Gönderen Konu: OKULLARDA SÜT DAĞITIMI  (Okunma sayısı 2486 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
OKULLARDA SÜT DAĞITIMI
« : Mayıs 04, 2012, 09:17:29 »
Forumda aradım bulamadım bu konu açılmamış sanırım, eksiği ben gidereyim dostlar.

Ayrıca ülkeyi yönetenlerin verdiği saçmasapan ve komik bahanelere ithafen bende bu bozuk süt olayına
zaytung tan alıntıyla giriyorum.

Toyota Club Türkiye

OKULLARDA SÜT DAĞITIMI
« : Mayıs 04, 2012, 09:17:29 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 158000
  • Model Yılı: '08
  • 5 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
Ynt: OKULLARDA SÜT DAĞITIMI
« Yanıtla #1 : Mayıs 04, 2012, 09:20:27 »

''Çocukları, yasaların ulaşamayacağı yerlerde saklayınız."

dissapointment=expectations/reality

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 04, 2012, 09:32:28 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2015 Honda Civic Beyaz :)
    • Online Matematik
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
« Yanıtla #3 : Mayıs 04, 2012, 10:54:20 »
Ben yine aşırılığa kaçtığı düşüncesindeyim. Laktoz intolerasyonu diye birşey var(mış). Zehirlenmeye benzer tanıları olduğu biliniyor ve söyleniyor. 7.2 milyon kutu su dağıtsan yine sorun çıkardı ki süte karşı bu şekilde hassasiyet gösterme oranı oldukça yüksek(miş). Bence biraz araştırmak lazım.Benim bu süt dağıtımıyla branş anlamında hiç alakam olmamasına rağmen insanlara bilgi verebilmek adına gidip bilgi aldım. Zira adamlar okullarda velilerden izin istediler. Bir takım hassasiyetleri ve alerjileri varsa aileler "istemiyoruz" u işaretlediler ve onların çocuklarına süt dağıtılmadı. Ben eleştiriye de eleştirilmeye de açık bir insanım ancak biraz bilgi sahibi olmak ve objektif olmak lazım. 7.2 milyon sütten sonra hiç bir sorun olmasaydı harika bir uygulama diyecek miydik?

Bana kalırsa söz konusu kitlenin bu derece büyük oluşu bu tarz sorunlarla karşılaşılmasına neden oluyor ama bunun içinde bu faydalı uygulamadan vazgeçilmemeli diye düşünüyorum.

Ha şunuda eklemeliyim. Sütler 3 er günlük olarak okullara gelmektedir ve uygun ortamlarda muhafaza edilmelidir.Sen giderde okulun güney cephesinde sütleri haftasonu barındırırsan pazartesi felakete çanak tutarsın.  Bu uygulama bu anlamda fazlaca dikkat gerektiriyor. Yani uygulama ve denetleme anlamında sorun çıkmaması bakanlığın ve okulların elinde. İşte bu noktada hata affedilemez.
Matematik sever, öğretir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 55000
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 04, 2012, 11:00:02 »
Murat Bey, diyorsunuz ki bu cocuklar daha önceden hic süt icmemis ve devlet dagitinca bu sendromlar görülmüs.
Bu da ilginc bir bakis acisi ama daha aci. Demek ki bu cocuklarin aileleri süt bile alamiyor.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 180
  • Model Yılı: '14
  • 175 kere teşekkür etti
  • 129 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 04, 2012, 11:00:11 »
Yılmaz Özdil' in bugünkü yazısını okumanızı tavsiye ederim.
İYİ şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Online Matematik
« Yanıtla #6 : Mayıs 04, 2012, 11:05:33 »
Murat Bey, diyorsunuz ki bu cocuklar daha önceden hic süt icmemis ve devlet dagitinca bu sendromlar görülmüs.
Bu da ilginc bir bakis acisi ama daha aci. Demek ki bu cocuklarin aileleri süt bile alamiyor.

Murat Bey daha önce pırasayı 20 yıl yeyipte benim yanımda alerji olan arkadaşım oldu. Vücut daha önce reaksiyon göstermediği birşeye anlamsız birşekilde reaksiyon gösterebiliyor(muş). Ayrıca birçok çocuğun süte karşı antipatik duruşu çocukları bu tarz mızmızlıklara yöneltebiliyor. Ana okulunda ben de benzer şeyler yapardım. Ailelerin süt alamadığı gibi bir durum söz konusu değil ama devlet herkes kendi sütünü alabiliyor diye sütü öne çıkaran böyle bir uygulamayı yapmamalı mı sizce? O zaman sigarayı da herkes kendi iradesiyle bırakabilirken neden bunca kampanya düzenleniyor? Bakın 7.2 milyon diyorum. Hatasız, sorunsuz olması mümkün mü? Bu 7.2 milyon arabada olsa su da olsa sütte olsa muhakkak bir takım sorunlar yaşanır. Bende diyorum ki bunun maksimum düzeyde önüne geçilecek çalışmalar yapılarak uygulama devam etmeli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Online Matematik
« Yanıtla #7 : Mayıs 04, 2012, 11:18:58 »
Yılmaz Özdil' in bugünkü yazısını okumanızı tavsiye ederim.

