Anket

Arkadaşlar 2 oy verebiliriz, sizce hangileri daha iyidir, kriterler sizinle sınırlı...

BRC
TARTARİNİ
LAVATO
ZAVOLİ
LANDİ RENZO
VOLTRAN
ATİKER
PRİNS
OMVL

Gönderen Konu: En iyi sıralı sistem sizce hangisidir???  (Okunma sayısı 17827 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Benim gibi adamı GOOGLE da arasan bulamazsın!!!
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
En iyi sıralı sistem sizce hangisidir???
« : Mayıs 09, 2012, 12:36:46 »
Bu konuda hiç bir bilgim olmadığı için yorum yapmamayı uygun buluyorum, ancak çıkan sonuç en azından benim gibi bu konuda bilgisi olmayan arkadaşlara yol gösterici olabilir diye düşünüyorum, ben henüz lpg kullanmayan birisi olarak çevremde duyduklarıma dayanarak BRC ve Atiker diye oy veriyorum...
Direksiyonda "EŞEK" varsa, kaputun altında kaç "BEYGİR" olduğu önemsizdir.

Toyota Club Türkiye

En iyi sıralı sistem sizce hangisidir???
« : Mayıs 09, 2012, 12:36:46 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Benim gibi adamı GOOGLE da arasan bulamazsın!!!
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: En iyi sıralı sistem sizce hangisidir???
« Yanıtla #1 : Mayıs 14, 2012, 19:13:40 »
Oy verirken bilgi sahibi arkadaşlar, neden hangi markayı tercih ettiklerini belirtirlerse ilerde konuyu okuyacak ve faydalanmak isteyecekler için yol gösterici olabilir diye düşünüyorum, ben kendi adıma Atiker in fiyat açısından uygun olduğunu BRC nin de servis ağının daha geniş ve kaliteli olduğunu duyduğumdan oyumu bu markalara verdim...
Direksiyonda "EŞEK" varsa, kaputun altında kaç "BEYGİR" olduğu önemsizdir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • corolla hb
    • nazmozkan@hotmail.com.tr
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #2 : Mayıs 14, 2012, 19:19:58 »
yaklasik kirk bin oluyor landirenzo kullaniyorum enjektorlerinin dokum olmasi sebebiyle sectim ve asla ama asla yuksek devirde dahi benzine gecmemesi sebebiyle ve ilaveten sistemin bulundugu bayinin bunun yani sira brc atiker ve diger siralisistemlere sahip olupta bunun icin bana birazda dil dokmesi yardimci oldu. maddi konuyu hic dusunmedim benim icin aracin cekisi onemliydi ve hic bur azalma olmadi kim diyosaki olur benim aracima binebilir ve alti yedi bin devirde dahi benzine asla atmiyor kendini. bunun yani sira diger sistemlerden olumsuz yonu enjektorlerin cikardigi ses ama oda kaputun altinda fazla duyulmuyor disardayken heleki aracin icine zaten gelmesi imkansiz. ben memnunum muhakkakki digerleride iyidir ama ben landirenzonun servisindende araca uygun olusundanda memnunum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 14, 2012, 19:53:47 »
Bu gün yapmış olduğumuz küçük bir araştırma ile ülkemizde bir çok firmanın fiyatlarını düşürmek adına parçalarını Türkiyede yan sanayiinde ürettirdiğini öğrendik. LPG taktıracak arkadaşların takılan parçaları tek tek incelemesini tavsiye ederim.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '15
  • 47 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 15, 2012, 21:24:07 »
Ben forumlarda prins markasının çok iyi olduğunu defalarca okumama rağmen servis yaygınlığını hesaba katarak şimdilerde sorunsuz kullandığım BRC ile önceki aracımda 60-70bin km bir tek sorun bile çıkarmadan kullandığım TARTARİNİ kitlerini seçtim. Bu aracıma da tartarini taktıracaktım ama servisi burada yok, 100km gidip gelmeyi istemedim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 15, 2012, 21:26:53 »
Bu konuda çok bilgili değilim ama Prinsin aldığı yorumlar iyi yönde ve başarılıda o yüzden bence Prins.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 15, 2012, 22:06:58 »
yaklasik kirk bin oluyor landirenzo kullaniyorum enjektorlerinin dokum olmasi sebebiyle sectim ve asla ama asla yuksek devirde dahi benzine gecmemesi sebebiyle ve ilaveten sistemin bulundugu bayinin bunun yani sira brc atiker ve diger siralisistemlere sahip olupta bunun icin bana birazda dil dokmesi yardimci oldu. maddi konuyu hic dusunmedim benim icin aracin cekisi onemliydi ve hic bur azalma olmadi kim diyosaki olur benim aracima binebilir ve alti yedi bin devirde dahi benzine asla atmiyor kendini. bunun yani sira diger sistemlerden olumsuz yonu enjektorlerin cikardigi ses ama oda kaputun altinda fazla duyulmuyor disardayken heleki aracin icine zaten gelmesi imkansiz. ben memnunum muhakkakki digerleride iyidir ama ben landirenzonun servisindende araca uygun olusundanda memnunum.

