0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar, İstanbul'dan aldığım aracın plakasını Konya'ya çevirteceğim.Trafik tescile gitmeden önce yapılması gereken şeyler nelerdir?Trafik sigortamızı yaptırdık. Onun dışında istenilen şeyler nelerdir?Araç dizel...Yardımlar için şimdiden teşekkürlerimi sunarım.
...Noter satış senedi tarihiden itibaren 1 ay içerisinde tescil zorunluluğu bulunmaktadır.
En çok buna dikkat etmeniz lazım.
Mustafa bey yeni aracınız hayırlı olsun.Trafik tescile giderken yeni aracınızın- trafik sigortalarını- araç devir belgenizi- şoförler odasından alınan dosya- aracın eski ruhsatları- aracın eski plakaları Yukarıda yazılı olanları alıp trafik şubesine gittiğinizde yeni plakanızı alabilirsiniz.Size önerim bir trafik müşavirliğine gidip (iş takipçisi denilen kişiler) 10-15 TL verip dosyanızı hazırlatmak.Bu hem pratik ve daha kolay olur.İyi günler...
NAKİL OLAN ARAÇLARDA İSTENEN BELGELERNoter satış senediVergi ilişik kesme belgesiTescilli olduğu il veya ilçeden sakınca yoktur yazısı (_e-posta ile yazışma yapılmaktadır.)Zorunlu Mali Mesuliyet Sigortası (Alıcı adına)Araca ait eski Tescil ve Trafik Belgeleri ile plakalarVatandaşlık numarasıYeni Tescil ve Trafik Belgesi (Trf.Tescil Şube veya Bürosundan)NOT: Araç sahibi değişmeden aynı kişi adına bir başka tescil kuruluşunda tescil edilecek araçlardan noter satış senedi aranmamakta olup, önceki kayıtlı olduğu yerin vergi dairesinden alınacak borcu yoktur yazısı getirilecektir.Noter satış senedi tarihiden itibaren 1 ay içerisinde tescil zorunluluğu bulunmaktadır.daha fazla bilgi için : http://www.trafikmusaviri.com/trafikislemleri.html#1
Özcan Bey çok teşekkür ederim bilgi için...Bu iş takipçilerinden ek-1 denilen belge mi alınıyor?
Vergi ilişik kesme belgesi nedir?Bunu ben de gördüm ama ne olduğunu anlayamadım
Evet Mustafa bey.Benim yazdığım ve Sefa beyin listesinde ki yeni tescil dosyaları aynı şeyler.Trafik müşavirleri dosya ve içeriğinin hepsini tamamlıyorlar.Hatta aracı yeni aldığınızda trafik sigortasını onlardan yaptırırsanız dosya hazırlama ücreti bile almıyorlar(Ankara da böyle) Bilginize... Sefa beyin eklediği bazı belgeler artık gerekmiyor.Eskiden vergi ilişik belgesi ile noter satışına gidilirdi ki bu satan için gerekli bir evrak alan için değil...
Teşekkürler Özcan Bey. Tüh... Sigortayı İstanbul'da yaptırıp çıkmıştım yola. Neyse sağlık olsun artık...
Hayirli olsun Mustafa bey...