Gönderen Konu: Auris Xenon?  (Okunma sayısı 4128 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Ex Toyota User --Auris Pert--
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
Auris Xenon?
« : Nisan 26, 2012, 18:13:42 »
Arkadaşlar, forumda arama yaptım, bu konuyla ilgili çok bilgi var ama hepsini okuyunca kafam allak bullak oldu. Aracım 2012 auris comfort extra. Xenon taktırmayı düşünüyorum. Çok şık beyaz ışık veren kitler var, bunlar hakkında bana ne marka hangi güçte xenon önerebilirsiniz? Servis 1100tl istedi, fiyat abartı geldiği için ayrıntısını bile sormadım. Bir de muayenede sıkıntı çıkıyor mu aceba? Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

Merceksiz, far yıkamasız ve otomatik far seviye ayarı olmadan xenon kullanmak tehlikeli, trafik etiğine ve TÜV muayene kriterlerine aykırıdır.

Toyota Club Türkiye

Auris Xenon?
« : Nisan 26, 2012, 18:13:42 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Auris Xenon?
« Yanıtla #1 : Nisan 26, 2012, 18:34:13 »
Aracın orjinalinde bulunan bi-xenon sistemler dışındaki sonradan takılan tüm xenonlu araçlar şubat-2012 itibariyle muayenede ağır kusurlu olarak kalıyorlar, bilgin olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 26, 2012, 18:35:42 »
Aracın orjinalinde bulunan bir-xenon sistemler dışındaki sonradan takılan tüm xenonlu araçlar şubat-2012 itibariyle muayenede ağır kusurlu olarak kalıyorlar, bilgin olsun.

Yani serviste de taktırsak sıkıntı mı yaratır?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 26, 2012, 18:48:18 »
Aynen öyle. Bende de serviste takılan xenon vardı, mart ayında muayeneye girmeden önce serviste xenonları söktürüp orjinal halojen ampullerini taktırarak muayeneye girdim. o zamandan bu yana da hala halojen ampuller takılı Aurisimde. zaten servisin taktığı xenon da cenmax ın fason üretimi 4300K lık xenon kit pek tavsiye etmem.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 26, 2012, 19:01:28 »
Aynen öyle. Bende de serviste takılan xenon vardı, mart ayında muayeneye girmeden önce serviste xenonları söktürüp orjinal halojen ampullerini taktırarak muayeneye girdim. o zamandan bu yana da hala halojen ampuller takılı Aurisimde. zaten servisin taktığı xenon da cenmax ın fason üretimi 4300K lık xenon kit pek tavsiye etmem.

Yardımın için teşekkür ederim. Benim aracın muayenesi 2015'te. Bu yüzden o zamana kadar kullanabileceğim güzel bi kit var mı aceba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 26, 2012, 19:44:21 »
Murat merhaba, şimdi soruna şu şekilde yaşadığım halen yaşıyorum bu arada :) aracımı aldığımda Xenon yani HID farlar mevcuttu aracımda fakat çıkan yeni yasa ile orjinal üstünde olan Hıd farlarımın muayeneden geçemeyeceğini görüyorum ve çok komik buluyorum bu durumu ;) bana sorarsan dışardan almamanı tavsiye ederim sanırım sorduğum fiyata sis farlarıda dahil.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 27, 2012, 02:25:03 »
Verebileceğiniz fiyat olarak bir rakam verirseniz marka olarak daha iyi yardımcı olabilirdik.
Philips photon pahalıdır ama ama..

biraz daha ucuz derseniz Mtec..
Daha da ucuz derseniz neredeyse geri kalanların hepsi aynıdır.

