Gönderen Konu: corolla comfort extra vsc eksikliği yaşayan var mı?  (Okunma sayısı 2082 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
şu an kullandığım araçta vsc yok ama yeni alacağım araçta olmasını istiyorum 2012 corolla benzinlide vsc yok ama dizelde var. yol tutuşuyla ilgili sıkıntı çeken var mı acaba çok kararsız kaldım... şimdiden teşekkürler
2012 corolla comfort extra 1.6 beyaz
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=46507.0

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B-
Ynt: corolla comfort extra vsc eksikliği yaşayan var mı?
« Yanıtla #1 : Nisan 28, 2012, 08:40:15 »
1 senedir comfort extra 2011 1.d d-4 kullanıyorum. Virajlı yola hızlı girdiğim zaman arabada vsc ışığı yanıp sönüyor ve tı tı tı diye ses geliyor araba kendini toparlıyor. faydasını gördüm. bu dediğimde virajlara baya ir hızlı girdiğimde oldu. ama şunu söyliyim bu arabanın yol tutuşuna hastayım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 102000
  • Model Yılı: '14
  • 86 kere teşekkür etti
  • 110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 28, 2012, 09:24:20 »
Ben de 1,5 yıldır Corolla comfort extra dizel kullanıyorum. Aracın yol tutuşu gayet yeterli ama bir kaç ters durumda VSC'nin faydasını gördüm. Birinde karlı zeminde ilerlerken derin bir çukuru son anda farkedip ani bir hareketle direksiyonu kırıp tekrar düzeltmem neticesinde devreye girip aracın çizgisini korumuştu. Geçtiğimiz Mart ayında yoğun kış sezonunun ardından şehirlerarası asfaltta çukurlar ve yer yer çakıllar oluşmuştu. Aşağı eğimli viraja 110 km/s civarı bir hızla geliyordum, virajda yolun bozulmuş, çakıllı olduğunu sonradan farkettim, frene dokundum, normalde o hızlarda rahatlıkla alınabilecek bir viraj fakat çakıldan dolayı araç kaymaya başladı, ben kaymayı hisseder hissetmez, daha bir müdahalede bulunamadan VSC devreye girdi ve araç toparlandı.
Daha tecrübeli bir sürücü belki kontra vererek iki durumdan da kurtulabilirdi. Bende de 1,5 yıl, 35.000 km kullanımda 2 defa ciddi şekilde devreye girdi ve aracı toparladı. Gerekli bir donanım olduğunu düşünüyorum. Dizellerde olup benzinlilerde olmaması ise bence saçmalık. C sınıfı her araçta artık standart donanımda olması gereken bir özellik.
2014 Auris TS Advance Skypack CVT
2011 Corolla Comfort Extra D4D Manuel (SATILDI)
2009 Yaris Terra 1.3 VVTI Manuel (SATILDI)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 02, 2012, 15:15:13 »
2011 corolla comfort extra vsc yok bi sıkıntı yaşamadım ama olsa daha iyi tabi ben dikkatli ve yumuşak kullanmaya çalışıyorum nekadar fiyat farkı var bilmiyorum ama ben herzaman param varsa en iyisini almaya çalışırım .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 02, 2012, 21:59:32 »
Bir arabada 3 şey yoksa almam.sunroof ,hız sabitleyici ,vsc.Vsc siz arabaya binmem.Prensibimdir  :islik:
2011 d4d Corolla