Gönderen Konu: Sonunda Versoya kavuştum...  (Okunma sayısı 2727 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Benim gibi adamı GOOGLE da arasan bulamazsın!!!
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
Sonunda Versoya kavuştum...
« : Nisan 24, 2012, 18:08:54 »
Arkadaşlar uzun bir araştırma dönemi sonunda 2005 model, 1.6 comfort versoma kavuştum, Allah kimseye kaza bela vermesin, şu an üzerine titriyorum...
Arabamın kilometresi henüz 78500 civarında, fırsat bulup servise gidemediğim için 80000 de yapılması gereken bakımlar hakkında tavsiyelerinize ihtiyacım var.
 Kullandığım kısa dönem boyunca ufak tefek şeyler var ( kısa derken 700 km yi geçtim aslında) mesala zaman zaman korna çalmıyor, birde el frenim son dişte tutuyor sanırım bunun için bir ayar şart, Birde muayenesi yeni olduğu için lpg taktırmayı ertelemiştim, senede 1-2 defa uzun yol yapacak birisi olmam  nedeni ile idare ederim diyordum ama bu aralar biraz kararım değişmeye başladı, lpg li kullanan arkadaşlar tavsiyelerini belirtirlerse sevinirim.
 Ayrıca ilk çalıştırma sırasında hararet lambam bir süre yanmaya devam ediyor biraz yol alınca sönüyor, bu normal midir bilmiyorum, ilk çalıştırma demişken çalıştırma sırasında debriyaja basmadan 2 defa "START" düğmesine basıp sonra debriyaj ve düğmeye basıp çalıştırıyorum bunun bir faydası varmı yada doğrumu yanlış mı bilmiyorum, bu esnada da 2 kez düğmeye basınca gösterge panelindeki ışıkların hiçbirisi sönmüyor, bu normal midir, Önceki arabam vectraydı  ve kontak anahtarını çevirip paneldeki lambalar söndükten sonra çalıştırıyordum aynı şeyi yaptığımı düşündüğüm den böyle yapıyorum...
Birde lütfen uzattığımı düşünmeyin ama bu arabada trigermi var zincirmi? çok farklı cevaplara ulaştığım için soruyorum, Ayrıca kitapçığı bulma şansım var mıdır , konuyla ilgili tüm yorumlar için şimdiden çok teşekkür ederim, Hepimize Allah kazasız belasız günler nasip eder inşallah...
Direksiyonda "EŞEK" varsa, kaputun altında kaç "BEYGİR" olduğu önemsizdir.

Toyota Club Türkiye

Sonunda Versoya kavuştum...
« : Nisan 24, 2012, 18:08:54 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
Ynt: Sonunda Versoya kavuştum...
« Yanıtla #1 : Nisan 24, 2012, 18:35:55 »
Hayırlı olsun :). Allah kaza bela vermesin :)
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 209000
  • Model Yılı: '04
  • 34 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 24, 2012, 18:51:47 »
1)kornanın çalmaması elektriksel bir sorun olabilir(aküden olacağını zannetmiyorum)
2)bendede el freni sonlarda tutuyor eğer ayarlanmsı mümkünse bende yaptırabilirim
3)lpg yi biraz fazla verip garantili ve isim yapmış firmalara taktırmanızı öneririm(32litrelik depo ile bahar yaz mevsiminde ş.i.:300-330 km yol alabilirsiniz)
4)ilk çaliştırmada hararet mavi,motor ısınınca söner.motor sıcakken hareket halinde kırmızı olması tehlikedir.
5)ben pedala basıp direk start düğmesine basıyorum, bu durumun normal olduğunu düşünüyorum.
6)zincirlidir.
güzel günlerde kazasız kullanmanız dileğiyle..
2004 VERSO ELEGANT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 24, 2012, 20:50:05 »
Hayırlı uğurlu olsun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 25, 2012, 14:36:12 »
Hayırlı olsun :). Allah kaza bela vermesin :)
Çok teşekkür ederim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 25, 2012, 14:42:35 »
Hayırlı uğurlu olsun
Çok teşekkür ederim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 25, 2012, 14:46:40 »
1)kornanın çalmaması elektriksel bir sorun olabilir(aküden olacağını zannetmiyorum)
2)bendede el freni sonlarda tutuyor eğer ayarlanmsı mümkünse bende yaptırabilirim
3)lpg yi biraz fazla verip garantili ve isim yapmış firmalara taktırmanızı öneririm(32litrelik depo ile bahar yaz mevsiminde ş.i.:300-330 km yol alabilirsiniz)
4)ilk çaliştırmada hararet mavi,motor ısınınca söner.motor sıcakken hareket halinde kırmızı olması tehlikedir.
5)ben pedala basıp direk start düğmesine basıyorum, bu durumun normal olduğunu düşünüyorum.
6)zincirlidir.
Teşekkürler, bu şekilde paylaşımda bulunmak gerçekten çok güzel, Şu kitapçıkla ilgili bilgisi olan var mı acaba sonradan bir yerlerden buluna biliyor mudur acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 25, 2012, 14:49:46 »
Hayırlı uğurlu olsun Allah kaza bela göstermesin
2011 auris d4d comfort extra kar beyaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2007 VERSO COMFORT LPG...
  • 1 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 25, 2012, 20:22:55 »
HAyırlı uğurlu olsun. Allah kaza bela vermesin. El freni için arkadaşımın verso sunda bi ayar yapılmıştı. arkada el frenine ait bir çentik var demişti usta.
HAYAT 3,5 İLE 4 ARASINDADIR... YA 3,5 ATARSIN YA 4*4 LÜK YAŞARSIN...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '15
  • 47 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 25, 2012, 22:47:55 »
Hayırlı olsun. Aşağıdaki cevaplara katılıyorum, bende de korna sorun olmuştu, önceki mesajlarımda korna sigortalarının resmini de bulabilirsiniz, nasıl çözüldüğünün detaylarını da.
Lpg yi geciktirmeyin bence, sonuçta muayene 150tl gibi birşeyse onu zaten 1yılda fazlasıyla çıkartırsınız.
Aracın kitapçığı derken ne kastediyorsunuz? şu sayfaya göz atın, bu bilgileri mi istedinizse
http://www.reislider.com.tr/detailpage.tr.php?lPageID=569

