olduğu için araç bedelini düşürmez...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 11, 2012, 20:46:07 »
Bizimkinde de olmuş ya :( çok minicik bişey sağ ön çamurluğun orda.
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 11, 2012, 21:44:50 »
şimdi diyelimki ben sizin aracınızı alacağım öyle ufak bir onarım için arkamı dönmem direk alırım aracınızı  ::)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 7 kere teşekkür etti
  • 228 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 12, 2012, 08:32:26 »
Cevap yazan tüm arkdaşlara tek tek teşekkür ederim. Servis elemanları da aynı sizin gibi söyledi zaten.
İçimi rahatlattınız ..
Tekrar teşekkürler