Gönderen Konu: avensis verso canlı cekim :D  (Okunma sayısı 1504 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • serdar_tanitmis@hotmail.com
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
avensis verso canlı cekim :D
« : Mayıs 04, 2012, 09:08:15 »
bugün beyazıtta avensis verso aracını gördüm böyle modele ilk defa rastladım ve sizinle paylaşmak istedim :D

Uploaded with ImageShack.us

buda benden :)

34 TCT 34 plakayı gördüm levent kanyonda fıat albea sarı takside bulunmaktadır.İnşallah yakın zamanda cekicem onuda :D
Her zaman doğruyu söyle hiçbir zaman ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın...

Toyota Club Türkiye

avensis verso canlı cekim :D
« : Mayıs 04, 2012, 09:08:15 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: avensis verso canlı cekim :D
« Yanıtla #1 : Mayıs 04, 2012, 09:44:07 »
İlginç! birkaç fotoda içini çekebilseydiniz keşke.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 04, 2012, 17:45:58 »
birkaç kere de ben görmüştüm, yazın baya oluyor bundan türkiyede...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 04, 2012, 18:34:34 »
avrupada genelde sedan olarak c segmenti yok c segmentini hb olarak kullanıyorlar ve sedan için d segmenti oluyor demekki burdaki corolla verso orda avensis verso olmuş :D hep ufak tefekleri tr ye itelemişler galba
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Mayıs 04, 2012, 18:36:00 »
avrupada genelde sedan olarak c segmenti yok c segmentini hb olarak kullanıyorlar ve sedan için d segmenti oluyor demekki burdaki corolla verso orda avensis verso olmuş :D hep ufak tefekleri tr ye itelemişler galba

abim yeni mi çözdün yav :D :D :)
Her zaman doğruyu söyle hiçbir zaman ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Mayıs 04, 2012, 18:39:32 »
abim yeni mi çözdün yav :D :D :)
Ya bu sıralar çok gelişti türkiye diye söylentiler duyuyorum artık 2. sınıf ülke olmaktan çıkmışızdır diye düşündüm birden ama yanılmışım galba :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Mayıs 04, 2012, 18:56:13 »
Ya bu sıralar çok gelişti türkiye diye söylentiler duyuyorum artık 2. sınıf ülke olmaktan çıkmışızdır diye düşündüm birden ama yanılmışım galba :D

bu vergilerle bu arabalar cok zor vala :D :D :) elimizdekileri buldugumuza dua edelim :lol:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bir memleket gibidir gemi...
    • 9GAG - Just For Fun
  • Kilometre: 140
  • Model Yılı: '06
  • 1 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 04, 2012, 20:09:50 »

Dunyanin en cok satan iki araci Toyota Corolla ve Hyundai Elantra oldu 2011 yilinda. İkisi de C segmenti sedan araclar.

Avensis Verso Turkiye'ye gelse satilmaz acikcasi, MPV araclar ragbet gormuyor ulkemizde. Her sirket gibi Toyota'nin da ticari kaygilari vardir, satmayacak arac icin bir ulkeye yatirim yapmak sirkete zarar olarak donecektir. Corolla Verso'nun bile satislari ortada, yollarda pek rastlanmayan bir arac, daha dogrusu MPV sinifina giren araclara pek rastlanmiyor ulkemizde. Hal boyleyken Avensis Verso'nun gelmesi gereksiz olurdu.
Beşiktaş JK Kongre Üyesi - TMMOB JMO Üyesi - Beşiktaş'ın Şövalye Ruhlu Semt Çocuğu - Bahriyeli

'06 Corolla HB 1.6 16V VVT-I Sol Spec. (SR + CC)  A/T - /////ALPINE PMX-F640 SBE-1243BR SPG-17CS SXE-1325S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Mayıs 04, 2012, 20:25:51 »
Dunyanin en cok satan iki araci Toyota Corolla ve Hyundai Elantra oldu 2011 yilinda. İkisi de C segmenti sedan araclar.

