Gönderen Konu: Aracımda cila uygulaması hakkında yardımlarınıza talibim  (Okunma sayısı 3992 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '14
  • 2 kere teşekkür edildi
Merhaba ,malum aracım kırmızı e artık yüzeysel çizikler rengindeki canlılığın kaybolması gibi sebeplerden ötürü araca pasta işlemi düşünüyorum.Lakin bu konularda sizlerin engin tecrübelerinize danışmak istiyorum.
Aracım makyajsız kasa kırmızısı , yeni metalik bordoya çalan değil katalogda ateş kırmızı olarak geçen renk.Kimi sakın pasta yaptırma,şunu yaptır bunu yaptır diyor bazıları pasta poolish iyidir diyor.Sizler nasıl bir uygulama önerirsiniz veya hangi firmanın hangi uygulaması.Firmalara gitmeden evvel buradan bilgi sahibi olmak isterim.Şimdiden teşekkürler.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '13
  • 20 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
Ynt: Aracımda cila uygulaması hakkında yardımlarınıza talibim
« Yanıtla #1 : Mayıs 28, 2012, 09:28:07 »
Erhan bey,

Aracınıza yapılacak işlemi belirlemek için boyanın durumu çok önemli. Eğer sadece güneşte belli olan kılcal çizikler varsa farklı, derin çizikler varsa farklı, çizik yok ise farklı işlemler uygulanacaktır.

Çizik durumunuzu gösteren birkaç foto yüklerseniz daha net yardım edebilirim.

Siz kimsenin dediğini dinlemeyin, konuyu biraz araştırıp, boyanın yapısı, uygulanan işlemler ve kullanılabilecek ürünler ile ilgili bilgi edinmeye çalışın. Bunun sonucunda en doğru kararı kendiniz verebileceksiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • İsyankar Toyotacı :)
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #2 : Mayıs 28, 2012, 09:32:36 »
Erhan bey,

Aracınıza yapılacak işlemi belirlemek için boyanın durumu çok önemli. Eğer sadece güneşte belli olan kılcal çizikler varsa farklı, derin çizikler varsa farklı, çizik yok ise farklı işlemler uygulanacaktır.

Çizik durumunuzu gösteren birkaç foto yüklerseniz daha net yardım edebilirim.

Siz kimsenin dediğini dinlemeyin, konuyu biraz araştırıp, boyanın yapısı, uygulanan işlemler ve kullanılabilecek ürünler ile ilgili bilgi edinmeye çalışın. Bunun sonucunda en doğru kararı kendiniz verebileceksiniz.

Atilla Abi'nin dediklerine aynen katılıyorum... Araba daha kötü bir hal alabiliyor profosyonel biryere ve işinin ehli bilirkişilere danışmak gerekiyor bu konuda..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 01, 2012, 14:12:27 »
meguiars swirl x harelenme cilası üstüne ise NXT Generation Tech Wax  ürünlerini kullanmanızı öneririm.bunlar boya koruyuculardır.pasta gibi boyayı inceltmezler.bunları  sünger ped ile veya pamukla elinizle uygulayın işinizi çok rahat görecektir.bu ürünler hepsiburada  da satılıyor ama şu an yok orada takip ederseniz bulabilirsiniz.daha önce de diğer forum başlıklarında yazdım boya koruma işlemini  amatörce ben kendim yapıyorum marifet isteyen bir iş değil yani siz de çok rahatlıkla yapabilirsiniz.(derin çizikler için bir şey diyemem tabiki)mahalle arasındaki yıkamacı yağlamacı bile bu iş için 200-250 tl  den ağızlarını açıyorlar.benim aracın uygulama sonraki halinin resmini de ekledim.takdir sizin.kazasız belasız sürüşler
<script src='http://img600.imageshack.us/shareable/?i=dsc3461l.jpg&p=tl' type='text/javascript'></script><noscript></noscript>

Avensis  2005  1.6 Elegant    Düz  Benzin (Tüpsüz)
Corolla   1996  1.6 GLİ           Düz  Benzin(Tüpsüz)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 01, 2012, 15:02:15 »
Erhan bey,
sat sıfır al ne uğraşçan yaa

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 02, 2012, 10:17:34 »
Halit çok güzel iş çıkarmışsın.Heves ettin pazar günü bende yapacağım.
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 17, 2012, 12:06:42 »
Yanıt biraz geç oldu ama resimleri ancak yükleyebildim,bu gibi çizikler renkte matlık ufak tozumsu boyalar(artık nereden uçmuşsa) vs.Aracıma hangi işlemi yaptırmalıyım ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 18, 2012, 16:02:07 »
Yanıt biraz geç oldu ama resimleri ancak yükleyebildim,bu gibi çizikler renkte matlık ufak tozumsu boyalar(artık nereden uçmuşsa) vs.Aracıma hangi işlemi yaptırmalıyım ?

