Gönderen Konu: TTnet ----> Smile adsl ???  (Okunma sayısı 2205 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • 24 kere teşekkür etti
  • 43 kere teşekkür edildi
TTnet ----> Smile adsl ???
« : Nisan 26, 2012, 00:30:16 »
arkadaşlar hali hazırda yıllardır kullandığım ttnet adsl hattımı çeşitli sıkıntılardan dolayı başka bir operatöre geçerek değiştirmek istiyorum,bulunduğum bölgede fiber optik alt yapısı olmadığından yine telefon hattı üzerinden gelen sinyalle internet kullanmaya devam edeceğim mecburen
ttnet'te kullandığım 8 mbit'e kadar limitsiz paket,ancak şöyle bir sorun oluyor 8 mbit hız geldiğinde kopma sorunları yaşıyorum arıza bildirimi yaptığımda sorunu gideriyorlar ama hızımı 2 mbite indiriyorlar bu sefer hızım yavaş diye arayınca hızı arttırıyorlar ama yine kopmalar başlıyor,bazen aylarca sorun olmadan hem hızlı hemde kopmadan internet kullanıyorum ama son 2 aydır yine hızımı düşürdüler bu yüzden başka bir firmaya geçmeyi düşünüyorum asıl sorun şu ki;başka yerede geçsem yine aynı hat üzerinden sinyal verilecek bana aynı sorunları yaşamaya devam edermiyim?
bu arada hattımı ttnet bayiden kontrol ettim 8 mbiti destekliyor hiç bir sorun yok hattımda zaten hatta sorun olsa müşteri hizmetlerini aradıktan hemen sonra hız sorunum çözülmezdi,muhtemelen aradıktan sonra bana gelen sinyal merkezini değiştiriyorlar diye düşünüyorum
şahsen smile adsl düşünüyorum kullanan arkadaşlar yorum yaparsa sevinirim,örneğin;arıza bildiriminde hızlı bir şekilde arızayı giderebiliyorlar mı? kopma sorunu oluyor mu? bağlantı hızında düşmeler yaşanıyor mu?
2007 Manuel 1,3 cc Saten gümüş Yaris Terra
Dalga geçme,Tokatlanırsın

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=32687.new#new

Toyota Club Türkiye

TTnet ----> Smile adsl ???
« : Nisan 26, 2012, 00:30:16 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: TTnet ----> Smile adsl ???
« Yanıtla #1 : Nisan 26, 2012, 00:44:21 »
bilişim sektörünün içinde olan birisi olarak türkiyede kendi alt yapısını kullanan çok bilinen ve kullanılan 3 firma var bunlar superonline, ttnet ve uydunet(kablonet) bunun haricinde smile adsl veya turknet gibi firmalardan alacağınız  internet bağlantısıda bildiğiniz ttnet üzerinden gelecektir. bu durumda sizin smile adslye geçmeniz bir fayda sağlamayacaktır. türkiyede tüm hatlar 8 mbps bağlantıyı destekler ama burada önemli olan husus bağlı bulunduğunuz santrale uzaklığınızdır.

santrale uzaksınızdır. modeminizde kalitesizdir en ufak bir sinyal zayıflamasında bağlantınız kopar restart yaparsınız gelir bu durumda kaliteli bir modem bu durumu bir nebze daha iyileştirir

örnek olarak dükkanımdaki hat santrale 500 mt mesafededir. tam olarak 8mbps bağlantıyı sorunsuz 3com modemle alabiliyorum. yine evimde kullandığım hat santrale 5 km mesafededir bu yüzden birkaç ay öncesine kadar 1 mbps bağlantı zor geliyordu. sağolsun ttnet sitenin yanıbaşına saha dolabı yaptığı için şu anda mevcut tarifem 8 mbps olamasına rağmen zyxel marka modeminde 12.28 mbps bağlantı görünüyor ve gerçekten 1.4 mb ile download yapabiliyorum.

Uploaded with ImageShack.us

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B-
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 26, 2012, 04:38:09 »
Yaklaşık 4 yıldır Smile ADSL kullanıyorum. Çıldırtan müşteri hizmetleri dışında bir artısı olacağına inanmıyorum.  Her arayışımda bir cep telefonu güncelleme muhabbeti başlıyor. Hala doğru numaramı sisteme kaydedemediler. Taahhüt sürem bitti, şimdi iptal mücadelesi veriyorum.
Ben kesinlikle tavsiye etmiyorum, hızına bir faydası olmaz.
2012 Corolla D-4D Comfort Extra MMT 36.000 km