bende de landirenzo var sistemden çok memnunum ama enjektör sesi beni deli ediyor içeriye çakır çakır ses geliyor bende

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '15
  • 47 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 16, 2012, 06:13:14 »
arkadaşlar bahsedince ben de ek not geçeyim.
tartarini kit de devir ne kadar yüksek olursa olsun benzine geçmiyordu.
Ancak şimdiki kullandığım BRC yi denedim; devir 6bini bulursa benzine GEÇİYOR.
(normalde o devirlere hiç çıkmadığımdan sorun diye görmedim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 72000
  • Model Yılı: '13
  • 45 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 24, 2012, 13:34:23 »
arkadaşlar ben aralık ayında araba lpg taktırmak için araştırmaya başladım. kafamdaki brc'ydi. daha sonra prins ve teleflex gfi adlı kitleride araştırdım. ve prins taktırmaya karar verdim.
prinsin kayseri distribütörlüğüne  mail attım ve siz neden diğer firmalarla göre daha pahalısınız diye sorduğumda bana enjektörlerin keihin marka olduğunu ve çok kaliteli sessiiz bir ürün olduğunu japon arabaların bazılarının bu enjektörleri kullandığını söylediler. hatta 2012 de prins bir yeni bir kit sistemi getirecek o daha ucuz olacak ama enjektörler keihin olmayacak dediler.
araştırmaya devam ettim ve brc 2006 yılına kadar bu keihin marka enjektörleri kullanıyormuş şimdi ise kendi enjektörleri var.
daha sonra kit mtm yi bir arkadaşım sayesinde keşfettim
ben kit mtm taktırdım enjektörlerim keihin. kit mtm zaten brc nin ürettiği bir kit bu
yaklaşık 9000 km dir biniyorum arıza lambası yakmadı. çok sessiz ve asla benzine geçme gibi bir sıkıntı yaşamadım İnşallah yaşamam da. ayrıca cruise range dışında yol bilgisayarım da çalışıyor.( Sadece %2lik bir sapma var) bu da çok normal
ben gayet memnunum tavsiye ederim 1900 tl ye taktırdım.
Azrail son noktayı koyana kadar, virgülle yaşamaya devam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 24, 2012, 15:03:59 »
Ben vvt-i araçta 50bin km brc kullandım. Valvematic araçta 5 bin km dir kullanıyorum. Sorun yaşamadım.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '06
  • 14 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mayıs 24, 2012, 22:06:24 »
Teleflex GFİ.sitesini incelemenizi tavsiye derim aldığım araçta takılıydı.en önemli  özelliği ejektörlerin direk manifolta monte edilmesi yani arasında hortum yok ve manifolta gömülü ve stop etme arıza lamdabı yanma çekişten düşme soğukta çalışmama vs garantisi varmış..yanlış yazılan kelimeler varsa özür dilerim.. :-[

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #11 : Mayıs 26, 2012, 19:26:14 »

Ben de 45000 kmdir BRC kullanıyorum.Dediğiniz benzine geçme durumu aracınıza atılan yazılımla ya da tıkanık filtreyle alakalı olabilir.Çünkü ben sadece lpg bitmeye yakınken dediğiniz devirlere çıkarsam yapıyor.Yoksa normal koşullarda performanslı kullanımda 6000 deviri görüyorum ve bir sıkıntı yok.Yakıt olarak da çok memnunum Ankara şehiriçi 9-10 lt lpg yakıyorum şehirler arası 7-8 lt.Bir de lpg markasından çok montaj yapılan yerin tecrübesi kalitesi de oldukça önemli.Prinse uğradık ilk olarak sonuçta sıfır aldığımız arabaydı ve en iyisi olarak bahsedilen markadan taktırmak istedik.İsmini vermiycem ama adını duyurmuş,meşhur bir bayiydi.Gerek araç hakkındaki bilgi birikimi gerek de müşteri ilgisi olarak pozitif bir izlenim vermediler.Fiyat olarak da valve care ve taksitli fiyatı 3000 i buldu.Öyle olunca arkadaş tavsiyesi üzerine BRC nin belkide Türkiye çapında en iyi bayisine gittik.1500 tl +100 tl tank koruma sacı 1600 tl 10 taksitle montaja verdik. BRC daha uygun fiyatlı ve adını duyurmuş bir marka olduğu için her modelden araca defalarca lpg takıyorlar.Durum böyle olunca insanın içine daha çok siniyor tabi.Prins ürün olarak çok kaliteli bir marka daha önce kuzenim kullandı ve memnundu.Ama sonuçta ekonomi yapmak için taktırdığınız bir kite 3000 tl vermektense aynı işi gören yine kaliteli ve montajda daha tecrübeli olan bir markaya 1500 tl ye sahip olmak daha mantıklı geldi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mayıs 28, 2012, 07:31:20 »
2005 corollada ilk takıldığında benzine geçiyordu. Ayarlar ve rolantinin alındığı yerin yanlış olduğu söylendi.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mayıs 28, 2012, 07:37:12 »
bende de landirenzo var sistemden çok memnunum ama enjektör sesi beni deli ediyor içeriye çakır çakır ses geliyor bende

