Gönderen Konu: 2008 toyota corolla verso brc yakıt tüketimi  (Okunma sayısı 5926 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A+
  • 10 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
2008 toyota corolla verso brc yakıt tüketimi
« : Nisan 25, 2012, 21:34:54 »
Arkadaşlar Verso'mu Ankara'da fulledim ve 50 km şehir içi yol yaptım. Dün Kütahya'ya giderken ortalama yüksek sürat km hızla gittim ve yine depoyu fullediğimde 23.3 krş yaktığını gördüm tabi bu değer lpg yi 2.59 dan aldığımdan yüksek çıktı.Ankara'daki lpg litre fiyatına göre (2.37) 0.207 TL yaktı. Bana fazla gibi geldi ve gelirken biraz yavaş geliyim dedim.gelirken 100-110 km hızla gittim ankaraya vardığımızda 2.37 tl den depoyu fullediğimde km başına 0.167 krş yaktığını gördüm.Bu bana mükemmel bir değer gibi geldi.arabada 2 kişiydik ve birkaç ıvır zıvır dışında yük yoktu.Sizce tüketim nasıl ve sizin arabaların şehir dışı yakıt tüketimi ne durumda ?

Toyota Club Türkiye

2008 toyota corolla verso brc yakıt tüketimi
« : Nisan 25, 2012, 21:34:54 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: 2008 toyota corolla verso brc yakıt tüketimi
« Yanıtla #1 : Nisan 25, 2012, 22:13:14 »
 eğer tüketiminiz 167 krş ise resmen bedavaya geziyorsunuz,hiçbir dizelin bile kudar düşük yakıt tükettiğini görmedim .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis hastası..
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: AB+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 25, 2012, 22:21:45 »
eğer tüketiminiz 167 krş ise resmen bedavaya geziyorsunuz,hiçbir dizelin bile kudar düşük yakıt tükettiğini görmedim .

evet Okan beyin LPG ile yakıt tüketim değerleri çok iyi gerçekten.. ancak dizel araçlar da oldukça düşük yakıt tüketmekteler ş.dışında uzun yolda.. selamlar
2012 Opel Astra 1.3 CDTİ var ama sıkı bir Avensis hastası..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 25, 2012, 22:26:04 »

dediğiniz gibi bende çok şaşırdım ama gerçekten tüketim değeri bu.kütahyaya giderken yokuşlar inişlere göre fazlaydı.kütahyadan ankara ya dönerken inişler çıkışlara göre daha fazla olduğundan belki biraz daha az yakmış olabilir.yani ankaradaki lpg hesabına göre ilkinde 63.50 ikincisinde 64.75 liralık gaz aldık ve 700 km yol yaptık.ama şehir dışında gazı 2.59 tl den aldığımdan gerçekte ilkinde 70 ikincisinde 64.75 tl lik yakıt aldık.ortalama olarak ankara hesabına göre ortalama 0.183 krş,şehir dışı hesabına göre 0.192 krş oluyor.bence harika bir değer :))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 25, 2012, 22:27:23 »
evet Okan beyin LPG ile yakıt tüketim değerleri çok iyi gerçekten.. ancak dizel araçlar da oldukça düşük yakıt tüketmekteler ş.dışında uzun yolda.. selamlar

evet doğru söylüyorsunuz.versonun dizeller gibi az yakması beni çok mutlu etti.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '15
  • 47 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 25, 2012, 22:51:15 »
Aracınız hayırlı olsun.
Tüketim değerlerinizi 100 km deki litre bazında verirseniz hem iller arasındaki yakıt farkından dolayı oluşacak algı zorluğunu gidermiş olursunuz, hem de önümüzdeki yıllarda yakıt fiyatı değişse dahi bilgiler geçerliliğini korur.

Kendi aracım sakin ş.içi-dışı karışık kullanımda 100km de 8,5lt kadar LPG tüketiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 25, 2012, 23:02:09 »
Aracınız hayırlı olsun.
Tüketim değerlerinizi 100 km deki litre bazında verirseniz hem iller arasındaki yakıt farkından dolayı oluşacak algı zorluğunu gidermiş olursunuz, hem de önümüzdeki yıllarda yakıt fiyatı değişse dahi bilgiler geçerliliğini korur.

