Gönderen Konu: Trafik Hikayeleri  (Okunma sayısı 3366 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Trafik Hikayeleri
« : Haziran 17, 2008, 08:03:07 »
  Selam.
 Trafikde (yaya veya sürücü olarak) başınızdan geçen ilginç olayları (komik, tehlikeli, hoş vb.) birbirimizle paylaşabiliriz.

Toyota Club Türkiye

Trafik Hikayeleri
« : Haziran 17, 2008, 08:03:07 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
Ynt: Trafik Hikayeleri
« Yanıtla #1 : Haziran 17, 2008, 11:37:42 »
Denizlide  yaya  olarak  yolun  karşısına  geçmek  için  bekliyorum. Neyse araçlara  kırmızı ışık yandı aracın birisi  durdu onun  arkasından gelen   bayan  sürücü  kırmızının yandığını  biraz  sonradan  farketti yaklaşık  öndeki  araca 30 metre  mesafede direksiyonu  bıraktı iki  eliyle  gözlerini  kapattı  ve  duran  araca arkadan  vurdu :)  Araçlardan vuranın  farları  vurulanın da stopları  kırıldı  Allahtan. Başka  bir  hasar yok.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • RacingCorolla Loading....
    • TcT
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 17, 2008, 11:39:49 »
benim 3 sene önce başımdan geçen bi olayı anlatıyım size

o zaman bmw  v3.16im vardı gezmeye cıkmıstım göbekte ışıklarda bekliyodum tam yanımdada 2 hatun vardı diger arabada benimde aklımdan göbekte yanlama yapıyım dedim ışık yandı tam yanlamaya başladım güzel gidiyodum arabayı düzeltiyim derken  kendimi göbegin ortasında buldum onu hiç unutmam kızlarda pis pis gülmüştü :D tabi sonra çekici yardımıyla arabayı indirdik :D
RaCingCorolla LoaDing..
06 VmN 22
ToFu-X

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #3 : Haziran 17, 2008, 14:42:34 »
  Gerçekten çok ilginç şeyler olmuş ama en güzeli kimsenin başına birşey gelmemiş olması.
 Bende birtane anımı paylaşayım. Gerçi baya bir anım oldu trafikde ama bir yerden başlamak lazım. :)
 Bundan birkaç sene önce bir minibüs ile sakin bir şekilde gitmekte iken aynalardan bir baktım iki zıpçıktı :) yarışıyor. Bulunduğum yol 3 şeritti veben ortada gitmekte idim. Sağ şerit ise biraz ilerde sağa doğru sabak yapmakta, sol iki şeritte düz devam etmekte idi. Benim yolum da düzdü. Ama o ikisi biri sağdan biri soldan bana makas attı ve önümde (soldaki sağ yola, sağdaki ise düz yola girmeye çalıştı) az kalsın çarpıyolardı ve gerçekten kıl payı kurtuldular ve eğer birbirlerine dokunsalardı benim durmama imkan yoktu ve muhtemelern bende üzerlerinden geçecektim.
 Aynı minibüsle bir gün ışıklarda yeşil yandı ve sağımdaki taksi birden önüme kırdı ve yol sola keskin dönen bir yoldu. Bende gayri ihtiyari sol şeride kaçtım ve orada da arkamda bir bayan sürücü vardı. Ben ayıp olmasın diye camdan özür diledim o bayan ise bana ''küfür'' etti. İşin ilginç tarafı dışarıdan oldukça hanımefendi duran birisiydi.  :wacko:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 17, 2008, 17:19:30 »
        Hatırladığım kadar 7-8 yıl önceydi.Eşimle Antalyada tatil yapmış , Marmarise gitmek üzere yola çıkmıştık.Finike'yi henüz geçmiştik.30-40 km.süratle etrafımıza bakarak ilerliyorduk.Yolun sağ tarafında 1,5-2 metre yüksekliğinde set olan bir arazi veya bahçe vardı.Ben de zaten normal olarak sağdan ilerliyordum.Tam o sırada yol kenarındaki o setin üzerinden beyaz bir at, arabanın tahminen 1 metre önüne atladı ve yolun karşı yönüne geçti.Tabii olarak büyük bir kazayı atlatmanın heyecanını yaşamıştık.Süratim 10 km.fazla olsaydı, tam ön camın üzerine düşebilirdi.Bu olayı hala unutamıyorum.
98 Corolla 1.6 GLI Special

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • fastest 3zzf(t)e in turkey :)
« Yanıtla #5 : Haziran 17, 2008, 18:18:46 »
bide ben anlatiim o zaman :)
3 sene önce falan daha yeni yeni araba sürüyorum(babamdan anhtarları kaçırarak tabii :) )...yaz geceydi böle sakin sakin geziyoruz arkadaşlarla birden ara sokağın tekinden bi taksi geri geri gelio ama dip gaz :) bende caddedeyim ama maximum 40-50 falan....bu adam böle caddeye atlayince bence çarpmasın die sağa kırdım(yandaki arkadaşım el frenini çekmiş korkudan :) hepimizde 15 yaşında falanız korku var tabi :) )neyse tabi ben kaldırımın üstüne çıktım arabada viteste ama çalışıo...indik bakıoz arabaya ne var ne yok die adamda olum düzgün gidin demez mi?ben sinirden öldürücem adamı....neyse bağardım binin şu arabaya die yoksa adamı indircem bide yaşlı bişi vursam harcadığım güçe yazık :) sonra gidicez işte yok araba gaz almıo 5 dk viteste içinde kimse olmadan çalışan araba şimdi çalışmıo....eve geldim ite ite babama sölemesi var napcam die düşünürken cıktı cama noldu dedi cevap yok :) sonra bi arkdaşımı aradım sarsıntıdan olmuştur sabaha geçer dedi ki ölede oldu....gençler kaza yapmıo yaptırılıo sonuç olarak bunu anladım ben :P
3sgte swaped rolla?awd?

