Gönderen Konu: asfalt sıçraması  (Okunma sayısı 5403 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • MEB
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '17
  • 68 kere teşekkür etti
  • 78 kere teşekkür edildi
Ynt: asfalt sıçraması
« Yanıtla #20 : Haziran 22, 2008, 08:32:04 »
Benimde başıma geldiğinde gazyağlı bez ile zararsızca temizlemiştim.hatta boyacılar boyayı beslediğini bile söylüyolardı ne derece doğru bilmiyorum.
2003 benzinli  terra 1.6 VVT-I  dan sonra 2017 1,6 advance manuel benzinliyle yola devam.

Üç günlük seyisler ve 40 Yıllık işi karıştırıyorlar.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Haziran 22, 2008, 08:32:04 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • gülerek kaybettiklerini ağlayarak kazanamazsın..
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #21 : Haziran 22, 2008, 11:04:22 »
Selam arkadaşlar bir hafta önce asfaltlama yapılıyormuş yeni zift dökülmüş aracım beyaz aracın her tarafı tamamen zift oldu yıkamacıya gitdim gazyagını boya tabancası ile arabanın her tarafına püskürtdüler daha pamukla ovmadan zift akmaya başladı sonra üzerinden pamukla geçdiler araba pırıl pırıl oldu yani bunun dek cözümü gaz yagıdır ayrıca arabaya parlaklık verir hiç bir zararı kesinlikle yokdur.
COROLLA 97 GLİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #22 : Haziran 23, 2008, 00:31:06 »
gaz al benzinlikten beze az dök faydasını görürsün

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #23 : Haziran 25, 2008, 16:20:15 »
çok kötü bir durum gazlan temizliyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #24 : Haziran 27, 2008, 14:21:53 »
evet arkadaşlar ben yeni üyeyim konuyuda uzatmak istemiyorum ama böyle bir durumla bende karşılaştım ve gazyağı ile durum halloldu ve inanın bazı oto boyacıları veya büyük oto yıkama merkezleri bunu aracın boyasını beslesin diye yapıyorlar.benim derdim çizikler.pasifik mavi bir corolla elegant aldım ve malesef nazarlık çiziklerim oldu.bunlardan nasıl kurtulacam kara kara düşünüyorum.iyi sürüşler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #25 : Haziran 27, 2008, 22:48:43 »
tiner bayaya zarar verir gaz yağı boyayı parlatır yaz başı ve kış başında bazı sürücüler gazyağı ile arabayı parlatır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Haziran 28, 2008, 02:50:07 »
evet arkadaşlar ben yeni üyeyim konuyuda uzatmak istemiyorum ama böyle bir durumla bende karşılaştım ve gazyağı ile durum halloldu ve inanın bazı oto boyacıları veya büyük oto yıkama merkezleri bunu aracın boyasını beslesin diye yapıyorlar.benim derdim çizikler.pasifik mavi bir corolla elegant aldım ve malesef nazarlık çiziklerim oldu.bunlardan nasıl kurtulacam kara kara düşünüyorum.iyi sürüşler.
Selamlar M.Kemal Bey,
Bulabilirseniz asagida linkini verdigim urunden ya da esdegerinden ufak tefek cizikleri kapatiyor.

http://www.meguiars.com/?auto-paint-cleaners/ScratchX (yaklasik 10 lira burada)

http://www.meguiars.com.tr/index.php?_room=2&_subRoom=&_action=detail&_page=9 (Burada ise 33 Lira)

Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
« Yanıtla #27 : Haziran 29, 2008, 15:28:49 »
Arkadaşım tavsiyen varsa sende paylaşabilirsin fakat sanki biz arabanı yak demişiz arkadaşa da sakın sakın yapma der gibi bir tavır alıyorsun. Mesela bende senin yöntemini uygulamam aracıma. Daha aracıma fırça değdirmemişim yıkarken gazyağıyla mı fırçalıycam. Bilmiyorum bu şekilde başkalarının fikirlerini aşağılarca konuşmak pek hoş değil.
Uzun zamandir giremiyordum foruma...Önce herkese sevgiler...
Siz bu yukarida yazılanlarda bir insanin fikirlerini aşağılar bir tavır algılıyor musunuz?....
Bu konudaki son nokta gazyağıdır arkadasim...:)
not : unutmadan benim aracimda bir cok arkadasimin bahsettigi gibi zift noktaciklari yoktu...basbayagı zift ile yıkanmisti...
tekrar sevgiler,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #28 : Haziran 29, 2008, 16:14:09 »
Asfalt lekelerine yapılacak en iyi şey gazyağıdır. Ancak artık piyasaya sürülen yeni kimyasallarda bu işi görüyor. Gazyağının boyaya zarar vermediğini birçok kaportacı ve boyacıdan teyit ettim. Ayrıca uyguladım da.. Sorun yok.. Tiner önerenler var.. Buna çok şaşırdım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Haziran 30, 2008, 16:10:24 »
gaz yağını sürünce ya bi kıvılcım olurda bi yerden gelirse araba yanarsa ne yapacaz aman allah göstermesin gaz yağı arabanın boyasına o na içinde zarar vermiyo ama boyanın ömrü 15 yılsa oluyo 7-8 yıl alda zararı yok de  bence kendi haline bırakın kendi geçiyor bir miktar sonra ha çok kötü görünüyor diyorsan benzin işi görür yada piyasadan zift çıkarıcı bulabilirsiniz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Haziran 30, 2008, 16:18:25 »
Arda bey,
Gaz yağı tiner ve benzin gibi uçucu ve parlayıcı değildir.onun için korkma.Sen soba tutuşturmayacaksın.Bir bez parçasına dök onunla sil.Ben motorun gözle görülen ,elle uzanılan yerlerini gaz yağınla siliyorum.Yağlı olduğu için boyaya zararı yok .Boyayı parlatır ve toz tutturmaz.
98 Corolla 1.6 GLI Special

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Haziran 30, 2008, 16:25:56 »
vayy  iiii bende 2005 1.6 sol sd corolla var onun mekanik aksamlarını bununla silebilirmiyim motordu egsoz dışı motor bölümünün tümü falan ??? eğer temizlikle ilgili bana yardımcı olmak isterseniz ki sevinirim benim tam temizlik konuma yazarsanız hem ben hemde herkes faydalanmış olur :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Haziran 30, 2008, 20:06:29 »
Arda bey'cim,
Hiç kokma, yumuşak bir bez al.Küçük çukur bir kaba gaz koy. Bezi gaza batır ve sık.motorun görünen her parçasını silebilirsin.Yalnız dediğim gibi bezi sık gaz akmasın.Motordaki yağ izlerini filan temizlersin.(V KAYIŞLARINI GAZLA SİLME).Bazen öyle orjinal sorular soruyorsun ki,15 yaşında olduğundan şüphe duyuyorum. Haberin olsun Muş'a gelicem.Hadi bakalım kolay gelsin.Arabayı pırıl pırıl yap. :)
98 Corolla 1.6 GLI Special

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''