Avensis Verso Turkiye'ye gelse satilmaz acikcasi, MPV araclar ragbet gormuyor ulkemizde. Her sirket gibi Toyota'nin da ticari kaygilari vardir, satmayacak arac icin bir ulkeye yatirim yapmak sirkete zarar olarak donecektir. Corolla Verso'nun bile satislari ortada, yollarda pek rastlanmayan bir arac, daha dogrusu MPV sinifina giren araclara pek rastlanmiyor ulkemizde. Hal boyleyken Avensis Verso'nun gelmesi gereksiz olurdu.
Avrupa da diye dile getirmiştim zaten corolla nın dünyada en çok satılan araç olması avrupada en çok satılan araç olmasını gerektirmez
İngiltere
1 Ford Fiesta 8,829
2 Ford Focus 8,055
3 Vauxhall Corsa 7,805
4 Vauxhall Insignia 5,929
5 Vauxhall Astra 5,722
6 VW Golf 5,503
7 Mini 4,778
8 BMW 3 Series 4,534
9 BMW 1 Series 4,077
10 Nissan Qashqai 3,918
Fransa
1 Renault Clio 10,305
2 Peugeot 207 10,145
3 Renault Mégane 7,584
4 Citroen C3 7,566
5 Peugeot 308 7,463
6 Renault Scénic 6,452
7 Peugeot 3008 5,408
8 Citroen C4 Picasso 5,087
9 VW Polo4,588
10 Dacia Duster 4,421
İtalya
1 Fiat Punto 11,940
2 Fiat Panda 10,393
3 Fiat 500 7,449
4 Ford Fiesta 5,923
5 Lancia Ypsilon 5,354
6 VW Golf 4,520
7 Opel Corsa 4,375
8 VW Polo 4,252
9 Renault Clio 3,572
10 Opel Astra 3,408
11 Ford Focus 3,127
12 Toyota Yaris 3,047
13 Alfa Romeo Giulietta 2,904
14 Citroen C3 2,679
15 Nissan Qashqai 2,563
Norveç
1 VW Passat 411
2 VW Golf 391
3 Mitsubishi ASX 363
4 Ford Focus 325
5 Ford Mondeo 310
6 Nissan Qashqai 307
7 Volvo V70 256
8 Volvo V60 255
9 Toyota Avensis 246
10 Skoda Octavia 245 vs diye liste uzar 2011 haziran ayı satışları bunlar ordaki megane focus vs bizim sedan olarak kullandığımız ama onların hb kullandıkları araçlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Mayıs 04, 2012, 20:27:42 »
ek olarak vergi yakıt v.s yüklerinden dolayı tr de satılamayacağının farkında olmakla beraber yüksek segment araçlara hepimiz binme hakkına  sahipiz bence . ama devlet baba sağolsun buna eyvalla ediyoruz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • 9GAG - Just For Fun
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Mayıs 04, 2012, 21:37:24 »
Norvec disinda verdiginiz verilerde D sinifi sedan goremedim. Avrupa genel olarak B segmenti HB (B segmentinin %90'i falan HB'dir zaten tahminim) kullaniyor gibi gozukuyor bu verilerde, bu baglamda C segmentini HB araclarda kullanmalari gayet normal, demek ki Avrupa HB arac seviyor.

Ulkemizde ise sektorun durumu dunyadaki ile paralel gidiyor, bu nedenle dunya genelinden ornekledim.

Avrupa'da, verdiginiz verilerin isiginda bakacak olursak, Fransa disinda MPV arac satisi yaygin degil. Ben olayin vergi, yakit vb. yonlerinden bakmiyorum. Babam Corolla sedan almadan once Renault Scenic 1.6 RXE kullaniyordu, MPV araclarin piyasa agirligini biliyorum az cok bu sebeple, yakit olarak suan kullandigim Corolla'dan az yakiyordu vergi olarak ise ayni dilimdeydi, fiyat olarakta C segmenti oldugundan yine ayni civarlarda bir arac.

