0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
arkadaşlar 2006 model aracın altını içinde 5 kişi varken otopark rampasında demire vurarak sürttüm demir hasarlanmış aracın altına baktım life kadıramadığım için bir şey göremedim en çok korktuğum eksoz ve özellikle katalitik konvektör birde araç dizel olunca eksoz delinirse diye merak ettim bir sıkıntı olur mu daha önce bu şekilde altına vuran oldumu acaba neresi değiyor ön taraf motor kısmı geçti orta yada arka kısımda bir yer vurdu ama anlayamadım. cevaplarının bekliyorum.
Kanalda aracın altına baktım her iki aracın boyuna paralel iki ana şasi alt kısmında zift türü koruyucuyu kaldırmış bir miktar, araç yalaşık 1750 kg civarındaydı ağırlıktan dolayı 1/2 mm içe çökme olmuş ama eğilme yok görünen tek sorun ziftin kalkması yada o madde herneyse acaba şasi oradan su alıp paslanma yada daha büyük sorun teşkil edermi.
Eğilmeden kastım bu işte Kola kutusu gibi düşünün. Şekilden şekle sokarsınız ama kırmanız zordur ( En yakın örneği bulmaya çalıştım) Bir de ziftten bahsetmişsiniz. Araca pütür mü atılmıştı?
Genelde olmaz hafif sürtmeler ama aracın altını bir tünel vs de kontrol etmek iyi olur.
Vectra'nın altını vurmuştum aylar önce kaldırıma çıkarken,benzin deposu çatlamış, geçen hafta damlatmaya başlamıştı, değişti
Karteri kontrol edin digerleri sıkıntı olmaz pek
Arkadaşlar korkulacak bir şey yok.Fabrikadaki mühendisler böyle çarpmaları sürtmeleri düşünerek tasarlıyorlar.Yine de dikkat..
Çukurlarda ben lastiklere daha üzülüyorum