Uğur abi her görüşün düşüncesini, yorumunu okur,dinlerim. Hiç gocunmam, saygı duyarım :) Önerin için teşekkür ederim ama zaten hiç kaçırmam :) Ben olaya acaba nerenin rezervleri eritilecek gözüylede bakıyorum ayrıca... :) Yani bir yandan çocuklarımızı bir yandan ekonomiyi kendi içimde değerlendirmeye çalışyorum. Ben aslında bu adamlar ne yapsa olmaaaaz dyen zihniyete karşıyım. Bir duralım, düşünelim, tartalım kar-zarar oranına bakalım olmaaaaz diyeceksek yine diyelim. Bu bağlamda görüşümü bildirmek istedim. Biliyorum ki online platformlarda bu konular pek sağlıklı tartışılmıyor yinede şansımı denedim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 04, 2012, 11:38:41 »
Laktoz sindirimine bağlı bir şey diyeceğim ama bu kadar öğrencide de olmaz ki böyle bir şey.Hayatında hiç mi süt içmedi bu insanlar.

http://saglik.milliyet.com.tr/Saglik/HaberDetay.aspx?ArticleID=1043933&Date=08.01.2009&aType=HaberDetay&b=Laktozsuz%20sutu%20kimler%20icmeli

Çok saçma,bilimsel açıklığı olmayan cevaplar.Rezillik.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • www.formediet.com
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '12
« Yanıtla #9 : Mayıs 04, 2012, 11:49:32 »
Herkes bilgisi çerçevesinde tabi ki yorumda bulunacak ( amacım başımızdakileri savunmak değil sakın yanlış anlaşılmasın)ama karşı tarafı hakarete maruz bırakacak şekilde olmamalıdır bu >:( :kötü:

Evet bu gördüğümüz zehirlenme vakası değil .. Sadece uzun zamandır süt tüketimi olmayan bireylerde görülen ''Laktoz İntoleransı''.

Eğer bu zehirlenme vakası olsaydı bu sütü içen tüm bireylerde aynı şikayetler (hatta daha ağır şikayetler) görülürdü fakat alınan haberler herkeste aynı şikayetlerin olmadığını sadece basit mide bulantısı, ateş, baş dönmesi vs. olduğunu  göstermektedir. Bu sadece bireylerde  süt tüketiminin olmamasıyla  beraber kişilerin midesinde laktaz enzimi inhibe olmasından kaynaklanan geçici bir durum. Sonuç olarak aynı sütleri siz başka ülkelerde de dağıtsanız bu tarz şikayetlerle karşılaşırsınız. bu durumda yapılması gereken en akılcı çözüm çocukların bazı testlerden geçirilip laktoz intoleransı tespit edilenlere ayran veya yoğurt dağıtımı yapmak olacaktır. 

bu durumu hangi gıda bilimcisine, tıp profosyoneline (beslenme ve diyet uzmanı,çocuk hastalıkları uzmanı, dahiliye uzmanı veya gastroentrolog...) sorarsanız sorun aynı yanıtı alırsınız !!!

Lütfen kişiler çıkmaza düştüğünde bundan rant sağlamaya çalışmayalım.