skyrolla01@yahoo.com.tr
ufuk L. yalçın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #6 : Haziran 18, 2008, 08:21:07 »
  Evet birde üstüne haklı çıkmaya çalışanlar oluyor malesef.
 Bir akşam aracım evin önünde dururken alarmı çaldı ve camdan baktım bende. Önünde araya tam park etmemiş bir kamyonet (araya hafif girmiş ) adam benim araca ve kendisininkine baktı ve sonra markete girdi. Bende huylandım ve aşağı indim. Birde baktım çamurluğun yanına hafif sürtmüş ve hafif bir boya kalkması ve çok küçük bir ezik var çamurlukda. 3-4cm kadar. Bende markete girdim ve adama ''bu araç sizinmi dedim. Evet benim dedi. Dedim; benim araca dakundurmuşsun. O da önemli birşey yok dedi. :) (özür falan yok) bende; neden çarptında söylemiyorsun dedim. Farketmesem gidicektin dedim. O yine yok bişey yok diyo. Tabi ben kendime zor hakim oluyorum. Dedimki; bişey olması için çamurluğumu düşürmen lazımdı. O da git o zaman Polis çağır dedi. Bennim söylemem gereken şeyi o söyledi yani. Bende hemen çağırdım ve 2-3 dakika içinde geldi arkadaşlar. Benim araç kurallara uygun şekilde park halindeydi (özellikle dikkat ederim genelde) ve durumu gördüler ve anlaşamadınızmı dediler çok büyük bir hasar yok dediler. Bende onlara; sizi çağırmamı isteyen arkadaştı dedim. Onlar zaten biraz ortamı görünce adamın aksiliğini anladılar ve hiç uğraşmadan önce adama ceza yazdılar. Sonra yüklü bir onarım masrafınıda bindirdiler. Adam şok oldu tabi. O kadar tutarmı falan diyo adam. Bunlarda daha fazla bile tutar dediler. Banada hiç uğraşma git servise en iyisini yaptır dediler. Bende serviste ve oldukça iyi bir işçilikle (onlarada teşekkür ediyorum ve sigorta şirketimede) yaptırdım. Ama malesef piyasada tedavülde bu çeşit insanın sabrını test eden, haksız olduğu halde bir özürü çok gören insanlar mevcut.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2007 Auris 1.6 Elegant - 5 İleri Mekanik
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '07
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 11, 2008, 20:58:24 »
Geçenlerde kardeşim anlattı :
Birgün bunun arkadaşlarından birisi motosikletiyle (motosiklet yavaş giden mopetlerden felan değil) yolda gidiyormuş, o esnada arkadan biri sürekli kornaya basarak ve "fren mesafesini" korumadığı gibi üstelik, arkasına iyice yanaşarak kornasını çalmaya devam etmiş. Tabi bu esnada hala hareket halindeler, çocuk motosikletinin dikiz aynasından arkaya şaşkın bir şekilde bakarak direksiyonda bir kadın sürücünün olduğunu fark etmiş. Beraber sağ çekmişler tam tartışmaya başlayacakken kadın sürücüden şu kelimeler çıkagelmiş : "Be kardeşim, niçin altında motor olmasına rağmen şeridin ortasından gidip trafiği aksatıyorsun, sağdan sağdan yürüsene!"..... :blink: ..... Tabi arkadaş da bisiklet mi bu gibilerden bir güzel hanımefendiyi azarlamış oracıkta :)

-Yani arkadaşlar, anlatmak istediğim, trafik hala; motosikletin bir motorlu taşıt olduğunu ve şeridi kurallara bağlı olarak takip edebileceğini bilmeyen bunun gibi cahiller ile dolu, güvenlimizi hiçe sayarak ve ehliyetlerini nerden aldıkları bilinmeyen bunun gibi sürücüler, özellikle İstanbul trafiğinde halen kol gezmekte.  >:( 
                                             *         *          *         *         *
Geçtiğimiz bu yaz Antalya'da, Kemer'deki Antalya Rallisi'ni izlemeye gidiyordum, dağ yolundayız, bir yandan hava çok sıcak, yoldaki zift erimiş, mıcırlar daha oturmamış ve arada WRC ler ile diğer yerli ralli arabaları "yarış parkuruna varmak için" aynı yolu yüksek hızlarla kullanıyorlardı. Ben de erimiş ziftin arabama sıçramaması için yavaş yavaş kullanıyorum (40-50 km/h) ama nafile :) Bu ralliciler, yanımdan her geçişte otomobilime mıcır sıçratıyorlardı (yerli sürücülerimiz daha duyarlıydı :)  ), ben de o sinirle bir yandan kornaya basarak bir yandan da camdan sesimin çıktığı kadar bağırarak onları azarlamaya çalışıyorum. Tamam yani anladım, zaman onlar için önemli, o anda işleri icabı adamlar piste yetişmeye çalışıyorlar, ama bu kadar da saygısızlık olmaz, hiç olmazsa benle aralarındaki mesafeyi açana kadar yavaş sürseler ne kaybederler ki? Tabi ki seni mi düşünür elin adamı, kendi Avrupa ülkesindeki yollar bizimkinin mıcırlı olduğu kadar bozuk mu (hemen hemen hepsi kaymak gibi asfalt), kendi altlarındaki arabalar kendi şahıslarına mı ait ki (arabanın bir tarafı çarpılsa kendi mi veriyor ki),  zaten o iş için yapılmış....