0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Aracın orjinalinde bulunan bir-xenon sistemler dışındaki sonradan takılan tüm xenonlu araçlar şubat-2012 itibariyle muayenede ağır kusurlu olarak kalıyorlar, bilgin olsun.
Aynen öyle. Bende de serviste takılan xenon vardı, mart ayında muayeneye girmeden önce serviste xenonları söktürüp orjinal halojen ampullerini taktırarak muayeneye girdim. o zamandan bu yana da hala halojen ampuller takılı Aurisimde. zaten servisin taktığı xenon da cenmax ın fason üretimi 4300K lık xenon kit pek tavsiye etmem.
Murat merhaba, şimdi soruna şu şekilde yaşadığım halen yaşıyorum bu arada aracımı aldığımda Xenon yani HID farlar mevcuttu aracımda fakat çıkan yeni yasa ile orjinal üstünde olan Hıd farlarımın muayeneden geçemeyeceğini görüyorum ve çok komik buluyorum bu durumu bana sorarsan dışardan almamanı tavsiye ederim sanırım sorduğum fiyata sis farlarıda dahil.
Verebileceğiniz fiyat olarak bir rakam verirseniz marka olarak daha iyi yardımcı olabilirdik.Philips photon pahalıdır ama ama..biraz daha ucuz derseniz Mtec..Daha da ucuz derseniz neredeyse geri kalanların hepsi aynıdır.Orta bir şey derseniz yine de Mtec alın. Servise o parayı vermenize gerek yok. Çünkü o da 2 yıl garantili o da çin malı.
Çok teşekkürler yardımın için ama 1100 tl biraz pahalı değil mi? Sisler dahil olsa bile? Bu arada Orhan bey'in yorumu da ilginç. Servisin taktığını beğenmediğini söylemiş Muayene konusu gerçekten çok saçma olmuş. Bazı arkadaşlar mercekli farlara xenon taktırmanın sıkıntı olmadığını belirtirken, bazıları sadece otomatik far ayarı ve far yıkaması olan araçlarda sıkıntı olmadığını yazmışlar. Ben bu konudan hiçbirşey anlamadım
Murat bey, önceki mesajımda belirttiğim gibi bizim Aurislere takılan tüm xenon hid far sistemleri (marka,model farketmez), bizim araçlarda otomatik far yükseklik ayarı ve far yıkama sistemi olmadığından araç muayenesinde ağır kusurlu olarak kalır. Bunun dışında yapılan tartışma ve yorumlara kafa yormaya gerek yok. Ayrıca serviste taktırdığım xenon farlarım 1 sene içerisinde 2 defa arızalandığı (balastları yandı) için beğenmediğimi yazmıştım ve size serviste verilen 1100 TL lik fiyat teklifine sadece yuh! diyebilirim, ben 1,5 sene önce 250 TL ücret ödemiştim benimkilere.
Emre, teşekkür ederim yardımın için, 300-400 gibi bir bütçem var buna ayırabileceğim. Philips photon dediğin ürünün hangi modeli uygundur benim aracıma? Bir de internetten getirteyim desem nereden almamı tavsiye edersin, bildiğin sağlam ir site var mıdır?
Beyler tek tek teşekkürler. 4300k al diyenler var ama tam beyaz ışık vermiyormuş sanırım. Ben 6000k photon alayım diyorum. Sıkıntı çıkarır mı aceba arıza lambası falan?
Murat bey, xenonlarda ideali 4300K olan sistemlerdir. Orjinalinde bir-xenon olan araçlardaki xenon ampulleri 4300K lıktır (mercedes,audi bmw gibi).4300K tam beyaz renk, 6000K buz beyazı renginde bunların üzerinde değeri olan xenonlar ise maviden mor renge doğru sıralanırlar.Yağmurlu ve karlı havalarda 6000K nın üzerindeki xenonlu sistemlerde görüş fazlasıyla azalır (sislerin sarı renkte olmasının nedeni budur)Kişisel tavsiyem kısa farlarınız için en yüksek 6000K lık bir sistem taktırıp (philipsi tavsiye ederim) sisleri olduğu gibi bırakmaktır. Kaliteli bir xenon kit taktırırsanız arıza lambası yanmaz (Aurislerin elektrik tesisatı kaliteli )
4300 kelvin veya 5000 kelvin aydınlatma için en ideal olanları. 6000 kelvin takarsanız da memnun kalırsınız. Yağışlı yağmurlu havada performansı daha iyidir. Farlarınız mercekli olduğundan odaklamaları da güzeldir. Xenon ile aydınlatma da pek sorun yaşamazsınız philips ile. Arıza lambası yakmaz merak etmeyin. Can busy diye yazan sistem bunun içindir ki artık ucuz olan nerdeyse bütün kitlerde en azından bizim araçlarımız için arıza lambası yakmıyor.