Gönderen Konu: Uzun far ve sisler ??  (Okunma sayısı 1830 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
Uzun far ve sisler ??
« : Nisan 22, 2012, 02:49:41 »
Arkadaşlar öncelikle iyi akşamlar. Aracıma xenon far taktırdım parkları da beyaz ampül ile değiştirdim. Uzunları ve sisleride beyaz ampül ile değiştirmek istiyorum. Bir sorun olurmu Uzunların aydınlatma mesafesinde problem olurmu ??
K.K.T.C.       TRNCNAVY

Toyota Club Türkiye

Uzun far ve sisler ??
« : Nisan 22, 2012, 02:49:41 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
Ynt: Uzun far ve sisler ??
« Yanıtla #1 : Nisan 22, 2012, 22:03:51 »
Musa bey merhaba.. Tr de olsa otomatik far yükseklik ayarı olmayan merceksiz zenonlar muayeneden geçmiyor kalıyor.Ama siz K.K.T.C. de siniz değilmi? Orada kurallar nedir bilmiyorum. TR de bazen polis ler canı isterse bu durum için  tl ceza kesebiliyor.

Aydınlatma konusuna gelince sıkıntı olacağını sanmam artısı olucaktır.
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #2 : Nisan 29, 2012, 15:54:16 »
KKTC de muayene TR deki gibi çoooooook  sıkı değil :) onun için problem yok. Aydınlatmada sıkıntı yaratmayacaksa iyi çünkü değiştirdim.
K.K.T.C.       TRNCNAVY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 29, 2012, 17:56:29 »
Selektör yaparken sıkıntı yaşayabilirsiniz. Xenon apulu tam ısınıp optimum verimine ulaşmadan optimum bir aydınlatma sağlamayacağı için selektör de uyarıyı tam yapamayabilirsniz. ama geri kalanında pek sorun olmaz. Ki selektör yaparken kısa farlarınız kapalı olsa dahi selektör yaptığınız anda her ikisi de aynı anda yanar.

sislerde şahsen tavsiye etmiyorum çok göz alır. tepki alabilirsiniz. Kıbrıs da insanların tepkileri nasıldır onu da bilemem. :) :)
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #4 : Mayıs 01, 2012, 12:54:23 »
Selektör yaparken sıkıntı yaşayabilirsiniz. Xenon apulu tam ısınıp optimum verimine ulaşmadan optimum bir aydınlatma sağlamayacağı için selektör de uyarıyı tam yapamayabilirsniz. ama geri kalanında pek sorun olmaz. Ki selektör yaparken kısa farlarınız kapalı olsa dahi selektör yaptığınız anda her ikisi de aynı anda yanar.

sislerde şahsen tavsiye etmiyorum çok göz alır. tepki alabilirsiniz. Kıbrıs da insanların tepkileri nasıldır onu da bilemem. :) :)
Uzunlarda xenon değil normal beyaz ampul taktım sellektör yaparken problem olmuyor. TR'de bildiğim kadarıyla sisler açık gezmek yasakmış. Şuan TR'de olduğum için sisleri açmaya korkuyorum boş yere ceza yemeyelim. KKTC'de ise sorun yok herkes sisler açık geziyo :)
K.K.T.C.       TRNCNAVY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • Kan Grubu: A+
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 01, 2012, 13:06:24 »
her sis açana da ceza yazmıyolar ama sis farı adı üstünde :)
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #6 : Mayıs 01, 2012, 13:24:25 »
her sis açana da ceza yazmıyolar ama sis farı adı üstünde :)

Tabi canım benim dediğim normal zamanlarda şehir içinde falan ( bana öyle söylediler ) bende yakmıyorum :)
K.K.T.C.       TRNCNAVY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 29, 2012, 11:33:15 »
Musa bey merhaba.. Tr de olsa otomatik far yükseklik ayarı olmayan merceksiz zenonlar muayeneden geçmiyor kalıyor.Ama siz K.K.T.C. de siniz değilmi? Orada kurallar nedir bilmiyorum. TR de bazen polis ler canı isterse bu durum için  tl ceza kesebiliyor.

Aydınlatma konusuna gelince sıkıntı olacağını sanmam artısı olucaktır.
Benim eski arabam getze benden önceki sahibi xenon taktırmış.  Zaten aldığım kişi aksesuarcıydı. Polis çevirdi ceza kesmedi ama onları sök dedi. Bende muayene zamanı gelene kadar kullanayım sonra sökerim dedim. Muayene zamanı gelince normal far yaptım.

Ama getz de xenon farlarda şöyle bir sorunum vardı. Farlar normal açıkken xenonlar yanıyor, sellektör yaparken xenon sönüyor normal farlar yanıyordu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 31, 2012, 16:19:56 »
Hocam sisi beyaz yaparsan, ihtiyaç olduğunda göstergende yanan sis lambası ışığıyla idare etmek zorunda kalabilirsin. Siste beyaz lamba pek iş görmez.