Gönderen Konu: egzozdan su gelmesi ve OGS cezası ????  (Okunma sayısı 2268 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
egzozdan su gelmesi ve OGS cezası ????
« : Nisan 21, 2012, 00:45:20 »
                          Cümleten hayırlı kazasız belasız günler arkadaşlar dün aracı fenni muayeneye götürdüm araç 93 gl aracın egzozundan su çıkdıgını fark ettim sizce normalmi bu bildigim kadarıyla klımalı araçlarda çıkabiliyor ama bunda klımada yok nedeni ne olabilir sizce ?
                          Birde biz kasım ayında yanlışlıkla OGS den geçiş yapdık karayolları sitesinden bakdıgımda 75 tl 15 gün içersinde yatırdıgımızda yoksa 15 günden sonraki bir tarihde yatırdıgımız takdirde ise 95 tl bir cezası görünüyordu nereye gittiysem buradan yatıramayız dediler en son bende bırakdım peşini muayenede çıkar dedim nasılsa muayendede istediklerinden bir tanesi aracın trafik park veya OGS geçiş cezası bulunmamasını istiyorlar memur sorguladıgında aracın borcu harcı gözükmüyor ama karayollarında gözüküyor şimdi bu ceza katlanıp katlanıp gelirmi?
                          Biraz fazla oldu ama sorduklarım son olarakda plakanın siyah yazıları baya ciddi derecede silindigini gördüm bu plaka degişimi hakkında bilgisi olan varmı trafik şubeden degişim varmış bide bu modifiyecilerde güzel plakalar vardı onlar illegalmi bir sorun çıkartırmı bide trafikde degişsem ne kadar gider modifiyecide degişsem ne kadar gider???

Toyota Club Türkiye

egzozdan su gelmesi ve OGS cezası ????
« : Nisan 21, 2012, 00:45:20 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: egzozdan su gelmesi ve OGS cezası ????
« Yanıtla #1 : Nisan 21, 2012, 00:58:45 »
Egzozdan çıkan suyun klima ile alakası yok
Gördüğünüz su isil farktan olusan yoğsmadan ibarettir
Bu olay Özellikle efsanelerde dikkat çekecek kadar yogundur
Bahsettiginiz plakalar illegaldir.
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • www.formediet.com
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '12
« Yanıtla #2 : Nisan 21, 2012, 01:55:26 »
App plaka vardı bende... saolsun polis arkadaşlar gece 23:30 civarında otoban cıksında yakalayıp aracı bağlıyoruz dediler....
Allahtan orginal plakalar bagajdaydı... taktım zor kurtulduk... bi daha takmam başıma çok iş açtı çünkü...

kısacası 'evet plakalar illegal hem de adamı içeri bile alırlar evrakta sahtecilikten...' :( :(
Online Zayıflama ve Sağlıklı Beslenme
http://www.formediet.com
Çünkü En Lezzetlisi Sağlığınız !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 21, 2012, 09:34:37 »
Plaka ile ilgili güncel bir başlığımız mevcut:

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=42699.0
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 21, 2012, 13:54:35 »
    Çağlar bey egsoz ve plaka ile ilgili olarak arkadaslar bilgi vermişler zaten.Ogs için karayollarının web sitesinde ki çağrı numarasını arayıp,sizden isteyecekleri gerekli bilgileri verdikten sonra ücreti nereye ödeyeceğinizi söylerler.Ben Ptt'den verdikleri ilgili hesaba yatırdım.Borcunuzu ödedikten sonra makbunuzu kesinlikle saklayın.Odemeye rağmen borç gorunebiliyor.Bu durum da da yine çağrı merkezinin vereceği Fax numarasına ya da e-mail adresine makbuzunuzu gönderince bakiyeniz sıfırlanır (tecrübe :) )
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2015 Honda Civic Beyaz :)
    • Online Matematik
  • Model Yılı: -
« Yanıtla #5 : Nisan 21, 2012, 14:00:09 »
                          Cümleten hayırlı kazasız belasız günler arkadaşlar dün aracı fenni muayeneye götürdüm araç 93 gl aracın egzozundan su çıkdıgını fark ettim sizce normalmi bu bildigim kadarıyla klımalı araçlarda çıkabiliyor ama bunda klımada yok nedeni ne olabilir sizce ?
                          Birde biz kasım ayında yanlışlıkla OGS den geçiş yapdık karayolları sitesinden bakdıgımda 75 tl 15 gün içersinde yatırdıgımızda yoksa 15 günden sonraki bir tarihde yatırdıgımız takdirde ise 95 tl bir cezası görünüyordu nereye gittiysem buradan yatıramayız dediler en son bende bırakdım peşini muayenede çıkar dedim nasılsa muayendede istediklerinden bir tanesi aracın trafik park veya OGS geçiş cezası bulunmamasını istiyorlar memur sorguladıgında aracın borcu harcı gözükmüyor ama karayollarında gözüküyor şimdi bu ceza katlanıp katlanıp gelirmi?
                          Biraz fazla oldu ama sorduklarım son olarakda plakanın siyah yazıları baya ciddi derecede silindigini gördüm bu plaka degişimi hakkında bilgisi olan varmı trafik şubeden degişim varmış bide bu modifiyecilerde güzel plakalar vardı onlar illegalmi bir sorun çıkartırmı bide trafikde degişsem ne kadar gider modifiyecide degişsem ne kadar gider???

Ceza en fazla 2 ye katlanır. Daha fazla katlanmaz. OGS cihazı olduğu durumlarda da bazen görmüyor ancak o plakaya ait cihaz olduğu tespit edilip sonradan bakiyeden kesiliyor. Aslında cihaz bile çözüm değil sonradan takip etmek gerekebiliyor.
Matematik sever, öğretir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #6 : Nisan 21, 2012, 23:42:30 »
                        Arkadaşlar vakit ayırıp cevapladıgınız için çok teşekkür ederim gerçekdende çok net ve tatmin edici cevaplar çok sagolun