Gönderen Konu: Müşteri Memnuniyeti ve Üreticiler İle Olan Bilgi Alışverişleri  (Okunma sayısı 2294 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
Merhabalar Sayın Toyota kullanıcıları. Bugün şunu farkettim ki biz toyota müşterileri olarak kullandığımız ürünlerde geri bildirimde eksikliğimiz var.

bu sitede yapılan anketlerde veya açılan lastik konularında genelde hepimiz B390 serisi lastiklerden memnun değiliz ve bunu herzaman dile getiriyoruz. çok sert bir lastik olduğunu, ses yaptığını yol tutuşunda sıkıntılar olduğunu vs...

Ben bugünlerde Bridgestone B390 195/60/R15 ebatlarındaki aracımdaki orjinal ekipman olarak gelen lastiklerimle ilgili bridgestone fabrikası ile görüşmeler yaptım.hatta lastiğimi fabrikaya incelenmek üzerede gönderdim. yapılan görüşmeler neticesinde bu seri lastiklerde müşterilerinde olumsuz geri bildirimler gelmediği belirtildi ve uzun yıllar corolla araçlara bu lastiklerin üretimi yapıldığı tarafıma söylendi.

bundan da yukarıda yazdığım sonuca vardım. Bu ürünlerin asıl kullanıcıları olarak kullandığımız ürünler ile ilgili sıkıntılarımızı isteklerimizi bunları üreten firmalara iletmiyoruz. bu nedenle de üreticiler aynı ürünü geliştirmeden bize satmaya üretmeye devam ediyorlar.
Hayat bazen insana sürprizler yapıyor.
Bazılarını farkediyoruz, bazılarını ise fark ettiğimiz zaman çok geç oluyor.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
  Selam.
 Kesinlikle bu konuda size katılıyorum. Eğer birşeyden şikayetçi isek bunu gerekli mercilere ve gerekli yollarla bildirmemiz bizim ve diğerlerinin sağlık, güvenlik ve konforu içinde gerekli bir görevdir. Aslında bu forum sayesinde bu tip bir bilgi toplama ve bildirim kanalı da oluşturulmuş oluyor. Diğer arkadaşlardan da aynı duyarlılığı göstermelerini rica ederim. şikayetler sadece konuşmada kalmamalı ve önlem alınmalı ya da gerekli yerlere yardımcı olunmalı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • 2 kere teşekkür edildi
bencede haklısınız ayrıca her türlü soruyu yanıtlıyolar
şikayetlerimizi bildirelim
Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz.
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
merhabalar. görüşlerinize katılmamak elde değil aslında. peki şu yapılabilr mi acaba. bu forumda doğal olarak  bir birikim oluşuyor, ister olumlu ister olumsuz anlamda. buda tek tek fikirlerin toplanması anlamında önemli bir avantaj. Çok yoğun olduğunuzu biliyorum ama forumun içerik yöneticilerince burada oluşan forum sayfaları toyotaya iletilemezmi. Diyebilirsiniz ki "herkese açık zaten girip okusunlar", haklısınızda, ancak bizim bunları iletmemizle onların bu birikimi almaları arasında dağlar kadar fark var. Yani önce talep edilmeli diye düşünüyorum. Merak ediyorum mesela bu forum yöneticilerince buradaki görüşler hiç ilgili yerlere iletildi mi? Bana sorarsanız forumların çıkış amacı bilginin paylaşılması olmayı çoktan aştı artık daha verimli kullanılmalı. Herkese saygılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
  Bence olmaz değil. Bunu oturup tartışmak lazım. Ama bu bilgi birikiminin daha üst düzeylere çıkmasıda gerekiyor. Yani bir konuda yazılan 3-5 yorum bence henüz yeterli olmaz. Tabi bu konuda daha yetkili arkadaşlar var burada. Onlarında fikirleri önemli. Ama tarışırsak, gerekli ve yeterli alt yapıya ulaşırsak bence neden olmasın. Oldukça iyi bir geri bildirim olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • 2 kere teşekkür edildi
çok güzel fikir neden olmasın?:)
Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz.
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
  Bence olmaz değil. Bunu oturup tartışmak lazım. Ama bu bilgi birikiminin daha üst düzeylere çıkmasıda gerekiyor. Yani bir konuda yazılan 3-5 yorum bence henüz yeterli olmaz. Tabi bu konuda daha yetkili arkadaşlar var burada. Onlarında fikirleri önemli. Ama tarışırsak, gerekli ve yeterli alt yapıya ulaşırsak bence neden olmasın. Oldukça iyi bir geri bildirim olabilir.