Bu durumun hala zehirlenme vakası olduğunu düşünenler varsa çok basit bir çözüm daha; ' O ne olduğu bellirsiz -sözüm ona- sütleri çocuklarınıza içirmezsiniz gidip paraya kıyar ve güvendiğiniz markaların sütlerini satın alıp içirirsiniz.... ':olmamış:
(ama niye alalım ki... o kadar güzel asitli içecekler, hazır meyve suları market raflarında bizi bekliyorken neden doğal bir ürün satın alalım tabi ki yapay olana koşacağız her zaman yaptığımız gibi.....)
Online Zayıflama ve Sağlıklı Beslenme
http://www.formediet.com
Çünkü En Lezzetlisi Sağlığınız !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mayıs 04, 2012, 11:51:24 »
Proje iyi niyetli ama artık inek sütünün bile insan sağlığı açısından faydalı olup olmadığı tartışılıyor. Süt yerine çocuklara meyve yeme (elma bile olabilir) alışkanlığını kazandıracak bir projenin daha faydalı olabileceğine inanıyorum. Ayrıca bu projenin aceleye getirildiği apaçık. Öyle görünüyor ki sütün kaynağında sağılmasından, toplanmasına, işlenmesine, ambalajlanmasına, dağıtımına ve depolanmasına kadar uzanan süreçte bazı yerlerde bir şeyler ters gitmiş. Rahatsızlıkların çok farklı coğrafyalarda, belirli okullarda gözlenmesi bunu ortaya koyuyor. Öte yandan kamuoyunu rahatsız eden en önemli konu ise olay patlak verdikten hemen sonra devlet ve hükümet yetkililerinin günü kurtarmaya ve konuyu geçiştirmeye yönelik beyanları oldu. Nereden biliyorsunuz olayın laktoz intoleransından kaynaklandığı. O kadar çocuğu ne zaman tedavi ettiniz, o kadar sütü hangi arada tahlil ettiniz. Çok mu zor sadece "Konuyu inceliyoruz, eğer bir ihmalkarlık var ise en şiddetli şekilde cezalandırılacaktır" diyebilmek. Bir gün de alttan alsanız ölür müsünüz. Bu milletin çocuklarına ne kadar düşkün olduğunu, böyle sorumsuzca açıklamalar yaparak sizi sevenlerin nezdinde bile infiale neden olabileceğinizi düşünemiyor musunuz?
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Online Matematik
« Yanıtla #11 : Mayıs 04, 2012, 11:56:29 »
Herkes bilgisi çerçevesinde tabi ki yorumda bulunacak ( amacım başımızdakileri savunmak değil sakın yanlış anlaşılmasın)ama karşı tarafı hakarete maruz bırakacak şekilde olmamalıdır bu >:( :kötü:

Bu cümleyi "araştırmadan eleştirmeyelim" cümleme yönelik mi söylediniz ben mi alınganlık ediyorum Furkan Bey? :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • www.formediet.com
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '12
« Yanıtla #12 : Mayıs 04, 2012, 12:00:46 »
Bu cümleyi "araştırmadan eleştirmeyelim" cümleme yönelik mi söylediniz ben mi alınganlık ediyorum Furkan Bey? :)

Yok yok Murat Bey alınganlık yapmayalım lütfen... Birilerine ithafen yazılsaydı eğer alıntı yapılarak yazılırdı ;) ;)
Online Zayıflama ve Sağlıklı Beslenme
http://www.formediet.com
Çünkü En Lezzetlisi Sağlığınız !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Online Matematik
« Yanıtla #13 : Mayıs 04, 2012, 12:04:37 »
Proje iyi niyetli ama artık inek sütünün bile insan sağlığı açısından faydalı olup olmadığı tartışılıyor. Süt yerine çocuklara meyve yeme (elma bile olabilir) alışkanlığını kazandıracak bir projenin daha faydalı olabileceğine inanıyorum. Ayrıca bu projenin aceleye getirildiği apaçık. Öyle görünüyor ki sütün kaynağında sağılmasından, toplanmasına, işlenmesine, ambalajlanmasına, dağıtımına ve depolanmasına kadar uzanan süreçte bazı yerlerde bir şeyler ters gitmiş. Rahatsızlıkların çok farklı coğrafyalarda, belirli okullarda gözlenmesi bunu ortaya koyuyor. Öte yandan kamuoyunu rahatsız eden en önemli konu ise olay patlak verdikten hemen sonra devlet ve hükümet yetkililerinin günü kurtarmaya ve konuyu geçiştirmeye yönelik beyanları oldu. Nereden biliyorsunuz olayın laktoz intoleransından kaynaklandığı. O kadar çocuğu ne zaman tedavi ettiniz, o kadar sütü hangi arada tahlil ettiniz. Çok mu zor sadece "Konuyu inceliyoruz, eğer bir ihmalkarlık var ise en şiddetli şekilde cezalandırılacaktır" diyebilmek. Bir gün de alttan alsanız ölür müsünüz. Bu milletin çocuklarına ne kadar düşkün olduğunu, böyle sorumsuzca açıklamalar yaparak sizi sevenlerin nezdinde bile infiale neden olabileceğinizi düşünemiyor musunuz?