Demek istedigim; kime sorsaniz MPV araclari begenir, ben de begeniyorum. Fakat bu tip araclar ne olursa olsun tutulmuyor ulkemizde. Sehir ici trafiginde bosluklara sigacak fakat cokta kucuk olmayan bir arac ulkemiz icin de dunya icin de optimum aractir. Bu nedenle "Compact" tabir edilen C segmenti sedanlar yaygindir. Kompakt'in kelime anlami; derli toplu, islevine gore az hacimli.

Acik konusmak isterim, ben Corsa'da park sorunu hic yasamadim, trafikten aracin kucuk olmasindan dolayi kacabildigim cok oldu, simdi Corolla HB araca gecince biraz kisitlandigimi hissediyorum. Avensis Verso tarzi bir aracla sehir icinde rahat edilmez, sehir hayati dunyada oldugu gibi ulkemizde de cok yaygin, bu tip araclarin sehir hayatinda pek yeri yok yani.

Ford'un bu ayarda, belki de daha guzel bir araci var. Ford Galaxy. Kac tane gormussunuzdur yenilerinden yollarda? Veya Seat Alhambra.

OTV, MTV konularina girersek ipin ucu kacar. Ben aracin neden bu ulkede satilmadigina kendi yorumumu yapiyorum. Ve bana gore buraya bu aracin gelmemesinin vergi ve yakit durumuyla alakasi yoktur. SW araclar da tutmuyor ulkemizde, bunun gibi dusunebiliriz durumu.

Mehmet Can Bey, yaniti size vermisim gibi oldu fakat yanlis anlasilmasin, genel goruslerimi sizin nezdinizde aciklamak istedim sadece.

Ve tabi bence.
Beşiktaş JK Kongre Üyesi - TMMOB JMO Üyesi - Beşiktaş'ın Şövalye Ruhlu Semt Çocuğu - Bahriyeli

'06 Corolla HB 1.6 16V VVT-I Sol Spec. (SR + CC)  A/T - /////ALPINE PMX-F640 SBE-1243BR SPG-17CS SXE-1325S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Mayıs 05, 2012, 00:06:42 »
Gökhan bey siz anlamamışsınız, tamamen konuyu başka yere çekmişsiniz tr de corollo verso var avrupada avensis verso var fark bu yani yok mpv yok sw tutulmuyor bende biliyorum bunları bizde corolla varken adamlarda avensis var bu kadar basit yani düşününce

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • 9GAG - Just For Fun
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Mayıs 05, 2012, 01:33:19 »
Gökhan bey siz anlamamışsınız, tamamen konuyu başka yere çekmişsiniz tr de corollo verso var avrupada avensis verso var fark bu yani yok mpv yok sw tutulmuyor bende biliyorum bunları bizde corolla varken adamlarda avensis var bu kadar basit yani düşününce

Toyota Europe Verso

http://www.toyota-europe.com/cars/new_cars/verso/index.tmex

Toyota Turkiye Verso

http://www.toyota.com.tr/cars/new_cars/verso/index.aspx

Ek olarak Avrupa'da Verso-S var, Yaris sasisi uzerine yapilmis

http://www.toyota-europe.com/cars/new_cars/verso-s/index.tmex

Suan Toyota Europe sitesinde Avensis Verso modeli yok, Avrupa'da olup Turkiye'de olmayanlar;

IQ, Aygo, Verso-S ve Dyna adinda kamyonet.

http://www.toyota-europe.com/index.tmex

Onceki satislari bilmiyorum, takip etmiyordum, fakat gorunen o ki Avensis Verso'dan vazgecilmis. Vazgecilen bir arabanin burada hic olmamasi da bir bakima guzel, cunku ileride yedek parca vb. sorunlar cikmasi muhtemel.