Orta bir şey derseniz yine de Mtec alın. Servise o parayı vermenize gerek yok. Çünkü o da 2 yıl garantili o da çin malı. :)
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 27, 2012, 15:14:03 »
Murat merhaba, şimdi soruna şu şekilde yaşadığım halen yaşıyorum bu arada :) aracımı aldığımda Xenon yani HID farlar mevcuttu aracımda fakat çıkan yeni yasa ile orjinal üstünde olan Hıd farlarımın muayeneden geçemeyeceğini görüyorum ve çok komik buluyorum bu durumu ;) bana sorarsan dışardan almamanı tavsiye ederim sanırım sorduğum fiyata sis farlarıda dahil.

Çok teşekkürler yardımın için ama 1100 tl biraz pahalı değil mi? Sisler dahil olsa bile? Bu arada Orhan bey'in yorumu da ilginç. Servisin taktığını beğenmediğini söylemiş  :wacko:  Muayene konusu gerçekten çok saçma olmuş. Bazı arkadaşlar mercekli farlara xenon taktırmanın sıkıntı olmadığını belirtirken, bazıları sadece otomatik far ayarı ve far yıkaması olan araçlarda sıkıntı olmadığını yazmışlar. Ben bu konudan hiçbişey anlamadım  ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 27, 2012, 15:18:39 »
Verebileceğiniz fiyat olarak bir rakam verirseniz marka olarak daha iyi yardımcı olabilirdik.
Philips photon pahalıdır ama ama..

biraz daha ucuz derseniz Mtec..
Daha da ucuz derseniz neredeyse geri kalanların hepsi aynıdır.

Orta bir şey derseniz yine de Mtec alın. Servise o parayı vermenize gerek yok. Çünkü o da 2 yıl garantili o da çin malı. :)

Emre, teşekkür ederim yardımın için, 300-400 gibi bir bütçem var buna ayırabileceğim. Philips photon dediğin ürünün hangi modeli uygundur benim aracıma? Bir de internetten getirteyim desem nereden almamı tavsiye edersin, bildiğin sağlam ir site var mıdır?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 27, 2012, 15:56:32 »
Çok teşekkürler yardımın için ama 1100 tl biraz pahalı değil mi? Sisler dahil olsa bile? Bu arada Orhan bey'in yorumu da ilginç. Servisin taktığını beğenmediğini söylemiş  :wacko:  Muayene konusu gerçekten çok saçma olmuş. Bazı arkadaşlar mercekli farlara xenon taktırmanın sıkıntı olmadığını belirtirken, bazıları sadece otomatik far ayarı ve far yıkaması olan araçlarda sıkıntı olmadığını yazmışlar. Ben bu konudan hiçbirşey anlamadım  ;)

Murat bey, önceki mesajımda belirttiğim gibi bizim Aurislere takılan tüm xenon hid far sistemleri (marka,model farketmez), bizim araçlarda otomatik far yükseklik ayarı ve far yıkama sistemi olmadığından araç muayenesinde ağır kusurlu olarak kalır. Bunun dışında yapılan tartışma ve yorumlara kafa yormaya gerek yok. Ayrıca serviste taktırdığım xenon farlarım 1 sene içerisinde 2 defa arızalandığı (balastları yandı) için beğenmediğimi yazmıştım ve size serviste verilen 1100 TL lik fiyat teklifine sadece yuh! diyebilirim, ben 1,5 sene önce 250 TL ücret ödemiştim benimkilere.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 27, 2012, 16:37:54 »
Murat bey, önceki mesajımda belirttiğim gibi bizim Aurislere takılan tüm xenon hid far sistemleri (marka,model farketmez), bizim araçlarda otomatik far yükseklik ayarı ve far yıkama sistemi olmadığından araç muayenesinde ağır kusurlu olarak kalır. Bunun dışında yapılan tartışma ve yorumlara kafa yormaya gerek yok. Ayrıca serviste taktırdığım xenon farlarım 1 sene içerisinde 2 defa arızalandığı (balastları yandı) için beğenmediğimi yazmıştım ve size serviste verilen 1100 TL lik fiyat teklifine sadece yuh! diyebilirim, ben 1,5 sene önce 250 TL ücret ödemiştim benimkilere.

