Gönderen Konu: istanbul trafiği ve corolla testi  (Okunma sayısı 925 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 11000
  • Model Yılı: '20
  • 318 kere teşekkür etti
  • 118 kere teşekkür edildi
istanbul trafiği ve corolla testi
« : Mayıs 08, 2012, 11:01:14 »
Çocuğumun sağlık problemi nedeniyle yaklaşık 20 gün istanbulda bulundum.söyleyebileceğim tek söz İstanbulda ikamet edenlerin allah yardımcısı olsun.gerçekten çile.hatta ömür törpüsü.
bu vesile hem Corollamı hemde yakıtını ayrıntılı olarak test edebildim.
aracım uzun yolda yormuyor,insana güven veriyor,yol tutuşu harika,dişli asfaltta yol sesini alıyor ama rahatsız edici boyutta değil,(lastiklerim yokohoma) ..Sonuçta benim için harika.
yakıt olarak lpg kullanıyorum.aracımda landi renzo lpg kiti takılı.
yakıt tüketim değerlerim: Şehirlerarası  (Kayseri-İstanbul-Kayseri) 1500 km. 1 lt lpg ile 13.5 km. ort.hız 99 km.
Şehiriçi : Kadıköy-köprü-nişantaşı-E 5  Trafiği : 1  lt.lpg ile 7.85 km. ortalama hız 22 km. toplam 450 km.
araç bilgisayarında gözüken ortalama yakıt tüketimi  : 7.1 lt. (yaptığım kilometreye göre 138.45 lt lpg tüketmem gerekir idi )
gerçek yakıt.(depo fulleyerek)     : 153.7 lt. buna göre yol bilgisayarı lpg de yaklaşık %11 eksik gösteriyor.
tahminimce dengesizlik lpg nin benzine göre daha verimsiz olmasından kaynaklanıyor veya bilemediğim başka bir neden olabilir.
yorumlarsanız sevinirim.kazasız, belasız ve bence en önemlisi sağlıklı günler dileğim

Toyota Club Türkiye

istanbul trafiği ve corolla testi
« : Mayıs 08, 2012, 11:01:14 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
Ynt: istanbul trafiği ve corolla testi
« Yanıtla #1 : Mayıs 08, 2012, 12:28:00 »
öncelikle çok geçmiş olsun muhittin bey, Allah sizinde yardımcınız olsun... yinede ortalama hızınız trafiğe göre iyiymiş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 318 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Mayıs 08, 2012, 15:09:47 »
İyi dilekleriniz için teşekkürler Muhammet bey, Allah herkese sağlık afiyet versin. Şehiriçi hız meselesini sabah çok erken saatlerde kalkarak,akşam ise saat 23.00 den sonra dönerek köprü trafiğini çözdüğümden dolayı 22km.hız sınırına ulaştım.
Ancak şunu belirtmeden geçemeyeceğim.aynı yoğun trafik Kayseride olsa herhalde kimse evinde yatamaz.herkes arabasına uyku tulumu alır.
selamlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis hastası..
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: AB+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 08, 2012, 16:29:14 »
İyi dilekleriniz için teşekkürler Muhammet bey, Allah herkese sağlık afiyet versin. Şehiriçi hız meselesini sabah çok erken saatlerde kalkarak,akşam ise saat 23.00 den sonra dönerek köprü trafiğini çözdüğümden dolayı 22km.hız sınırına ulaştım.
Ancak şunu belirtmeden geçemeyeceğim.aynı yoğun trafik Kayseride olsa herhalde kimse evinde yatamaz.herkes arabasına uyku tulumu alır.
selamlar

öncelikle büyük geçmiş olsun Allah acil şifalar versin Muhittin bey.. valla belirttiğinize göre siz tam anlamıyla istanbul trafiği ile teşrif olamamışsınız sabah çok erken ve akşam 23:00 saatleri oldukça rahat saatlerdir istanbul trafiği için.. ama emin olun zamanla o trafiğe de alışıyor insan.. selamlar..
2012 Opel Astra 1.3 CDTİ var ama sıkı bir Avensis hastası..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 318 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Mayıs 08, 2012, 19:48:51 »
mesut bey,  sağlık dilekleriniz için teşekkürler.Allah kimseyi sağlığı ile terbiye etmesin.çok şükür şifa bulup döndük istanbuldan.bundan sonraki seferlerde boğazı gezeriz herhalde.selamlar