Ben de 1,5 yıldır Corolla comfort extra dizel kullanıyorum. Aracın yol tutuşu gayet yeterli ama bir kaç ters durumda VSC'nin faydasını gördüm. Birinde karlı zeminde ilerlerken derin bir çukuru son anda farkedip ani bir hareketle direksiyonu kırıp tekrar düzeltmem neticesinde devreye girip aracın çizgisini korumuştu. Geçtiğimiz Mart ayında yoğun kış sezonunun ardından şehirlerarası asfaltta çukurlar ve yer yer çakıllar oluşmuştu. Aşağı eğimli viraja 110 km/s civarı bir hızla geliyordum, virajda yolun bozulmuş, çakıllı olduğunu sonradan farkettim, frene dokundum, normalde o hızlarda rahatlıkla alınabilecek bir viraj fakat çakıldan dolayı araç kaymaya başladı, ben kaymayı hisseder hissetmez, daha bir müdahalede bulunamadan VSC devreye girdi ve araç toparlandı.
Daha tecrübeli bir sürücü belki kontra vererek iki durumdan da kurtulabilirdi. Bende de 1,5 yıl, 35.000 km kullanımda 2 defa ciddi şekilde devreye girdi ve aracı toparladı. Gerekli bir donanım olduğunu düşünüyorum. Dizellerde olup benzinlilerde olmaması ise bence saçmalık. C sınıfı her araçta artık standart donanımda olması gereken bir özellik.