Gönderen Konu: 2012 Dizel MMT Şanzıman Corolla Yağ Eksiltiyor  (Okunma sayısı 7776 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: 2012 Dizel MMT Şanzıman Corolla Yağ Eksiltiyor
« Yanıtla #20 : Mayıs 03, 2012, 17:53:30 »
ben de bu sorunları arştırarak ocak ayında 2012 model bir dizel corolla aldım. Benim ögrendiğim kadarıyla 2011 kasada kullanılan turbo ile 2012deki turbo farklıymış.Zaten 2011 modellerde turbo değiştirildiğinde farklı bir model takılıyormuş ama sorunlar devam ettiği görülüyor. Sorunu başka yerde aramaları lağzım. 2012 modellerde böyle bi sorunla karşı karşıya kalırım düşüncesi ile garanti süresini 5yıla uzattım orda verilen 500lira turbo ağrızası yaptığında çıkaracağı masrafın yanında hiç kalır.
Sizin durumunuzda yasal haklarınızı sonuna kadar kullanın emsal teşkil eden çok fazla dava var ve çoğunda araç değişimiyle sonuçlanmış. Peşini bırakmayın bir ton para döküp alıyoruz 10 000km olmadan yağ eksilte sorunu çok saçma. daha 40 000km yapmadan 2kez turbo değiştiren araçlar duydum Toyota kalitesine yakışmıyor.
2000 şahin 1.4 i.e > 2011 honda civic i-Vtec > 2012 toyota corolla D-4D Comfort > ...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mayıs 03, 2012, 17:53:30 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2011 Dizel Corolla MMT Şanzıman
    • Odila Blogger: Hayat Üzerine Felsefik Saçmalamalar
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #21 : Mayıs 04, 2012, 06:59:50 »
Bu konuda haklısınız bende arabamı 2. el aldım arıza yaparsa yanarım diye korkarak dikkatli kullanıyorum desem yeridir.

keşke forumda daha önce bir araştırma yapsaydınız konu hakkında az çok bilginiz olurdu. Şöyle söyleyeyim aracınızın eski modellerinde bu sorun dolayısıyla turbo değişimi yapılıyordu sonra 2011 de yanılmıyorsam turbo yu değiştirmeyi kestiler ama 2012 de durum ne olur tam bilmiyorum. (tarihlerde bir yanlışlık varsa kusura bakmayın)

Ya danıştığım herkes Toyota demişti kefil olmuştu güvendiğim iyi şoförler vardı aralarında... bu yüzden pek bir araştırma gereği duymadım Kerem bey. Ayrıca satış temsilcisi bu konuda bilgi vermeliydi böylesine önemli bir sorunu saklamak etiğe aykırı değil mi. Söylese vazgeçeceğimi biliyor tabii ondan söylemedi. Resmen bile bile satmışlar ayıplı malı çok ayıp doğrusu. 30.000 km bakımına giriyim 3. kez yağ sinyali yandığında soluğu tüketici haklarında alacağım.

Bu arada bir şey daha dikkatimi çekti yağ eksiltmeyle ilgili. Araç şehir içinde dinlenerek kullanıldığından daha uzun sürede yağ eksiltiyor ancak uzun yolda 3000 km de yağ lambası yanıyor. Yani sorun vakum pompası yada turbo değil kanımca. 

Onur Andaç Sever

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Mayıs 04, 2012, 19:40:39 »
Ya danıştığım herkes Toyota demişti kefil olmuştu güvendiğim iyi şoförler vardı aralarında... bu yüzden pek bir araştırma gereği duymadım Kerem bey. Ayrıca satış temsilcisi bu konuda bilgi vermeliydi böylesine önemli bir sorunu saklamak etiğe aykırı değil mi. Söylese vazgeçeceğimi biliyor tabii ondan söylemedi. Resmen bile bile satmışlar ayıplı malı çok ayıp doğrusu. 30.000 km bakımına giriyim 3. kez yağ sinyali yandığında soluğu tüketici haklarında alacağım.

Bu arada bir şey daha dikkatimi çekti yağ eksiltmeyle ilgili. Araç şehir içinde dinlenerek kullanıldığından daha uzun sürede yağ eksiltiyor ancak uzun yolda 3000 km de yağ lambası yanıyor. Yani sorun vakum pompası yada turbo değil kanımca. 

Daha önceki dizellerde turbo değişimi olduğu yani yapıldığını biliyorum o yüzden herkesin aklına ilk etapta turbo geliyor ..Düzelme olmadığını onlarda söylediler.. Zamanla duruma mı alıştılar yoksa sorunları mı kalktı bilmiyorum ama bu ara bu konuda en aktif konu sizinki...

Toyota kalite ve sorunsuzluk konusunda diğer arabalarla kıyaslanınca gerçekten bi adım önde o yüzden tavsiye edebileceğimiz bi marka.Sizde benim gibi düşünen bi kaç arkadaşa danıştınız heralde.. Benzinli modellerde herhangi bir sorun yok keşke benzinli alsaydınız..
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #23 : Mayıs 06, 2012, 13:07:32 »
onur bey öncelikle geçmiş olsun... bu konuda forumda benim de yazım var takip edebilirsiniz..
benim de corolla dizel m/m şanzıman aracım var ve şu anda 4.000 km mesafede 1,5 lt yağ eksiltiyor. benim aracımda turbo ve vakum pompası sağlam dendi onlarda hata saptanmadı. ama şunu da belirteyim . turbo vakum pompası değiştirilse de yağ yakan araçlar var hala... en son söyledikleri piston sekman değişimi oldu. ancak motorun indirilecek olması sıfır araç almış biri olarak bana mantıklı gelmiyor. ben hukuki boyutlarını araştırıyorum. umarım siz de çözüm bulursunuz .. saygılarımla
Dr. Emin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2011 Dizel Corolla MMT Şanzıman
    • Odila Blogger: Hayat Üzerine Felsefik Saçmalamalar
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #24 : Mayıs 07, 2012, 06:40:55 »
benimki minimum altına düştüğünde 1,5 litre eksilttiğine göre... öyle  :alkis:
Onur Andaç Sever

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #25 : Haziran 13, 2013, 16:01:50 »
Bugün Bilirkişi raporu geldi. 3 Profesör 2010 model Corrolla Dizel arabamın yağ eksiltmesini "ayıplı mal" ve "gizli ayıp" olarak mahkeminin takdirine sunmuş. Haydi hayırlısı bundan sonra Toyota düşünsün. Ben 3-4 yıldır düşünüyorum. Mahkemeyi uzatırız diyorlardı. Uzatın uzatabildiğiniz kadar yeni corolla yolda umarım bu sefer yağ yakma sorunu olmaz