dairesel ç,zeklere harelenme deniyor hare giderici cilalar var örneğin http://www.meguiars.com.tr/product_info.php?46_4_14&products_id=144 bunu aracınızı kaliteli bir araç şampuanı ile yıkayıp kuruladıktan sonra ped ile elinizle veya polisaj makinesi ile uyguladıktan sonra güzel sonuçlar elde edebilirsiniz.çizikler tırnaga geliyorsa bir şey yapamazsınız zaten

erhan bey ben de adanada yaşıyorum mail adresimden ulaşabilirsiniz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 20 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Haziran 18, 2012, 19:20:34 »
Erhan bey,

Matlaşma ve beyazlaşmayı ortadan kaldırmak için polisaj makinası+yün pad ile hafif aşındırıcı kullanılarak (Meguiars M205 gibi) hafif bir polisaj yapmak gerekli. Çizikler daha derin ise, daha güçlü bir aşındırıcı (M105 gibi) gerekebilir öncesinde..
Bu, aynı zamanda dairesel çiziklerinizi de büyük oranda azaltacaktır. Ardından kalan az miktarda çiziği ve harelenmeleri yok etmek için dolgu özelliği olan bir ürün (Autoglym SRP gibi) kullanarak, yine makina+polisaj pad ile uygulanmalı. Bu işlemlerin sonunda aracınız ilk günkü gibi olacak.

Yapılan işlemin sonunda, bu temizliği ve parlaklığı mümkün olduğunca uzun süre korumak gerekli. Bunun için de wax/sealant ürünlerini kullanmanız (elle uygulayabilirsiniz) ve bunu birkaç ayda bir uygulamanız gerekecektir.

Eğer aracınızı yıkarken fırça vb. kullanmayıp, özenli yıkarsanız, çok uzun süre pırıl pırıl kullanabilirsiniz.

Bu tip uygulamalar konusunda tecrübeniz varsa kendiniz uygulayabilirsiniz. Yoksa destek almanızda fayda var.

Edit: Tüm işlemlerin öncesinde kil ile yüzey temizliği da yaparsanız, aracınız sadece parlak olmakla kalmayacak, aynı zamanda pürüzsüz ve ipeksi bir dokunuşa da sahip olacak. (Nivea reklamı gibi birşey oldu :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Haziran 19, 2012, 06:55:19 »
Erhan bey,

Matlaşma ve beyazlaşmayı ortadan kaldırmak için polisaj makinası+yün pad ile hafif aşındırıcı kullanılarak (Meguiars M205 gibi) hafif bir polisaj yapmak gerekli. Çizikler daha derin ise, daha güçlü bir aşındırıcı (M105 gibi) gerekebilir öncesinde..
Bu, aynı zamanda dairesel çiziklerinizi de büyük oranda azaltacaktır. Ardından kalan az miktarda çiziği ve harelenmeleri yok etmek için dolgu özelliği olan bir ürün (Autoglym SRP gibi) kullanarak, yine makina+polisaj pad ile uygulanmalı. Bu işlemlerin sonunda aracınız ilk günkü gibi olacak.

Yapılan işlemin sonunda, bu temizliği ve parlaklığı mümkün olduğunca uzun süre korumak gerekli. Bunun için de wax/sealant ürünlerini kullanmanız (elle uygulayabilirsiniz) ve bunu birkaç ayda bir uygulamanız gerekecektir.

Eğer aracınızı yıkarken fırça vb. kullanmayıp, özenli yıkarsanız, çok uzun süre pırıl pırıl kullanabilirsiniz.

Bu tip uygulamalar konusunda tecrübeniz varsa kendiniz uygulayabilirsiniz. Yoksa destek almanızda fayda var.

Edit: Tüm işlemlerin öncesinde kil ile yüzey temizliği da yaparsanız, aracınız sadece parlak olmakla kalmayacak, aynı zamanda pürüzsüz ve ipeksi bir dokunuşa da sahip olacak. (Nivea reklamı gibi birşey oldu :)
atilla abi noktayı koymuşsunuz.çok güzel ifade etmişsiniz teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Haziran 19, 2012, 09:18:49 »
Güzel anlatmışsınız gerçekten ama bu işlemleri hem yapmadım hem de yapacak fiziksel aktiviteye sahip değilim Halit Bey de adanada ikamet ediyormuş.Dışarda yaptırabileceğim uygun ve güvenilir bir yer var mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
« Yanıtla #11 : Haziran 19, 2012, 10:19:40 »

bende yapmayı düşünüyorum Kullanacağım malzemeler

meguiars nxt tech wax = 2.0

hangi hafta sonu yapacağım belli değil yaptığımda resimlerini paylaşırım.
Olacak Elbet Bir Şeyler Sadece Sabır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 20 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Haziran 19, 2012, 14:00:50 »
bende yapmayı düşünüyorum Kullanacağım malzemeler

meguiars nxt tech wax = 2.0

hangi hafta sonu yapacağım belli değil yaptığımda resimlerini paylaşırım.

