Geçenlerde kardeşim anlattı :
Birgün bunun arkadaşlarından birisi motosikletiyle (motosiklet yavaş giden mopetlerden felan değil) yolda gidiyormuş, o esnada arkadan biri sürekli kornaya basarak ve "fren mesafesini" korumadığı gibi üstelik, arkasına iyice yanaşarak kornasını çalmaya devam etmiş. Tabi bu esnada hala hareket halindeler, çocuk motosikletinin dikiz aynasından arkaya şaşkın bir şekilde bakarak direksiyonda bir kadın sürücünün olduğunu fark etmiş. Beraber sağ çekmişler tam tartışmaya başlayacakken kadın sürücüden şu kelimeler çıkagelmiş : "Be kardeşim, niçin altında motor olmasına rağmen şeridin ortasından gidip trafiği aksatıyorsun, sağdan sağdan yürüsene!".....

..... Tabi arkadaş da bisiklet mi bu gibilerden bir güzel hanımefendiyi azarlamış oracıkta

-Yani arkadaşlar, anlatmak istediğim, trafik hala; motosikletin bir motorlu taşıt olduğunu ve şeridi kurallara bağlı olarak takip edebileceğini bilmeyen bunun gibi cahiller ile dolu, güvenlimizi hiçe sayarak ve ehliyetlerini nerden aldıkları bilinmeyen bunun gibi sürücüler, özellikle İstanbul trafiğinde halen kol gezmekte.
* * * * *
Geçtiğimiz bu yaz Antalya'da, Kemer'deki Antalya Rallisi'ni izlemeye gidiyordum, dağ yolundayız, bir yandan hava çok sıcak, yoldaki zift erimiş, mıcırlar daha oturmamış ve arada WRC ler ile diğer yerli ralli arabaları "yarış parkuruna varmak için" aynı yolu yüksek hızlarla kullanıyorlardı. Ben de erimiş ziftin arabama sıçramaması için yavaş yavaş kullanıyorum (40-50 km/h) ama nafile

Bu ralliciler, yanımdan her geçişte otomobilime mıcır sıçratıyorlardı (yerli sürücülerimiz daha duyarlıydı

), ben de o sinirle bir yandan kornaya basarak bir yandan da camdan sesimin çıktığı kadar bağırarak onları azarlamaya çalışıyorum. Tamam yani anladım, zaman onlar için önemli, o anda işleri icabı adamlar piste yetişmeye çalışıyorlar, ama bu kadar da saygısızlık olmaz, hiç olmazsa benle aralarındaki mesafeyi açana kadar yavaş sürseler ne kaybederler ki? Tabi ki seni mi düşünür elin adamı, kendi Avrupa ülkesindeki yollar bizimkinin mıcırlı olduğu kadar bozuk mu (hemen hemen hepsi kaymak gibi asfalt), kendi altlarındaki arabalar kendi şahıslarına mı ait ki (arabanın bir tarafı çarpılsa kendi mi veriyor ki), zaten o iş için yapılmış....