Gönderen Konu: zıplaya zıplaya gidiyorum  (Okunma sayısı 1330 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
zıplaya zıplaya gidiyorum
« : Nisan 24, 2012, 21:09:41 »
  Arkadaşlar selamlar,

hafta sonu bir hata yapıp bozuk arka amortisörlerimi değiştirdim.keşke eski hali ile kalsaydılar.
Çin malı olduğunu tahmin ettiğim gazlı amortisörler takıldı markasını tam hatırlamıyorum keibo mu öyle bir şey di. 60 tl ye aldım tekini

eski şikayetlerim (lıkırtı,vurma,sert frende arka tarafın kayması) şimdilik düzelmekle birlikte daha iyi konfor beklerken araç sertleşti.

Zıplama hissi veriyor arkada oturanların içi dışına çıkacak Parçacı ''bir süre sonra bir miktar yumuşar bunlar gazlı amortisör '' diyor

Doğrusu nedir bu 'gaz'lı amortisörler yumuşar mı yoksa geçiştirmek için mi söylendi yumuşar ise bu 'bir süre' ne kadardır tahmini olarak

Doğru düzgün araştırmadan birazda zamanım çok dar aceleye getirdim sonuç paramla rezillik.

yorumlarınızı bekliyorum,

iyi sürüşler,saygılar
95 Gli

Toyota Club Türkiye

zıplaya zıplaya gidiyorum
« : Nisan 24, 2012, 21:09:41 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
Ynt: zıplaya zıplaya gidiyorum
« Yanıtla #1 : Nisan 24, 2012, 21:21:42 »
Hakan bey,
Tamirciniz doğru söylemiş. Takılan amortisörlerinizin bir müddet sonra yumuşayacağına emin olabilirsiniz. Nihayetinde siz eski ve zayıflamış amortisörlerinize alışık olduğunuz için yeni amortisözleriniz biraz sert geliyor olabilir. Merak etmeyin.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2015 Honda Civic Beyaz :)
    • Online Matematik
  • Model Yılı: -
« Yanıtla #2 : Nisan 24, 2012, 21:34:36 »
Bir süre sürüş alışkanlıklarınızı da değiştirmeniz gerekebilir. Amortisörler kanfor sağladığı gibi yol tutuş içinde çok çok önemli donanımlar. Bu amortisörlerle eskisi gibi bir sürüş hissi yakalayana kadar dikkat etmenizde fayda var.
Matematik sever, öğretir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Nisan 24, 2012, 22:12:45 »
 yanıtlar için teşekkür ederim

biraz da lastik havalarını azaltayım 30 dan 28-29 civarına. %90 şehir içi kullanıyorum bu arada

95 Gli