Gönderen Konu: güncel kasa lpli aracı olanlar yardımcı olabilirmi lütfen  (Okunma sayısı 1470 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
arkadaşlar imzamdaki araç daha 1500 km de lpg taktırdım ama anlamadığım bemzin sarfiyatı durduğu halde (4 çizgi benzin var) yol blgs ında cruze range hala düşüyor yarım depo benzin var range 80 e indi bu sizin araçlardadamı böyle benzin alıncamı sıfırlanıyor bu değeri sıfırlayamıyorumda bazı araçlarda lpg de iken benzin ibresi düşüyor bunu biliyorum bunda benzin ibresi aynı ana range geriliyor sizin araçlarda durum nedir?

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: güncel kasa lpli aracı olanlar yardımcı olabilirmi lütfen
« Yanıtla #1 : Mayıs 09, 2012, 19:13:16 »
arkadaşlar imzamdaki araç daha 1500 km de lpg taktırdım ama anlamadığım bemzin sarfiyatı durduğu halde (4 çizgi benzin var) yol blgs ında cruze range hala düşüyor yarım depo benzin var range 80 e indi bu sizin araçlardadamı böyle benzin alıncamı sıfırlanıyor bu değeri sıfırlayamıyorumda bazı araçlarda lpg de iken benzin ibresi düşüyor bunu biliyorum bunda benzin ibresi aynı ana range geriliyor sizin araçlarda durum nedir?
Merhaba Serhat Bey. Benim araçta da benzin ibresi sabit ancak range düştü. hatta şu an range 0 (sıfır) ama benzin göstergesi normal. benzin aldığımızda yol bilgisayarı depodaki benzinin gideceği mesafeyi tekrar hesaplayacakmış. Sorun olacak bir durum gibi görünmüyor.   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 09, 2012, 19:52:05 »
bendede t25 avensis var benzin aldığım anda range yükseliyor. lpgde yola devam ettikçe range yani kalan mesafe düşüyor. ama anolog göstergede benzin olduğu yerde duruyor. arabaların beyinleri benzine göre ayarlandığı için benzinde gidiyorum o halde şukadar km gidebilirsin sanıyor. peugeotlarda durum dahada vahim analog göstergede düşüyor ilginç

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Eğri cetvelden düzgün çizgi çıkmaz
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 09, 2012, 20:24:31 »
sıkıntı yok durum bende de aynı auris dijital gösterge deponun yarısı dolu ama range 0 diyor.bu arada şehir içi 12lt lpg tüketiyorum  sizin değeriniz nasıl lpgyi taktıralı daha 600 km oldu.
Adam olmak cinsiyet meselesi değil, şahsiyet meselesidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Elegant a/t
  • 14 kere teşekkür etti
  • 34 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 09, 2012, 20:36:40 »
Aynen Uğur beyinde söylediği gibi oluyor benzin alınca depodaki litreye göre aracın gidebileceği ortalama mesafe yansıyor ekrana sonra benzin enjektörleri durup devreye lpg geçiyor fakat km sayacı döndüğü içinde toplam mesafeden düşmeye başlıyor ve sonunda 0 oluyor ama haala depoda benzin oluyor benim araç şuan 0 gösteriyor ama depoda benzin var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 72000
  • Model Yılı: '13
  • 45 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 09, 2012, 23:14:31 »
ben de aynı range olyıyını yaşadım ve hatta baya kafaya taktım  bu konu ile ilgili başlıkta açtım hatta servisten ve lpg kitimin distribütörüyle de görüştüm bana bir sıkıntı olmadığını teker döndükçe range in azalacağını söylediler.
yapmanız gereken 25- 30 tl lik benzin alıp şamandıranın hareket etmesini sağlamak. bende başta kafaya çok takmıştım ama inanın kısa bir süre içinde umursamıyorsunuz.
bazı markalrda range düşüyor ve kontağı açıp kapattığınızda tekrar düzeliyor ama toyotalarda illaki benzin almanız gerekiyor.
Azrail son noktayı koyana kadar, virgülle yaşamaya devam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 10, 2012, 16:00:53 »
sıkıntı yok durum bende de aynı auris dijital gösterge deponun yarısı dolu ama range 0 diyor.bu arada şehir içi 12lt lpg tüketiyorum  sizin değeriniz nasıl lpgyi taktıralı daha 600 km oldu.
Erol Bey benim mmt corolla lpg yi karmada (şehiriçi+Şehirdışı) 7.5 lt tüketiyor. Ölçümünüzün doğru olduğuna emin misiniz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Eğri cetvelden düzgün çizgi çıkmaz
  • Araç: Auris
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 10, 2012, 17:07:01 »
Erol Bey benim mmt corolla lpg yi karmada (şehiriçi+Şehirdışı) 7.5 lt tüketiyor. Ölçümünüzün doğru olduğuna emin misiniz?
Serkan bey durumu şöyle anlatayım aracım 20.000 kmde lpg montajı yaptıralı 700 km falan yaptım montajdan 1500 km sonra ayar falan yapacaklarını söylediler biraz daha yakıtın oturacağını söylediler. ölçüm doğru depoyu doldurdum şehir içinde 100 km yol yaptım tekrar doldurdum 12 lt lpg aldı depo.şehir içindeki benzin tüketimimde 10 ltreydi.lpg tüketimi de 1-2 lt fazla olmuyor mu zaten?karma lpg tüketim değerini 7.5 litreyse çok iyi.aracınızın karma benzin tüketimi fabrika verilerine göre 7.5 lt sizin araç lpg de 7.5 lt tüketiyor.fabrika verilerini yakalamak biraz zordur siz bir de lpg yakalamışsınız çok iyi(!)
Adam olmak cinsiyet meselesi değil, şahsiyet meselesidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #8 : Mayıs 10, 2012, 20:58:33 »
Serkan bey durumu şöyle anlatayım aracım 20.000 kmde lpg montajı yaptıralı 700 km falan yaptım montajdan 1500 km sonra ayar falan yapacaklarını söylediler biraz daha yakıtın oturacağını söylediler. ölçüm doğru depoyu doldurdum şehir içinde 100 km yol yaptım tekrar doldurdum 12 lt lpg aldı depo.şehir içindeki benzin tüketimimde 10 ltreydi.lpg tüketimi de 1-2 lt fazla olmuyor mu zaten?karma lpg tüketim değerini 7.5 litreyse çok iyi.aracınızın karma benzin tüketimi fabrika verilerine göre 7.5 lt sizin araç lpg de 7.5 lt tüketiyor.fabrika verilerini yakalamak biraz zordur siz bir de lpg yakalamışsınız çok iyi(!)

lpg ölçümünüzü yaparken 100 km gibi mesafelerdeki ölçüm payı yüksektir depoyu doldur boşalt yaparak ölçüm yapmaya çalışın 100 km gittiğinizde bir istasyon basınçtan dolayı 12 litre basarken deponuza diğer bir istasyon 8 litrede kalabilir arada bukadar fark olabilir bu tamamen istasyonun basıncıyla ilgili bir olay aracınızın 12 litreden daha az lpg tiketteceğine eminim ölçümünüzü daha uzun bir aralıkta tekrarlamanızı öneririm....