Gönderen Konu: ön konsoldan gelen ses!  (Okunma sayısı 1043 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • pergamon
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
ön konsoldan gelen ses!
« : Nisan 22, 2012, 12:43:27 »
sevgili forum üyeleri,daha öncde epey konu açılmış hatta birkaçına yazdım ama eski olduğu için sanırım,dönen olmadı o yüzden yeni konu açtım! 2004 hb corollam var,çok severek biniyorum aldığımda hiç ses olmayan aracımda son günlerde özellikle gösterge panelinin hemen altından epey rahatsız edici ses duymaya başlamıştım bu gün yaklaşık 2 saatlik bir çabanın sonucunda sorunun kaynağını buldum. Sesin kaynağı direksiyon kutusunun hemen altında motora doğru uzanan mil,(tam adı ne bilmiyorum) ama orda bulunan ve rahat dönmesini sağlayan işç içe geçmiş olan m etal milde boşluk var ve bozuk yollarda iki m etal borunun birbirine vurması gibi bir sese neden oluyor. nasıl çözebilirim bu sorunu öneri ve görüşlerinizi bekliyorum

Toyota Club Türkiye

ön konsoldan gelen ses!
« : Nisan 22, 2012, 12:43:27 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
Ynt: ön konsoldan gelen ses!
« Yanıtla #1 : Nisan 22, 2012, 13:08:41 »
Özgür bey, bazı konularda bununla ilgili açıklamalar vardı aslında, direksiyon boşluğunu alan somunun sıkılması gerekiyor, bu işlerden anlayan iyi bir usta halledebilir, yarım yada 1 tur sıkılması gerekiyor eğer çok gevşeme varsa 1.5 tur sıkılarak bu sesten kurtulabilirsiniz. Bu işlemden sonra direksiyonunuz sertleşecek ve bir süre dönüşlerde geri toplamayacaktır, o nedenle bu süreçte dikkat etmeniz gerekir.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • pergamon
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
Ynt: ön konsoldan gelen ses!
« Yanıtla #2 : Nisan 22, 2012, 18:34:10 »
Özgür bey, bazı konularda bununla ilgili açıklamalar vardı aslında, direksiyon boşluğunu alan somunun sıkılması gerekiyor, bu işlerden anlayan iyi bir usta halledebilir, yarım yada 1 tur sıkılması gerekiyor eğer çok gevşeme varsa 1.5 tur sıkılarak bu sesten kurtulabilirsiniz. Bu işlemden sonra direksiyonunuz sertleşecek ve bir süre dönüşlerde geri toplamayacaktır, o nedenle bu süreçte dikkat etmeniz gerekir.

sağolun tekin bey! gerçekten çok faydalı oldu bu bilgi şimdi asıl sorun bu işlemi burda nasıl ve kime yaptırabilirim :) umarım benim ustam halledebilir :) teşekkürler ;)