Gönderen Konu: E12 COROLLAMIN 60 BİN BAKIMINI KENDİM YAPTIM.  (Okunma sayısı 2900 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Selamünaleyküm...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '06
  • 38 kere teşekkür etti
  • 58 kere teşekkür edildi
E12 COROLLAMIN 60 BİN BAKIMINI KENDİM YAPTIM.
« : Nisan 20, 2012, 10:07:19 »
        Arkadaşlar merhaba aracımın 60 bin bakımı için kitapçığında yazılanların hepsini kendim yaptım 10-40 mobil1 yağını 4 litre, t-ıv şanjuman yağını 3 litre, kitapçıktaki peryodik bakımda yazmıyordu ama ben yinede bujileride değiştirdim. (Sanırım benden önceki adam 40 de değişmesi gerekirken değiştirmemiş sanırım ilk defa değişti.) hava, yağ, ve polen filtresini değiştirdim.  buna göre şu fiyatlar çıktı.

servisten aldıklarım 3 litre şanjuman yağı ve şanjuman yağ karteli ile motor yağ kartel contaları toplam 90 tl verdim
motor yağı 4 litre 10-40 mobil1 yağ 50 tl
bujiler orjinal denso K16 U11 4 adet 20 tl (serviste tanesine 15-20 dediler)
hava, yağ ve polen filtresi 10 tl toptancıdan tanıdık arkadaştan aldım.
işçilik 0 tl  sadece bir saatliğine bi arkadaşın yerinde yaptım tüm takımlar vardı zaten 10 tl yer parası attım o kadar
buna göre toplam   180 tl kendim hallettim hepsini.

Sonuç olarak aracın gidişi motor sesi 100/% değişti arkadaşlar inanamadım olmaz böyle bir şey gerçekten sanki sıfır bir araca binmişim gibi
sizlere tavsiye ederim hem zevkli, eğlenceli hemde kendi yaptığınız bakımın araçta olan etkileri gerçekten insanın hoşuna gidiyor.
2006 corolla 1,6 terra oto.

Toyota Club Türkiye

E12 COROLLAMIN 60 BİN BAKIMINI KENDİM YAPTIM.
« : Nisan 20, 2012, 10:07:19 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yurtda Sulh! Cihanda Sulh!
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 21000
  • Model Yılı: '13
  • 51 kere teşekkür etti
  • 114 kere teşekkür edildi
Ynt: E12 COROLLAMIN 60 BİN BAKIMINI KENDİM YAPTIM.
« Yanıtla #1 : Nisan 20, 2012, 11:49:17 »
Eline sağlık Serkan güle güle bin. Yalnız aracı lifte kaldırmışken genel bir göz kontrolü yapmıştırsın umarım. balataları ,diskleri, ön takımları felan bakmışsındır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • corolla d4d otomatik 2008
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 20, 2012, 12:44:31 »
meslek ne senin kardeşim (Serkan Taşkın)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 20, 2012, 15:23:38 »
Serkan şanzıman yağını serviste 2 ltr koyuyorlar motor yagıda kartel ile birlikte 4,2 ltr oluyor.
Gerçi şanzıman yagını doldururken ,şanzumandan dışarı taşana kadar dolduruyorlar.şanzıman yagı castrol 75/90 3ltresi dışarda  40 tl civarı.dışardan alsan maliyeti daha ucuz yapardın.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Selamünaleyküm...
  • 38 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Nisan 20, 2012, 17:10:00 »
Eline sağlık Serkan güle güle bin. Yalnız aracı lifte kaldırmışken genel bir göz kontrolü yapmıştırsın umarım. balataları ,diskleri, ön takımları felan bakmışsındır.

Teşekkür ederim selçuk bey tabikide komple kontrol ettik birlikte sadece rolantide motor çalışırken değişik bir ses geliyordu motor buloğuna değer bir borudan kaynaklanıyormuş onuda hallettik oradaki arkadaşlar arabanın altına bakınca 10 üzerinde 9 verdiler buda beni memnun etti

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 20, 2012, 17:13:26 »
Ellerine sağlık. Benim hep yapmak istediğim şey. Ama yazık ki hem zaman hemde garaj sorunum var.
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Selamünaleyküm...
  • 38 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Nisan 20, 2012, 17:15:02 »
Serkan şanzıman yağını serviste 2 ltr koyuyorlar motor yagıda kartel ile birlikte 4,2 ltr oluyor.
Gerçi şanzıman yagını doldururken ,şanzumandan dışarı taşana kadar dolduruyorlar.şanzıman yagı castrol 75/90 3ltresi dışarda  40 tl civarı.dışardan alsan maliyeti daha ucuz yapardın.

tuncay arkadaşım kesinlikle yanlışın var sanırım daha önce janzuman yağ koydurmadın kiptapçıkta dahi 3 litre yazıyor
evet motor yağı filitre takıldıktan sonra 4,2 litre gerekiyor bende zaten vardı 200 gr daha ilave ederek maksimum seviyeye getirdim motor yağını.