Kendi aracım sakin ş.içi-dışı karışık kullanımda 100km de 8,5lt kadar LPG tüketiyor.

teşekkürler mehmet abi.doğru söylüyorsunuz böyle biraz karışık oldu.km başına 0.167 kr hesabına göre arabam 100 km de ortalama 7.07 lt lpg tüketmiş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 09, 2012, 19:44:14 »
2004 model 1.8 mmt verso aracım şehir dışı 9-10 litle LPG yakıyor. Şehir içi (Ankara) 12-13 litre yakıyor. Kitim Landirenzo. Bana fazla gibi geliyor sizce nasıl?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 33000
  • Model Yılı: '11
  • 93 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 09, 2012, 09:33:47 »
2004 model 1.8 mmt verso aracım şehir dışı 9-10 litle LPG yakıyor. Şehir içi (Ankara) 12-13 litre yakıyor. Kitim Landirenzo. Bana fazla gibi geliyor sizce nasıl?

Bence de fazla gibi tekrar baktınızmı tüketiminize...
0 'dan 100 km 'ye 10 saniyede çıkabilirsin belki, ama önemli olan kaç saniyede durabildiğindir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 09, 2012, 10:31:13 »
1,8 9-10 lt lpg yakması normal gibi.benım aracımdada landı renzo takılıı 70 tl lik lpg le şehir içi yogun trfkte 250 km anca yaptım.versolar fazla yakıyor biraz.ama ş.arası 0,167 kurus yakması ımkansız .Tekrar okanın hesaplamasında bir sorun oldugun düşünüyorum.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Eylül 09, 2012, 17:38:39 »
Bence de fazla gibi tekrar baktınızmı tüketiminize...

Yine ayni. Bir depoyla yani 27 litre gazla 260 km civari yaptim sehir dışı. Ortalama 10 litre yakiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Eylül 11, 2012, 22:59:44 »
1,8 9-10 lt lpg yakması normal gibi.benım aracımdada landı renzo takılıı 70 tl lik lpg le şehir içi yogun trfkte 250 km anca yaptım.versolar fazla yakıyor biraz.ama ş.arası 0,167 kurus yakması ımkansız .Tekrar okanın hesaplamasında bir sorun oldugun düşünüyorum.

