0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Selamlar Arkadaşlar Arabam 2009 dizel corolla...Aracımda yağ az olduğu için çıktığını sandığım "soon oil maint" yazısı,kendim yağ alıp ekledimde de gitmedi..aracı çalıştırmadan önce yine yazmaya devam ediyor...Ne demek bu yazı acaba?Teşekkürle
Soon oil maintain : Hemen yağ seviyenizi tamamlayınız.Belki yeterince ilave etmediğiniz için hala çıkmaya devam ediyor olabilir yada serviste arıza kodunu sildirmeniz gerekiyordur.Kullandığınız yağın viskozitesini yazabilirmisiniz?
araba kaç binde acaba sanki servis zamanı gelince böyle birşey çıkıyordu
Tekin abi, yağım bu mobil süper s 10w/40yağı da üst çizgiye yakın doldurdum..
87.500km deki motor için yağ uyarı ışığının yanması pek normal değil.Öncelikle yağınızı tam üst çizgiye kadar tamamlayınız.Servisinizden hata kodunu sildiriniz.Her ne kadar orjinal viskozitede görünse dahi kullandığınız yağın içeriği gerekli şartları karşılamıyor olabilir.Bir dahaki yağ değişimini yetkili servisinizde yapınız,Yine zamanından önce yağ uyarısı alırsanız, garantiniz varsa veya garanti dışı, bazı parçalarınızın değişmesi gerekebilir.
Bence de sorun kodunda, serviste halledeceklerdir..
Son yağ değişiminden sonra kaç km gittiniz? O yağ tam sentetik değil galiba fazla uzun gitmez. Diğer husus, önceki yağ değişimden sonra servis, konsoldan yağ değişim km sini sıfırlamadıysa ( dışarıda değiştirtmişseniz siz de sıfırlamamışsınızdır muhtemelen) ECU, son sıfırlamadan sonra çok fazla km yapıldığını sanarak değişim uyarısı veriyor olabilir. Hele bir de 2 önceki değişimden sonra da sıfırlanmadıysa haydi haydi uyarı verir.
soon oil maint: yeni versiyon dizel araçlarda(corolla-auris) bakım zamanının yaklaştığını belirtir..bu uyarıdan sonraki evrede(yaklaşık 500 km sonra) oil maint: bakım zaman bilgisi uyarısı verir..bakım sonrası yağ değişimi yapıldığında gösterge ekranı üzerinden resetleme yapılır ki 10000 km sonra tekrar uyarı verebilsin..
Selamlar Arkadaşlar Arabam 2009 dizel corolla...Aracımda yağ az olduğu için çıktığını sandığım "soon oil maint" yazısı,kendim yağ alıp ekledimde de gitmedi..aracı çalıştırmadan önce yine yazmaya devam ediyor...Ne demek bu yazı acaba?Teşekkürler