Güzel üründür. Aracınızı çok iyi temizleyin ve yıkayın önce. Mümkünse kil uygulaması yapıp tekrar yıkayın. Ardından kutusunun içindeki padle çok ince bir tabaka halinde sürün. birkaç dk. kurumasını bekleyip yumuşak bir mf bezle silin. Pırıl pırıl parlar aracınız.

Çok hafif çizikleri de doldurma özelliği vardır ayrıca. Tek kötü yanı uzun süre gitmemesi :( 1-2 ayda bir tekrarlayın..

Aracınızın boyası kötü durumda ise ve çok fazla çizik varsa istediğiniz parlaklığı alamayabilirsiniz. Bu durumda önce polisaj ile yüzeyi çiziklerden arındırmak lazım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Haziran 19, 2012, 14:13:52 »
ERHAN BEY,
Hala satmadınızmı o çizikler içndeki aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #14 : Haziran 19, 2012, 14:46:45 »
Güzel üründür. Aracınızı çok iyi temizleyin ve yıkayın önce. Mümkünse kil uygulaması yapıp tekrar yıkayın. Ardından kutusunun içindeki padle çok ince bir tabaka halinde sürün. birkaç dk. kurumasını bekleyip yumuşak bir mf bezle silin. Pırıl pırıl parlar aracınız.

Çok hafif çizikleri de doldurma özelliği vardır ayrıca. Tek kötü yanı uzun süre gitmemesi :( 1-2 ayda bir tekrarlayın..

Aracınızın boyası kötü durumda ise ve çok fazla çizik varsa istediğiniz parlaklığı alamayabilirsiniz. Bu durumda önce polisaj ile yüzeyi çiziklerden arındırmak lazım..

55 tl ye maslak sanayide buldum sahibindede falanda aynı fiyattı yarın elimdeki olucak bi aksilik olmaz ise hafta sonu yapmayı düşünüyorum. fotolarını oncesi ve sonrası olarak baylasırım beraber bakarız sonuclarına :D bende bu urun hakkında iyi seyler duydum tecrübe ederek yorumlarımı yazarım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Haziran 19, 2012, 14:59:46 »
ERHAN BEY,
Hala satmadınızmı o çizikler içndeki aracı
Kırmızı araba alan yok Kemal bey.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 20 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Haziran 19, 2012, 16:25:49 »
55 tl ye maslak sanayide buldum sahibindede falanda aynı fiyattı yarın elimdeki olucak bir aksilik olmaz ise hafta sonu yapmayı düşünüyorum. fotolarını oncesi ve sonrası olarak baylasırım beraber bakarız sonuclarına :D bende bu urun hakkında iyi seyler duydum tecrübe ederek yorumlarımı yazarım

Doğru fiyattan almışsınız.
Mevcut boyanız çok kötü değilse memnun kalırsınız kesinlikle. Amatör kullanım için en iyi ürünlerden birisidir. Uygularken çok ince sürün. Parlatırken en yumuşak ve tüylü mf bezinizi kullanın. Uyguladıktan sonra kalıcılığının uzun ömürlü olması için aracınızı fırça ile yıkatmayın, basınçlı suyu çok yakından tutturmayın  ;)

Camlara, farlara da sürebilirsiniz yağmur kaydırıcı niyetine. Siyah pütürlü plastiklere sürmeyin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #17 : Haziran 19, 2012, 20:47:12 »
Doğru fiyattan almışsınız.
Mevcut boyanız çok kötü değilse memnun kalırsınız kesinlikle. Amatör kullanım için en iyi ürünlerden birisidir. Uygularken çok ince sürün. Parlatırken en yumuşak ve tüylü mf bezinizi kullanın. Uyguladıktan sonra kalıcılığının uzun ömürlü olması için aracınızı fırça ile yıkatmayın, basınçlı suyu çok yakından tutturmayın  ;)

Camlara, farlara da sürebilirsiniz yağmur kaydırıcı niyetine. Siyah pütürlü plastiklere sürmeyin.

Teşekkürler bu tip şeyler önce arastırma daha sonrada tecrübe ile sonuclanıyor araştırmalarıma göre doğru bir seçim yaptım hafta sonunu beklicem bakalım sonucları nasıl şimdiden bekliyorum hafta sonunu :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #18 : Haziran 23, 2012, 11:21:48 »
Sonunda uygulamayı yaptım

iyice bir yıkama sonrası kullandığım malzemeler ve resimler aşağıdaki gibidir.

1
2
3
4
5
6

ben memnun kaldım tavsiye ederim.

iyi paylaşımlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Türkçe Öğretmeni.
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Haziran 23, 2012, 19:25:24 »
Güzel olmuş elinize sağlık :)
Ahirette Seni Kurtaracak Bir Eserin Olmadığı Taktirde, Fani Dünyada Bıraktığın Eserlere Kıymet Verme...    Bediüzzaman Said Nursi