0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Murat Bey, diyorsunuz ki bu cocuklar daha önceden hic süt icmemis ve devlet dagitinca bu sendromlar görülmüs. Bu da ilginc bir bakis acisi ama daha aci. Demek ki bu cocuklarin aileleri süt bile alamiyor.
Yılmaz Özdil' in bugünkü yazısını okumanızı tavsiye ederim.
Herkes bilgisi çerçevesinde tabi ki yorumda bulunacak ( amacım başımızdakileri savunmak değil sakın yanlış anlaşılmasın)ama karşı tarafı hakarete maruz bırakacak şekilde olmamalıdır bu
Bu cümleyi "araştırmadan eleştirmeyelim" cümleme yönelik mi söylediniz ben mi alınganlık ediyorum Furkan Bey?
Proje iyi niyetli ama artık inek sütünün bile insan sağlığı açısından faydalı olup olmadığı tartışılıyor. Süt yerine çocuklara meyve yeme (elma bile olabilir) alışkanlığını kazandıracak bir projenin daha faydalı olabileceğine inanıyorum. Ayrıca bu projenin aceleye getirildiği apaçık. Öyle görünüyor ki sütün kaynağında sağılmasından, toplanmasına, işlenmesine, ambalajlanmasına, dağıtımına ve depolanmasına kadar uzanan süreçte bazı yerlerde bir şeyler ters gitmiş. Rahatsızlıkların çok farklı coğrafyalarda, belirli okullarda gözlenmesi bunu ortaya koyuyor. Öte yandan kamuoyunu rahatsız eden en önemli konu ise olay patlak verdikten hemen sonra devlet ve hükümet yetkililerinin günü kurtarmaya ve konuyu geçiştirmeye yönelik beyanları oldu. Nereden biliyorsunuz olayın laktoz intoleransından kaynaklandığı. O kadar çocuğu ne zaman tedavi ettiniz, o kadar sütü hangi arada tahlil ettiniz. Çok mu zor sadece "Konuyu inceliyoruz, eğer bir ihmalkarlık var ise en şiddetli şekilde cezalandırılacaktır" diyebilmek. Bir gün de alttan alsanız ölür müsünüz. Bu milletin çocuklarına ne kadar düşkün olduğunu, böyle sorumsuzca açıklamalar yaparak sizi sevenlerin nezdinde bile infiale neden olabileceğinizi düşünemiyor musunuz?
Murat Bey daha önce pırasayı 20 yıl yeyipte benim yanımda alerji olan arkadaşım oldu. Vücut daha önce reaksiyon göstermediği birşeye anlamsız birşekilde reaksiyon gösterebiliyor(muş). Ayrıca birçok çocuğun süte karşı antipatik duruşu çocukları bu tarz mızmızlıklara yöneltebiliyor. Ana okulunda ben de benzer şeyler yapardım. Ailelerin süt alamadığı gibi bir durum söz konusu değil ama devlet herkes kendi sütünü alabiliyor diye sütü öne çıkaran böyle bir uygulamayı yapmamalı mı sizce? O zaman sigarayı da herkes kendi iradesiyle bırakabilirken neden bunca kampanya düzenleniyor? Bakın 7.2 milyon diyorum. Hatasız, sorunsuz olması mümkün mü? Bu 7.2 milyon arabada olsa su da olsa sütte olsa muhakkak bir takım sorunlar yaşanır. Bende diyorum ki bunun maksimum düzeyde önüne geçilecek çalışmalar yapılarak uygulama devam etmeli.
Hakkı Bey benzer cümleleri yazmaya hazırlanıyordum. Bu manevralar hiç samimi değildi. Bir kere bir doktor a söz verin be arkadaş! Konu insanların çocukları... Eline çöp batsa kıyamet kopar ( gerekli gereksiz tartışılır tabi) Bu hassasiyeti gösterememek faydalı bir projeye gölge düşürüyor sorun burda. Zaten araştırmayan bir toplumuz. Şimdi kim ne söylese herkes inanır oldu. "Süt zehirliymiş", "bilerek zehirliyorlar" ne teoriler ne teoriler. Şimdi insanları tekrar bilgilendirmek bize düştü. Kimse memleketin bakanına inanmıyor diyor ki " hocam sen içsin dersen izin vereyim" Yani aslında kim neyi nerde konuşacağını bilse bu kadar saçmalanmayacaktı.