Hakkı Bey benzer cümleleri yazmaya hazırlanıyordum. Bu manevralar hiç samimi değildi. Bir kere bir doktor a söz verin be arkadaş! Konu insanların çocukları... Eline çöp batsa kıyamet kopar ( gerekli gereksiz tartışılır tabi)

Bu hassasiyeti gösterememek faydalı bir projeye gölge düşürüyor sorun burda. Zaten araştırmayan bir toplumuz. Şimdi kim ne söylese herkes inanır oldu. "Süt zehirliymiş", "bilerek zehirliyorlar" ne teoriler ne teoriler. Şimdi insanları tekrar bilgilendirmek bize düştü. Kimse memleketin bakanına inanmıyor diyor ki " hocam sen içsin dersen izin vereyim" :) Yani aslında kim neyi nerde konuşacağını bilse bu kadar saçmalanmayacaktı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • 96 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Mayıs 04, 2012, 12:09:03 »
Murat Bey daha önce pırasayı 20 yıl yeyipte benim yanımda alerji olan arkadaşım oldu. Vücut daha önce reaksiyon göstermediği birşeye anlamsız birşekilde reaksiyon gösterebiliyor(muş). Ayrıca birçok çocuğun süte karşı antipatik duruşu çocukları bu tarz mızmızlıklara yöneltebiliyor. Ana okulunda ben de benzer şeyler yapardım. Ailelerin süt alamadığı gibi bir durum söz konusu değil ama devlet herkes kendi sütünü alabiliyor diye sütü öne çıkaran böyle bir uygulamayı yapmamalı mı sizce? O zaman sigarayı da herkes kendi iradesiyle bırakabilirken neden bunca kampanya düzenleniyor? Bakın 7.2 milyon diyorum. Hatasız, sorunsuz olması mümkün mü? Bu 7.2 milyon arabada olsa su da olsa sütte olsa muhakkak bir takım sorunlar yaşanır. Bende diyorum ki bunun maksimum düzeyde önüne geçilecek çalışmalar yapılarak uygulama devam etmeli.

Surada yazdiginizi ilk yazinizda anlamak benim icin mümkün degildi. Biraz daha acik yazisirsak yanlis anlasmalarin önüne gecebiliriz.
Radyasyonlu findigin dagitildigi, bakanin cikip radyasyonlu cay ictigi bir ülkedeyiz. O yüzden sütün ne olup olmadigini da sorgulamak gerekiyor.

Projeyi gectim; ben parodi niyetine yetkililerin aciklamalarini okuyorum.

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mayıs 04, 2012, 12:11:51 »

Ne aşısından bahsediyor bu anlamadım.Kobay sanki insanlar...Hayret bir şey.Bu görevleri kim verdi size acaba. Rezilllllllllllllllll  !!!

Edit: Ciddi ciddi yorumlar sandım :D Zaytungmuş

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Mayıs 04, 2012, 12:13:33 »
Hakkı Bey benzer cümleleri yazmaya hazırlanıyordum. Bu manevralar hiç samimi değildi. Bir kere bir doktor a söz verin be arkadaş! Konu insanların çocukları... Eline çöp batsa kıyamet kopar ( gerekli gereksiz tartışılır tabi)

Bu hassasiyeti gösterememek faydalı bir projeye gölge düşürüyor sorun burda. Zaten araştırmayan bir toplumuz. Şimdi kim ne söylese herkes inanır oldu. "Süt zehirliymiş", "bilerek zehirliyorlar" ne teoriler ne teoriler. Şimdi insanları tekrar bilgilendirmek bize düştü. Kimse memleketin bakanına inanmıyor diyor ki " hocam sen içsin dersen izin vereyim" :) Yani aslında kim neyi nerde konuşacağını bilse bu kadar saçmalanmayacaktı.

Çok haklısın Murat Hocam, başka bir konuda da belirttiğim gibi annem ve baba emekli ilkokul öğretmenidir. Öğretmenlik hayatları boyuncu 1., 2. veya 3. sınıf okuttular çoğunlukla. Belirtiğiniz gibi öğretmenin çocukların nezdinde çok önemli bir yeri vardır. Burada maalesef bu enkazı kaldırmak ve ortalığı toparlamak size ve meslektaşlarınıza düşüyor. Anne ve babamın hayatında belirli meyve ve sebzeleri hiç ağzına almamış pek çok çocuğu ikna ettiğini ve ailelerinden hayır duası aldığını  bilirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mayıs 04, 2012, 13:10:02 »

ne demek " kimse memleketin bakanına inanmıyor " cümlesi bu devirde bu düşünce inanamadım.
Bakın burda o parti bu parti diye bir konu yok, kaş yapalım derken göz çıkarılmış bunuda eleştirmek herkesin hakkı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Mayıs 04, 2012, 13:24:52 »
Arkadaşlar, lütfen sakin olalım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • 96 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Mayıs 04, 2012, 13:37:45 »
Beyler sohbeti nazikce devam ettirelim. Birbirinizi kirmadan.