0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Aynen Sercan kardeşim çok güzel açıklamış.
Teşekkür ederim arkadaşlar..Araç biraz ağır olduğu için lastik basıncı 30 dan fazladır ama 35 de yoktur diyerek 32 ye ayarlamıştım baktıktan sonra..duruma göre 32-33 ayarlarız artık..
Merhaba, Ben azot bastırdım uzun yola çıkmadan önce kontrol ettiriyorum sadece. Tavsiye ederim.Ayrıca aracınızın torpido kapağının içinde (bizim yariste orada) seyahat edecek kişi sayısına göre hava basıncının ne olması gerektiğini gösteren bir tablo bulunmakta.
azot mu ? nitrojen dir nitrojendir o
Arkadaşlar bu yüksek hız muhabbeti gerçekten çok önemli.....Bizzat yaşadığım bir olayı aktarayım... 2011 yaz aylarında araba daha 5 yada 6 aylıkken Denizli'den İzmir'e çok acil gitmem gerekti. Denizli aydın arası 110 km hızla falan gittim, ardından Aydın'dan otobana girdim, Ödemiş çıkışına yakın bir yere kadar milleti sollaya sollaya yüksek hızda gittim (yazamıyorum merak edenlere PM atarım) ...Demeye kalmadı önce tırnaklı asfalta girmişçesine 10 ila 15 saniye bir ses duydum ayağımı gazdan çektim , arkasından arabanın hızı biraz düşünce araç arkadan yalpalamaya başladı zar zor kendimi sağ şeride attım indiğimde arka sağ lastiğin yarıldığını içinden dumanlar çıktığını gördüm....Lastiğe el değmiyordu neyse yedek lastiği taktık ama bu sefer Çelik janta göre olan bijonlar dışarda kaldı biraz.... Ödemiş'e girip bir lastikçide değiştirdim lastiklerin yerini...arabanın içi leş gibi lastik koktu...Zaten DUNLOP lastikleri hamur olarak yumuşakmış az daha ölüyoduk son anda döndük ucundan verilmiş sadakamız varmış...32 psi lastik basıncıyla yüksek hızlara çıkmayın...
Kardeşim geçmiş olsun..aslında çok ufak ayrıntılar var yapmadığımızda büyük sorunlar çıkartan dikkat etmek gerekir...
sıfır aldığımda 38 hava basıncı vardı şehir içindeki küçük çukur, kasisi ve benzeri yerlerde çok sert olduğunu hissettmiştim,lastiklerin hamuru galiba sert diyordum taaki yolum lastikçiye düşünceye kadar.Lastikçi 38 görünce abi bu seni hoplatmıyormu dedi 32 ye çekti şimdi ufak tefek asfalt bozukluklarını hissetmiyorum esneklik arttı,yakıtta bir değişme olmadı.Toyotanın neye dayanarak 38 bastğını pek anlayamadım,arkdaşlar 38 de biraz çok değilmi
ben kendi aracıma ş.içi 32-34 bar hava basıyorum.. ş.içinde yüksek lastiklerdeki basınç aracınızda konforu ve süspansiyonu azaltır.. bunun yanında basınç azaltılırsa yakıt tüketimi de artar diye biliyorum.. yanlışım varsa düzeltin arkadaşlar.. ş.dışında seyahatlerde ise 36 bar basıyorum.. aracın kullanım kılavuzlarında bu konu ile ilgili oldukça aşıklayıcı bilgiler verilmiş.. selamlar