tuncay abi geçen izmire gittik.ankarada depoyu fulledik.arabada 6 kişiydik ve 6.koltuğun yanınada bagajları doldurduk ve yola çıktık.ankaradan izmire giderken  yokuştan çok yokuş aşağı vardı ve yokuş aşağı inerken ben gazdan ayağımı çektim.ama düz yoldada sürekli 120 km hızla gittim.sadece yokuş gördüğümde hızımı 130 a çıkardım.sonra uşakta shellde 2.27 den depoyu doldurduk.57 tl lik gaz aldı ve 370 km gitmişiz.57/370=0.154 kr ediyor.ama dönüşte bol ve çok dik yokuşlar vardı.bu sefer arabada 5 kişiydik ve full bagaj vardı.ben dik yokuşlara 130-140 arası hızlarda girdim.eğer 110-120 ile girsem dik yokuşlarda arabanın hızı düşecek ve belki 4 e atmam gerekecekti.ama yokuşları çıkarken anlık tüketim olarak 13-14 lt leri görüyordum.sonra ankara yakınlarında shell den 2.36 dan(biz izmirdeyken lpg ye zam gelmiş)depoyu fulledik.75.52 tl lik lpg aldı ve pompa durdu.daha sonra hesapladığımda 75.52/342 km=0.220 kr yakmış.bunu ilk gördüğümde niye bu kadar fazla yaktı dedim.çünkü araba ilk defa bu kadar fazla yakmıştı uzun yolda.sonra düşündüm versoyla ilk defa bu kadar dik ve uzun yokuşları olan bir yolda yolculuk yaptık.yani verso ile 120 nin üzerine çıktığımda özellikle 140 km hızda araba çok fazla yakıyor yol bilgisayarında araba 120 den sonra hızlanırken 13-14-15 lt leri gördüğüm oluyor.izmire giderken 0.154,gelirken 0.220 kr yaktı araba :) düz yol oldumu vede 120 km civarı bir hızda gittiğimizde verso gerçekten çok az yakıyor.ama iş bol yokuşlu yolda ve yüklü bir şekilde yolculuk yapıncada lpg yi içiyor  :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Eylül 12, 2012, 20:18:19 »
tuncay abi geçen izmire gittik.ankarada depoyu fulledik.arabada 6 kişiydik ve 6.koltuğun yanınada bagajları doldurduk ve yola çıktık.ankaradan izmire giderken  yokuştan çok yokuş aşağı vardı ve yokuş aşağı inerken ben gazdan ayağımı çektim.ama düz yoldada sürekli 120 km hızla gittim.sadece yokuş gördüğümde hızımı 130 a çıkardım.sonra uşakta shellde 2.27 den depoyu doldurduk.57 tl lik gaz aldı ve 370 km gitmişiz.57/370=0.154 kr ediyor.ama dönüşte bol ve çok dik yokuşlar vardı.bu sefer arabada 5 kişiydik ve full bagaj vardı.ben dik yokuşlara 130-140 arası hızlarda girdim.eğer 110-120 ile girsem dik yokuşlarda arabanın hızı düşecek ve belki 4 e atmam gerekecekti.ama yokuşları çıkarken anlık tüketim olarak 13-14 lt leri görüyordum.sonra ankara yakınlarında shell den 2.36 dan(biz izmirdeyken lpg ye zam gelmiş)depoyu fulledik.75.52 tl lik lpg aldı ve pompa durdu.daha sonra hesapladığımda 75.52/342 km=0.220 kr yakmış.bunu ilk gördüğümde niye bu kadar fazla yaktı dedim.çünkü araba ilk defa bu kadar fazla yakmıştı uzun yolda.sonra düşündüm versoyla ilk defa bu kadar dik ve uzun yokuşları olan bir yolda yolculuk yaptık.yani verso ile 120 nin üzerine çıktığımda özellikle 140 km hızda araba çok fazla yakıyor yol bilgisayarında araba 120 den sonra hızlanırken 13-14-15 lt leri gördüğüm oluyor.izmire giderken 0.154,gelirken 0.220 kr yaktı araba :) düz yol oldumu vede 120 km civarı bir hızda gittiğimizde verso gerçekten çok az yakıyor.ama iş bol yokuşlu yolda ve yüklü bir şekilde yolculuk yapıncada lpg yi içiyor  :D

LPG hesabını yanlış yapmışsınız. LPG benzin gibi değildir ve her pompada basınç farkı bulunmakta, hatta aynı istasyondaki pompaların basıncı bile farklı. Böyle olunca bir pompadan deponuz 26 litre alır, başka bir pompadan 31 litre alabilir. Bu nedenle bu şekilde hesap yapmamalısınız. Önce depoyu tam boşaltın ve depoyu fulletip kaç TL verdiğinizi kaydedin. Daha sonra o depo bitene kadar kaç km yaptığınızı hesap edip aldığınız LPG fiyatına bölün. Bu şekilde doğru hesaba ulaşırsınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Eylül 12, 2012, 23:20:57 »

LPG hesabını yanlış yapmışsınız. LPG benzin gibi değildir ve her pompada basınç farkı bulunmakta, hatta aynı istasyondaki pompaların basıncı bile farklı. Böyle olunca bir pompadan deponuz 26 litre alır, başka bir pompadan 31 litre alabilir. Bu nedenle bu şekilde hesap yapmamalısınız. Önce depoyu tam boşaltın ve depoyu fulletip kaç TL verdiğinizi kaydedin. Daha sonra o depo bitene kadar kaç km yaptığınızı hesap edip aldığınız LPG fiyatına bölün. Bu şekilde doğru hesaba ulaşırsınız.

bu şekildede çok hesap yaptım abi ama şehir içi.depoyu tam boşalttım ve fulledim.depo 45 lt lik ama max 38 lt lpg alıyor.şehir içide yerine göre genelde 0.235,0,240 ve nadiren 0.250 değerlerini gördüm :) ankara içinde mecbur olmadıkça çok fazla trafiğin olduğu saatlerde çıkmamaya gayret ediyorum.ankaranın şöförlerine güvenmiyorum  :D