Landirenzo kullanıp da enjektör sesinden şikayetçi olmayan duymadım.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mayıs 28, 2012, 12:58:23 »
Landirenzo kullanıp da enjektör sesinden şikayetçi olmayan duymadım.

sorma müdürüm bildiğin gibi değil sistem çok kaliteli ona lafım yok ama böyle enjektör sesi olmamaz yahu. sistemi değiştirmeyi düşünüyordum ama hangi lpg montajı yapan ustaya sorsam landirenzo çok kaliteli sakın değiştirme diyorlar. şu enjektörlere bir çare bulsaydık.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Bas Gaza Ver Yanı COROLLA Bu. ;)
    • Facebook
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '11
« Yanıtla #15 : Ağustos 09, 2012, 14:45:35 »
Bende 1.33 Corolla var.Araç durduğu yerde cok sessiz ama tüpe geçtiğinde dizel sesiniz biraz da kısılmış hâlini cıkarıyor.
-1997 model 1.3 XE(06 VZK 20)
-1999 model 1.6 Special(21 EK 944)
-2006 model 1.6 Sol SD(06 ZVZ 21)
-2011 model 1.33 Comfort(21 EK 404)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Efsaneler ölmez şekil değiştirir...
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '07
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ağustos 09, 2012, 21:13:51 »
Tercihlerde yok ama ben 3 yıldır KME marka sıralı kit kullandım arabadan soğudum resmen çözümü olmayan sorunlarmı çıkarmadı araç sollarken gazmı kesmedi neler neler lpg sistemi değil azrail gibi bişey di tam kamyon solluyosun başlıyodu silkelemeye karşıdan gelen le burun buruna geliyosun onun için lpg sisteminde maddiyatı çok düşünmeyin kaliteli kit lere yönelin..
1998 COROLLA 1.6 XEİ SPECİAL A.C GÜMÜŞ GRİ 114hp
2000 YARİS LUNA 1.3 VVT-İ AC LACİVERT
1998 AVENSİS 2.0 SOL GÜMÜŞ GRİ
2007 YARİS 1.3 SOL SPECİAL GÜMÜŞ GRİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Ne mutlu Türküm diyene.
  • Kilometre: 138000
  • Model Yılı: '09
  • 30 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ağustos 09, 2012, 21:40:18 »
Merhaba forumdaslar,6000 km önce prins taktirdim gayet memnunum tek dezavantajı fiyatı bence.sorunsuzlugu verdigim fiyat dezavantajının önüne geçiyor .ikinci sırada brc diyorum,çevremden duydugum olumlu yorumlara dayanarak .ama en önemlisi ustada çok önemli . :islik:
2009 corolla verso comfort extra.  2011 1.0 yaris terra sporty

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ağustos 09, 2012, 23:04:59 »
Tercihlerde yok ama ben 3 yıldır KME marka sıralı kit kullandım arabadan soğudum resmen çözümü olmayan sorunlarmı çıkarmadı araç sollarken gazmı kesmedi neler neler lpg sistemi değil azrail gibi birşey di tam kamyon solluyosun başlıyodu silkelemeye karşıdan gelen le burun buruna geliyosun onun için lpg sisteminde maddiyatı çok düşünmeyin kaliteli kit lere yönelin..

bak o konuda landirenzo harika... araba kesiciye girene kadar enjektör püskürtmeye devam ediyor... yani landirenzo kullanıpta sollamada vs vs sorun yaşayan görmedim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ağustos 09, 2012, 23:06:21 »
Merhaba forumdaslar,6000 km önce prins taktirdim gayet memnunum tek dezavantajı fiyatı bence.sorunsuzlugu verdigim fiyat dezavantajının önüne geçiyor .ikinci sırada brc diyorum,çevremden duydugum olumlu yorumlara dayanarak .ama en önemlisi ustada çok önemli . :islik:

malesef dediğiniz gibi usta çok önemli bende 2.5 v6 rover75 vardı prins takılıydı.. araç boğuluyordu.. meğer ayarları doğru yapılmamış... al sana usta faktörü