Gönderen Konu: klima  (Okunma sayısı 3454 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
klima
« : Haziran 04, 2006, 23:03:44 »
arkadaşlar,aracı 3 ay önce aldım.kliması bana pek randımanlı gelmedi.izmire gidecem 1 ay sonra ve bu klima orda yetersiz kalır.klimada gaz eksilmesi veya polen filtresi tıkanması olabilir deniliyor.servise gitsem bana tahmini kaça mal olur.yetkili serviste bana 50 km uzakta.eğer çok pahalı olursa
idare ederim artık.

Toyota Club Türkiye

klima
« : Haziran 04, 2006, 23:03:44 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '13
  • 34 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
klima
« Yanıtla #1 : Haziran 05, 2006, 00:46:53 »
Bence öncelikle polen filtresini temizleyerek işe başlamalısınız. Ondaki tıkanmayı da fanı son devre kadar açtığınızda bile yavaş üflemesinden anlayabilirsiniz. İhtiyacınız olan torpidonun altındaki kapağı söküp, Tek  parça ve 3 kıvrım halindeki filtreyi dikkatli bir şekilde çıkartmanız ve bir kompresör ile ona hava tutmanızdır.

Not: resimde aracınız eski kasalardan görünüyor. Benim anlattığım filtre yeri 2000 model Corollamda ordaydı. Yenilerinde torpido gözünün arka tarafında yer alıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 8 kere teşekkür edildi
klima
« Yanıtla #2 : Haziran 05, 2006, 11:48:01 »
Polen filtresini kompresörle temizlemek fayda vermez, değiştirmenizi tavsiye ederim. Valeonun polen filtreleri süperdir, elyaftan yapılmadır kağıt değildir.

Klima testi içinde Valeo ClimPro cihazıyla test edilmesini öneririm, Valeo Yetkili Klima servislerinde vardır, komple sistem testi yapılır ve ne yapılması gerektiği söylenir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
klima
« Yanıtla #3 : Haziran 05, 2006, 11:49:15 »
klimayı bi alete bağlayıp bakıyorlar kaçak varmı gaz eksikmi diye
sonra gaz eksikse gaz basarlar sendede muhtemelen gaz eksiktir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • Model Yılı: '13
  • 34 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
klima
« Yanıtla #4 : Haziran 05, 2006, 12:30:06 »
Benim filtre 20.000 bakımında değişecek zaten, ama geçenlerde hava ile yaptığım temizlik sonrasında soğutma acayip arttı. Filtreden de muazzam toz çıktı. Öncesinde fanı 4. kademede bile açsam üflemiyordu nerdeyse.Şimdi ise 2. kademe bile yeterli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
klima
« Yanıtla #5 : Haziran 05, 2006, 12:46:39 »
Benim polen filtresi de tıkandığı için geçen hafta serviste değiştirttim. 32 YTL.

Çıkan filtre inanılmaz derecede pisti. Ama değiştirdikten sonra gerçekten çok farketti.

Bu valeo'nun (ya da başka herhangibir markanın) temizlenebilen filtrelerini nereden temin edebiliriz ve fiyatı nedir?
2004 Corolla HB 1.6 Sol

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Site Başçavuşu
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 52 kere teşekkür edildi
klima
« Yanıtla #6 : Haziran 05, 2006, 13:43:08 »
Klima gazını ne kadara dolduruyorlar bir bilginiz var mı?
Ben de yakında doldurtmayı düşünüyorum da...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
klima
« Yanıtla #7 : Haziran 05, 2006, 15:13:30 »
Dağhan üstad klima gazı buzdolaplarında kullanılan flureon 12 gazı ile aynıdır, Çok da matah bi şey değildir. Ben zamanında çok arabaya bastım eğer tanıdığın bir buzdolabı servisi varsa çok ucuza mal edebilirsin , küçük bir basınç saati arabayı klimanın in girişinden bağlnır flureon 12 tüpü ters cevrilir  fazla basmana imkan yok zaten eğer servis çok isterse bu yöntemide deneyebilirsin tabi bütün riskler sana ait
Keşke benim kalbimde arabamın motoru gibi sessiz çalışsaydı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 8 kere teşekkür edildi
klima
« Yanıtla #8 : Haziran 05, 2006, 19:15:33 »
F12 yasaklandığı için zor bulabilirsin, R134 e çevirebilirsin sistemi eğer F12 ise.

Klima sorunu sadece gaz olmayabilir doğru dürüst test edilmesi lazım sistemin.

Kurutucu tıkalı olabilir, sistem yağsız olabilir v.s. İlerleyen safhada ağır maliyetlere sebep olabilir, tıkalı kurutucu kullanmak kopmresörün bozulmasına bile sebep olur. Sistem bir kere açılıp hava ile temas ettiyse kurutucu mutlaka değiştirilmelidir.

İstanbulda Valeo klima Servis adresi verebilirim isteyen varsa...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
klima
« Yanıtla #9 : Haziran 12, 2006, 19:08:00 »
Bence de temizletmek anlamsız olur, yenisi 30 lira civarında, değiştirmek en sağlıklı çözüm
MR2                  sw20        3sge                         192.000 km
LEVIN GT APEX   ae101       4age 20v (silvertop)     152.000 km
LEVIN                ae86        4a....                                  0 km
CAMRY              mcv20      1mzfe                        376.000 km
CRESSIDA          gx81        1gfe                           280.000 km

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür edildi
klima
« Yanıtla #10 : Haziran 12, 2006, 19:15:43 »
Alıntı yapılan: Murat Vezir
Dağhan üstad klima gazı buzdolaplarında kullanılan flureon 12 gazı ile aynıdır, Çok da matah bi şey değildir. Ben zamanında çok arabaya bastım eğer tanıdığın bir buzdolabı servisi varsa çok ucuza mal edebilirsin , küçük bir basınç saati arabayı klimanın in girişinden bağlnır flureon 12 tüpü ters cevrilir  fazla basmana imkan yok zaten eğer servis çok isterse bu yöntemide deneyebilirsin tabi bütün riskler sana ait
[/quote]

tetra flora etan mıydı neydi o?  

aslında avensisin klimadanda pis kokular geliyor polen filtresi değişmiş babamın dediğini göre niyedir bu koku?
D-4 vvt-i motor... 1AZ-FSE + T22  facelift

Today Toyota tomorrow Lexus...