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 26, 2012, 05:36:11 »
Tavsiye etmiyorum. Uğur Bey'e katılıyorum. Ttnet'in altyapısını kullanıyor. Bir sorun karşısında çözüm zamanınız katlanacaktır.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '15
  • 36 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 26, 2012, 05:53:21 »
Ben yaklaşık 3 ay önce geçtim smile adsl'e..şimdilik bir sorun yaşamadım..ama müşteri temsilciliği konusunda sorun olduğunu çok duydum
Allah herkese önce sağlık versin..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 26, 2012, 07:03:25 »
Altyapı TTNET in olduktan sonra smile adsl e geçmeniz birşeyi değiştirmeyecektir.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 26, 2012, 09:11:55 »
Uğur beye katılıyorum, kullandığınız hattın yapının dışına kadar olan bütün ek yerlerinde birleşimlerinin küçük konnektörlerle yapılmış olması da çok önemlidir, hatta sıva altı telf prizinin dahi bakır halkaları iptal edilip gelen kablo konnektörle birbirine bağlanması, bir çok hatayı önlediği gibi sistemin kısmen hızlı çalışmasını sağlar.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 24 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Nisan 26, 2012, 11:09:15 »
yorumlar için teşekkürler
santrale yaklaşık 1,2 km mesafedeyim airties 5020 modem kullanıyorum,benim anlamadığım kopma sorunu olduğunda müşteri hizmetlerini aradıktan hemen sonra sorunun giderilmesi zaten temsilcide "bilgilerinizi güncelliyorum" diyor.üstelik bazen aylarca yüksek hızda ve kopma sorunu yaşamadan internet kullanıyorum bu durumd hatta sorun yok gibi görünüyor.
bana gelen sinyalde aşırı yoğunluk oluyorda başka bi yerden mi sinyal almamı sağlıyorlar acaba?
kullanan arkadaşlarım sorun yok diyor,birde smile'den aradıklarında "size adsl2 sinyali vereceğiz,hatlarımız ttnet'ten daha az yoğun olduğu için sağlıklı sinyal gelecek ve kopma sorunu yaşamayacaksınız" dediler banada mantıklı geldi.
ah ah kablo net veya fiber optik kablo olsa hiç düşünmeden geçerdim ama yok :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 26, 2012, 16:25:24 »
Başka bir modemle denediniz mi?
Opel Corsa D Enjoy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 24 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Nisan 26, 2012, 16:59:40 »
evet eski usb modemimle denedim,sonra yeğenimden airties rt 103 modemle denedim sonuç aynı
yaklaşık bir saat önce ttnet müşteri hizmetlerini arayıp hızım yavaş dedim "hattınızda güncelleme yapıyorum az bekleyin" dedi ve hızım 2 --> 7 mbit'e çıkıverdi,sordum tabi nasıl oluyor bu iş diye net bir cevap veremedi adam sadece bilgileriiz güncelliyorum diyebildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 26, 2012, 17:17:11 »
Altyapı TTNET in olduktan sonra smile adsl e geçmeniz birşeyi değiştirmeyecektir.

kesinlikle katılıyorum..

Eyüp bey sizin bilgilerde ne karışıkmış. Güncelle güncelle bitmemiş.
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 24 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Nisan 26, 2012, 17:22:29 »
bende anlamadım bu işi her seferinde güncelliyoruz diyorlar artık nasıl bi güncellemeyse bu.
ttnet'le anlaşmam bitsin smile'e geçerim büyü ihtimal (modem + D smart maxi paket veriyor)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Nisan 26, 2012, 18:01:30 »
bende anlamadım bu işi her seferinde güncelliyoruz diyorlar artık nasıl bir güncellemeyse bu.
ttnet'le anlaşmam bitsin smile'e geçerim büyü ihtimal (modem + D smart maxi paket veriyor)

Ben smile üyesiyim zaten bende geçmeyi düşünüyorum yani taahhüt verip.Ama kimse sevmeyeceği eşşeğin önüne ot atmaz lafı beynimi kurcalıyo.2 yıl smile a göbekten bağımlı kalma fikri beni sinirlendiriyor.Teknoloji hızla gelişiyor rekabet de hızla artıyor. Fiberoptik teknoloji hızla ilerlerken eski sistemle 2 yıl daha mecburi hizmet alma fikri kulağa kötü geliyor.
Zaten her yanımız taahhüt ..
Cep telefonu operatörüne 1 yıl
Digitürk 1 yıl (bu ay bitti allahtan)
Smile 2 yıl taahhüt temmuzda bitiyor.

Eyüp bey dsmart kampanyasından ziyade geçişte kullanılan bi kampanya var.
6 ay bedava + 6 ay da %50 indirimli 1 yıl normal fatura ödeme gibi toplam 2 yıllık sözleşme.. Bi araştırın hesaplayın belki dha uygun olur dsmarttan.
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2009 Corolla 1.4 D4D Comfort
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Nisan 26, 2012, 20:19:14 »
-Modeminizin ayarlarına girip hat zayıflamasının ne kadar olduğuna bakın , hızınızın iyi ve kötü olduğu zamanlarda ayrı ayrı kontrol edin.
- iletişimin yoğun olduğu zamanlarda gürültü de fazla olur, bu durumlarda iletişimde hatalar olabilir. Burada yapacağınız pek bir şey yok gibi. Size gelen sinyal seviyesin , ISS arttırmadıkca Sinyal/Gürültü oranı düşük olur.
- Deneyebileceğiniz bir şey var, eğer mümkünse bina girişinde telefon hattını bulup modeminizi burada takıp deneyin veya geçici müstakil bir hat çekip evde  deneyin, faydasını görürseniz bina içindeki hatlarda biraz sonun var demektir , ayrı ve mümkünse blendajlı bir kablo çekip iyileşme sağlarsınız, tabii her binada bu işleri yapmak kolay olmayabilir.