Orhan bey, çok teşekkür ederim yardımlarınız için. Servisin verdiği fiyat bana da çok saçma geldi ama ne yazık ki Toyota aksesuar satış sistemi tamamen saçmalıklarla dolu maalesef. Ben en iyisi kaliteli bir xenon araştırması yapıp muayeneye kadar kullanayım, sonrası Allah kerim  ;) Saygılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Nisan 27, 2012, 18:29:18 »
Çok teşekkürler yardımın için ama 1100 tl biraz pahalı değil mi? Sisler dahil olsa bile? Bu arada Orhan bey'in yorumu da ilginç. Servisin taktığını beğenmediğini söylemiş  :wacko:  Muayene konusu gerçekten çok saçma olmuş. Bazı arkadaşlar mercekli farlara xenon taktırmanın sıkıntı olmadığını belirtirken, bazıları sadece otomatik far ayarı ve far yıkaması olan araçlarda sıkıntı olmadığını yazmışlar. Ben bu konudan hiçbirşey anlamadım  ;)

Şimdi işin doğrusu şudur, en son çıkan yasada yani yürürlükte şu mevcut far yıkaması ve otomatik far ayarı olmayan araçlarda muayeneden geçişi yok.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Nisan 27, 2012, 20:04:26 »
Murat bey, ben de aracıma Xenon far taktırmak istedim hatta servise bakıma götüdüğümde extra istek olarak servis giriş kaydına yazdırdım. 400 TL ilave ücret ödemem gerektiğini söylediler. 1 saat kadar sonra servis danışmanı beni aradı ve "artık muayenelerde sıkıntı oluyormuş o yüzden teknisyen arkadaşlar beni ikaz etti dedi" ve takılmayacağı konusunda bilgilendirdi. Yani artık otomatik ayarlı xenon kitler dışındaki kitler muayeneden geçmiyor. Fakat size verilen 1100 TL fiyat çok gibi geldi bana ve sizi neden bu konuda bilgilendirmediler onu da sorgulamak lazım. Hoşçakalın.
Toyota Corolla 1,6 Comfort Extra Benzin+LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Nisan 28, 2012, 02:46:08 »
Emre, teşekkür ederim yardımın için, 300-400 gibi bir bütçem var buna ayırabileceğim. Philips photon dediğin ürünün hangi modeli uygundur benim aracıma? Bir de internetten getirteyim desem nereden almamı tavsiye edersin, bildiğin sağlam ir site var mıdır?
Burada philipsin 6000 kelvin Mtec in 8000 kelvinlik kitleri var

http://www.hepsiburada.com/Liste/philips-photon-xendrive-h11-6000-k-can-bus-tum-araclarda-arizasiz-01e018/productDetails.aspx?productId=otm01e018&categoryId=271585

http://www.hepsiburada.com/Liste/m-tec-silver-h11-8000k-xenon-far-kiti-7689/productDetails.aspx?productId=otelf7689&categoryId=271585

Başka siteler de vardır elbet..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Nisan 28, 2012, 11:21:03 »
Beyler tek tek teşekkürler. 4300k al diyenler var ama tam beyaz ışık vermiyormuş sanırım. Ben 6000k photon alayım diyorum. Sıkıntı çıkarır mı aceba arıza lambası falan?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Nisan 28, 2012, 11:57:45 »
Beyler tek tek teşekkürler. 4300k al diyenler var ama tam beyaz ışık vermiyormuş sanırım. Ben 6000k photon alayım diyorum. Sıkıntı çıkarır mı aceba arıza lambası falan?

