0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
aracı satmayı düşünürmüsünüz 2011 model 6000 kmde maşallah
arkadaşlar benim 2011 dizel corollam var.10000 bakımında 10/40 yarı sentetik yağ kullandılar fakat kullanma kitapçığında 0/30 veya 5/30 yağ tavsiye ediliyor.sevise sorduğumda 5/30 yağın ellerinde mevcut olduğunu fakat fiyat farkı olduğunu söylediler deliye döndüm.Bu nasıl iş hem fabrika 0/30 yağ koy diyor hemde servis asıl koyması gereken yağa fark istiyor
Benim aracım da 2011 Raci arkadaşın aracı gibi trafiğe çıkalı yaklaşık 20 ay oldu. Toyota Borovalı'da 3 ay önce 7000 km de yağ ve bakımı yapıldı. Fatura 129 Tl. Şu an aracım 8000 km de. Servis genel olarak 10W/40 yağ kullanıyor. Bulunduğum İl mevsim şartları için en iyi seçim olduğunu düşünüyorum. Siz kitapçığındaki yağın özelliklerine bakmayın mevsimsel olarak en uygun olanı Türkiye şartlarında 10W/40 dır. İlk fabrikada konulan yağ sanırım tam sentetik yağ 5W/40
zafer abi benim aracın kullanma kitapçığında 5-30 için eksi 30 dereceden artı 40 derece ve üstünü gösteriyor tavsiye edilen yağ bu
ben aracıma castrol edge 5w40 aldım.benimde kitapçıkta 5w30 öneriliyordu ancak araba lpgli olduğu için daha fazla ısınabileceğini düşündüm onun için 5w40 aldım.
Yağ konusu uzmanlık gerektiren bir olaydır bazı durumlarda belirtilen yağları kullanmanız sakıncalı bile olabilir. Forum da çok tartışıldı ve konuşuldu konunun naçizane uzmanı Tekin arkadaşın tavsiyelerini araştırın.