Gerçi sizin anlattıklarınızdan anladığım kadarıyla problem kaynağı TTnet. Yoksa 2 ay normal kullanılabilen  bir hat daha sonra gürültü sinyal seviyesi v.s. sebeplerden dolayı bir anda nasıl değişir sonra tekrar düzelir. Muhtemelen hızlarla dinamik olarak oynuyorlar o sırada kopmalar meydana geliyor.
Gülümsemeye  :) geçiyim derken yüzünüz daha da asılmasın , komşularınızda 8 mbitte durum nasıl en iyisi onu bir araştırın, ehven-i şer TTnet olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 24 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Nisan 27, 2012, 16:39:17 »
Ben smile üyesiyim zaten bende geçmeyi düşünüyorum yani taahhüt verip.Ama kimse sevmeyeceği eşşeğin önüne ot atmaz lafı beynimi kurcalıyo.2 yıl smile a göbekten bağımlı kalma fikri beni sinirlendiriyor.Teknoloji hızla gelişiyor rekabet de hızla artıyor. Fiberoptik teknoloji hızla ilerlerken eski sistemle 2 yıl daha mecburi hizmet alma fikri kulağa kötü geliyor.
Zaten her yanımız taahhüt ..
Cep telefonu operatörüne 1 yıl
Digitürk 1 yıl (bu ay bitti allahtan)
Smile 2 yıl taahhüt temmuzda bitiyor.

Eyüp bey dsmart kampanyasından ziyade geçişte kullanılan bir kampanya var.
6 ay bedava + 6 ay da %50 indirimli 1 yıl normal fatura ödeme gibi toplam 2 yıllık sözleşme.. bir araştırın hesaplayın belki dha uygun olur dsmarttan.

aboneliği 2 yıl taahhüt etmek  beni de düşündürüyor açıkçası ama ttnet'te taahhütsüz kampanya yapmıyor bildiğim kadarıyla zaten şu an ttnet'le anlaşmam var oda 6 mayıs itibariyle bitiyor belki smile yaz için daha makul kampanyalar yapar.D smart almayı düşünüyordum zaten o sebepten bu kampanya bana uyar.

-Modeminizin ayarlarına girip hat zayıflamasının ne kadar olduğuna bakın , hızınızın iyi ve kötü olduğu zamanlarda ayrı ayrı kontrol edin.
- iletişimin yoğun olduğu zamanlarda gürültü de fazla olur, bu durumlarda iletişimde hatalar olabilir. Burada yapacağınız pek bir şey yok gibi. Size gelen sinyal seviyesin , ISS arttırmadıkca Sinyal/Gürültü oranı düşük olur.
- Deneyebileceğiniz bir şey var, eğer mümkünse bina girişinde telefon hattını bulup modeminizi burada takıp deneyin veya geçici müstakil bir hat çekip evde  deneyin, faydasını görürseniz bina içindeki hatlarda biraz sonun var demektir , ayrı ve mümkünse blendajlı bir kablo çekip iyileşme sağlarsınız, tabii her binada bu işleri yapmak kolay olmayabilir.

Gerçi sizin anlattıklarınızdan anladığım kadarıyla problem kaynağı TTnet. Yoksa 2 ay normal kullanılabilen  bir hat daha sonra gürültü sinyal seviyesi v.s. sebeplerden dolayı bir anda nasıl değişir sonra tekrar düzelir. Muhtemelen hızlarla dinamik olarak oynuyorlar o sırada kopmalar meydana geliyor.
Gülümsemeye  :) geçiyim derken yüzünüz daha da asılmasın , komşularınızda 8 mbitte durum nasıl en iyisi onu bir araştırın, ehven-i şer TTnet olabilir.

evim müstakil olduğu için kabloyu direkt olarak modeme bağlayıpta denedim sonuç değişmedi,muhtemelen hat yoğunluğundan kaynaklanan bi sorun diye düşünüyorum çünkü daha dün müşteri hizmetlerini arayıp hızım yavaş dedikten sonra "güncelleme yapıyoruz" diyerek hızımı anında 2'den 7 mbit'e çıkardılar.
umarım  değişiklik yapınca sorunu kalmaz,bu şartlarda bulunduğum yere fiber optik alt yapı gelmesi belki yıllar alabilir mecburen telefon hattından bağlanmaya devam :S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Nisan 28, 2012, 03:27:07 »
2mbit bana göre çok iyi. :)

Turkcell VINN kullanıyorum evde ve 3G yi yakalamak için örümcek adam gibi koltuk altından tavana, köşe bucak dolaşıyorum evi. :D
Benimde taahhütüm bu ay bitiyor. Kısacası TTneti öyle bir arar oldum ki arada bir kopsa da meğer melaike gibiymiş VINN ın yanında.
Alırken bakıldığında var deniilmişti ve imzayı attık. Sonrasında ne kadar kavga etsek de bi yararı olmadı. :)
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )