Gönderen Konu: Corolla Tavan Döşemesi Kumaşında Sarkma  (Okunma sayısı 15263 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Corolla Tavan Döşemesi Kumaşında Sarkma
« : Mayıs 08, 2012, 09:20:09 »
arkadaşlar arka cama taktığım perde malesef tavan döşemesinin kumaşını sağ köşesinden 10 cm kadar kaldırdı.döşemeci kumaşı yapıştırdı ama tutmadı bir türlü yine saldı kendini.sarkık çirkin bir görüntü oluyor.sizce çözümü ne olmalı.döşemeyi komple değiştirmek baya maliyetli bunu yapmak istemiyorum.kalkan kısmı nasıl tavana yeniden tutturabilirim.ilginize teşekkürler.her kese kazasız ve keyifli sürüşler.

Toyota Club Türkiye

Corolla Tavan Döşemesi Kumaşında Sarkma
« : Mayıs 08, 2012, 09:20:09 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Corolla Tavan Döşemesi Kumaşında Sarkma
« Yanıtla #1 : Mayıs 11, 2012, 17:58:15 »
sarkan kısmı toplu iğneler ile tutturabilirsiniz. çok kötü bir görüntü oluşturmaz ama güzel de durmaz... sadece ekonomik bir çözüm olur..
uzeyirdogdu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Nereye düştüğüne değil neye takıldığına bak.
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #2 : Mayıs 15, 2012, 14:47:52 »
silikon sprey sıkın oraya ama sprey olacak biraz silikon sprey sık kumaşı hafif bastırarak oturt yerine ...
Gitmediğin yer senin degildir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #3 : Nisan 28, 2013, 01:51:31 »
silikon sprey sıkın oraya ama sprey olacak biraz silikon sprey sık kumaşı hafif bastırarak oturt yerine ...
bugün aracımın tavanını şu kuru köpük denen saçmalıkla temizlemeye çalışma gafletinde bulundum. bir köşeden deneyeyim dedim ve tavanda 15-20 santimlik sarkma oluştu. bu sorunun çözümü ile ilgili bir öneride bulunmuşsunuz. bu uygulamayı biraz daha açarmısınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #4 : Haziran 18, 2013, 20:12:06 »
daha önce tavan  döşemem de kullandığım köpük yüzenden sarma olduğunu söylemiştim. ürünü satın aldığım yere şikayet dilekçesi vermiştim. bugün geri dönüş yaptılar ve iyi niyetli bir şekilde tavan döşemenizi yaptırın biz masrafı karşılayacağız dediler. benden yarın için fiyat bilgisi bekliyorlar. sizden ricam avcılar bölgesinde civar bölgelerde olur iyi bir oto döşemeci var mı? birde aynı kumaşı bulabileceğim bir yer. olmaz ama acaba sökülen kumaşı kuru temizlemede temizletsek yine onu kullanamaz mı döşemeci.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 18, 2013, 20:28:23 »
daha önce tavan  döşemem de kullandığım köpük yüzenden sarma olduğunu söylemiştim. ürünü satın aldığım yere şikayet dilekçesi vermiştim. bugün geri dönüş yaptılar ve iyi niyetli bir şekilde tavan döşemenizi yaptırın biz masrafı karşılayacağız dediler. benden yarın için fiyat bilgisi bekliyorlar. sizden ricam avcılar bölgesinde civar bölgelerde olur iyi bir oto döşemeci var mı? birde aynı kumaşı bulabileceğim bir yer. olmaz ama acaba sökülen kumaşı kuru temizlemede temizletsek yine onu kullanamaz mı döşemeci.
Lifimsi bir yapısı var kumaşın yani yıkanınca muhtemelen yapışmaz kaldıki mevcut yapışkanlardan dolayı kötü görünür.Açıkçası kuru köpükle nasıl sarktı anlamadım.Ben sildim tavanı nazikçe hiç bir şey olmadı.Polar kumaşlar var belki onlardan benzer yapıda olanı bulabilirsiniz.Döşemenin orjinal fiyatına baktım internetten görünen fiyat(kesin değil tabi) 2-3000 lira civarında.Bence durumu anlatın orjinal tavan değişimi olsun.Eğer olmaz derlerse kabul ettiklerine göre var bir kusuru ürünün verin tüketici mahkemesine.İlla onarım derseniz benzer kumaş bulmak gerekir
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #6 : Haziran 18, 2013, 20:56:37 »
önce direkleri yaptım hiçbirşey olmadı ve çok güzel temizledi. konuştuğum yetkili ürünün çok güçlü deterjanvari bir temizleyici içerdiğinden bahsetti. köpüğün biraz fazla sıkılmış olması bunlara neden olabilirmiş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Haziran 18, 2013, 21:04:29 »
önce direkleri yaptım hiçbirşey olmadı ve çok güzel temizledi. konuştuğum yetkili ürünün çok güçlü deterjanvari bir temizleyici içerdiğinden bahsetti. köpüğün biraz fazla sıkılmış olması bunlara neden olabilirmiş.
Çok ıslandıysa tavan ondan kaynaklı olabilir.Dikkat etmek lazım
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • 7 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 18, 2013, 21:17:48 »
süngerle kumaş arasında yapışmasını sağlamak için bir kumaş türü olabilir mi? terzi çocuğu olduğumdan buna benzer bir kumaş olduğunu biliyorum. terziler kumaşları yapıştırmak için onu kullanırlar. bir süre sonra yıkamalardan ötürü yapışkanlık kaybolur, kumaş kabarırdı. buharlı ütüyle tekrar yapışması sağlanırdı. yazdıklarınızı okuyunca böyle birşey canlandı kafamda.
Olsun varsın, biz yine de memnunuz.. bu dünyada olmazsa ahirette huzur buluruz..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Haziran 18, 2013, 21:19:58 »
süngerle kumaş arasında yapışmasını sağlamak için bir kumaş türü olabilir mi? terzi çocuğu olduğumdan buna benzer bir kumaş olduğunu biliyorum. terziler kumaşları yapıştırmak için onu kullanırlar. bir süre sonra yıkamalardan ötürü yapışkanlık kaybolur, kumaş kabarırdı. buharlı ütüyle tekrar yapışması sağlanırdı. yazdıklarınızı okuyunca böyle birşey canlandı kafamda.
Sizin dediğiniz pantolon paçası,yakaların yapışmasında kullanılan beyaz bez gibi bir şey.Tavanı ise yapıştırıcıyı tıpkı boya tabancası benzeri bir şeyle püskürterek yapıştırıyorlar.Yani sökülünce kumaşın yapısı gereği pek yeniden yapışacak hali kalmaz gibi.Polar tarzı lifsi yapıda çünkü.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 193000
  • Model Yılı: '04
  • 2 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Haziran 19, 2013, 09:22:11 »
Benim tavan da sarkmalar oluştu ve öyle 15-20 cm çapında değil. 50-60 cm çapında.. şimdilik toplu iğne ile sabitledim.
Forumda bir arkadaş yaptırdığı ustanın telefonunu verdi ve usta ile görüştük. Orjinal tavan kumaşının dokuma gözleri aralıklı olduğundan
yapıştırıcının yüzeye çıktığını ve yeni kumaş yapılması gerektiğini söyledi bu seferde direk kumaşları ile aynı renkte olmayacak hatta ABS yazılarında
gideceği ifade etti yani kompe kaplama:(((  aracın orjinalliği bozaçağı için bende şu an için vazgeçtim..

