Gönderen Konu: 2004 1,4 terra LPG çalıştırınca gaza geçene kadar yığılıyor gaz yemiyor.  (Okunma sayısı 1646 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
Aracımda sıralı sistem lpg var. bi süredirçalıştırınca araç ısınana kadar gaz yemiyor yığılıyor. sonra pıt diye bi ses geliyor herşey normale dönüyor.bazende giderken arka arkaya bi kaç kez kendikendine benzine sonra gaza geçiyor.ikamet ettiğim ilde toyota servisi yok.adam gibi bi ustada yok.ustaların biri boğaz kelebeği kirlenmiştir dedi.boğaz kelebeğini söküp spreyle temizledi. 60 tl mi aldı. sorun çözülmedi.bir başkası benzin otomatiğidir dedi değiştirdi 160 tl mi aldı.değişen bişey yok. bi de sorun çözülmezse getir geri alayım dedi.gittim bin dereden su. bir başkası lpg aracın beynini bozuyordur.lpg ni ayarlattır dedi. yine değişen bişey yok.ne yapacağımı şaşırdım. bu işten anlayan veya ankarada özel servis tavsiye edebilecek olan varsa yardımlarınızı bekliyorum.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Mutlu Bey, probleminiz LPG ayarları ile ilgili görünüyor.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • corollamı özledim
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '11
  • 10 kere teşekkür etti
  • 39 kere teşekkür edildi
Lpg filitreleriniz temiz mi?  önce filitrelerin temiz olduğundan emin olun sonra diğer ihtimalleri değerlendirin.
Chevrolet Cruze 40,000 km 2011

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
 lpg ayarlarını yaptırdım. bi sorun olmadığını söylediler. araç benzindeyken sarsıntı yapıyor. ısınınca bi problem yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
servise götürdüm. lpg yi söktürmezsen bakamayız dediler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 4 kere teşekkür edildi
araç kaç yıldır yada kaç kmdir lpgli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
araç 2004  1,4 corolla terra. 2009 yılından beri bende ve aldığımda lpg liydi.aldığımda 63000 km deydi.şimdi 130000 km de

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 4 kere teşekkür edildi
araç 2004  1,4 corolla terra. 2009 yılından beri bende ve aldığımda lpg liydi.aldığımda 63000 km deydi.şimdi 130000 km de
yani en kötü ihtimalle 70.000 kmdir lpgli o zaman sübap durumunu bir kontrol ettir. ardından lpg ısı sensörünü kontrol ettir. lpg filtresini kontrol ettir. lpg regülatörünü kontrol ettir. yani anlayacağın 70.000 kmdir lpg takılı ise detaylı bir elden geçmesi lazım. lpgnin markası atiker ise enjektörleri ve lpg beynini kontrol ettir.

eğer kendi kendine lpg benzin geçişi yapıyorsa aklıma daha çok ısı sensörü geliyor. yada regülatör gaz basıncını ayarlayamazsa benzine geçebilir araç.

sübapları mutlaka kontrol ettir gerçi subaplarda sorun olsa araç stop eder böyle bir problem varmı.

birde forumda mehmet özenç arkadaşımız var ona bir danış istersen kendisi lpg ustasıdır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
yığılmalarda stopta ediyor.özellikle rölantide.  öncelikle sübaplarla filtrelere baktırayım sonra olmazsa diğer dediklerinize baktırırım.verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.mehmet beyede danışacagım.gelişmeleri buradan size aktarırım.