0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bugün Isparta'da 2011 model 1.6 otm vites aracıma in-de otogazda 1500 tlye tartarini marka lpg taktırdım.taktırmadan önce epey araştırdım ve bu markada karar kıldım.aracımın halen garantide olduğunu söyledim motorda oluşabilecek herhangibir arızayı firmanın karşılayacağını söylediler söylemekle de kalmayıp firma yetkilisi imzalı bir teminat verdi.bakalım iyi mi yaptık kötü mü ilerleyen zamanlarda göreceğiz.aracın performansında herhangi bir kayıp olmadı gibi olduysa da ben hissedemedim.sistemin artısı araç yüksek devirlere çıktığında belli aralıklarla benzin püskürterek enjektörleri soğutuyor ve motorun ömrüne katkı sağlıyormuş.bilindiği üzere aurislerin bagajları küçük,yedek lastiğin yerine simit tank taktılar. Bu arada bir sorum var:-2010 aralık ayında aldığım aracımı 1.5 yıldır kullanıyorum ve araç 20.000 kmde buji değişimi ne zaman yapılmalı?bu soruyu şu yüzden soruyorum eski bujiler lpgde sarsıntı,titreme ve kalkışta sonradan toparlama gibi problem ortaya çıkarabiliyormuş.şuan araç ilk kalkışta sonradan gaz yiyor gibi,benzine aldım kalkış gene eskisi(lpg takılmadan önce) gibi.lpg takan ustayı aradım hocam bujilere bakmamız lazım dedi.
Hayırlı olsun gazınız bol olsun.
hayırlı olsun, Tartarini dünyadaki en eski lpg markalarından.ben de 2004 model arabama 2007 yılında taktırdım.5 yıl olmasına 2 ay kaldı. Lpg de 121.000 km yapmışım. 5 yıl boyunca, 1 enjektör tıkandı o değişti, yaklaşık 20.000 km de bir gaz filitreleri değişiyor. İsteğim üzerine şamandıra değişti. Gaz dolum ağzını kaldırıma vurdum o değişti başka da Önemli bir sıkıntı yok.Gaz kelebek boğazını temizletmeyi ihmal etmeyin. Deponuzda mutlaka 1/2 - 1/4 arası benzin bulunsun. 5 yılda tüm masrafları ( kit, bakım, değişim ) çıktıktan sonra 5.000 - 6.000 lira tasarruf etmiştir.