Murat bey, xenonlarda ideali 4300K olan sistemlerdir. Orjinalinde bi-xenon olan araçlardaki xenon ampulleri 4300K lıktır (mercedes,audi bmw gibi).
4300K tam beyaz renk, 6000K buz beyazı renginde bunların üzerinde değeri olan xenonlar ise maviden mor renge doğru sıralanırlar.
Yağmurlu ve karlı havalarda 6000K nın üzerindeki xenonlu sistemlerde görüş fazlasıyla azalır (sislerin sarı renkte olmasının nedeni budur)
Kişisel tavsiyem kısa farlarınız için en yüksek 6000K lık bir sistem taktırıp (philipsi tavsiye ederim) sisleri olduğu gibi bırakmaktır. Kaliteli bir xenon kit taktırırsanız arıza lambası yanmaz (Aurislerin elektrik tesisatı kaliteli :) )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Nisan 28, 2012, 12:01:53 »
Murat bey, xenonlarda ideali 4300K olan sistemlerdir. Orjinalinde bir-xenon olan araçlardaki xenon ampulleri 4300K lıktır (mercedes,audi bmw gibi).
4300K tam beyaz renk, 6000K buz beyazı renginde bunların üzerinde değeri olan xenonlar ise maviden mor renge doğru sıralanırlar.
Yağmurlu ve karlı havalarda 6000K nın üzerindeki xenonlu sistemlerde görüş fazlasıyla azalır (sislerin sarı renkte olmasının nedeni budur)
Kişisel tavsiyem kısa farlarınız için en yüksek 6000K lık bir sistem taktırıp (philipsi tavsiye ederim) sisleri olduğu gibi bırakmaktır. Kaliteli bir xenon kit taktırırsanız arıza lambası yanmaz (Aurislerin elektrik tesisatı kaliteli :) )

;) Orhan hocam, teşekkürler. Ben de şimdi philips photon 6000k h11 serilerinin fiyatlarına bakıyordum. Uygun olanı alıp taktırıcam inş. Dediğin gibi, sislere dokunmucam. Muayene işini de 2015'te düşünücem artık  :lol:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Nisan 28, 2012, 14:30:25 »
4300 kelvin veya 5000 kelvin aydınlatma için en ideal olanları. 6000 kelvin takarsanız da memnun kalırsınız. Yağışlı yağmurlu havada performansı daha iyidir. Farlarınız mercekli olduğundan odaklamaları da güzeldir. Xenon ile aydınlatma da pek sorun yaşamazsınız philips ile. Arıza lambası yakmaz merak etmeyin. Can busy diye yazan sistem bunun içindir ki artık ucuz olan nerdeyse bütün kitlerde en azından bizim araçlarımız için arıza lambası yakmıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Nisan 28, 2012, 22:35:03 »
4300 kelvin veya 5000 kelvin aydınlatma için en ideal olanları. 6000 kelvin takarsanız da memnun kalırsınız. Yağışlı yağmurlu havada performansı daha iyidir. Farlarınız mercekli olduğundan odaklamaları da güzeldir. Xenon ile aydınlatma da pek sorun yaşamazsınız philips ile. Arıza lambası yakmaz merak etmeyin. Can busy diye yazan sistem bunun içindir ki artık ucuz olan nerdeyse bütün kitlerde en azından bizim araçlarımız için arıza lambası yakmıyor.

6000k philips  :alkis:  en yakın zamanda taktırıcam, teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Yan cehennem yan, geliyorum yan yan..
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Nisan 28, 2012, 23:28:04 »
Xenon'a o kadar para vermeyin. Sanayide far-sis xenon takımı taktırdım, toplam maliyeti 180 lira tuttu, montaj dahil, 1 yılda garantisi var. 1 yıl sonra bozulursa, 1 daha alırım :) Ayrıca philipsten falan filanda görünüş + gösteriş olarak hiçbir farkı yok.
2012 Auris - Beyaz- 06UZ 400- 1.4 D-4D- Dizel Comfort Plus
2013 Avensis - Füme - 06UZ 789 - 1.6 - Benzinli Elegant Ex.
2016 Auris - Açık Mavi  - 06 MBM 96 - 1.6 Benzinli Premium
2015 VW Passat Variant - Mavi - 06UZ 776 - 1.6 TDİ Comfortline