6)zincirlidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 46 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 26, 2012, 00:35:42 »
Hayırlı olsun darısı başıma inşallah.
2006 corolla sol A/T LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Nisan 26, 2012, 00:59:57 »
El freni için7-8 diş tutması lazım.Sİz 7-8 defa  el frenını yukarı doğru çektiginizde çıt çıt sesini duyuyorsa nız normaldir.ancak7-8 den fazla  ise  ayarsız.arka  kampanalarda  yuvarlak bir boşluk var oraya  tornvida  sokup ayarlıyorlar..,
Kontaga  ilk basmanızda  teyp açıyor.2.sinde kontagı acıyor abs hava  yastıklarını kontrol edip onlar sönüyor.Ekranda yağ sarj uyarı lambaları kalıyor.Marştan sonra onlarda sönüyor.Bende lpg takılı landi renzo 38 ltre ile rahat  400 yapar diye düşünüyorum.antepten mardine geldim 350 km oldu halada 1 çizgi gösteriyor.
Hararet  göstergesi yok.İlk mavi yanar ısınınca söner.Ekranda kırmızı hararet sönmese sorun var demek.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Nisan 26, 2012, 14:06:48 »
Suphi Bey öncelikle aracınız hayırlı olsun. Eminimki aracınızı sevecek ve memnun kalacaksınız. Arkadaşlar sorularınıza cevap vermişler ancak benim size tavsiyem aracın kitapçığını edinin ve kitapçıktaki bilgileri mutlaka okuyun. Oldukça faydalı bilgiler bulacaksınız. İstanbul Derindere'den 7.5 TL ye hesaplarına EFT yaparak temin etmiş idim. (Sipariş üzerine getiriliyor.) Sizde bulunduğunuz ildeki servislerden alabilirsiniz. Saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Nisan 27, 2012, 16:04:13 »
HAyırlı uğurlu olsun. Allah kaza bela vermesin. El freni için arkadaşımın verso sunda bir ayar yapılmıştı. arkada el frenine ait bir çentik var demişti usta.

Hayırlı uğurlu olsun Allah kaza bela göstermesin

Çok teşekkür ederim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Nisan 27, 2012, 16:12:45 »
Suphi Bey öncelikle aracınız hayırlı olsun. Eminimki aracınızı sevecek ve memnun kalacaksınız. Arkadaşlar sorularınıza cevap vermişler ancak benim size tavsiyem aracın kitapçığını edinin ve kitapçıktaki bilgileri mutlaka okuyun. Oldukça faydalı bilgiler bulacaksınız. İstanbul Derindere'den 7.5 TL ye hesaplarına EFT yaparak temin etmiş idim. (Sipariş üzerine getiriliyor.) Sizde bulunduğunuz ildeki servislerden alabilirsiniz. Saygılar...

Yol gösterdiğiniz için teşekkürler, Ankara Toyan plaza ile telefonda görüştüm ( yetkili toyota servisi) Eğer bir USB  ile yanlarına uğrarsam verebileceklerini söylediler, el freninden bahsettim; el freni ayarını da ücretsiz yaptıklarını eğer değişmesi gereken parça varsa onun ücretini aldıklarını ilettiler en kısa zamanda bir uğrayıp çaylarını içmeye gideceğim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • çıkarım seninle her yola
  • Kan Grubu: 0+
  • 3 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mayıs 01, 2012, 18:35:59 »
Suphi bey aracınız Hayırlı olsunızı güzel günlerde kazasız belasız kullanmanızı dilerim.Hayırlı olsu :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mayıs 01, 2012, 18:40:52 »
Suphi bey aracınız hayırlı olsun. Güzel günlerde kazasız belasız kullanmanızı dilerim :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
versoda ekzost arka susturucu paslanmaz çelikmi?
« Yanıtla #17 : Mayıs 01, 2012, 19:03:15 »
Bugün aracın altına bir göz attım.Ekzost arka susturucuda yer yer paslanmalar mevcut. Henüz 5aylık bir araçta böyle bir durumla karşılaşmam hiç hoşuma gitmedi.Susturucuya uzunlamasına boydan boya kaynak yapılmış okaynaktada paslar oluşmuş. ayrıca askı takozunun demiride pas içinde.Böyle bir olay nasıl olabilir?Avrupa araçların tüm ekzost sistemi paslanmaz çeliktir.Toyota yerli diyemi böyle kalitesiz malzeme kullanıyor.Keyfe keder bir durum belki ama kısa zamanda böyle paslanmalar başka yerlerdede olurmu diye insan düşünmeden edemiyor.Sizlerinde aracınızın altında böyle paslanmalar oluşuyormu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mayıs 03, 2012, 17:55:34 »
Suphi bey aracınız Hayırlı olsunızı güzel günlerde kazasız belasız kullanmanızı dilerim.Hayırlı olsu :alkis:

:alkis: :alkis:

Suphi bey aracınız hayırlı olsun. Güzel günlerde kazasız belasız kullanmanızı dilerim :alkis:

:alkis: :alkis:

Allah razı olsun, teşekkür ederim iyi dileklerinize...