Gönderen Konu: renault fluence z.e. bu hafta sonu satışta  (Okunma sayısı 1560 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
renault fluence z.e. bu hafta sonu satışta
« : Mayıs 02, 2012, 07:57:27 »
Türkiye'nin ilk elektrikli otomobilinin satış fiyatı yüzde 3 ÖTV uygulaması sayesinde benzeri dizel modelden daha uygun fiyata 60 bin liradan başlayacak. Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, elektrikli Fluence'ı geniş çevrelere götürebilmek için altyapı faaliyetlerinin çok önemli olduğunu belirterek, bu aracın satışıyla ilgili başlangıçta İstanbul, Ankara, Gaziantep, Kocaeli ve Bursa'da yetkili satıcıların hizmet vereceğini söyledi. Bu noktalarda gerekli altyapının tamamlandığını ve 45 noktada şarj istasyonu kurulduğunu kaydeden Aybar, "Fluence Z.E. satın alan müşterilerimiz araçların bataryasını Renault bayilerinde de şarj edebilecek. Renault bayilerinde iki farklı şarj yer alacak. Bataryayı 1 saatte doldurabilecek 22 kWh güce sahip şarj da olacak, 3,5 kWh/saat'lik şarj da bulunacak." dedi.

Renault Mais, Fluence Z.E. için İstanbul, Ankara, Kocaeli ve Gaziantep Büyükşehir belediyeleri ile elektrik motorlu araç altyapı sözleşmesi imzaladı. İbrahim Aybar, kamu kurumları, belediyeler ile şirketlerden bugüne kadar 160 Fluence Z.E. siparişi aldıklarını, 60 tanesini teslim ettiklerini dile getirdi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın makam aracı olarak Fluence Z.E. kullandığını belirten Aybar, Ermeni tasarısı nedeniyle elektrikli araç alımını askıya alan Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bu ay ortasında tedarike başlayacaklarını, 100 aracı Başkan Melih Gökçek'e teslim edeceklerini ifade etti.

Fluence Z.E.'nin elektrikli motoru 95 beygirlik bir güç üretiyor. Aracın azami hızı 135 km/saat ile sınırlandırıldı. Elektrikli araç, evdeki bir priz sayesinde 6 saatte şarj edilebiliyor. Otopark, alışveriş merkezleri gibi mekânlarda kurulacak şarj istasyonlarında bu süre hızlı şarjla 1 saate inecek.

Elektrikli Fluence, 100 kilometrede 2,5 liralık elektrik harcıyor. Üst donanıma sahip otomatik şanzımanlı Fluence Privilege 1.5 dCi (dizel) modelin anahtar teslim fiyatı opsiyonlar hariç 59 bin 850 lira. Fluence Bold Edition 1.5 dCi EDC (dizel otomatik) modelin fiyatı 63 bin 800 TL. Elektrikli aracı satın alanlar batarya için aylık 83 Euro (193 lira) kira bedeli ödeyecek.

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=1281730&title=elektrikli-oto-60-bin-tlye-hafta-sonu-satisa-cikiyor

Toyota Club Türkiye

renault fluence z.e. bu hafta sonu satışta
« : Mayıs 02, 2012, 07:57:27 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Ynt: renault fluence z.e. bu hafta sonu satışta
« Yanıtla #1 : Mayıs 02, 2012, 08:00:19 »
193 lira muhabbeti olmayaymış iyi olacakmış; sonuçta benzinli ve dizel araçlarla aynı yakıt sarfiyatına denk gelecek o zaman hiç bir mantığı yok elektirikli arabayı almanın çevreye zararı dışında... tabi çok fazla km. yapanlara bu araçlar bir avantaj..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 8 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 02, 2012, 08:42:02 »
Benim aylık sarfiyatım 200 TL civarında.
Bu aracı almak için afedersiniz ama azıcık "salak" olmak lazım...
Benim olmayan bir şeye ayda 193 TL (o da bugünkü kurdan) ödeyemem doğrusu.
Pil zamanla bozulacak, onun da parasını bizden alırlar.
Bu arabayı kimler alacak çok merak ediyorum.
Bir gün öleceğinin idrakinde olanlar, asla kalp kırmaz!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • TRAFİĞE SAYGI = İNSANA SAYGI
    • www.mildan.net
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '12
  • 45 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 02, 2012, 09:17:28 »
Benim aylık sarfiyatım 200 TL civarında.
Bu aracı almak için afedersiniz ama azıcık "salak" olmak lazım...
Benim olmayan bir şeye ayda 193 TL (o da bugünkü kurdan) ödeyemem doğrusu.
Pil zamanla bozulacak, onun da parasını bizden alırlar.
Bu arabayı kimler alacak çok merak ediyorum.

