Gönderen Konu: 2011 Dizel Cr. MMT Şanzıman ve Yağ Eksiltme ve Savrulma Problemleri  (Okunma sayısı 1361 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2011 Dizel Corolla MMT Şanzıman
    • Odila Blogger: Hayat Üzerine Felsefik Saçmalamalar
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
Herkese selam, Ben 1 yılı aşkın süredir sıfır aldığım 2011 Dizel MMT şanzımana sahip Corolla'ya biniyorum. Aldığım ilk günden beri genel olarak aracımdan memnunum. Ancak aracım daha 10 bin km yi doldurmadan yağ eksiltmeye başladı ve bu tada yeni doğmuş bebeğimizle birlikte izmir-ankara otobanında başımıza geldi. Sonuç olarak Turboya yağ pompalayan parçanın değişmesiyle sorunun çözüldüğünü düşünüyorduk ki çözüm 10 000 km kadar etkili oldu ve araç 20 000 bakımından çıktıktan sonra 20815 km de tekrar aynı hatayı verdi. Ve anlamış olduk ki sorun çözülmedi. Özellikle uzun yolda bu çok tehlikeli bir durum yaratabilir aracın motoru tamamen iflas edebilir. Servis 10 000 km de aracın 1,5 litre yağ eksiltmesinin normal olduğunu söylüyor ancak benim daha önceki aracım citroen c1 idi ve o da dizel bir araçtı. Bakımları 15.000 km de birdi ve hiç yağ eksiltmezdi dediğimde ise bizim 2011 model dizel araçlar böyle diyorlar. MMT şanzıman gerek otomatik gerek manuel kullanımlarda düz yolda çok iyi performans sergiliyor ancak yokuşlarda kesinlikle manuel modda kontrol etmek gerekiyor aracı. Bu idare edilebilir bir problem çünkü mmt  gerçekten çok iyi yakıt performansı sunuyor ve bu açığını kapatıyor. Aracımın aynı zamanda 130 km üzerinde büyük araçların yanından geçerken, rüzgar estiğinde savrulma problemi var. Normalde 120 yi pek geçmem ama bazı durumlarda sollama yaparken felan geçmek gerektiğinde bu durum endişe veriyor. Yağ eksiltme problemi çok ciddi bir problem ve anladığım kadarıyla Turbo pompasından kaynaklanıyor. SErvis ikinci kez aynı sorunla gittiğimde Turbo pompasını gündeme getirmedi sanırım aracı iade etmemden korkarak bunu gizleme yoluna gitmiş olabilirler. 3. kez aynı problemle giderse iade almak zorunda kalacaklarını bildikleri için. Yağ eksiltmesi benim toyota sağlamlığına olan güvenimi derinden sarstı. Açıkcası bir çözüm bulunamadığı takdirde ve 3. tekrarda tüketici haklarına gitmeyi ve ürünü ayıplı olarak iade etmeyi düşünüyorum. Ben sıfır araç aldım ve sağlam diye sattılar. Yolda ikide bir yağ eklemek istemiyorum. 
Onur Andaç Sever

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
Merhaba Onur bey,

Öncelikle Toyota'ya olan sevginizi ve güveninizi kaybetmenize gerek yok,

Fazla km yapmadığınıza göre, garanti süreniz bitmeden en kısa sürede Turbonuzu değiştirtmeniz gerekmekte gibi görünüyor.

Yüksek süratlerde rüzgardan etkilenmeniz, çok ağır ve geniş taman lastikleri olmayan bir araç için normaldir.

Uzun dik yokuşlarda "M" manuele geçmeden önce "Es" moduna geçiniz, bu modun performansı size yeterli gelecektir.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2011 Dizel Corolla MMT Şanzıman
    • Odila Blogger: Hayat Üzerine Felsefik Saçmalamalar
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
Teşekkürler Tekin Bey,

Toyota'yı ilk Annem almıştı bundan 4 yıl önce1.3 Benzinli Yaris almıştık O'na ve bugüne dek bir kez bile servis yüzü görmedi bakımları dışında. Bende buna dayanarak çok büyük bir güvenle Toyota Corolla aldım ve bir çok konuda aracımdan memnun kaldım. Bir dizel araca göre gayet sessiz çalışıyor, iç mekanı çok ferah ve kullanılan materyaller çok kaliteli adeta ömürlük. sunduğu donanımlar yeterli. Ancak yağ eksiltme problemi tüm bu olumlu özelliklerinin üstünü kapatıyor. Ekonomik şartlarımı fazlasıyla zorlayarak sahip bu araca bir zarar gelirse başka bir araç alacak ekonomik güce sahip değilim. Anladığım kadarıyla servis turboyu ikinci kez değiştirdi ve bunu söylemekten çekiniyor. Konuyu takip edeceğim Tekin bey,
Onur Andaç Sever

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Captiva 2,0A/T High 7k / Hyundai i20A/T
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '10
  • 167 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
Hoş geldiniz.
umarım sorununuz geçici olur
İlk hamlede piyon deyip geçilenler oyunun sonlarında şahı sıkıştıran kahramanlardır...
Güvendiğim iki şey;aynaya baktığımda gördüğüm ve yukarı baktığımda göremediğimdir...