Ben sizin dusuncenizin farkindayim, guzel ve kaliteli araclarin ulkeye gelisinden bahsetmissiniz, daha dogrusu gelmeyisinden. Fakat suan Avrupa'daki Toyota urun gamiyla Turkiye'deki urun gami arasinda buyuk farklar yok. Altyapi yetersizligi sebebiyle Navigasyon'un gec gelisi, yol durumu sebebiyle yukseklik farki ve bu baglamda yol tutus eksiklikleri, vergi dilimleri dolayisiyla motor secenegi farklari vb. durumlar var. Ama benim gordugum kadariyla bu farklar da hizla kapaniyor.

Dikkatimi ceken bir durum paylasmak istiyorum bu durumdan bagimsiz olarak. Toyota Hollanda sitesinde (resimdeki aracin Hollanda plakali olmasindan yola ciktim) Verso baslangic fiyati 23.755 Euro yani 54.600 TL civari. Toyota Turkiye baslangic fiyati ise 53.400 TL. Ayni motora sahipler, Flemenkce bilmedigimden Europe sitesinden donanima bakiyorum, onemli bir fark yok yazilanlar arasinda. Flash player'im olmadigindan mobil siteden bakabildim bu arada, belirtmemde fayda var sanirim donanim hususunda.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Mayıs 05, 2012, 01:59:23 »
gökhan bey demekki ülke olarak baya bir yol kat etmişiz ve ben olduğunca geride kalmışım sanırsam. edirneli olduğum için avrupa istanbuldan daha yakın bana  bulgaristan olsun yunanistan olsun sürekli gidip gelen biriyim inanın ki c segmenti sedan araç görmek o kadar zorki(krizdeki yunanistandaki taksileri görün dayanamayıp binersiniz nereye olursa götür dersiniz e 200 en basiti ) toyota görmek bile zor .toyotaavensis verso üretmekten vazgeçmedi . 2 sinden de vazgeçti corolla versodanda vazgeçti verso koydu adını  ;) gönderdiğiniz linklerdeki tüm araçlar verso ne corolla verso nede avensis verso nasılki vw passat cc demekten vazgçti cc yaptı sadece oda o hesap.hem ek olarak ben d sınıfı araç çok satlıyor demedimki adamlar compact sınıf araçlara biniyor demekki ama c sınıfı compactları tercih ediyorlar . sedan araç isteynde d segmenti alıyor bu kadar basit yani ne gerek ver bu kadar konuyu karmaşıklaştırmaya . adamlar sedan a bincem derse d segmenti alıyor bu dur yani olay . sedan araç türkiye de aile faktöründen dolayı rahbet görüyor. avrupada da çok satılcak diye bir kanun yok zevk ve işlevsellik meselesi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Mayıs 05, 2012, 02:13:07 »
neyse gökhan bey gönül isterdiki hollanda gibi vergilerin yol su elektirik olarak geri döndüğü refah düzeyi yüksek bir ülkede yaşayıpta versoya bin lira fazla vergi vermeyi . yada ne bileyim bulgaristanda yaşayıpta 2003 2004 model mercedes benz lere 10 bin 12 bin liraya binmeyi yinede vatan sağ olsun sağlıcakla kalın iyi geceler dilerim .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • 9GAG - Just For Fun
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Mayıs 05, 2012, 02:56:53 »
Ben soylemek istedigim hicbir seyi anlatamamisim demek ki, ozur dilerim. Son bir bilgi vermeden gecemeyecegim, suan satilan Verso, Corolla Verso'nun devamidir, C sinifidir, Corolla sasisi uzerinde yurumektedir. Megane Scenic'in Scenic olmasi, Corolla HB'in Auris olmasi, Passat CC'nin CC olmasi gibi. Sasi degismemis sadece ve sadece isim degismistir. Avensis Verso isminin verilmesi de Avensis sasisi ustunde yurumesinden gelmektedir, C4 Picasso gibi.

Neyse uzatmayalim, iyi geceler dilerim.