Ama en kısa zamanda bu ütü olayını denicem..

Ayrıca Aşağıda özellikleri yazan bir ürün buldum..ve özelliklerinide ekledim. Bu ürünü kullanan varmı ?

EKSTRA GÜÇLÜ
tesa Sprey Yapıştırıcı
EKTRA GÜÇLÜ
60022

Kumaş, plastik, mukavva, köpük kauçuk, yalıtım malzemeleri, vinil, deri ve kauçuk gibi malzemeleri
birbirine veya metl ve tahtaya kalıcı olarak yapıştırmak için ekstra güçlü, film oluşturan tutkal.

*Ağır malzemeler ile sert ve pürüzlü yüzeylere uygun
*Minimal sprey buğusu, neme ve sıcaklığa dayanıklı
*Sprey yönü, yatay veya dikey olarak ayarlanabilir
*Ayarlanabilir sprey miktarı (H:Yüksek, M:Orta, L:Düşük)
*Silikon ve klorlu çözücüler içermez
*İçerik:500 ml
*Temel Uygulama

Aşağıdakiler tarafından kullanım için de idealdir:

*döşemeciler
*eyerciler
*otomotiv uygulamaları
... ve pek çok diğer sanayi, ev ve el sanatları uygulamaları.
2004 Toyota Coralla Family 1,6 Sol

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #11 : Haziran 20, 2013, 02:04:41 »
bugün yaptırdım tavan döşemesini. birkaç farklı döşemeciye bakmama rağmen hiçbirinde aynı kumaş yoktu. yenibosnada bir kumaşçıya gittik ustayla yine aynı rengi bulamadık. haliyle benzer bir renk kumaş kullanmak zorunda kaldık. ben açıkçası pek memmun kalmadım. ne kadar dikkat edilse de tavanın arkasındaki 3 klipsten bitanesi kırıldı. şimdi o kısım hafif sarkık kaldı. yarın toyota servisine gidip bu klipsten almaya çalışacağım. bu arada 200 tl ye halloldu.