şanzıman yagı castrol 75/90 3ltresi dışarda  40 tl civarı. demişsin ama mobil 1 in dışında toyotaya uygun hiç bir firma  yapmıyor. buradan bulabilirsin http://www.mobiloil.com/USA-English/MotorOil/Other_Products/Mobil_ATF_3309.aspx#    fiyatı litresi25 tl ama 15 tl fark için orjinal yağ alayım dedim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Selamünaleyküm...
  • 38 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Nisan 20, 2012, 17:15:47 »
meslek ne senin kardeşim (Serkan Taşkın)

Valla ali kardeş benim açıkcası yapmadığım iş kalmadı şuan kamuda bilgi işlemdeyim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Nisan 20, 2012, 17:39:08 »
corolla hb nin baskı balatası değiştiriken gecen sene haziran  castrol 3 ltr 75/80 25 tl ye almıştım.Sonra forumda 75/90 konuyor dediler bende huylandım serviste değiştirdim tekrardan.Faturada 2 lt yazıyordu ve lt 25 tl  yazıyordu.. o yüzden dedim .Zaten yağı doldururken , seviyesi falan yok.Yağ tapadan dışarı çıkana kadar dolduruyorlar ..Yanlış anlama lütfen.Ben aracına zarar gelmesin diye yazdım.Bende kendim yapmak isterim.servise yaklaşılmıyor fiyatlar çok yüksek.Dışarda güvenebileceğiniz iyi birisinide bulmakta zor oluyor.iyi günlerde kullan aracını
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 20, 2012, 19:24:50 »
corolla'nın şanzıman yağ değişim aralığı 80 bin km değil miydi ben mi yanlış biliyorum ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 12100
  • Model Yılı: '15
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 20, 2012, 23:00:38 »
eline sağlık ucuza patlatmışsın ,bende bugün 80 bin bakım yaptırdım özelde. toyota servisten ayrılma ustalar yaptı ,yapılanlar
bujiler değişti
yağ çubuğunun girdiği boru kırıktı servisten 37 tl ye getirttim,özelde  taktırdım
manifolt sökülmüşken marş dinamosu sabahları ilk çalıştırmada ses çıkarıyordu yağlamak için söktük ve sökülmüşken kömürleride değişti
hava filtresi değişti
polen filtresi
motor yağı ve filtre
şanzıman yağı(normalde 2 lt imiş ama tapadan gelene kadar koydular)
alt takımlar konrol edildi genel kontroller
radyatör suyu
aküyü tutan küçük demir oksitlenmişti zımparalanıp boyandı
v kayışı iyi durumda dedi usta değişmedik
tek tek fiyatlarını sormadım hepsi içinde 450 tl
toyota servisi sadece 80 bin bakıma v kayışıda içinde 850 tl hesap çıkarmıştı,ayrıyeten marş dinamosu rektifiye etme işçilik 230 tl demişti,yağ çubuğu borusu bağlama işçilik 100 tl dedi,tpolamda 1180 tl bunların hepsini 450 tl ye yaptı ustalar kar:730 tl
44 MALATYA 44
2007  verso comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Selamünaleyküm...
  • 38 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Nisan 21, 2012, 19:06:59 »
corolla hb nin baskı balatası değiştiriken gecen sene haziran  castrol 3 ltr 75/80 25 tl ye almıştım.Sonra forumda 75/90 konuyor dediler bende huylandım serviste değiştirdim tekrardan.Faturada 2 lt yazıyordu ve lt 25 tl  yazıyordu.. o yüzden dedim .Zaten yağı doldururken , seviyesi falan yok.Yağ tapadan dışarı çıkana kadar dolduruyorlar ..Yanlış anlama lütfen.Ben aracına zarar gelmesin diye yazdım.Bende kendim yapmak isterim.servise yaklaşılmıyor fiyatlar çok yüksek.Dışarda güvenebileceğiniz iyi birisinide bulmakta zor oluyor.iyi günlerde kullan aracını

Tuncay bey sizde kusura bakmayın ortalıkta bir yanlış anlama var sanırım benim aracım otomatik vites olduğundan 3 litre ve orijinal olmasına dikkat ettim dolayısılada 60 bin km de bir değişiyor. sanırım siz manuel araçlardan bahsediyorsunuz.  Manuel şanjumanlarla alakalı bir bilgim yok açıkcası.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '16
  • 23 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Nisan 22, 2012, 11:18:58 »
geçen sene şanzıman yağını servis 82 liraya değişmişti niye ucuz diye sorduğumda işçilik almadıklarını söylemişti.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Nisan 22, 2012, 22:23:29 »
Tuncay bey sizde kusura bakmayın ortalıkta bir yanlış anlama var sanırım benim aracım otomatik vites olduğundan 3 litre ve orijinal olmasına dikkat ettim dolayısılada 60 bin km de bir değişiyor. sanırım siz manuel araçlardan bahsediyorsunuz.  Manuel şanjumanlarla alakalı bir bilgim yok açıkcası.
ben manuelden bahsediyordum gerçekten..
Raif iyi yaptırmışsın kardeş.Senin dediğin gibi bendede sabah ilk çalıstırmada derinden bir ses geliyor.sanırım çoğu versoda var.2-3 bin sonra bende 50 bin bakımını yaptırmam gerekşiyor ozaman bende söyleyeyşm marş motorunu yağlayıp kömür değiştirirler.
Manifoltu yağ cubugu için söktüler herhalde.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Nisan 22, 2012, 23:07:17 »
başarılı bir uygulama olmuş, lakin aracı kaldırmak, işte o sıkıntı...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...