Gönderen Konu: Enjeksiyon süresindeki değişim  (Okunma sayısı 4785 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 5 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
Enjeksiyon süresindeki değişim
« : Mayıs 06, 2012, 22:56:08 »
Merhaba arkadaşlar ben arabayı aldığım 2006 yılından neredeyse bu yıla kadar enjeksiyon süresi OBDII cihazı ölçümlerinde 2,6-2,7 ms civarında idi.Oysa en son yaptığım ölçümlerde 3,0-3,1 ms civarında görünüyor.Konuyla ilgili ustalar yorum yapabilirmi birde bu durum yakıt artışını gerektirir gibi düşünürken öyle bişey tüketim değerlerine göre yok.Teşekkürler

Toyota Club Türkiye

Enjeksiyon süresindeki değişim
« : Mayıs 06, 2012, 22:56:08 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
Ynt: Enjeksiyon süresindeki değişim
« Yanıtla #1 : Mayıs 06, 2012, 23:00:50 »
bu enjeksiyon süresi gaza tepki verme süresi anlamına mı geliyor..
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Mayıs 06, 2012, 23:09:47 »
Enjeksiyon süresi bildiğim kadarıyla enjektörlerin açık kalarak yakıtı püskürttüğü süre ve değeri milisaniye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 25 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Mayıs 06, 2012, 23:14:07 »
araç benzin/lpg li mi ?
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Mayıs 06, 2012, 23:19:39 »
Araçta lpg var tabi bu devirde benzinli binmek güç.Bu enjeksiyon süresi dediğim benzindeki süre.Zaten lpg sistemindede ayar (kalibrasyon) yapılırken benzin enjeksiyon süreleri eşitlenmeye çalışılıyor.Denemek için 100 km kadar benzinde kullandım değişme olmadı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Mayıs 10, 2012, 10:58:29 »
Biraz daha benzinle binince enjeksiyon süresi normale döndü Anlaşılan lpg sistemi aracın herşeyine etki ediyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 25 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Mayıs 10, 2012, 11:19:25 »
belkide normali budur. ayarı iyi yapılmamış da olabilir bilmiyorum artık

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2009 Corolla 1.4 D4D Comfort
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 10, 2012, 14:13:12 »
Merhaba arkadaşlar ben arabayı aldığım 2006 yılından neredeyse bu yıla kadar enjeksiyon süresi OBDII cihazı ölçümlerinde 2,6-2,7 ms civarında idi.Oysa en son yaptığım ölçümlerde 3,0-3,1 ms civarında görünüyor.Konuyla ilgili ustalar yorum yapabilirmi birde bu durum yakıt artışını gerektirir gibi düşünürken öyle birşey tüketim değerlerine göre yok.Teşekkürler

Bu enjeksiyon süresi sabit mi ki? Gaza basma durumu ve yüke göre değişmiyor mu? Sizin hangi devirde ölçtünüz?

Hangi OBD cihaz ve yazılımla  ölçtünüz merak ettim. Aracın kendi ECU'su bu gibi değerlerin hangilerini veriyor sorgulama yapıldığında? Enjeksiyon basıncı konusunda da bilgi alabiliyormusunuz? ( LPG ECU sundan ölçüm yaptıysanız o başka tabii) .
Bizim dizellerde , genel OBDII yazılımıyla standart taramada 8-10 ölçüm değeri okunabiliyor , terminal modunda markaya özel ilgili PID i girerek belki farklı değerler de okunabilir ama denemedim, ilgili PID leri bulup sorgulama için biraz araştırma yapmak lazım galiba.. Birde benzinlilerde daha fazla sensör var tabii.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Mayıs 12, 2012, 21:36:42 »
 Enjeksiyon süresi sabit olmaz tabiki ama benim bahsettiğim rölanti enjeksiyonu.Benzinli corollada yanlış bilmiyorsam 18 sensör var araç bunları okuyup ecu ona göre belirliyor gaz kelebeği açısını.Çinden aldım bluetoothlu OBDII cihazı bir çok program var ama ben android marketten indirip cep telefonundan bağlanıyorum genellikle LTFT ve STFT değeri injeksiyon süresine bakıyorum anlamadığım bir sürü bilgiyide veriyor.