Kesinlikle katılıyorum. Şarj bitince ne olacak en az 1 saat şarj olmasını bekleyeceğiz. Bu ülkede ucuz bir şekilde araca bindirmezler bizi. Bu aylık kira olduğu sürece birkaç özentinin dışında pek alıcısı olacağını sanmıyorum. En azından ben kesinlikle almam. O kadar çevreyi düşünüyorlarsa aylık kira olmadan satsınlar, arabayada sabit ücret kitlemişler.
Trafik kuralları ve tabelalar İNSANLAR içindir, HAYVANLAR zaten ne tabeladan anlar ne de kuraldan...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 02, 2012, 16:56:16 »
elektrikli otomobili daha çok firmalar filo şeklinde kiralayacaklardır. belki bazıları kendilerine şarj istasyonu da kuracaktır. onun dışında batarya kullanımının kiralama şeklinde olmasının sebebi, lityum-iyon pilleri herkesin verimli bir şekilde kullanamayacak olması ve zamanla şarj ömürlerinin kısalacak olmasıdır. bu yüzden elektrikli araç üreticilerine dolaylı bir kazanç kapısı açılmış oluyor.

eminim ki çin malı lityum-iyon araç pilleri yakında satışa sunulacak ve sloganı da "servise şu kadar para vermeyin, 2 katı uzun ömürlü x pillerinden alın, üstelik depozitolu.." gibi olabilir.

çevreci ve sessizlik yönü dışında bir de yakıt filtresi ve buji gibi olaylardan da yırtıyor olmamıza rağmen %3 ötv'li fiyatı yüksek geldi bana. elektrikli otomobil için acele etmemek gerek, dolu bir batarya ile 600-700 km yol kat edebilecek duruma gelmeleri lâzım öncelikle.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis hastası..
  • Kan Grubu: AB+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 02, 2012, 22:51:39 »
193 lira kira bedeli işi olmamış işte :D gider 193 liralık mazot alır binerim :D
2012 Opel Astra 1.3 CDTİ var ama sıkı bir Avensis hastası..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 02, 2012, 23:17:46 »
Arabayı satıp aküsünü kiralamak nasıl bir mantıktır allahım....&%$##£

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Mayıs 03, 2012, 14:06:39 »
aylık 3000 km yol yapan birisi alabilir bu aracı (mesela ben)

3000 * 0.25 tl = 750 tl aylık mazot gideri

fluence ze ile 100 km 2,5 tl den 1 km 0.025 --  3000 * 0.025 = 75 tl + 193 tl batarya = 268 tl hadi olsun 300 lira yine kar yine kar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • Model Yılı: '13
  • 34 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 03, 2012, 15:42:45 »
Fluence ile şehirlerarası yola çıkıp klimayı da açarsanız 80 km yol gidebiliyormuşsunuz. Sitedeki bilgilendirmeye göre de 70 km civarında araç uyarı vermeye başlıyormuş. Dolayısı ile en iyi duruma göre 1 saat yol yapıp, minimum 1 saat te şarj molası vermeniz gerekiyor. Kaldı ki şu anda her yerde şarj istasyonu yok. Normal şarjda ise süre 12 saate kadar çıkıyor.

Yani şu anda bu araçla istanbuldan fazla uzaklaşmayacaksınız :) Klima, kalörifer vb. diğer elektrikli aksamı fazla kullanmayacaksınız.

Aklıma takılan bir diğer soru da şu. Sitesinde klima veya kalörifer açarsanız menzil 80 km ye düşer diyor. Peki, bunların üzerine bir de farları açarsak menzil ne olacak acaba? :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 03, 2012, 17:35:30 »
aylık 3000 km yol yapan birisi alabilir bu aracı (mesela ben)

3000 * 0.25 tl = 750 tl aylık mazot gideri

fluence ze ile 100 km 2,5 tl den 1 km 0.025 --  3000 * 0.025 = 75 tl + 193 tl batarya = 268 tl hadi olsun 300 lira yine kar yine kar.

Şarj mesafesi çok az.Tesla gibi 340 km yi geçmediği sürece bence alınmaz..
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)