tekrar merhaba. gerekli ve yeterli alt yapıya ulaşılması gerektiğine katılıyorum. Mesela konu toyotalarda kullanılan lastikten açıldı ve lastik kullanımı hakkında sabit bir konu başlığı da var. orada bir birikim oluşmuş durumda.  ayrıca bu bildirimler yeterli alt yapıya ulaşmalı doğru ama sadece memnuniyetsizliği yada memnuniyeti belirtmekte yeterli bana sorarsanız. Toyotaya şu lastik kullanılmalı gibi bir öneride bulunmamız gerekliliğinin  olduğunu düşünmüyorum. memnuniyetsizliğimizi ve bunun sebebini iletmek yeterli olacaktır. Şuda var: eğer geri dönerlerde bir fikir belirtirlerse burada onuda tartışırız. işte o zaman çok hoş bir yere doğru gider bu uğraş. Sonuçta biz fikrimizi söylüyoruz, doğruysa gereğini yapsınlar yok eğer yanlışsa sebebini yada öyle olması gerekliliğinin gerekçesini bildirsinler. Arkadaşlar şunu unutmayalım tüketim toplumunda yaşıyoruz ve onların varoluş nedenleri bizleriz. bunun bilinciyle hareket etmek hepimizin menfaatine olacaktır. Herkese saygılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • yaklaşma toz olursun geçme pişman olursun
  • Kan Grubu: AB+
biz türk milleti herşeye razı glemek zorunda bırakılıyoz bunu yapnlarda biliyolar lastik yüzünden kımsenın toyota almaktan vazgeçmiyeceğini golf fabrika çıkısı michelin lastikle geliyo tyotanın ne asağı yanı varkibu dandik lastikleri takıyosunuz özelliklede corollaya bence bundan bazılarının büyük karı olduğunu düşünüyom neden avensise er 300de corollaya b390suda bir gerçekki yurt dısına giden toyotalrda eminimki bu lastikler verilmiyodur aramızda bu bilgiye ulasabilecek birileri varsa bu işi acığa çıkarsınlarki bizde hakkımızı arıyalım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
Merhabalar Sayın Toyota kullanıcıları. Bugün şunu farkettim ki biz toyota müşterileri olarak kullandığımız ürünlerde geri bildirimde eksikliğimiz var.

bu sitede yapılan anketlerde veya açılan lastik konularında genelde hepimiz B390 serisi lastiklerden memnun değiliz ve bunu herzaman dile getiriyoruz. çok sert bir lastik olduğunu, ses yaptığını yol tutuşunda sıkıntılar olduğunu vs...

Ben bugünlerde Bridgestone B390 195/60/R15 ebatlarındaki aracımdaki orjinal ekipman olarak gelen lastiklerimle ilgili bridgestone fabrikası ile görüşmeler yaptım.hatta lastiğimi fabrikaya incelenmek üzerede gönderdim. yapılan görüşmeler neticesinde bu seri lastiklerde müşterilerinde olumsuz geri bildirimler gelmediği belirtildi ve uzun yıllar corolla araçlara bu lastiklerin üretimi yapıldığı tarafıma söylendi.

bundan da yukarıda yazdığım sonuca vardım. Bu ürünlerin asıl kullanıcıları olarak kullandığımız ürünler ile ilgili sıkıntılarımızı isteklerimizi bunları üreten firmalara iletmiyoruz. bu nedenle de üreticiler aynı ürünü geliştirmeden bize satmaya üretmeye devam ediyorlar.

Aracinizin yasini bilmiyorum Abdurrahman Bey, fakat benimki gibi eskiyse ses sorunu lastikten kaynaklanmiyor olabilir. Bendeki Bridgestone degil, Kumho Touring marka yeni lastikler var aracimda ama lastik sesini ben de duyuyorum.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Aracinizin yasini bilmiyorum Abdurrahman Bey, fakat benimki gibi eskiyse ses sorunu lastikten kaynaklanmiyor olabilir. Bendeki Bridgestone degil, Kumho Touring marka yeni lastikler var aracimda ama lastik sesini ben de duyuyorum.

Ahmet Bey aracım 2006 model yani o kadar eski bir araç değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Ynt: Müşteri Memnuniyeti ve Üreticiler İle Olan Bilgi Alışverişleri
« Yanıtla #10 : Haziran 19, 2008, 10:49:29 »
şunu belirtmek istiyorum biridgestone müşteri memnuniyetine çok öenm veriyor. bu hafta başından beri sürekli arıyorlar. ve sizden gelebilecek kullanım ile ilgili geri bildirimlerin çok önemli olduğunu belirtiyorlar. enteresandır ki gerçekten b390 serisi lastikle ilgili sistemi taradığımızda olumsuz bir bildirim yok diyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Ynt: Müşteri Memnuniyeti ve Üreticiler İle Olan Bilgi Alışverişleri
« Yanıtla #11 : Haziran 19, 2008, 10:54:01 »
sağlam lastik, bizim millet de kuş serisi yüzünden pek konfor düşkünü değil zaten. Olanlar da 390 almıyor, o yüzden sorun olmaması garip değil :)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler